November 20th, 2012

Susulan keganasan Israel terhadap bumi Palestin, ramai selebriti Malaysia yang turut serta mengecam perbuatan ini. Antara yang aktif ialah Afdlin Shauki, yang meluahkan rasa kekecewaannya menerusi Facebook Afdlin Shauki. Yang terbaru, Heliza, Diana Amir dan Irma Hasmie turut memberikan sumbangan menerusi NGO Aman Palestin.

heliza

Abang Nara percaya sebenarnya ramai selebriti Malaysia yang turut memberikan sumbangan secara diam. Namun jangan pula anda ingatkan yang Heliza, Diana Amir dan Irma Hasmie ini gilakan publisiti. Pastinya mereka mengupload gambar sebegini untuk mengalakkan peminat turut sama memberikan sumbangan.

heliza

Sekiranya anda tiada kelapangan untuk pergi ke pejabat Aman Palestin untuk menderma, sumbangan turut boleh dilakukan menerusi SMS. Hanya perlu tai PALESTIN10 (nilai RM 10/5/3/1) dan hantar ke 39111 (Aman Palestin).

heliza

Sama-samalah kita membantu saudara kita yang sedang berperang di Gaza. Jangan lupa titipkan doa untuk kemenangan mereka. Takbir!!!


28 responses to “Diana Amir, Heliza Helmi Dan Irma Hasmie Beri Sumbangan Buat Palestin”

  1. mama meah says:

    sedekah secara sembunyi2 ibarat beri tgn kanan, tgn kiri tak tahu adalah paling adfal, sedekah dan hebahkan dgn niat utk mengajak org buat perkara yg sama juga afdal, after all diorg ni celebriti, diorg boleh dpt free attention, cepat tersebar apa yg diorg buat, so it is a good promotion la. diorg guna kelebihan itu, bagus lah, jgn mudah bersangka buruk lah kalu ilmu tak ckup di dada.

  2. Takumiyaki says:

    Alhamdulillah.. yg ini kita mahukan sesuatu yg bermakna dunia dan akhirat.. apa kata artis laen bawa2 insaf buat kerja amal cm nie dlm masa yg sama munasabah diri.. menutup aurat dah byk kan engatkan Allah S.W.T :) dr buat bnda x berfaedah yg boleh mendtgkan dosa. p/s : termasuk diri menaip ini.

  3. hanna says:

    bantulah setakat termampu walau hanya dengan rm1…. kita x kaya dengan rm1..kita juga x miskin tanpa rm1…

  4. Anonymous says:

    hehe nampak suami irma mcm malu2 kat belakang tu :)

  5. NUR says:

    buat sumbangan pun kena MENUNJUK jugak ke?

    • . says:

      ko ni nama jer NUR..tpi cahaya x ada..artis wat baik pn ko ngata dia org nk menunjuk..poyo btl la ko ni nur..

    • NUR (bukan nama sebenar) says:

      Owh…? OK!! haha

    • mila says:

      ade jugak org mcm makcik nur ni… ramai org termasuk sy mula menghulurkan bantuan selepas baca artikel ni.. ini maknanya hasil MENUNJUK mereka tu mampu mengajak org lain untuk berbuat kebaikan..soal dpt pahala atau tidak biar Allah je yg tentukan yg penting kita bantu setakat termampu..

      tolong lah g basuh hati tu dulu..mcm da nk busuk da tu..

    • Pelik says:

      memang dh busuk pn hati si NUR tu….

    • mak jemah says:

      tak baik ckp camtu tau..bior la dia…suka hati jah ckp hati busuk ke gapo ko…

    • NUR (bukan nama sebenar) says:

      erk? ok fine…..haha

    • sara says:

      Nur.. Nur.. Xbaik ckp camtu. Msa zmn saidina abu bakar beliau ada jgk sumbang sjumlah harta scra snyap2 dan terang2an. Motif?Supaya org lain akan tiru amalan beliau. Bkn utk dipuji tp supaya jd ikutan.

Loading...