Written by AbangNara | July 8th, 2013

Comelnya ~~ Geram pulak Abang Nara melihat gambar yang dikongsikan oleh Diana Danielle ini. Memang comel anaknya. Secomel emaknya juga. Untuk makluman, Diana Danielle dan anaknya masih berada di Australia. Ini adalah kali pertama Diana Danielle berkongsi gambar dirinya bersama buah hatinya ini.

diana danielle dan bayi

Gambar ini dikongsi dengan caption “Letting “the little boss” soak in d sun. Just a slight case of jaundice, nothing the sun cant solve“. Nampaknya anak sulung Diana Danielle terkena sakit kuning. Sememangnya sinaran cahaya matahari di kala pagi adalah yang terbaik untuk merawat sakit ini.

diana danielle dan bayi

Semoga kuning anak Diana Danielle akan hilang dengan segera. Sama-samalah kita doakan. Diharap Diana Danielle dapat berkongsi lebih banyak gambar si comelnya. Pasti ramai ingin melihat kecomelan anaknya.

diana danielle dan bayiP.S: Anda dan pasangan unik ? Anda dan pasangan anda sehati sejiwa?
Tentu t-shirt couple ini sesuai untuk anda dan pasangan anda. Ada pelbagai tema yang boleh dipilih. Design-designnya semuanya menarik, harga berpatutan dan berkualiti tinggi dan kos penghantaran adalah percuma. Pasti ramai yang jealous dengan penampilan anda berserta pasangan. 100% Bumiputera keluaran Ilanicious T-shirt. Jom pilih satu dengan melayari www.ilanicious-tshirt.com atau LIKE FB Couple-tshirt.

197 responses to Diana Danielle Kongsi Gambar Dirinya Bersama Anak

  1. suzy says:

    cute :)

    0

    0
    • ayam jepun says:

      MEMANG SEBIJI MUKA DENGAN COUSIN FK YG HARI TU DIA TAG ” WELCOME MY ,,, WTF !!! TAK CAYA , SUDAH ! TRY NENGOK IG SI FK !!!!

      0

      0
      • lidi says:

        sian DD, muka lesu.. sapa tolong dia berpantang kat sana yek? kalau org2 sini, baru seminggu bersalin, masih dalam pantang. tpi dd dah keluar jemur anak sakit kuning. patut org lain tolong buatkan.

        0

        0
        • pemerhati says:

          Mmg agk ksian dgn DD ni..muda2 belia lg dh beranak !..dh la nikah ari tu pun tepi kaki 5 (letak 1 meja tepi kaki 5 utk akad nikah)…patut buat la elok2 kt dlm masjid, ntah la…buat plak tergesa2…tgk masa nikah ari tu pn air muka DD nmpk bgitu lesu & letih je rupa dia..sian tgk dia…tumpang simpati, hrp DD bahagia jalani hidup yg tlh tersurat…doa yg terbaik utk mreka..

          0

          0
        • Anonymous says:

          Dah nasib dia dapat laki poyo tak tau erti tanggung jawab!

          0

          0
        • Anonymous says:

          aku lepas seminggu beranak pun dh keluar pegi hospital balik utk check up. ape de hal??? aku csect lagi… org skarang dh xde pantang2 x jejak tanah bagai, jgn nak manja sgt..

          0

          0
        • ron95 says:

          pemerhati yg jahat mulut..family members diorang happy je..kau yg takde kena mengena pulak buat observation tanpa disuruh kan..kaki lima apanya..kau takde situ tak payah cerita banyak..fitnah aje yg kau tahu buat..

          0

          0
        • anon meroyan says:

          to anon July 8, 2013 at 1:35 pm

          ikutkan memang kena berpantang walau dah seminggu. tak kisah la kau duduk zaman mana. darah kena habis keluar, lagi2 kalau kau masuk angin, boleh meroyan dik. mcm kau tu la. tengok gaya bercakap, mcm ade royan2 sikit. alasan zaman dah moden konon.. padahal mmg wajib berpantang! ke tak sabar nak bersama laki kui3. tu la pompuan zaman skrg banyak jadi garang lepas beranak. sian laki dok kena tengking ja. g check up tu lain cerita. ni aku anggap DD berpantang ikut cara org putih la kan.

          0

          0
        • Anonymous says:

          meroyan xpe jgn kuat ngumpat!!… so far aku ok je… aku tgk org yg duk pantang2 ni yg duk lemah2 bagai.. belum tua dah nampak tua… keluarga aku sorg pun x pantang2 mcm style ko anon meroyan. nama pun letak anon meroyan. lepas 2 mggu dah pegi buat keje. org susah mcm ni la mana de masa nak rehat lama2. lain la korg semua, manja!

          btw klu tgk org2 tua yg sehat2 bekerja tu, mana de diorg duk rumah lelama pas beranak weihhh… nenek aku umur 80 pun sihat bleh buat keje umah lagi.. dia lepas 2 mggu beranak dah turun gi bendang. lain org lain la cara pantangnya.. xpayah nak kondem cara org sgt! cara omputih la ape la!! poyo jee nak ngumpat org.

          ko tu bpantang pun komen cam meroyan. apehal?

          0

          0
        • Anonymous says:

          tgk rmbut n mulut pon baby ni pon dah nmpak mmg sama dgn gmbr ‘anak saudaranye’ dulu. kantoi abis.

          0

          0
        • Amoi says:

          Kekadang aku baca komen korg semua leh wat aku senyum sorg2…sume sgt prihatin..ada yg mendoa..ada yg mencaci..ada yg biasa2..aku??yg pasti, aku lansung x minat DD n FK…komen aku same je lebih kurang korg yer…jgn kate aku bekap dorg ni plak…ni just pendpt aku je laaa…

          bab background gmbr DD…mata aku mmg nmpk mcm kat Malaysia…apa kate nnt DD amik video kat Aus tu, then bgtaw itu gmbr masa dia amik pic dgn baby..bkn ape..utk menutup jarijemari pengkritik tetap kat sini…Kalau kat Malaysia aku xleh nak ckp ape lah…nasib ko lat DD…tp tnjkkan bukti yg sahih utk bgtaw yg ko betul mereka salah :)

          bab ramai kate dia ngndung b4 kawin…sape korg utk tuduh, herdik, kutuk maki bagai???sape korg utk mempebesar2kan hal ni???sape korg utk tentukan dosa pahala DD??? dosa korg plak cmne???adik bradik, sedara mara, rakan taulan???korg dah tegur ke???haa sape ade ikatan dgn minah skolah yg upload video utk bf yg baru seminggu couple???dah tegur belom??hahaha…aku bkn ape wei…korg tegur bagi kat si DD ni..sekeliling korg cmne???dah tegur ke??jgn semut diseberang laut nmpk, gajah depan mata x nmpk…

          kekdg kita mengata org, family kita lg teruk…sudah2 la tu..kalau si DD tu buat salah, nak tegur biar lah tegur cara elok..bgs utk korg sbb buat research bagai ttg keadaan cuaca kat Aus tu..at least utk sesape yg x tahu, leh tahu..tp kalaulah DD dah bertaubat cmne???dose korg dgn dia ok x???hihihi…dah2 laaa..sian jgk aku kekdg dgn si DD ni…tp kekdg sape srh cari penyakit..buat bende yg kekdg bg org lain mengata…tunjukan bukti ye DD…utk kwn2 yg komen kat sini, dah2 laaa…kita doakan yg terbaik utk dorg…

          Maaf lah kalau ada yg x puas ati…

          0

          0
        • enw says:

          kesian sngat kt DD,smoga tabah menghadapi segala ujian tuhan ya…
          yg dh lepas 2 biarlah..,yg penting taubat dn minta ampun ye…
          jga bby yg suci itu..,dia x bersalah lngsung tau…

          0

          0
      • ah kong says:

        sokong…sy pun berpndpt perkara g sama,,

        0

        0
      • so wat? says:

        tahniah FK dpt 2nd anak
        jgn lupe anak 1st tu tau..
        dah besar panjang pon skarang

        jeng jeng jeng

        0

        0
      • ayam jepun says:

        AUSTRALIA WINTER JUNE – SEPTEMBER ! SO , KALO NAK BERJEMUR BAGAI HARUSLAH BULAN MEI ! BUT , BULAN MEI BABY X DELIVER GI ! SO , NIE BABY SAPA PULAK ???? KUI KUI KUI KUI KUI!!!!!

        0

        0
        • Darlina says:

          a’ah.. bet0l laa..
          kan australia ngn New Zealand summer ujong tahun..
          ni kat malaysia kot..

          0

          0
        • Ayam Australia says:

          Ha ha Ayam Jepun dungu…aku tinggal kat Australia. Winter tak bermaksud matahari tak keluar ngok. Nak mampus jemur anak masa summer harus terbakar. Ayooo…tolonglah bagi comment bijak sket.

          0

          0
        • menber of SUAMS says:

          winter di australia : June – August ..TETAPI tiada salji turun..dingin memang dingin, namun cahaya matahari masih boleh dirasa pada kulit kalau berjemur kena pada waktunya..pada saya takde masalah DD bawak anak dia dapatkan cahaya matahari sbb jaundice..sebab dikala tgh panas (matahari naik) bolehlah dibawa anak tu keluar ke laman..jgn lah pesongkan pemikiran org kat sini dengan status winter tu..kerana kau gagal nyatakan yang winter di australia adalah winter tanpa salji..

          0

          0
        • mak kiah says:

          ayam australia, maafkan je la ayam jepun tu..ayam gua batu caves sebenarnya dia tu..kalau dia dtg australia, kau panggang dia kat luar bila musim summer biar sampai melecur kulit tu..
          ** ramai yang menunjuk pandai pasal musim2 di australia walaupun takde ilmu..letih!!

          0

          0
        • Cucur Udang says:

          winter daun kaler hijau ke? kalau ye pun nak cakap winter tak turun salji TAPI tu daun kaler hijau apa cerita ?? aku rasa ni gambar kat Malaysia, abis cerita

          0

          0
        • Anonymous says:

          DD & FK ! Penipu 1 Malaysia , nak cover 1 penipuan tapi Akhirnya terkantoi banyak ! To ayam jepun , betul cakap u ,

          0

          0
        • Nurul says:

          Alahai Ayam Australia & member of SUAMS,aku pun tinggal Australia jugak.Memang la takde salji tapi winter tetap winter.Ada sunshine tapi temperature 8 – 9C.Cuba la tak pakai baju.Sekarang ni pulak height of winter.Macam mana baby tak pakai baju tu?Unless ambik gambar awal bulan 5.Oppss

          0

          0
        • Kakak Koala says:

          Alahai, kan dia duduk kat Sydney yang dipanggil Sunshine state, so even winter pun sydney mmg xsejuk sgt compare to other state!

          0

          0
        • Nurul says:

          Kakak Koala,aku tinggal Perth & Perth ni state paling banyak sunshine di Aust & weather mild compared to other places in Aust.Pagi ni temperature 8C.Apa kau nak cakap?

          0

          0
        • Nora says:

          hoi…ayam jepun…klu setakat google weather di Australia….tapi xpernah merasa tinggal kat sana…u better keep silent la wei…Buat malu jer…huhuhuh…kesian aku tgokkan

          0

          0
      • nana says:

        sudah-sudahlah ayam jepun, dah nk masuk ramadhan dah..biarkanlah dia, yg penting dia org dah kahwin dh..doakan kebahagian untuk dia orang. to farid kamil lepas ni jaga dan bimbinglah family dgn jalan yang betul,pengalaman yg lepas agak 1 pengajaran kepada kita. :)

        0

        0
        • kak mah says:

          sudah sudahlah…. biarkanlah dia org, doakan mereka bahagia, tak payah dok cari kesalahan & salahlaku org, kalau mereka tersilap langkah pun adalah antara mereka & Allah. Tak baik kita asyik dok cari kesalahan org…..

          0

          0
        • gadis says:

          farid kamil wife dia dalam tengah pregnant takde, dalam pantang pun takde, nanti dah lepas pantang kompom laju je jumpa diana nie .. come on la farid kamil, be a gentleman ! lelaki apa kau nie biar bini kau sorang2 menanggung susah masa dia tengah pregnant anak kau ? muka tak elok, perangai pun buruk
          * maaf, aku geram sangat denagn jantan nie sebab tak bertanggungjawab kat ank bini dia *

          0

          0
        • nur cahaya says:

          betol2. setuju sgt dgn u. sudah2 la tu dok mengata org. igt, kite ada keluarga. bukan mintak menda jd kt keluarga tp kena beringat la. dieorg ni kena byk tgk rancangan keagamaan, byk sgt keladak ni (pinjam dr prof muhaya).
          sila tgk diri dengan cermin dan tgk org dengan kanta pembesar. x faham? g tgk rancangan motovasi prof muhaya.

          0

          0
      • Leahh says:

        Diam la, sibuk ja.

        0

        0
      • Isu says:

        Kalau same pon ape masalah die? Dah kate cousin plus dieorg kan baby, mmg la muke same. Yg FK upload tu mmg anak sedare die name aidid abdyllah. Muke same pon nak “WTF”. Apa pon tak boleh

        0

        0
    • propa ke hulu ke hilir says:

      WOI WOI ada POKOK KELAPA la kat AUSTRALIA. KAGUMNYAAAA!

      apsal sama je baby ni dengan muka baby yg FK upload yg dikatakan anak sedara dia tuewwwww??????!

      0

      0
      • woii... says:

        ko duk gua mana ek???ko xtau ke australia pun ada pokok kelapa…tolong kluar dr gua tu ek…

        0

        0
        • pondan australia says:

          hahaha. lagi satu spesis desperate nak bekap. cuba ko tunjuk bukti pokok kelapa ada kat tengah2 darat australia. tambahan pulak sekarang ni winter kat sana. sudah2 la nak bekap. sah2 DD ni ada kat malaysia. ni kat kampung parit kamil je kot. loll

          0

          0
        • Anonymous says:

          WA x winter lagi dol!!

          0

          0
      • hairani says:

        Propa,.,. maii laa datang Aust,., datang Sydney,.,., singgah Queensland,.,., biar ko tengok sendiri dengan mata ko berderet pokok kelapa,.,. bkn setakat kelapa,., buluh,.,., yg salji belah2 atas2 gunung, bukit2,.,., yg bawah2,.,., tasmania,.,., sejuk2 tp matahari masih keluar,.,., aku ni bertahun duk Aust.,., takder snow tempat aku,.,.
        Ko ingat Aust ni mcm Europe asal winter jer snow memanjang,., suhu ya rendah sikit,.,., anak aku lahir winter macam tu jugak,.,., agaknya dia jemur sekejap jer ker,.,., fikir +ve laa sikit,. n jangan laa buat malu sendiri,., komen mcm tau sangat,.,.
        Sydney tu kalau turun snow.,., alamatnya Msia pn snow laa xlama lagi,…

        **Tambahan dah nak Ramadhan,.,., kalau pun mereka berdosa,., anak yg lahir tu tetap xberdosa,., kita2 ni jer yg mati kena soal nasib baik kalau boleh menjwb dgn malaikat,.,.,
        Zina dosa besar.,., mengumpat n fitnah pun dosa besar jugak,., so klu kita keji,., jijik dgn mereka yg berzina n membunuh,.,. yg kita umpat n fitnah tu sama je taraf gitu,., yer mata manusia mungkin beza,.,. tp kitab Allah dah sebut,., taraf sama mcm membunuh malah fitnah umpama makan daging saudara sendiri,.,.

        ** mengumpat berkata2 buruk tentang seseorang di belakangnya wpun benda tu betul
        *** fitnah,., benda xbetul

        Sekian,.,., kalau tetap nak tunjuk pandai taknak rasa bersalah terpulang laa,.,., Allah ada

        0

        0
        • aku kat sydney, aku tau la! says:

          jangan jd bangang, yang ada pokok royal palm tree, bentuk batang dia lain, pelepah pun lain. kat dalam gambar tu tropical punya pokok kelapa, hanya ada di negara tropika je.

          0

          0
        • biskut says:

          @hairani…kau memang bangang..bila winter ada jer matahari keluar, sebab tu ada siang dan malam, kau ingat ni kutub utara kutub selatan ke hah tak kuar matahari 6 bulan siang, 6 bulan malam

          0

          0
    • Olga says:

      INI GAMBAR SEBULAN LEPAS NI

      0

      0
      • MINA says:

        Tunjukkan lah gmbr surat bernak oii..
        Nmpk date n name pon okay dah..bole ttup mulut org yg kata..
        Dlu upt berani up…nie xkan x berani,,berani kerana benar…buktikan…
        Aku xsbar nk tau nama baby dd n fk nie…ade sape2 tau??

        Baby lahir 7bln atau kurg…, berat 4kg lebihhhh???
        Kbnykn yg aku tau, susah nk jmpe yg berat2 camtu, pas lahir ade yg xsihat..masuk incubator.,,susu pon kene lain..kene pnjagaan yg lebih rapi dr baby yg lahir biase…mudah kene jangkitan..dannn baby pon x di galakkan campur dgn baby2 lain klu kat rumah pengasuh sbb takut kene jgkitan kuman…

        0

        0
    • Anonymous says:

      mmang cute

      0

      0
  2. dincht2 says:

    BERSIAP SEDIA! Staf MIG akan berduyun2 bagi komen untuk backup parit kamil yg keji tu.

    0

    0
    • pondan thailand says:

      mcm2 alasan nak bekap katanya. agama tak kasi sebar aib lah, itu lah, ini lah. masa dia buat ada dia pikir aib ke? ada pikir agama? btw, kalau kita takleh sebar aib, apsal JAIS sebar info orang yg kena tangkap khalwat eh?

      0

      0
      • qwertyuiop says:

        Nah awk, incase terlepas pandang :)

        Sabda Rasulullah saw “Siapa yang melepaskan dari seorang mukmin satu kesusahan yang sangat dari kesusahan dunia niscaya Allah akan melepaskan darinya satu kesusahan dari kesusahan di hari kiamat. Siapa yang memudahkan orang yang sedang kesulitan niscaya Allah akan memudahkannya di dunia dan nanti di akhirat. Siapa yang menutup aib seorang muslim niscaya Allah akan menutup aibnya di dunia dan kelak di akhirat. Dan Allah senantiasa menolong hamba-Nya selama hamba-Nya itu menolong saudaranya….” (HR. Muslim no. 2699)

        0

        0
        • pondan thailand dlm nickname je says:

          tak menjawab soalan. aku bukan tanya apa dalil yg aib tu x boleh sebar. kalau setakat google hadis adik aku pun boleh. tapi aib tu sebenarnya apa? kalau benda mcm ni dipanggil AIB, kenapa JAIS sebarkan info orang yg kena tangkap khalwat?

          0

          0
        • Mi Casa says:

          Sepatutnya kalau betul nak sorok aib, diam2 ajelah. Tak payah upload gambar pregnancy test kat ig, tak payah tunjuk gambar baby, tak payah bagitau orang lain DD ada kat Australia. Sorokkan diri ke hujung dunia jangan bagitau apa2 kat orang lain. Dalam Islam, apakah dibenarkan dibenarkan menipu bersiri sebab nak ‘sorok aib’? Ada dalil tak yang menipu dibolehkan untuk ‘sorok aib’?

          0

          0
      • qwertyuiop says:

        Nah awk incase terlepas pandang :)

        Sabda Rasulullah saw “Siapa yang melepaskan dari seorang mukmin satu kesusahan yang sangat dari kesusahan dunia niscaya Allah akan melepaskan darinya satu kesusahan dari kesusahan di hari kiamat. Siapa yang memudahkan orang yang sedang kesulitan niscaya Allah akan memudahkannya di dunia dan nanti di akhirat. Siapa yang menutup aib seorang muslim niscaya Allah akan menutup aibnya di dunia dan kelak di akhirat. Dan Allah senantiasa menolong hamba-Nya selama hamba-Nya itu menolong saudaranya….” (HR. Muslim no. 2699)

        0

        0
      • 4+6=10 says:

        dah lah pondan, bodoh pulak..
        eh, mmg patutlah kau bodoh kan..sbb org bodoh aje yg jadi pondan ni..gagal memahami diri lelaki ke perempuan..gagal memahami tuntutan agama..gagal memahami semuanya la..tu pasal la pondan semua bengap..

        0

        0
        • kenapaadajugakmanusiacamni says:

          kenapa org kat BN percaya sgt pada nickname? Lagipun blh je reka. Kalau die wat nama pondan,x semestinya pondan.

          0

          0
        • pondan jerman says:

          kesiannya org yg judge tukang beri komen berdasarkan nickname boleh direka. dah desperate sangat nak bekap parit le tueeewwwww. lololol

          0

          0
      • Anonymous says:

        sape yg kata jais sebarkan??? jais x penah suruh wartawan dtg cover cerita org kene tangkap basah..

        0

        0
        • jazli kucing says:

          hey masa shah jazli kena tangkap khalwat JAIS siap keluar press release. kalau pun ya nak bekap, jgn tunjuk desperate sangat.

          0

          0
        • Anonymous says:

          sape kata jais buat press release ni?? ko ingat jais tu team melodi. ko gi jais tny camne org bleh tau, jgn baca blog gosip je tau!

          0

          0
        • parid keji says:

          mesti anon ni parit kamil. muka busuk tak mandi, bodoh dan penipu.

          0

          0
        • milano says:

          nampak sangat ko tak baca news kan? press release JAIS pasal shah jezel kena tangkap khalwat tu bukan keluar kat blog gosip je bodoh, kat akhbar arus perdana pun ada. kalau ko pandai, takkan ko nak bekap parit kamil ye tak? ke ko ni parit kamil?

          0

          0
    • wonder says:

      kenapa plak keji, curious…

      0

      0
    • deqna says:

      yup dincht2..staff2 MIG eh bukan staff la boss dia la… memang back up habis ngan pengarah muda yg berperangai playyyyyyy ni….huuuhhh….x pe la anywhere jaga diri la pn DD..n jaga rumahtangga serta suami en Fk ngan baik…perkara yg lepas tu jadikan sempadan agar dapat memdidik anak kita jgn jadi seperti kita….aminnnn….

      0

      0
  3. Wak Parjo says:

    Tahniah kepada Farid dan Diana :)

    0

    0
  4. Intan says:

    Abg Nara weh, takyah la ko update lagi pasal DD & FK.. Sudah2 la, kesian diorang ni kena hina mcm2.. Takut ko pun dpt share sekali. Huhu

    0

    0
  5. ain says:

    tahniah…

    0

    0
  6. UnguViolet says:

    Comelnya dia :) Mudah2an jadi anak yg soleh..

    0

    0
    • Peugeot says:

      Best comment. Dah2 la tu komen yang kata FK DD tipu malaysia..hipokrit bla bla…tambah dosa je. buang masa cari mende yang x pasti. dosa sendiri lagi menggunung dok sibuk cari kesalahan orang. I love babiesss..it hurts when I expected to see comments on how cute he is. Didik dia sebaik2nya FK & DD. May he’ll be a useful person and most importantly, a good servant of Allah =)

      0

      0
  7. che ta plastik surgery says:

    gambar diana pegang baby tu nampak mcm dah lama je.siap bley duduk kat taman lagi.geeetoooohhh!!!

    0

    0
  8. miss propa says:

    comel sgt…..tahniah
    jaga anak baik2 ye D

    0

    0
  9. silent says:

    anak dia kn kne kuning..tu yg dia bwk baby dia g berjemur kt taman… ish2.. apa2 jer lh.. biar lh mrka ngn hdup mrka.. kita nasihat jgn smpi menghina.. kita xkena tp anak2, cucu2, cicit2 kta besok ada.. jgn dok mengata org sgt lh..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Jemur apa tengah winter ni…….

      0

      0
      • enter yr name says:

        winter? kau gila ke bai? ni bulan tujuh bai..musim panas oi!!! tak pernah pergi australia takyah byk songeh

        0

        0
        • aku kat sydney, aku tau la! says:

          menipu nampak? ko ni parit kamil ke? tak abis2 menipu. ke staf MIG?

          0

          0
        • Darlina says:

          ko lg la bangang..
          ausie ngan New Zealand skrg mmg la winter..
          bongok.. ko yg x pnah g sane..
          hahahahahahaha

          0

          0
      • mora says:

        aku dok sydney. winter sydney kadang2 panas kadang2 sejuk. suhu tak extreme.. paling sejuk 16 tapi ada matahari sebab kadang2 langit tak ada awan. winter tak semesti takde matahari. ada hari winter mmg panas. lps kul 4-5 dah nak masuk maghrib sejuk. ramai je mat salleh pg beach winter siang2 hari. rasanya dd just jemur anak time pagi sbb matahari boleh tahan jugak. bila berangin yg sgt sejuk.

        just sharing.

        0

        0
        • observer says:

          kalau kat dalam bilik hotel beraircond, 20 darjah celsius pun dah sejuk gila. kat sydney sekarang 16 darjah celsius. walaupun takda salji dan still bukan paras beku, tapi masih sejuk la. DD pakai baju mcm dia kat Malaysia, baby pun sama, langsung takda baju.

          nak bekap pun hagak2 la.

          0

          0
        • mora says:

          salam observer.
          Aku tak minat pun DD ni. Tidak back-up pun.Opinion aku mungkin tak org tak suka dgr tp aku share experience (secara neutral) camne je cuaca sbb aku pakai sweater sehelai je time winter kdg2. bebudak lelaki melayu pun pakai tshirt pg uni time winter. weather dia nyaman. tp musim hujan mmg sgt sgt sejuk. maybe aku bnyk lemak aku tatau la.:) dan bilik hotel aircond kita dlm confined room. sejuk mmg la sgt sejuk. aku tak ckp sydney tak sejuk. sejuk nyaman siang hari. malam baru sgt sejuk. tapi ada org boleh tahan sejuk.

          tp benarla, utk bayi tu, tak bagus dia biar kat luar kesejukan. semoga dia sedar dan belajar dgn nasihat semua.

          mana2 DD berada, semoga anak dia sihat. kita doa sesama k?

          0

          0
        • Anonymous says:

          yg ko sebuk sgt apehal obeserver??/ kacau mak kau ke klu dia sejuk ke x ke, klu anak dia lahir awal ke x??kau tu anak halal sgt ke>>

          0

          0
        • anak halal says:

          haha of course la aku anak halal, kenapa ko jeles? aku cuma tak suka kebangangan parit kamil je.dah parit tu bangang, dia tak perlu ingat yang org lain sama bangang dengan dia.

          0

          0
      • mazda says:

        Salam, sebagai orang yang menetap di Australia, nak bagi tahu lah, walaupun musim sejuk (winter), matahari ada je keluar. cuma tempoh dia sekejap je, dari pukul 8 lebih sampai 3 ptg/ 4 ptg (depending on the location) :D

        0

        0
        • aku kat sydney, aku tau la! says:

          overall temperature still 10-15 darjah celsius kalaupun takda salji. gila ke apa bawak baby sejuk2 kat luar baju takda kot bagai?

          0

          0
        • Anonymous says:

          banyak nye org sydney dan pakar cuaca kat sini!!!

          0

          0
        • pondanzalna says:

          tak payah nak jadi pakar cuaca.ini semua logik je.

          1) sekarang cuaca kat sydney winter. suhu 8-16 darjah celsius.
          2) baby tu tak berbaju, diana pakai baju mcm kat musim panas
          3) belakang ada gambar pokok kelapa tropika ngan pokok buluh
          4) simen kat depan pokok kelapa tu berlumut, menandakan ia selalu kena hujan dan panas-cuaca tropika.

          mungkin pencacai najis parit kamil ni tak pegi sekolah, common sense dan logik pun tak boleh nak pikir.

          0

          0
        • moyot says:

          chillax k tentang cuaca semua. biarla org bagi opinion.

          kita lupa lak DD ni ‘mat salleh’. anak quarter salleh. boleh tahan kot winter. hoho

          0

          0
        • Anonymous says:

          bkn pakar cuaca je aje, pakar pengkaji gambar pun ada! dasar penfitnah pengumpat,pemakan daging saudara sendiri. ahli neraka semuanyaaa!

          0

          0
      • Nora says:

        Lagi sorang bodoh..ingat winter ada salji ker? Ini Australia la….huhuhu

        0

        0
    • Anonymous says:

      Winter june till september

      0

      0
      • chiquitito.. says:

        hebat sgt ke kalo smpai aussie n dok aussie?? stakat dok aussie pon nk kecoh.tgk mcm i ni dok europe.stakat aussie dkt nk mampos je dgn mlysia.racist plak tuh.jgn mara.

        0

        0
        • Nisha says:

          kau jeles ke tak cakap pasal europe.racist2 ausie pun senang aje nak masuk & kastam friendly.cuba pergi uk or other european countries,nampak asian or muslim macam kena hambat aje dgn kastam

          0

          0
  10. Mimie says:

    comelnya anak dia.. =)

    0

    0
  11. Aku&Sesuatu says:

    Tahniah Diana&Farid!
    Buang yang keruh.. ambik yang jernih :-)

    0

    0
  12. sekadar singgah says:

    Jgn terlalu mcari aib org sbb stiap org ada aib masing2.. jgn smp Allah juga buka aib anda2 smua… kalo dia salah kite doakn moga dorg sedar kesilapan n at least dorg dh nikah.. anak tu xde la jd baby tong smph mcm byk lg kes kt luar sana..

    0

    0
    • iris says:

      Kan? Sebab masyarakat kita ni terlalu judgemental la masalah buang bayi ni berleluasa. Membenarkan pergaulan bebas, tapi jika pregnant, terus dihukum seolah2 takda ruang taubat dah. Bukan menggalakkan zina tapi benda dah terjadi (sebab pencegahan kurang diambil berat), apa la salahnya bantu sama2. Ini tidak, kena keji sekampung. Haihh.. Bila buang baby, kena keji, simpan baby pun kena keji. Tukang keji ni je la yg masuk syurga agaknya. Hehehehe

      0

      0
      • hikari says:

        kenapa salahkan masyarakat? bila berzina sampai mengandung, maka tanggungjawab ialah pada pelaku. berani buat berani tanggung. bukan mayarakat yg dumped baby, pesalah yg dumped baby.

        0

        0
        • Anonymous says:

          ko pegi belajar agama dulu. apa tuntutan agama pada masyarakat la. org berzina salah. tapi masyarakat yg mengeji dosa jauh lagi besar. Allah x ampunkan selagi ko xmintak ampun kat org yg kau keji. meringkuk la kau kat neraka sampai bila2. dosa dgn Allah kau taubat akan diampunkan. dosa ngan manusia??

          0

          0
        • bicep says:

          sapa ostat kau ni, gi bunuh diri la. bagi dalil dosa menghina lagi besar dr dosa berzina boleh?jangan nak memandai2 buat hukum sendiri. ke ko pernah berzina zampai lahir anak haram yg ko memandai bikin hukum?

          0

          0
        • Mashi says:

          kurang ajar gak bicep ni –.”” reality nye mulut kau mmg kurang ajar ea? maksud Anonymoussays:July 8, 2013 at 5:15 pm org berzina mintak ampun pada Allah,solat taubat. orang menghina orang, mintak ampun kat orang yg kau hina dan solat taubat.. kalau org yg kau hina tu mati.. kau nak mintak maaf kat sape klu org yg kau hina tu da mati! ada FAHAM!

          0

          0
  13. kak ton comey says:

    d ooo d.. cane mandi wajib tuh.. soh dok.. rambut bkarat gitu.. :-P
    jgn marah ye d..

    0

    0
    • kambing gurun says:

      rasanya rambut dia memang warna tu… cuba tengok filem masa dia kanak2 yang dia berlakon dengan Normala Shamsudin dan Norman Hakim.. x ingatlah tajuk apa.. tp korang semua ni klau nak mengutuk org nombor 1…sampai xingat dosa pahala… bulan ramadhan nak dekat, bawa2lah insafkan diri… mulut tu jaga… korang sure ke DD dan FK telah melakukan ‘tut’ sehingga melahirkan anak ‘tut’.. kalau xde bukti mana boleh terus buat tuduhan… kesian bayi tu… kecil2 org dah hina dia.. setiap ucapan tu doa tau.. ucapalah yg baik2.. lagi bagus… dosa xdapat pahala dapat… kita yang untung… tulah manusia sibuk nak kumpul dosa.. pahala yang senang nak dapat xnak pulak buat….

      0

      0
    • Leahh says:

      Mulut jaga,nak tegur tegur la,x perlu nak tegur cara pedas. Besides,she is mixed….

      0

      0
  14. kau mmg bahlul terulung laa.. says:

    statement bahlul mana yg kata australia takleh ada pokok kelapa tu? kau keluar dari gua mana? kalau kau tak pernah pergi tempat org, jgn tunjuk sgt kebahlulan diri kau kat sini..bahlul!!

    0

    0
    • pencacai parit kamil says:

      bila masa pulak mamat tu cakap tak boleh ada pokok kelapa kat australia? dia kata dia kagum ada pokok kelapa kat australia je. ke kau yg bahlul? panas nampak berroooo?

      0

      0
    • kau lagi bahalul says:

      dekat Australia palm trees la.tumbuh tinggi2 sekali nampak macam pokok kelapa.mana ada pokok kelapa bengong

      0

      0
  15. minachiiiii_sentapPostMenghilang says:

    sian .. baru start belajar, dah nak kena ambil cuti bersalin.

    0

    0
  16. aku surirumah says:

    bukan ke aussie sekarang ni nak masuk winter?xsejuk ke anak dia kat luar tu xpakai baju

    0

    0
  17. Titi says:

    kepada yang menghina mencaci..fikir2 la kehipuan anda akan dtg..adakah anda pasti cucu cicit anda akan baik semua?? sebagaimana anda buka AIB orang ..begitulah juga aib anda akan dilihat semua…doakan yg baik2 buat Diana..dosa pahala tu urusan Allah, sape anda utk menghukum?

    0

    0
  18. MANUSIA BIASA says:

    Nie lah rakyat Malaysia..suka sangat nak blame sama sendiri…benda tu dh lepas..biar lah..baby pun dh kluar..so, we should shut up our mouth .. mcm mana rasa perasaan kita baby kita kena mcm tu..taraf sah di persoalkan..??tu hak mom n dad baby tu nak rahsiakan… same like us if we were in their place right??? Aku tak lah minat sangat kat diaorang 2 ni.. I just sympathy with the babies who did not know anything but become a victim of circumstances.. heran, heran,heran…jgn kerana diaorang nie artis kita nak adili mereka sesuka hati…kalau mcm tu why not kita tidak adili mereka diluar sana yg sama mcm diaorg nie…aku share pendapat aku nie bukan aku nak angkat @#$%%^^&* diaorang 2 nie and tunjuk baik..tapi just mcm tak adil jer seolah2 kita yg biasa2 nie tak pernah buat salah…

    0

    0
  19. Mae says:

    Untuk baby yg kene jaundice ni kalau gune cahaya matahari tak effective pon.. Sbb tak sm ngan phototherapy kat hospital..

    0

    0
  20. Hairan says:

    Gung ho ni… Sydney di bulan Julai… sejuk gila kottt! kurang kurang 8-12 degrees! mana nak carik matahari dan bukan patutnya pakai coat bagai ke?

    ni kat malaysia ni….

    0

    0
  21. tuah says:

    baby 4kg pun ada jaundice ker???bkn ker baby yg berat >3.5kg susah nk dpt jaundice…..nk wat camner itu semua kuasa yg maha esa kan?

    0

    0
    • Anonymous says:

      ENCIK/CIK/TUAN/PUAN TUAH KE APA KE..
      ANAK AKU 4.55KG DAPAT JAUNDICE..
      ANAK KAU LEBAM TERUS KOT..

      0

      0
  22. oren says:

    subhanallah..anak dan ibu same comel..pedulikan ape org nak kate..yg pnting jage anak sebaik mgkin..in shaa allah..amin..amin..amin..

    0

    0
  23. Anonymous says:

    Org kalau dah nak sgt cari aib org lain,gigih belek gambar sampai pokok kelapa besar semut pun nampak.gigih jugak analisis gambar lama nk dicompare bayi tu sama x sama dgn sepupunya.Gigih jugak nk analisis perubahan cuaca kat Australia.Gigih jugak nk bgtau org berpantang seminggu kene terbaring atas katil xleh gerak langsung.Hatta xleh keluar rumah lsg,pegang baby pun xleh.Berpantag ni terpulang kpd keupayaan individu.Lain org lain upayanya.
    Kesimpulannya,cukuplah berburuk sangka dan memeningkan kepala.Pikirlah pasal baby tu sama.Kesian dia.
    Btw,tahniah FK & DD.Bayi itu sgt comel

    0

    0
    • pembekap tegar says:

      kalau x nak orang belek, tak payah upload gambar kat insta. diri sendiri bodoh kantoikan diri sendiri. nasiblah.

      0

      0
    • leen says:

      ade jugak yg dislike… anti bebeno mengkome ngn dd & fk nie…

      0

      0
  24. hani says:

    Org kalau dah nak sgt cari aib org lain,gigih belek gambar sampai pokok kelapa besar semut pun nampak.gigih jugak analisis gambar lama nk dicompare bayi tu sama x sama dgn sepupunya.Gigih jugak nk analisis perubahan cuaca kat Australia.Gigih jugak nk bgtau org berpantang seminggu kene terbaring atas katil xleh gerak langsung.Hatta xleh keluar rumah lsg,pegang baby pun xleh.Berpantag ni terpulang kpd keupayaan individu.Lain org lain upayanya.
    Kesimpulannya,cukuplah berburuk sangka dan memeningkan kepala.Pikirlah pasal baby tu sama.Kesian dia.
    Btw,tahniah FK & DD.Bayi itu sgt comel

    0

    0
  25. starbuck says:

    bukan kat aussie skrg tgh winter ke?huhuhu…

    0

    0
  26. Orchid says:

    Australia kan tengah winter sekarang dari bulan June hingga September (tiap2 tahun). Minggu lepas suhu sejuk sekali hingga 3 degree…….macamana baru bersalin, duduk kat taman dengan pakaian begitu….especially baby dia…Makin mereka cuba cover up, mereka makin kantoi……

    0

    0
    • DD says:

      Eh..gambar ni masa sblum winter aritu…opppsss…hhmmm…errrr….terlepas plak…

      0

      0
    • now u hv math question nara? says:

      dear orchid, winter in australia is totally different from winter in the european countries.. walaupun winter, kami masih terima cahaya matahari yg banyak..jgn samakan winter disini dengan negara eropah..winter eropah mmg the real winter..kami ni hanya pada nama saja..takut comment u akan mislead org2 lain my dear..

      0

      0
      • Anon says:

        winter is still winter ok.no snow but sometimes in the morning,the temperature below 5 and sometime 0.tak sejuk ke tu?sekarang ni pulak height of winter.duh!!

        0

        0
  27. nurin says:

    Dyana.. pantang elok2..
    nanti masuk angin..
    habis sakit2 badan…

    0

    0
  28. jjjj says:

    x pyh nk hipokrit to dd n fk..klo dh slh…better diam..xpyh nk back up diri dgn post2 pic bagai….lg byk keburukn yg nmpk…

    0

    0
  29. yana says:

    Wajah diana nmpk lesu je..mcm dlm kesedihan pun ada..kesian kat dia..mungkin diana pun stress dgn sume org yg mengata dia ngan ank dia..klu blh sudah2 lah kita mengata org..kalau btl dia buat salah,sudah2 la kita hentam dia..kesian sgt kat dd n anknya…

    0

    0
  30. lollyta says:

    xpelah, biarlah ape org nak cakap. Dah benda dah jadi dah pun, janganlah nak cari aib orang. kesian org yg x reti agama duk bahas hadis pasal aib di atas. pergilah merujuk pada ustaz2 yer

    0

    0
  31. gracias says:

    satu, demi zuriat suci yg telah dilahirkan. dua, demi hak dia sebagai sebagai seorang ibu. saya hormat dan saya doakan semoga anda semakin tabah Diana Danielle Danny Beeson :)

    0

    0
  32. Mashi says:

    to all commentators: sometimes aku rasa annoying nak bace comment.. sebab most comment adalah mengutuk,menhina,mengata,menfitnah..dan just a few people yang menegur dengan baik and doakan mereka yg baik2. bukan gossip pasal DD and FK je.. boleh kate semua artikel lah orang nak cakap yg buruk2 je.
    manusia hina manusia.. tak same ke macam kau hina diri kau? sila lah doakan yg baik2 kat anak DD tu. ape yg korang cakap hina kutuk tu lah doa ooii. heh!

    0

    0
  33. lawaknye.. says:

    Haih… dd ni xsudah2 nak dedahkan kebodohan sendiri. Nak menipu tapi xpandai. Mana xnye org dok mengata. Memang kat australia tgh sejuk skrg ni.adik aku ada dok kat sydney sana. Suhu 10-15degree.Dia pon ckp gila ke dok xpakaikan baju kat baby kat luar mcm tu. Terus terang jela ada kat mesia skrg ni kan.
    Btw,comel baby.umur muda x menghalang dr menjadi ibu yang baik.

    0

    0
  34. diannnee says:

    come bby, tp pucat muka hilang seri mengandung hr tu. Mgkn smsa mengandung hr tu DD nie kena kencing manis sb tu bby besar. Mmg payah nk teran klu bby besar nie, pantang kena baik2 tau, fokus pd bby sdh tkut kluar meroyan klu terlalu stress. Semoga sukses dimana jua berada

    0

    0
  35. hairani says:

    Untuk semua yg komen pasal winter etc… fyi sydney takder snow ya.. masih nampak matahari siang hari… yg bersnow.. certain places yg atas2 range.. gunung.. bukit2.. sy dah lama menetap di Aust.. pokok kelapa.. buluh… memang ada kat sini.. pokok kayu ara merata2.. kt park.. so kalau xtau jangan buat2 pandai lebih2 lagi nk puasa ni..

    Status anak tu antara mereka dengan Allah..
    Kalau mereka berdosa pun… buat apa kita nak umpat2 kutuk2..zina tu memang dosa besar… tp jangan lupa mengumpat pun sama besar mcm zina.. malah memfitnah sama besar macam membunuh taraf dosanya…

    0

    0
  36. saya says:

    kalau ye pun anak yg dilahirkan tue anak sebelum mereka berkahwin, dlm islam, anak tue bukan anak luar nikah sbb mereka kawin diawal usia bayi tue baru beberapa minggu. Siapa la kita nk hukum sedangkan Allah sendiri memberi mereka rezeki dgn kurniakn cahaya mata. Mari doakn yg terbaik buat mereka.Kalau mereka salah, kita doakan Allah ampuni dosa mereka. Sebab kita pun ada buat dosa jugak, bezanya dosa besar dan kecil.

    0

    0
  37. diamdiamsuda says:

    Cuba kome tgk bideo dolu2 ni..rumah ni kat atas tanah ade taman bagai ke atau apartment? Tanya jer.. x pasti ni..

    https://www.keek.com/!L4wJbab

    0

    0
  38. Oppps sorryyy... says:

    kang kalau nk komen lebih2 kang ada peminat tegar DD y marah…tpi fhm2 j la ye???????????

    0

    0
  39. mama jelita says:

    kesian betul baby tu. tak boleh nak sambut birthday besar-besaran, nanti ‘terbocor rahsia’ pulak..kalau lahir je kat malaysia kan senang…tak payah nak sorok apa pun, ramai lagi kat malaysia yang lahir ‘awal’. gara2 mak bapak ghirah nafsu, baby yg tak berdosa pulak kena cover.

    0

    0
  40. BUNKFACE NO.1 says:

    gambar mcm kat Malaysia je, ntah-ntah DD dah balik Malaysia..Nara kot salah bagi info, tak pasal2 jadi fitnah

    0

    0
    • dah kantoi ! says:

      anak baru berapa hari dah bwk blk malaysia? tk pecah pulak telinga budak tu. kesian masing nak pertahankan kebodohan dd&fk ni

      0

      0
  41. dah kantoi ! says:

    Muka baby sama dgn baby haritu, post gmbr mcm dkt malaysia padahal Sydney tgh winter, anak tak pakai baju nak anak mati keras ke dkt padang tu? ke ni gmbr bulan april/may? oppss . anak baby boy sama dgn anak adik farid kamil haritu , cuba post gmbr dua2 baby kalau berani? hahah lawak lah diana&farid ni. nak cover tak reti langsung, semua org igt diaorg baik tapi ? hmm…

    0

    0
  42. loli aka chiquitito says:

    busy body btol la mlayu2 islam ni..smpai muke ank,tarikh lahir,dok kat mane,branak kat mn pon nk myibok jek.biaq pi la dia nk bsalin awal ke ank xsah taraf ke.yg pnting dia x dela buang ank merata mcm melayu yg pkai tudung.kot2 yg sbuk mgata kt bn ni pon xde dare or dah pnh buang ank or pnh gugurkn ank.jg la diri uoll sndiri ye..

    0

    0
  43. sabo jer la says:

    ” Apa yang paling jauh dari diri kita di dunia ini?”
    Murid-muridnya ada yang menjawab negara China, bulan, matahari dan bintang-bintang. Lalu Imam Ghazali menjelaskan bahawa semua jawapan yang mereka berikan adalah benar. Tapi yang paling benar adalah “masa lalu”. Bagaimanapun kita, apapun kenderaan kita, tetap kita tidak bisa kembali ke masa lalu. Oleh sebab itu kita harus menjaga hari ini dan hari-hari yang akan datang dengan perbuatan yang sesuai dengan ajaran Agama.
    kita semua mesti pernah buat salah..kalau dapat di undur masa kita pasti nak betulkan yg salah tu kan.. Bagi peluang utk dorg mulakan hidup baru.. doakan kbahagian dorg.. hehe..comel anak dd & fk..

    0

    0
  44. sape2jela says:

    dd xde plak ckp die kat ausie skng ni.mne tau da blik msia..kan kan..

    0

    0
  45. cincinsakti says:

    tahniah kepada farid kamil dan diana danielle.
    comel sungguh baby :)

    kalau betol FK dan DD ada buat salah, salah adalah antara dia dan Tuhannya. Yang konon2 nya maksum sangat mengata dan mengutuk dia, kita tak tau ntah-ntah DD tu siang malam mohon pada tuhan untuk amponkan dosa dia. Sebab bila time susah macam ni la kita paling dekat dengan tuhan. Tengok-tengok, dia lagi mulia di sisi tuhan sebab tuhan da terima taubat dia yang seikhlas hati tu. Tu dosa dia dengan tuhan. dengan korang yang mengata dia tu, langsong dia tak de dosa.

    Dosa korang dengan dia, mengumpat, mengata camtu, kalau dia redha, okayla.
    kalau dia tak maafkan, camne plak?

    0

    0
  46. yana says:

    Cukup la korang duk mengata bagai..setiap manusia pasti ada buat kesilapan dlm hidup..sudah2 la syak wasangka tu..bersihkan hati kita..jgn hitamkan hati dgn berprasangka buruk terhdp org lain.cuba kita muhasabah diri sekejap..adakah kita ni xpernah buat silap sepjg hidup..samada dia bersalah atau x,hanya Allah yg tahu..ingatlah,kita ni manusia yg xlari dr melakukan kesilapan,yg penting kita perbaiki diri kita supaya menjadi manusia yg berakhlak..

    0

    0
  47. gadis comel says:

    hahahahahhaa bodo je komen korang nie

    0

    0
  48. SUKA HATI DD ! says:

    Kadang2 ak tgk komen2 ni mmg tk berASAS! apetah lg membina..HELLLOOOOO jgn la kekampungan sgt..tk semestinya dok sdney kne boh gmbq tepi laut kan? korang ni npee suka sgt nk tambah dosa.lg 2 hari nk puasa kan…kot ye pon tk pyh la nk jd pemerhati sgtt..tk de ssape soh korang dok jd stalker n nk kaji DD kawen tepi ape pon..ko tk de kaN??

    LG 1 , MATA tu tgk betoi2 tk la sama bby DD yg tentu2 mix ngn ank buah FK..tolong la jgn nk fitnah DD yg tgh bepantang…hormat la privacy dia…aku tw la life ko tk best.tk pyh la nk kaji hidup org lain…SEDEHHHHHHHHHHH

    0

    0
    • parid kamil penipu says:

      privasi apa kalau diri sendiri gatal hapdate gambar kat ig? ig is social media. tak nak orang komen, jgn update la. bodoh.

      0

      0
  49. law korang ni handal sgt..pegy la ausie siasat dgn mata sndiri.bukan taip pkai otak yg tk berisi ngn fakta..dh tentu2 sydney tk sme ngn negara eropah yg len..apesal ko tk tnye npe kt hawaii ada pkok kelapa? sengal nye pemerhati tk de ilmu keje nk fitnh org.!!!! GET A LIFE PEOPLE!!

    0

    0
    • dah kantoi ! says:

      kau mesti keluarga dd kan? marah benor, tapi yang bodoh nya bukan kitaorg, yang bodoh nya orang mcm kau ni. diperbodoh oleh dd&fk . artis tp menipu je keja, and dah kantoi still tk nak mengaku !

      0

      0
  50. tak suka mengutuk says:

    betul lah diana beranak kat sydney.mmg die beranak minggu lepas.saya duduk kat sydney(bukan nak berlagak).suke hati la korang nak caya ke x.org2 yg mengutuk2 ni jom kite berdoa moga kita terpelihara dari kata2 yang kesat dan x sepatutnya :)

    0

    0
    • gadis comel says:

      betol2 .. sy caya kata2 awk..

      0

      0
    • Anonymous says:

      yup saya percaya kat tak suka mengutuk says July 8, 2013 at 5:01 pm

      yg penting kita doakan semoga DD dan anknya sihat walafiat…

      0

      0
    • aiman tak kesah says:

      A AH saya percaya dia lahir kan baby kat sydney..tapi kan..apesal jauh beno nak lahirkan baby tu?? saspises saya tau!! :p

      0

      0
    • Mashi says:

      biar lah tak suka mengutuk ooii.. nak buat macam mane klu orang dah memang suka mengutuk2 ni.. aku pun bukan baik sangat pun.. tapi klu sampai nak hina orang and baby die yg tak bedosa langsung tuh.. aku pun annoying jugak.. haih!

      0

      0
  51. lagubestbest says:

    Sekeping je? Susah2 je wat read more..

    0

    0
  52. Annoyed says:

    Dah2 la dok mnhina n mgutuk….semua tu urusan dorg ngan Allah….kita sapa nak jth hukum…adakah kita ni terlalu sempurna n layak mengeluarkan kata2 kesat….sebelum mengata or mengutuk muhasabah diri sendiri terlebih dahulu…..x de manusia yang sempurna….sekiranya mrk berdosa semua tu antara dorg dgn Yang Maha Esa…kita x perlu masuk campur…..kesian Baby yg lahir tu….klu kt x tau betul atau salah baik kita diam…..

    0

    0
  53. zoe says:

    Kesian kt baby ni,baby2 lain time lahir org sekeliling doakn pekara2 yg baik,tapi anak FK ngan DD,rmai je yg pertikaikn,kalau ye pon FK nagn DD terlanjur,diorg wat keputusan betul ngan bekahwin dan bukany gugurkan or buang anak dlm tong sampah,cube byangkn perasaan baby ni kalo dye bace komen2 yg ade kt blog ni bila dye dh besar,cukup2 lah tu doakn yg tbaik jelah wat family ni,peace no war ^_^

    0

    0
    • Mashi says:

      sangat ramai yang dislike komen anda..agak nye orang suka komen yang kutuk mengata kot.. aku rasa macam nak tengok laa bulan puasa besok cane.. ade tak yg mengutuk mengata.. heh!

      0

      0
  54. mooka says:

    Comel sgt2 dd n bby, jage diri baik2 tau.. btw gara2 dd preggy ramai yg jdi tukg kira sampai nara pun letak soalan math. Skrg org tgh ckp psl negri, degree, winter, angin, sejuk, pokok kpala, matahari n mcm2 lgi.. apa kate nara kluarkn soalan geography pulak.. sape stuju? Hahaha

    0

    0
  55. Aniissaa says:

    Oiiit… baru yg baru lahir memang la muka seakan2 sama… poyoh gilew korang ni… tah2 esok anak korang sediri pun tak tahu beza dgn anak org lain pastu tertukar dgn anak negara jiran masa dlm labour room… Ini sinetrons =,,=

    0

    0
    • dah kantoi ! says:

      baby baru rupa semua sama? kau gila ke apa? so maknanya baby kau dgn baby orang bangsa india/cina sama lah kan? wah ramainya suami kau sampai muka baby kau semua lain2 bangsa

      0

      0
  56. Ibu says:

    Alahai comelnya baby…kesian dkt baby yg x berdosa tu bila korang membuat andaian yg bukan2 ttg ibu bapanya…bila baby tu dah besar,pandai baca &pandai menilai…apa perasaan dia agaknyanya…tentu sedih…kalau Kena kt diri [email protected] baru tau….udahla tu..mengaibkn org..

    0

    0
    • MINA says:

      To Ibu…
      Jgn risau baby diaorg mmg da bsr t pandai bace..
      Dah tentu pandai tgk date of birth dia kat surat beranak n date nikah mak pak dia…
      Dan dah tentu dia pandai kira dia lahir bape bulan…

      0

      0
  57. minah jambu tukar kaler merah biru says:

    malas nk komen…dh betaon asek komennnnnnnn aje sampai dh tkde pekataan lagi nk komen huh ! jadi minah jambu tk payah la komen eh boleh? huh ! bwekk !!

    0

    0
  58. Minah jambu la sangat says:

    Kesah pulak aku ngan minah jambu ni..

    0

    0
  59. Kesah pulak aku ngan minah jambu ni..kecohh..senyap sudah..

    0

    0
  60. zarairishza says:

    x payah nk judge org lg yg komen bkn2 ni.semua org ada wat salh.
    i loved dd…hi dd hope kita dpt shotng sama g.i miss u.

    0

    0
  61. macam macam says:

    ape laaaaaaaa korang nie…..korang dok mngata dia…korang dok kutuk2 dia….dia kat sane releks je…hahahah…dah2 la tu…sape btul sape slh,,,Allah je la yg tahu….heeeeee peaceeee =)

    0

    0
  62. Melayu Modern says:

    Tahniah NARA…

    Tahniah kerana Blog anda menjadi medium untuk melemparkan fitnah, bersangka buruk dan membuka aib orang. Semoga keutungan dari blog ini digunakan untuk makan dan minum anda sekeluarga dan membawa berkat di dalam hidup anda :). Bila lah agaknya ko nak nampak dosa yang ko tanggung dari blog ko ni ya? Aku doakan semoga ko insaf NARA.

    0

    0
  63. cekedis says:

    aku harap blog nara dh pupus bila anak DD dah boleh baca n search internet..kesian kat anak dia bila baca komen2 ni pasal mak pak dia….
    sayu weh tgk muka baby…..

    0

    0
  64. Anonymous says:

    Allah mengampun umat2nya yang berdosa spt pengomen2 yg suka memfitnah.Inikan pula kita hamba yang hina ni, siapakah kita nak judge mereka ni??tak kesian ke lihat bayi tak berdosa ni..wpun mak bapak diorg berdosa sekalipun, jgn dihina anak suci ini.Kalaulah ianya terjadi pada diri atau adik beradik sedara2 sekalian,,adik perempuan anak perempuan dan sbgnya..insaflah.

    0

    0
  65. orangutan says:

    dah la tu…cian baby tu…takde dosa apapun…yg bt dosa org lain baby yg suci bersih tu plak trima akibat…kita doakan je la baby tu membesar jadi anak yg soleh…soal dosa mak bapak dia biar lerr dorg sdri yg tggung…esok dh rahmadan…tak serik lg ke…?..aku tak de nak ciankn mak bapak dia tu,aku cian sgt dkt baby yg tak tau apa tu…kna plak jaundices….nak bg turun kuning bb dgn cepat bg titis setitis dua VCO..virgin cocnut oil…mmg mujarab….petua utk turunkn kuning bb…hrp dd bsabarlah dh bsarkn la ank yg tlh damanahkan Allah ..

    0

    0
  66. the adams says:

    aik.. org komen baik2 pun kna DISLIKE ker? nak sangat aku hadap muka org yg DISLIKE bnyk2 tu.. adakh org yg sama dlm lain2 gossip..

    0

    0
    • setuju says:

      aku setuju statement ini..
      tak payah dislike kalau org komen benda baik. kalau tak stuju dgn statement yg baik atau neutral, buat bodoh jer ler. baik dislike yg marah2 sampai keluar kata kesat..

      aku pelik bnyk betul org dislike bila org komen mendoakan terbaik utk psgn ni dan baby ni..tak paham.. benci sgt ke ada org ‘optimist’

      0

      0
  67. the adams says:

    telupa nak p/s tadi.. msti ramai yg DISLIKE komen aku jugak ni..

    0

    0
  68. lawakderr says:

    Dd nikah bln november kn?
    Law haid dd teratur..mmg sah la dia bunting pelamin..
    Doktor nak kira tarikh besalin dari 1st day period..
    dd 1st day period dlm bln 10..bln nov nikah time subur..pastu lekat..
    law nak kira baby cukup bln..kne kira start bln november..
    Skrg 36weeks keatas dah kira selamat untuk bersalin..
    pastu UPT zaman skrg dah canggih xmacam dlu..n ikut kepekatan hormon
    HCG dlm badan…sesetengah pempuan, sblm due period pun dah dpt dobel line yg terang..besangka baik la..dah nk beposa..

    0

    0
  69. walaweih says:

    dia ngandung before nikah ke tak, BIAR la. Korg ejek dia bodoh tak reti menipu, baik jgn upload gbr2 kat instagram. pastu demand dia tunjuk surat beranak anak pulak.. bila DD tak post gbr kat Instagram baby bump etc, bukan main bising dia tak share. bnyk org, bnyk ragam kan.. mcm2 korg nak dr artis ni.

    korg puas hati ke dia share kat korg terang2 ‘yer, kami sudah terlanjur dan anak ini anak luar nikah’ ?

    lpstu korg akan kutuk gak. Dia hide, korg kutuk. dia tak hide, korg kutuk. but then, tak boleh puaskan smua kan.tapi dia kan artis. kenala sedia dgn semua. apa2 pun, all the best. halal tak halal, dia salah ke tak, jgnla kita menambah beban dia lagi sebagai ibu muda. dosa jugak kita ni sembang2 sini. aku pun bnyk dosa lak bc blog gossip.

    esok tak moh dah.

    selamat menyambut ramadhan :) smoga blog ni kurang la update dan comment2 negatif.

    0

    0
  70. lisya says:

    mengucaplah korg ni semua.sedih tgok kmen korg yg mcm terbaik sgt kt dunia ni.setiap tutur kata yg korg luahkan Allah akan kira,beringatla sikit.nak komenpun agak2la,ni x..yg buruk semua korg nmpak.ape lagi die nak buat.kalu die b’trus trang skalipun dpt ke korg yg mulut mcm ape ni terima.lagi banyak kata2 hinaan yg korg lemparkan.patutla di malaysia semakin byk kes buang bayi.kesilapan tu bkn dtg dari diri org tu saje tpi dari masyarakat yg suka menghina antara 1 sama lain.Aku yakin korg2 semua ade adik,kakak,abg yg blum tentu lagi kehidupannya baik ke x.Aku bkn ckp sebarang cakap,tpi aku terasa dgn kata2 manusia yg xde rs berslh langsung,korg xprnh lalui mmg xkan fhm.Lagi 1,aku bkn nak backup dieorg,akupun xknl sgt kat dd dgn fk ni dn dieorg pun xknl aku sape.Tapi aku prnh lalui ape yg mereka lalui.Betapa perit nya hanya Tuhan yg tahu.Skrg Alhamdullillah kehidupan aku 100kali lebih sempurna drpd korg yg agak2 xpernh buat silap kt dunia ni..fikir2kanla.

    0

    0
  71. Naturel says:

    Hurm….. winter memang daun hijau eh? dia xluruh ke? Sori la xpenah g ostolia, penah duk negara arab winter xdak salji je, cuma hujan memanjang mcm tengkujuh… boleh tahan gak togel pokok dia ms tu………

    Sokong “dah kantoi!”. Nak jugak tgk gambar baby berdua kan? Mesti comel hehehehe……

    0

    0
  72. hamba Allah says:

    assalamualaikum.kita sebagai umat islam xbaik ckap mcm2 .jgn pikir negatif jea .kita doakan jea yang terbaik .rumah tangga orang,kita xpaya la dok sibuk …kalian2 sibuk mencaci dia ,kalian dapat dosa .tp Fk tu dapat pahala .saya bukan na tunjuk baik tp itu lumrah dunia .renung2kan .selamat beramal .

    0

    0
  73. Hamba Allah says:

    Kita ni pun belum tahu nasib disana..Janganlah tambahkan dosa, meskipun betul, itu urusan dia dengan Allah. Doakanlah yang baik-baik sahaja. Assalamualaikum:-)

    0

    0
  74. Anonymous says:

    Haha byk betul ustaz ustazah ngna guru geografi Kat cni.. Huhuhu..kt pun Ade adik bradik sndiri n ank sndiri,so jg la kuage sndiri,x yh nk cipta hukum sndiri..tu. Antara Allah ngn diorg..wallahualam..tahniah diana

    0

    0