February 10th, 2016

Siapa sangka pelajar yang dianggap lemah sewaktu menyertai Akademi Fantasia 9 iaitu Ayda Jebat kini boleh jadi satu nama yang agak popular kini.

Mula terkenal menerusi drama Rindu Awak 200% Ayda kini melangkah setapak lagi dalam dunia lakonan apabila ditawarkan untuk berlakon didalam filem arahan pengarah terkenal Osman Ali.

Menariknya, Ayda juga diberikan kebebasan oleh Osman Ali untuk memilih dua orang pelakon pembantu yang bakal bergandingan didalam filem tersebut bertajuk Pinjamkan Hatiku.

Filem pertama tetapi Ayda seakan sudah dimanjakan bukan? Tentu ada yang fikir selepas ini makin diva la Ayda. Namun, Ayda menafikan dakwaan itu.

Mungkin ramai yang berpendapat bahawa saya sudah besar kepala sehingga boleh memilih pelakon lelaki yang sesuai.

Sejujurnya, saya memerlukan gandingan yang lebih senior kerana saya tiada sebarang pengalaman dalam lakonan filem.

Pada masa yang sama, Ayda sempat mengucapkan terima kasih kepada peminat beliau yang sentiasa setia menyokong beliau. Buat Ayda, tanpa peminat beliau tidak mungkin akan berada di tahap seperti sekarang.

Malah, Ayda juga ada menyelitkan nama kelab peminatnya, Ayda Jebat  Screamers didalam single terbarunya Pencuri Hati.

Tanpa mereka, saya tiada tempat di sini. Sebab itu, sebagai tanda terima kasih, salah satu cara saya menghargai peminat adalah dengan meletakkan akronim AJS dalam lagu Pencuri Hati

Osman Ali memberikan peluang kepada Ayda untuk memilih pelakon mungkin kerana ingin beliau merasa lebih selesa dalam filem pertamanya. Keserasian juga antara faktor penting dalam kejayaan sesebuah filem selain bakat yang cukup mantap dalam lakonan.

Sumber Berita: Kosmo


Comments are closed.

Loading...