June 5th, 2020

Menegur sikap segelintir rakyat tempatan yang mempersoalkan beritukan isu gerakan protes “Black Lives Matter” yang dianjurkan oleh warga Amerika Syarikat tempoh hari, pelakon Datin Diana Danielle luah rasa bengang apabila menerima komen yang tidak relevan daripada pengikutnya.

diana danielle

Menurut Diana, perasaan itu makin membuak-buak apabila ada dalam kalangan pengguna laman sosial meminta supaya kumpulan penyokong protes tersebut turut memperjuangkan nasib kaum lain yang tertindas.

Menerusi perkongsian di laman Instagram, beliau turut menyeru orang ramai untuk menghormati isu berkenaan.

“Tension kadang-kadang, sekarang kita perjuangkan satu isu! Tak bolehlah dalam satu masa tiba-tiba nak naikkan 14,000 isu, nanti taka da tumpuan atau fokus dalam isu itu.

Hal ini kerana, kata Diana lagi, tumpuan harus diberikan pada satu isu sahaja ketika ini agar tidak hilang fokus.

“Dulu #SavePalestine jadi kita fokus pada gerakan itu.”

Terdahulu, kecoh di seluruh dunia berkenaan kes kematian warga kulit hitam, George Floyd di Amerika Syarikat. Susulan itu wujud gerakan yang menyuarakan slogan Black Lives sebagai satu bentuk solidarity atas kematian lelaki tersebut.

diana danielle

Meskipun begitu, ramai dalam kalangan selebriti antarabangsa memperjuangkan gerakan itu bagi mengekang isu penindasan terhadap golongan berkulit hitam di seluruh dunia.

Sehingga kini, hashtag #blacklivesmatter masih trending di media sosial dan mendapat perhatian umum sehingga berlaku ketegangan dan rusuhan di beberapa Bandar di negara tersebut.


3 responses to “Diana Danielle Bengang Netizen Tak Faham Bahasa Berikutan “Black Lives Matter””

  1. Ir says:

    Kah kah kah.. aku dah lama give up dengan netizen bodoh ni. Memang stress kalau baca komen sekor2. Akal tak capai..

  2. Anonymous says:

    Awak tu tu byk hal dalaman .. focus aje lah hal hal dalaman awak tu

  3. albabihalal says:

    patut focus le isu laki hisap dadah, pukul polis dulu, masuk jail

Leave a Reply to albabihalal Cancel reply

Loading...