Written by AbangNara | May 21st, 2012

Nampaknya Rita Rudaini memang keliru dengan sikap suaminya, Aidil Zafuan yang tiada pendirian di dalam isu permohonan cerai mereka. Semalam di BiPop, Rita berkata yang suaminya itu menganggap nikah kahwin macam bermain bola sepak. Memang jelas benar bunyi kecewa, frust dan fedup itu.

rita

Agak panjang cerita yang disampaikan oleh Rita Rudaini kepada Raja Nurfatimah Mawar. Abang Nara selitkan yang penting sahaja untuk tatapan anda semua.

Rita memberitahu Raja, dia keliru dengan pendirian Aidil. Sekejap mahu melepaskan, sekjap pula boleh menarik hasrat mahu bercerai. Bagaimanapun, ia bukan tindakan baru yang dilakukan, sebaliknya Aidil pernah melakukan perkara yang sama ketika tuntutan di Mahkamah Tinggi Syariah pada tahun 2010.
“Saya tidak tahu apa yang diinginkan. Dulu, ketika memfailkan tuntuan di Mahkamah Tinggi Syariah Seremban, Aidil begini juga, banyak bermain tarik tali. Saya jadi keliru dengan tindakannya”.

 

“Sebelum ini, cakap tidak serasi di mahkamah, hari ini (Rabu) cakap masih sayang. Saya tidak sangka berkahwin dengan lelaki yang kurang didikan agama, tidak takut dosa pahal apabila soal nikah kahwin dipermainkan, dia fikir macam bermain bola sepak agaknya”.

 

“Aidil mendakwa saya meminta cerai sedangkan dia yang memfailkan permohonan perceraian. Saya tidak takut, saya ada SMS sebelum dia keluar rumah meninggalkan saya dan anak-anak. Saya masih simpan bukti SMS itu, dia cakap dia tidak boleh hidup bersama saya lagi”.

 

“Awalnya, saya membiarkan saja, saya beri masa untuk dia berfikir, tetapi selepas lebih tiga bulan dia menghilang diri, saya SMS mengingatkannya hukum meninggalkan isteri selama 3 bulan 10 hari. Saya rasa mungkin dia tidak faham taklik yang dibaca sebelum angkat nikah dulu. Jika suami meninggalkan isteri tanpa nafkah zahir dan batin selama 3 bulan 10 hari, talak boleh jatuh jika saya mengadu di pejabat agama”.

 

Saya juga hantar pesanan, sekiranya dia tidak mahukan saya lagi, jangan biarkan saya lama-lama. Saya tidak mahu dia menanggung dosa. Dia balas pada saya, dia sudah selesaikan semuanya dan masuk bulan keempat meninggalkan saya, dia menghantar SMS mengatakan sudah memfailkan penceraian. Jadi kenapa cakap putar belit dan tuduh saya pulak? Jika saya mahukan perpisahan, saya meninggalkan rumah kelamin, ini sebaliknya keadaan sekarang, dia meninggalkan saya dan anak-anak tanpa nafkah.”

 

“Tuntutan panjang lebar yang dihantar tidak masuk akal. Saya anggap ia penipuan besar. Dalam tuntutan yang diserahkan ketika berlangsungnya perbicaraan di mahkamah, Aidil menuduh saya lari meninggalkannya. Diakui saya ada pulang ke kampung tetapi bukannya melarikan diri. Saya minta izinnya untuk pulang ke kampung bersama anak-anak. Kami bersalaman, Aidil mengangkat beg dan menghantar saya sampai ke kereta. Dia juga berjanji akan datang mengambil saya dan anak-anak selepas perlawanan bola sepak.”

 

“Saya terkejut apabila pulang ke rumah, saya tengok Aidil sudah mengangkat barang-barangnya dan menghilangkan diri. Adakah saya melarikan diri dari rumah? Saya tidak tahu apa tujuan Aidil menarik balik hasrat bercerai, tetapi dalam masa yang sama menghantar tuntutan.”

 

“Saya tidak menyangka Aidil melemparkan tuduhan palsu pada saya. Dia sanggup menipu diri sendiri dan menidakkan perkara yang benar. Kalau Aidil berniat baik dan nak berdamai, kenapa perlu memfailkan tuntutan berunsur fitnah dan tidak masuk akal? Aidil mahukan apa sebenarnya? Dan apa pula rancangan jahatnya kali ini?”

 

“Saya tidak akan berdiam diri macam dulu, saya akan memperjuangkan tuntutan berunsur fitnah itu. Saya bukannya bola, jika tidak mahu ditendang sesuka hati, bila rasa perlu dia kejar hingga dapat.”

 

“Aidil cakap dia menarik balik hasrat bercerai kerana anak-anak. Berilah alasan logik sikit. Selepas hampir lima bulan baru teringat anak-anak? Kenapa Aidil tidak fikir tindak tanduknya sebelum meninggalkan rumah dulu”

Nampak gayanya daripada percakapan Rita Rudaini, rumah tangganya macam tak dapat nak diselamatkan. Mungkin ini adalah jalan penyelesaian terbaik untuk mereka berdua. Abang Nara baca luahan hati Rita Rudaini pun ada kelogikannya. Apa pun keputusan yang diambil, semoga anak-anak tidak terabai.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

211 responses to Dia Fikir Macam Main Bola – Rita Rudaini

  1. Anonymous says:

    fan fan joyah the returns

    0

    0
    • sila bercerai..aku nak nikah ngn RITA!

      0

      0
      • Kakyu raudah says:

        Jangan jadi bodoh la Rita…dia nak ‘gantung’ kau tak bertali. Cerai je la…

        0

        0
      • aku pulak nak nikah ngn AIDIL!

        0

        0
      • Jantan Melayu Tak Berguna says:

        PERANGAI SEBENARNYA..LELAKI DAYUS MELAYU MASA KINI !!!

        0

        0
      • Anonymous says:

        ko arbok xleh nikah, pastu ko keliru identiti!!

        0

        0
      • Pakar Konseling Negara says:

        Kenapa dia buat macam bola? Sebab perempuan macam kau macam bola gak Rita hoii….senang dipermainkan. Kau melatah dalam Twitter banyak sangat. Suka la dia kau kasi dia ‘attention’. Nampak la akhirnya kau jenis perempuan suka melalak dalam Twitter.

        0

        0
      • Fed Up La Dengan Anak Maki Bodoh Macam Unta says:

        apa lagi Rita hoi. laki kau bukan jutawan macam laki Marion Kaunter atau datuk Kay pun. dia xmau ceraikan kau sebab tak nak bayar nafkah kau tu, bahlol. kau patutnya dah tahu siapa laki kau itu awal-awal sebelum kawin. sekarang dah terkeluar anak satu, baru kau nak hingar-bingar dalam sesawang dan blog2? salah siapa???? masa nak kawin cepat lari ke sempadan..sekarang nak cerai..kenapa tak ke sempadan, minta cerai??????????????????????

        0

        0
      • Bosannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn says:

        aku memang kesian dgn Rita. tapi tuntut 500,000 pada lelaki dayus pemain bolasepak plan memang tak masuk akal. kau sebenarnya lapar duit kan Rita??? kau nak balas dendam kesumat kau kan? perempuan jenis apa kau ni. makin hari makin meluat aku dengan betina bodoh macam kau yg tak bawak hasil pada negara. cantik sanggat ke engkau? miss universe ka? berbakat sangat ka? mencari simpati masyarakat kan? alahai, please la. enough is enough.

        0

        0
      • Anonymous says:

        ko yg bahalol, anak dia bukan satu tapi dua la. bahlol, tu pun tak reti kira.

        0

        0
      • haih, tau la bersuamikan pemain bola, malam2 pun main bola gak. nanti kempunan bola baru tau

        0

        0
      • Tak Nak Dengar cerita Babi says:

        anak 1 atau anak 2… Rita Rudani dah jadi bodoh macam babi. kimak betul la betina sial..saja nak buat hari Isnin jadi sial macam rumahtagga dia.

        0

        0
      • Aidil Zaikuan says:

        waktu dulu kau ‘main’ bola aku kau kata “sedap bang..nak lagi!!!!”…sekarang kau nak aku bayar kau rm 500ribu…dasar pelacur kau Rita.

        0

        0
      • Islam Kah Wahai Rita says:

        kalu mintak rm500,000 pada suami pemain [email protected] alamatnya kau bukan nak tuntut ‘keadilan’. kau nak balas dendam.
        aku dah tak simpati. dah malas. sendiri mau ingat la. sendiri mau paham la.

        0

        0
      • Meluat Lah heh says:

        alahai mami jarum…………….

        memang patut la Aidil Xnak ceraikan kau. kau pun mintak ‘nafkah’ yg bukan2. sesuai la muka kau yg tak seberapa tu yg akan disimpan bagaikan sebuah Proton Saga second-hand !!!!!

        kalau kau betul2 Islam, kau takkan jual cerita basi kau yg orang dah naik menyampah. nak klaim nafkah pun agak2 la.

        0

        0
      • kenapa korang ni suka jaga tepi kain orang?
        duk membebel tak tentu pasal ni kenapa

        setiap perkataan yang korang keluarkan tu akan terjadi dalam kehidupan korang suatu hari nanti

        0

        0
      • Cermain Lah Diri Kau Yg Terkutuk Tu Dulu Please says:

        yg kau “melacurkan” gambar Fahrin Ahmad…boleh pulak? mana moral kau? mana maruah kau?????? hodoh sangat ka muka kau yg sebenar? Hahahahahaha

        0

        0
      • Hanya mamu tersenyum says:

        fahrin ahmad celup tu nama dia sebenar——-> Kulup anak Bidin (sakai bukit ternama kat daerah sempadan Kerian-Kelantan..nak pergi rumah dia kena naik sampan pas tu kena panjat atas pokok baru buleh jumpa mak bapak yg berbulu keperang-perangan yg kasi nama betul dia) Wakakakakakakakakashakira!

        0

        0
      • what ever la…
        apa yang korang dapat duk ngata aku ni?
        yang penting aku bukan fahrin ahmad yang sebenar,..budus!

        0

        0
      • bujang says:

        Kalau nak kawin cukupkan syaratnya….berugama, mampu untuk menyara Rita dan kalau boleh menjaga kebajikan Rita dan anak2nya.
        Menyayangi mereka dengan ikhlas dan bersikap ingin membela wanita yg. teraniaya itu.
        Dapat membimbing Rita kejalan yang diredai.
        Bukan sekadar nafsu semata2.
        Kasihanilah kaum hawa yang lemah ini…
        Semoga Allah pertemukan jodoh dikalangan orang baik2…insyaallah……sabarlah Rita . Setiap kejadian itu ada hikmahnya. Kasihannnn…..

        S
        Jj

        0

        0
      • lil says:

        go ahead, you are welcomed…..

        0

        0
      • dr.nunu says:

        Aidil sila cium bau kentut aku! Panggil ayu rodoh sama!

        0

        0
      • Masamnyaaa.. bau ketiak abang Nara says:

        perenggan kedua tulisan raja tu aku dah rasa bengang lak dgn rita… katanya
        ‘Saya tidak sangka berkahwin dengan lelaki yang kurang didikan agama, tidak takut dosa pahal apabila soal nikah kahwin dipermainkan’

        puan rita – kalau kamu tu tinggi sgt didikan agama, takut dosa, mesti kamu jadi wanita yg menutup aurat. kamu x tutup aurat tu kamu tak takut dosa ke? saya bukan sokong aidil. tapi saya rase semakin kamu asyik bercerita semakin banyak keburukan kamu yg terserlah. kalau sebelum ini saya bersimpati dgn kamu kerana keadaan yg menimpa kamu tapi sekarang saya makin simpati dengan kamu kerana sikap kamu. berdiam diri adalah lebih baik. kamu tidak mahu bersama aidil lagi? ok fine. biarkan dia lepaskan kamu. jangan kamu persoalkan lagi kenapa. itu akan lebih mengeruhkan lagi keadaan.
        jika kau asyik bertanya kenapa & mengapa masalah bertambah rumit & xkan selesai.

        tentang nafkah – kamu telah mengingatkan tetapi aidil enggan memberi. ok fine juga. biar Allah yg membalas perbuatannya. kamu ikhlaskan titik peluh kamu utk anak2. x perlu mengungkit lagi….. fikir2kan…

        0

        0
      • TQ…
        ramai giler like komen kat atas..

        0

        0
      • takde life ke asyik membebel siang malam

        0

        0
      • Anonymous says:

        korang percaya 100% ke apa yg tertulis tu keluar dr mulut rita sendiri?? kdang2 apa yg ditulis, 100% xakn sma drp apa yg diceritakn.. biasanya si wartawan akn menokok tambah perasa supaya cerita mereka meletup-letup dipasaran dan mereka akn mendpt keuntungan berganda2..

        0

        0
      • ciko says:

        ala..kdng2 media pon dok putar belitkan cerita lebih2.
        nak lakukan suratkhabar.

        0

        0
    • ritu says:

      mcm dh takde rasa cinta je.. tggal kan je la si aidil tu rita..perangai mcm budak2 sgt..
      ala apa yg nak di hairan kan sedangkan mak bapak dia pun sanggup dia belakangkan masa nak kawin ngan rita. inikan pula hanya isteri lg la dia tak kisah.

      0

      0
    • Anonymous says:

      bpisah jela..xgna dk smpan aidil neh lama2..dia neh jnis xmkan saman..dk ikut tlunjuk kembar bangang dia ja

      0

      0
      • Kepala saya melekat kat kuali mamak says:

        teringat plak satu kisah kat paper metro….bola golf dalam alat sulit….nyam nyam nyam…

        0

        0
    • LISA RAY says:

      rita n aidil sila pelajari ilmu agama n byk muzakarah…komunikasi penting lam rumahtangga…lau ade yg xpuas hati direct 2 point..bkn simpan2..last 2 publish sume problem kt media..baik sgt la 2…ape2 pon moga rita dpt JAWAPAN slps umrah…

      0

      0
    • TANTE says:

      aku…kan….sebenarnyer tak paham..~ bukan aritu kate pk anak2…n xmo cerai… now? laki tarik balek sebab maseh cinta… tapi tolak pulak? so……. nak ke taknak neh.. aku tgok video rita aritu pun biler wartawan tanye nak balek bersama ke tak.. rita jawab tunggu laa nanti.. tgok la nanti… hm………

      0

      0
      • mahaguru says:

        dulu2 org tego rita ni byk bunyik ramai yg x setuju, sume nk pertahankan dia. skg ni tgk,mmg btol pn. pi tgk twitter dia.. slalu la nk luahkan perasaan,mengata. smpai ade peminat tego pn nmpak cm x leh terima. so defensive..

        0

        0
    • rita riru says:

      itulahhh sape suwu berlaki dgn bdk bawah umur..padan dgn muka ko rita…

      dulu ko yg gilerkan dia, tak pulak ko ckp laki ko tu budak2..yg sebnarnya korang dah tak ada persefahaman..dan yg jelas ko tu mcm ketua keluarga..

      kalau nak cerai, cerai saja…dulu laki ko nak cerai ko tak nak, sekarang laki ko tak nak, ko pulak gatal tak nak..aku rasa ko ni mengada2lah lebih…

      ko yg sebenarnya yg bermasalah..

      0

      0
    • no name says:

      lelaki x matang x yah la ko tggu….bla je la..buat jiwa merana je..

      0

      0
    • Nadia Minah says:

      Sudah-sudah la Rita. Kita ni bukan la sokong Aidil tapi kalau dah sampai ke tahap ni asyik tak habis-habis bercerita, kita pun rasa menyampah la pula. Kita tau kamu tu sakit hati, tapi jangan la berkeras & degil sangat.

      Tau la nak mempertahankan maruah sebagai seorang isteri, tapi sudah-sudah2lah aibkan suami. Kalau Aidil main bola, kamu pula main tarik tali. Haritu kata nak alasan kukuh…taknak bercerai. Sekarang taknak kembali pada Aidil…taknak ‘patuh’ dekat dia.

      Kamu tu bukan la sempurna mana. Selama ni kami hanya nampak buruk Aidil (ntah betul atau tidak pasal kita tak kenal Aidil sebenar), kami tak kenal lagi kamu yang sebenar. Jangan sampai aib kamu sendiri akan dibuka oleh Allah nanti. Wallahualam tak tau kenapa Aidil tinggalkan kamu macam tu sahaja…tak mungkin hanya satu pihak sahaja yang bersalah. Ada reason kenapa Aidil blah macam tu je tak cerita panjang.

      Selalunya yang diam ni la yang berisi. Kamu dah ingatkan tanggungjwb Aidil, sudahlah. Itu antara dia dengan Tuhan. Yang kamu tu pun bekerja…ada rezeki sendiri. Pegi la jaga anak-anak elok2…dengan ikhlas, jangan dok sibuk jaja cerita rumahtangga sampai tahap ni. Kesian anak-anak. Nampak sangat kamu pun tak sematang mana pasal u still won’t forgive and move on. Kalau macam ni sampai bila-bila xkan selesai kes pasal masing-masing taknak mengalah. Cerai tak cerai it’s your choice. Tapi tak perlu la complicate the situation lagi. Letih la.

      Sorry la Rita, I don’t think what you’re doing is right because kita kesian sangat2 dengan anak2 kamu. I have no respect for either you or Aidil. Sekian.

      0

      0
    • Super Fan Club says:

      Large supporters are with you, Rita. Ramai yg kat luar tu sokong you cuma malas nk komen kat sini macam haters2 yg tak de kerja.You have done well so far…rezeki you tetap ada, masih mampu bertahan..jantan tak guna tu dah tak de pe2, dah pokai sebab tu dia nak you all balik share2 tanggung anak2 dan lain2. Dia takut kalau cerai, macam2 dia kena bayar nanti..nak elak dah keputusan mahkamah, kalau tak mampu bayar, dia takut you akan heboh kat media..makin malu lah dia, kan? Last2 kena potong gaji..hahahaha..dah lah duduk rumah fri, kang makan maggie je setiap hari. Cian lah ko jantan dayus!! Rita, you tak rugi apa2 pun..dah de rumah, de anak2 dan family you pun backing you. You masih muda, cantik dan masih menawan walau dah anak 2. Org pmpuan lain tak beranak pun dah tak de selera org tgk. Lepas cerai, pasti ramai yg kan goda you, pilihlah yg terbaik..cari yg matang, bertanggungjawab dan penting berharta. Tunjuk kat setan tu you all masih leh hidup tanpa dia..kite tengok je sejauh mane dia leh pergi sekadar kejar bola je…dah lah takde pelajaran, budak hingusan tak matang, duit cukup2 makan pe lah leh buat lepas ni…last2 jadi penjual burger kat stadium! Stay strong Rita….

      0

      0
    • itu makan dia............ says:

      sapa suh kawin ngan jantan muda..xmatang pulak 2..
      rita..rita….menderita hang…

      0

      0
  2. aishiteru says:

    entahlaaa….. dua2 salah kot..

    0

    0
    • sudah sudah la says:

      bagi aku Rita yang salah!!!!! ya, mereka tidak serasi. tapi tak bermakna kau ada hak sebagai artis boleh serang laki kau dlm twitter tiap2 minggu. dia tetap bapak kepada anak kau yg tak berdosa.

      0

      0
      • Anonymous says:

        bosan….RR tlalu byk bercakap & lebih mngeruhkn keadaan….
        klu betul awak di pihak benar,cukup gunakan cara yg betul…bknnya gunakan kwn baik anda Raja Fatimah 2 tuk melepaskn segala2nya….
        hmmmm…ntahla…manusia…manusia

        0

        0
      • Sharnaaz Ahmad Lan Todak says:

        laen kali pillh psangan btol2 ..tgok mcam i .dgan org laen i ludah tp dgan sha-yang i lmbut je .. laknat kau aidil . aku jmpe kau dkat penang siap kau

        0

        0
      • aku semakin jemu says:

        episod ke 2….rebut anak plak. Zzzzzzz

        0

        0
      • anonymous says:

        mula2 aku rasa simpati tgk nasib rita ni… tapi bila dia byk sgt bunyik, rasa simpati tu semakin hilang…

        0

        0
    • Elok diberikan kaunseling r/tangga untuk kedua2nya.
      Kutuk mengutuk x guna menambahkan dosa, mereka ni umpama karam dilautan sila bantu dan tolong.
      Aidil dan Rita mengalahlah buang sikap keegoan yang ada.
      x ada untungnya…..nanti kamu dan keluarga kamu yang rugi.
      Dusta jika dikatakan antara kamu dah x ada rasa cinta/ sayang.
      Mungkin keadaan , hasutan atau mendengar cakap2 orang yang inginkan perpisahan maka jadi begini.
      Jangan hancurkan mahligai pasir ini….selagi ombak dan hujan x
      hadir maka ia masih disitu. oleh itu perkuatkanlah ia dengan binaan batu dan pasir yang teguh.
      Itu pun jika kamu berdua ingin mempertahankannya.
      Pandang keempat2 mata anak2 kamu wahai Aidil dan Rita jangan kerana ikut perasaan , ko orang berdua korbankan emosi anak2 yang tak mengerti apa2.

      Aidil….. tak adakah rasa belas dan kasih walau sekelumit pun
      terhadap anak2 dan isteri ko?.
      Hentikanlah persengketaan yang merugikan kamu dan keluarga kamu ini.
      Tak ada insan didunia ini yg. x lakukan kesalahan sayangggg…
      Allah kasih akan hambanya yang berbuat baik dan saling bermaafan.
      Tahukah kamu t/jawab sebagai suami dan bapa?.
      kembalilah dalam pelukan isteri dan anak2 mu… jangan difikirkan lagi…..

      0

      0
      • mulut capoi says:

        Bersatulah seperti dahulu…..pasti kamu akan bahagia….
        kamu rindukan mereka, begitu juga anak2 dan isteri yang pernah kamu cinta itu begitu merindui kamu Aidil….
        jangan berdusta kamu dan Rita sama2 menyayangi.
        Berfikiran positif…..fikiran kamu berkecamuk, ingatkan Allah…..
        Disitu nanti terjawab penyelesaiannya.
        Minta petunjuk dan kekuatan hati dalam menempuh dugaan dunia ini.

        Untuk Rita sudah2lah menceritakan kekurangan suami, mmg.
        ruang antara kamu masih ada….meminta dan mengadu pada Allah……ada hikmah disebalik kejadian.
        semoga jodoh ko orang masih ada ….
        kalau takut dilambung ombak jangan berumah ditepi pantai.
        ko orang berdua yang rugi, orang luar x rugi apa2.
        Tapi aku merasa begitu kasihan dan sedih jika ko orang berpisah.
        sebagai org. tua aku nasihatkan buang yang keruh ambil yang jernih.
        Rita dan Aidil ……..jangan bercerai yaaa…..
        Anggaplah nasihat ini sebagai penawar buat ko orang.
        Aku doakan kebahagian ko orang….insyaallah……
        Diberikan petunjuk serta hidayah dan kekuatan hati untuk mendidik dan memelihara anak2 bersama.
        Dimurahkan rezeki, panjangkan jodoh .
        Wassalammmm….

        dari aku pencinta kedamaian..

        0

        0
  3. teh krisantimum says:

    kalau aku pun kat tempat rita, aku pun dah tak nak aidil nie..kejap nak, kejap xnak..ko engat nie main pondok2 ke aidil?puii!!

    0

    0
    • Uhh ... Kinky says:

      Aidil ni termakan hasutan kmbar die n ayu rodok … rmai kot msih igat rita prnah perang twitter dgan zaquan adha. . siap trkantoi lgi jantan xguna zaquan adha prnah bntingkn anak org … ayu rodok tu dh tau tp bleh trima lagi mamat tu .. biler wttawan Galaksi tv9 tnye btol ke x kisah tu ..ayu rodok cover line kate tu kisah lame dia . dia x msuk campur .. klas kau ayu rodok .. . bagi aku mstermind kt sini mmg zaquan adha dgan bini die lar .dieorg xpuas ati psal rita dha burukan keluarga dieorg tu la nk blas dendam tu .. .. xpe la rita , mase akan mmbuktikan segalanya .. .

      0

      0
      • Lovelyvic says:

        Kalau aku jadi Rita… masa mula2 Aidil nak ceraikan aritu… aku setuju. Takde tanya dah sebab apa.. pasai hati dah tawaq meleserr kat jantan camni.

        Lepas bercerai tu baru aku bukak petisyen lain, tuntut harta sepencarian dan nafkah anak. Ha…. masa tu baru dia tau… ingat cerai sesenang cerai je. Tanggung jawab kena laksanakan jugak. Lebih senang suh Aidil bayar nafkah dan harta sepencarian lepas bercerai berbanding sebelum bercerai. Kalau si duda enggan bayar gak, bleh minta mahkamah syariah kuarkan perintah bayar ikut potongan gaji. Hendak tak hendak…. tetap kena bayar juga.

        Tapi kalau belum cerai…. payah sket….

        0

        0
      • rr junior says:

        Tak payah nak babitkan sesiapa lah, balik pada silap diri sendiri, itu lebih baik, kita sibuk buka aib orang aib kita nanti akan terbuka juga satu persatu. Statment tak kuat didikan agama..opss hati-hati kenyataan itu nanti berbalik pada diri..sudah terlebih didikan agama ke?
        Hal ni bila makin lama makin bising dari simpati terus orang bosan.
        Jangan nak marah pada peminat yang sekadar menegur, terima dgn positif bukan fikir diri sendiri sahaja benar.

        0

        0
      • Uhh ... Kinky says:

        btol2 .. tp rita dh kate dia tnye punca pnceraian sbb nk ajar si aidil ni yg kawin cerai ni bukan maen2 .dan seperti yg disangka aidil mmg igat perkara tu main2 …

        biler wrtawan tnye kenapa tarik balik permhonan cerai .. die bleh kate sbab rita xnak bercerai..Ape nyer BEBAL la bdak ni … xde PENDIRIAN , dah mcam lalang dah aku tgok ..dh la suara pondan (bukan nk hina ciptaan tuhan tp geram sgat )

        . … dn skali lagi aidil mnunjukkan keBEBALan nya apabila dia minta rita kmbali taat plak

        0

        0
      • Uhh ... Kinky says:

        Please rr junior .awak btol rr junior klau awak kate xpayh babitkn org laen skiranya sye babitkan rozita che wan dlam kes ni ..
        tp ni dha terang lagi bersuluh lampu limpah 800 lux secerah lmpu stadium bukit jalil .. awak tgok x rancangan SEMANIS KURMA tv9 bbrape mggu lpas yg tetamu undangan nya adalah zaquan n ayu .. bukan maen lagi diorag mencanang pihak yang lagi satu tu …
        .

        0

        0
    • mulut capoi says:

      Tolonglah simpati keduanya ini dalam tekanan, jangan ditekan2 pulak.
      Marilah kita beri nasihat yang elok2 jangan diapi2kan lagi….
      Tak sangguplah lagi nak kutuk2…..nampaknya semakin meruncing.
      Dosa kita tanggung nnt.
      Dia orang ni merajuk dan rindu…..benci tapi rinduuu.
      Dalam hati ada taman yang indah…..
      Jadilah kita masyarakat penyayang….mereka bahagia kita pun tumpang gembira.
      Bersatu teguh bercerai roboh…….tengoklah nnt. mereka x jadi cerai…..

      0

      0
      • rr junior says:

        Uhh … Kinky kita tak payahlah sebagai org luar mudah menjatuhkan hukum..siapa kita, kita memang tak tahu apa pun kisah sebenar, Masing-masing ada salah, cuma kita lebih jgn mudah membenci.

        0

        0
  4. hamba yg Satu says:

    kenyataan rita dr dulu dah nampak logik.doakan yg terbaek.kebahagiaan dlm perpisahan (maybe)

    0

    0
  5. Oh no says:

    Hmmm….

    0

    0
  6. x says:

    kesian rita ni. biar sy jelah jadi pengganti aidil. hihi!

    0

    0
  7. tupai berjanggut says:

    harap dapat d akhiri dengan baik…

    0

    0
  8. alamak says:

    tabahkan hati mu rita,, lebih baik bercerai dr terus terseksa,, itu sume tektik aidl tangguhkan untuk byr nafkah jer.

    0

    0
  9. alamak says:

    berusaha rita.. tuntut apa yg patut

    0

    0
  10. Aku anak org didikan mak bapak x mcm kau! says:

    Actually dua2 ek0r b0d0h!!! Pat0t umah tangga mcm tsunami!

    0

    0
  11. Lembu Gemok says:

    Jantan ni dok main tarik tali plak..main bola dah laa tak hebat mana…si aidil ni mmg nak kena pijak dgn aku ni kot..dia ingat perkahwinan tu suatu permainan ker? dan dia ingat perempuan ni tak der nilai?walaupon aku ni kaum Adam, tp aku tidak bersetuju 100% dgn tindakan budak jantan mentah ni!!!

    0

    0
  12. MAK JEMMAH says:

    bukan angkat ye tuan nara, AKAD.. even copy & paste pun cgeck le dulu.. ni mesti kaki copy & paste zaman blaja kat u dulu, x kire salah betul.. copyyyyyy jek semua.. hahahah

    0

    0
    • Anonymous says:

      ko pun salah mak jemah oii….check la, bukan cgeck. nak cepat sangat kondem nara, sampai tak sempat2 nak periksa ejaan ye. sian org cam ko ni.

      0

      0
      • erin says:

        alaaahai salah eja camni pun jd issue.bukan buat assignment/report pun.adoiiiiii

        0

        0
  13. lady D says:

    cukup..cukup..sudahhh.kalau tak boleh sgt nak berbaik better bercerai secara elok. toksah lah bukak aib masing.

    laki kata bini gini gini…bini kata laki gitu gitu..hujung dengar “RITA PREGNANT ANAK KETIGA”

    0

    0
    • Anonymous says:

      aku setuju sangat bab anak ketiga 2…dulu kes deme ni tup2 pregnant no2…dalam pada bergolak 2 sempat beradu tenaga lagi…ape yg si aidil ni nak…time sangap agaknye baru cari rita…ni dah 4-5bulan tak dapat mau tak sangap…bodoh punye jantan…

      0

      0
      • noooo says:

        korang la yg bodoh..sakit2 kepala pikir psl 2 org tu, dia sedap2 beradu tenaga..kahakahkahakhakhakhkahaka

        0

        0
  14. Evianna says:

    Sian kak rita tk per kak rita anggap sbg pengalaman dan sebaik2 nya akk kene solat istikharah utk minta petunjuk dri allah swt . insyallah akk

    0

    0
  15. anakayam says:

    Jangan dilayan Aidil Dayus nih…cari yg laen je…

    0

    0
  16. rhaaa says:

    aidil….

    0

    0
  17. wanita says:

    aidil di pesmpangan dilema..hati msh syg, dlm msa yg sma ada yg msuk jarum..biasalh phd org melayu

    0

    0
  18. buncitz says:

    u go girl!!!

    0

    0
  19. luvlavender says:

    kalau tendang2 masuk gol xpe gak ek aidil.ni bola ke mane..gol kemane..hehee
    pada rita n aidil bawak2 la berbincang..jgn asik berbalas kenyataan jer..kang ade plak yg masuk hosp dgr macam2 citer

    0

    0
    • mamee monster says:

      panjang crita plak diorang nih…bkn min bola…bola ramai player…ni min badminton…kalu nk regu sila tambag si kembar & dot3…

      0

      0
  20. Anonymous says:

    apa lg nie rita oiiii..alahai ape2 je lah..doakan yg baik2 ajer..( ayat yg same biasa very klise kn..mmm..penat )

    0

    0
  21. Atiqah says:

    Kalau aku, memang aku tak nak balik,tapi ni kata aku yang single,,orang dah kahwin pemikiran lain…

    0

    0
  22. saya says:

    Kalu sayalah, sebagai seorang perempuan jgk mmg kecik hati. Sapa yg nak rumah tangga runtuh. Tapi kalu dah byk kali mcm ni, duk main tarik tali byk kali last2 jadi makan hati n tawar hati jgk kat suami.
    Mmg la Rita ada slh jgk mungkin, tp kita bukan kt tmpt dia nk judge. Byk yg kita xtahu kot.

    Kalu rs bercerai lbh baik, bercerailah, kalu x, doalah byk2 bia Aidil berubah.bia jadi matang ckit.

    0

    0
  23. Anonymous says:

    Rita ni kn dia nk bepisah ke tidak dgn Suami dia…tk habis habislh dia ni..masa Suami di nk cerai dia tk nk…itulh inilh..sekarg nie suami dia nk balik dia mcm2 pulak…

    0

    0
    • OB says:

      eh jap… tahun bila pulak rita tak nak cerai ni?? dia cuma cakap dia nakkan alasan kukuh kenapa aidil nak menceraikan dia. Sebagai sebagai seorg isteri dia punyai hak untuk tahu kenapa dan mengapa! Rita sendiri ada cakap kalau mmg ada alasan kukuh yang boleh di terima akal dia redha untuk diceraikan.. Aidil yg salah faham kata rita tak nak cerai…… -.-“

      0

      0
      • Anonymous says:

        betul…aku setuju…budak2 (aidil) mana nak paham cakap org dewasa (rita) ni…

        0

        0
      • izzah bkn nama sebenar says:

        Betul3..lain kali BACA LA BETUL2 statement org..Rita x pnh pon ckp die nk cerai.Die nk tau nape die hendak diceraikan oleh aidil bengongs tu..Kalo ko, tetibe laki ko kate “moh la kite cerai”.Pas2 ko msti la ckp “ape salah daku bang??” betul x? So same la ni..Rita ade hak nk tau salah silap die pd Aidil smpai Aidil dah xmo n xmo die lg..anyway, kesian ak Rita. Smoga tabah harungi dugaan ni..

        0

        0
      • En Haris says:

        izzah .. abang haris cari kau , kau bleh begosip plak dkat sini .. dha .jom ‘ehem. ehem’

        0

        0
  24. hansfly says:

    tak abis abis. nampak sgt kebodohan suami isteri yang mengaibkan sesama sendiri terutama nya rita. mengaibkan suami pulak tu tak abis abis. dulu kes gaduh rita mengasari lisdawati dan sekrg tuhan uji rita sebab menganiaya org kot…

    0

    0
  25. terharu says:

    mudah2han….penyelesaian yang baik antara kedua belah pihak……

    0

    0
  26. Mizz Princess says:

    Orang ckp,sekali jd janda org akn salahkan lelaki…tp kalau masuk 2x jadi janda,confirm pmpuan yg ade something wrong somewere….

    so,moral of the story,klu boleh settle cara baik,settle laa….xpyh nk sebuk2 mgadu kat public…memalukan diri sndiri dn keluarga jee….

    0

    0
    • Anonymous says:

      klu ko yg jadi janda? sape yg something wrong somewhere?

      0

      0
      • Mizz Princess says:

        ko xphm ayat aku ke ngokk? SEKALI JADI JANDA….mgkin laki ko tu problem tggl kan ko….

        tp dah masuk 2KALI JADI JANDA macam rita ni…SENDRI MAU INGAT LA sape yg BERMASALAH…..ngokkkk….

        0

        0
      • Anonymous says:

        so klu ko dua kali jadi janda nnt?? something wrong somewhere jugak kat ko?? ngok!! ko ingat ko xbleh jadi janda dua kali. karma is a bitch like u setan!

        0

        0
    • Anonymous says:

      ex-laki dia pun dah duda lagi skali, so saper salah ni?

      0

      0
  27. leha says:

    ermmmm Cerai je jntn mcm nie… dah xnk xpe… ko pon Cantik lagi Rita…. jaga la ank2 tue,,,,

    0

    0
  28. penat sepenat2nya...!!! says:

    ini dah cukup hebat.. cerai rujuk..cerai rujuk..aduyaiii..mati akal gamaknya dok mcari pyelesaian..

    0

    0
  29. Anonymous says:

    macam mana laa tak tercabar ego si aidil tu, si rita ni sibuk bercerita masalah rumahtangga sana sini. sikit2 dah laaaa..

    0

    0
  30. cb says:

    perenggan kedua tulisan raja tu aku dah rasa bengang lak dgn rita… katanya
    ‘Saya tidak sangka berkahwin dengan lelaki yang kurang didikan agama, tidak takut dosa pahal apabila soal nikah kahwin dipermainkan’

    puan rita – kalau kamu tu tinggi sgt didikan agama, takut dosa, mesti kamu jadi wanita yg menutup aurat. kamu x tutup aurat tu kamu tak takut dosa ke? saya bukan sokong aidil. tapi saya rase semakin kamu asyik bercerita semakin banyak keburukan kamu yg terserlah. kalau sebelum ini saya bersimpati dgn kamu kerana keadaan yg menimpa kamu tapi sekarang saya makin simpati dengan kamu kerana sikap kamu. berdiam diri adalah lebih baik. kamu tidak mahu bersama aidil lagi? ok fine. biarkan dia lepaskan kamu. jangan kamu persoalkan lagi kenapa. itu akan lebih mengeruhkan lagi keadaan.
    jika kau asyik bertanya kenapa & mengapa masalah bertambah rumit & xkan selesai.

    tentang nafkah – kamu telah mengingatkan tetapi aidil enggan memberi. ok fine juga. biar Allah yg membalas perbuatannya. kamu ikhlaskan titik peluh kamu utk anak2. x perlu mengungkit lagi….. fikir2kan…

    0

    0
    • Lovelyvic says:

      Setuju Setuju Setuju…
      Tapi ramai peminat Rita tak leh terima kalau kita suh Rita “jgn byk sgt ckp”.
      (me bukan haterz Rita, bukan peminat Aidil)

      0

      0
    • Makcik Siah says:

      acik setuju dgn apa yg ko kata tu cb.

      acik tergamam bila membaca apa yg dak rita ni luahkan. makin byk dia cakap, makin besar aib2 yg keluar, dan makin byk telahan2 dibuat. semoga selesainya dgn baik dan elok2 ya. kami semua doakan.

      0

      0
    • Anonymous says:

      lg bgus mcm tu..

      0

      0
    • Tara says:

      Sbb dia xberapa nak tinggi ilmu agama la dia perlukan seorang suami yg dpt membimbing dia ke jalan Allah. Seorang imam di dlm solat2 dia dan menasihati dia utk menyempurnakan kewajipan seorang muslimin dr segi pakaian, didikan dan sbgnya. Jgn la kite ltk kan hukum kpd sesorang itu. Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul. Yg mengata2 ni, Kena kat btg idung sndri kang kot2 lagi terok meroyan kot? Doakan je la moga2 psgn ni peroleh jln yg terbaik :)

      0

      0
      • anon says:

        kalau nak yg tinggi agama, buat apa kawen dgn aidil tu…dah tentu budak2
        lagi, masa kawen 21 tahun, dah tu training bola dr kecik sampai la ni…bukan dia belajar di sekolah agama pun tapi belajar di bukit jalil je..RR lepas ni carilah ulama2 yg boleh bimbing kau!! jangan pikir nak orang famous, handsome dan berduit saja….

        0

        0
  31. ks says:

    kenapa dalam fikiran aku, asyik pk yg aidil tarik balik cerai pasal taknak cerai pasal taknak rita tuntut harta sepencarian, nafkah anak dan sbgainya? ye la, kalau ikutkan statement rita, lps cerai dia nak tuntut beratus ribu daripada aidil.

    0

    0
    • Lovelyvic says:

      Ini pun aku setuju, sebab Aidil dah terang2 ckp kat Propaganza semalam….
      Rita tuntut RM500,000. Saya bukan Dato atau Tan Sri yang boleh bayar sejumlah wang mcm tu. Saya tak tahu atas dasar dia minta sebanyak itu. Terus terang saya memang tak mampu.” Jadi kesimpulannya, mmg dia tak mampu bayar tuntutan sepencarian, mungkin antara sebab batal cerai.

      Aku rasa dalam pikiran Aidil skang ni…. mesti dia pk (kalau aku tau Rita nak tuntut setengah juta, confirm aku tak daftar kahwin kat Malaysia). hehe…

      0

      0
      • Sharnaaz Ahmad Lan Todak says:

        rita xmnta RM500,000 buta2 je .. sbanrnye pihak makamah yg tntnkan ..ataupn lbih tpat lagi .. mahkamah bagi pihak rita meminta jmlah tersebut ..

        0

        0
  32. mac atoni says:

    xphm la ngn rita nie..kepala bru btoi.bleh dia kata kwen ngn
    “Saya tidak sangka berkahwin dengan lelaki yang kurang didikan agama, tidak takut dosa pahal apabila soal nikah kahwin dipermainkan, dia fikir macam bermain bola sepak agaknya”…mcm mana la bleh kata kt suami snirik yg mana 1 dunia bleh bc..makin bertambah dosa adala..

    0

    0
  33. Sshh says:

    kak rita..ada kebahagiaan dalam perpisahan..cukup2 la sudah..no komen la..dh x thu nk komen ap pd rita n aidil..

    0

    0
  34. siti fatimah says:

    sbenanye xmo cmpo perihal depa ni. tp mmg dh follow rita ni. so nk xnk akan bc jela komen2 dia psl 1 lg pihak tu.

    btol ckp cb. rasanya 2-2 pn salah….dua2 pn ego.. tapi ego lelaki ngn ego perempuan ni kalu tak dibendung mmg le susah. selalunya, perempuan akan mengalah. tp tak bererti dia kalah.

    sy tak taula. so far pengalaman sy.. wpn kita mengalah tak semestinya kita kalah. sbb ada masa.. org yg ego tu, akan tunduk jgk dgn kita. org yg ego tu org yg menjadi sandaran kita.

    lelaki ni, dh la muda dr kita. lambat matang plak tu. slalu bertukar2 fikiran. benda tu normal. ada je kt semua lelaki.

    tp lelaki, boleh improve.. tp bkn atas paksaan. mcm2 sbb dia boleh improve. atas kesedaran diri sendiri. atas pembacaan, pemberitahuan. tp kalu dipaksa2. disuruh2 diugut2. dicerca dicop ckp kurang agama. mmg susahla lelaki nk improve – sbb kn ego diorg tu.

    dh byk kes dh. kalu lelaki dh ego, perempuan pn nk ego jgk mmg susah.mgkn sbb perempuan zaman moden skg… byk nk lead the family… kalu ikut islam pn. better let MEN lead the family… huhuhu….

    lg 1. lelaki tak suka kisah dia, dicerita kt semua org. skg ni. 1 pihak je yg byk buka cerita. pihak lg 1 tu diam je. org lain yg sibuk ckp2… so tu 1 point buat lelaki lebih tak suka kot.. huhu

    senang je. kalu nk selesai. salah seorg msti mengalah. kenang balik zaman sayang menyayang dlu tu……

    kesian pn ada. sbb rita ni perempuan baik. dia deserve lelaki yg baik. cuma maybe bising skit..

    sorry rita… tak bermaksud nk judge u. tp sbb u byk tweet kt twitter. and i mmg follow u (malam pembaca setia plak tu. huhu).. jd ter menjudge u dgn tak semena2. sorry sgt… i really shouldn’t… :(

    0

    0
    • Pikir lu says:

      Dia bising sbb dia dh 4 tahun lebih dimain tarik2 tali.msa dia nak beranak nk kena cerai.pastu aidil x mau..lps tu tekanan kluarga n smua lg.rita diam2 sja.msa mngndung boleh mcm tu..?blum lg smua sewa,kreta rita sorng2 byr.mna nk kira nelanja sehari2an.??scra fizik dan hati pun terlelah sgt2.dlu truk si ayu kerjakn rita,seduia ckp”menantu ksygn”.. Rita x bising pun??dlm 4thun dia diam sja.xda cerita papa.skrg since dia dh stress,jga anak sorang2,kerja sorng2,tk prnh aman.suami x peduli??prmpuan mna dpt sabar?? Igt,org yg baru melahirkn mudah emosi,blue depressin..lumrah alam.lps tu dpt tknn mcm ni,rita bleh jd gila.sllunya yg x depress sbb hormon stabil,xda mslh,ekonomi ckup.rita ni,kiri kanan ada mslh… Kalau aku jd rita,aku boleh gila.dia cuma mempertahankn maruah spy tk lg dipijak mcm dlu.500,000 tu mna tau,mungkin trmsuk byrn bill ospitl lps beranak ker, dh dua kali beranak kn.lps tu mungkin trmsuh harga hantaran nikah dlu blum dbyr.kite x tau ceta sbnr knp 500,000 tu,sbb mngkin aidil x byr smua ni tu lh beribu2.. Lps tu aidil diam sja msa dgr 500,000 sbb dia tahu dia byk hutang rita smnjk kawin.igt even istri sakit nk beli panadol,suami wajib byr sbb tu hak istri..colgate,syampoo,baju,dll ni yg asasi wajib dbyr!

      0

      0
  35. ayamgoreng says:

    aiyooyoo. mula-mula kesian jugalah pada rita. Tapi makin lama, rasa meluat pula. Asyik-asyik nak mengadu pada media. Dia patut berfikir cara untuk menyelesaikan masalah dia, bukan hanya tahu mengadu. Sorang jenis tak matang, sorang lagi kaki ngadu. Dua-dua tak kena.

    0

    0
    • Ikan goreng says:

      xkena boleh la ckap .. cube terkena plak .. baru tau mcamner perasaan tu .. terkono kau

      0

      0
      • ayamgoreng says:

        memanglah saya tak pernah kena. tapi kalau dah sampai jadi macam ini, sampai mengaibkan diri sendiri, perlu ke?

        0

        0
  36. Anonymous says:

    semalam kat melodi, aidil cakap dia tarik balik sebab nak elak kena bayar nafkah yang banyak sangat dituntut rita…. ada udang disebalik batu

    0

    0
  37. lelaki dayus says:

    cerai jer la si aidil nie tak nak bercerai coz tak nak byr duit tuntutan tu…cb rita ms tak bercerai nie bt gak tuntutan rm500k tu…tah pe2 nikah nak tanggung tak nak…anta bg buaya mkn br tau

    0

    0
  38. lovelime says:

    Muak & jemu bace kes dia tak habis2 bukak pekung rmh tangga sendiri!apa korg dpt?malu adelah.

    0

    0
  39. awek cun says:

    Kalau begini ceritanya, baiklah berpisah mereka berdua ni. Runsing dengan cerita2 yg tak habis2. SiRita asyik dengan keras kepalanya je. Jika begini, seandainya mereka berbaik semula akan timbul juga masalah di masa akan datang dan kes ungkit mengunkit. Tak malu ke kisah peribadi rumah tangga satu Malaysia dah tahu.

    0

    0
  40. mawar biru says:

    Wahai…Pn Rita…

    Perempuan yang baik hati tidak akan becok mulutnya kesana sini….jika benar anda teraniya …..berdoalah….berusaha mperbaiki keadaan…terlalu banyak bersuara akan membuat hati mjadi hitam dan kotor….

    Saya isteri yg pernah mengalami masalah rumahtangga…beralah bukn berti kalah…berwaspada dgn tiap tutur kata…mnghukum org tiada asas agama amat berat…ingat anda mempunyai anak juga…

    0

    0
  41. Anonymous says:

    sepatutnya rita sabar bila teraniaya, tapi dia tak sabar dengan bercerita sana sini. kalau sabar sikit, insyaAllah banyak pahala boleh dapat. sekarang dua2 dah fair. masing2 menganiaya pasangan masing2. dah tak kesian dah aku.

    0

    0
    • Anonymous says:

      perghhhh senangnye suruh org sabar bila teraniaya. tgk nnt kene kat diri sendiri mcm mana?

      0

      0
      • TeRrY89 says:

        yg ko doa terkene kt org lain tu ape??anon ats tu doakn die suh sabar..bkn doakn yg bkn2

        0

        0
  42. Dato minah jambu yg paling paling popular 24jam mengadap computer says:

    minah jambu dh kasitau ngan rita kemarin jangan layan si aidil ni !!!!! cerai je sudah lah jangan cakap banyak lagi abis cerita !!! asek2 di layang asek2 di layan makne nye rita maseh suka n sayang lah ngn si perangai aidil ni !!!!! ishhhhhhhhhhhhh rita rita apeeeeeeeeeeeee nk jadi ngan rita ni !!!! bingit la minah jambu dengar n tengok rita macm ni…………………. minah jambu ngan peminat2 kesian kn rita paham……bukan nk kondem kn rita !!! sekarang si aidil nk main2kn kepala hotak rita supaya rita nanti stress !!!!!!! aidil tu jantan tk baik n tk bagos lebih baik rita jaoh2kn diri dari dia baru hidop rita senang n hapening………..

    0

    0
    • bujang says:

      minahhhhh……..mereka tu dalam stress…… begitulah jika perasaan sayang masih menebal.
      Bak kata pepatah k/sayang x boleh dijual beli.
      Diluah mati emak ditelan mati bini.
      Kalau cerai mau mereng or gila talak nanti…..
      Berdamailah semula……mungkin itu buat mereka bahagia kembali.

      0

      0
  43. ct cheery says:

    aduh peninggggg!!!!!!!!!!no komen

    0

    0
  44. Siti Sabar says:

    Aduhai rita ,cukup2lah menjaja cerita rumahtangga anda serta memburuk2kan suami. Anda telah mengambil risiko apabila berkahwin dgn lelaki yang jauh lebih muda dari anda. Sepatutnya anda bimbing dia dan bukan membuka pekong rumahtangga anda. Kalau Aidil berkata dia telah tawar hati dgn anda sebab mulut anda , saya rasa dia memang 120% betul…..

    0

    0
  45. orgtuo says:

    RR ni muka lawa tapi perangai burok !!!!!!!!!

    0

    0
  46. bukan nama sebenar says:

    bnyk sgt cakap…dah nampak kebodohan sdiri….senyap dah la..

    0

    0
  47. lola says:

    ak rasa la rita ni sama je ngn semua perempuan lain
    die tengah merajuk tu
    die nak aidil lagi die syg aidil sngt2
    tapi aidil xpujuk xhirau xbg perhatian
    sebab tu la ape aidil buat nmpk semua salah kat mata die
    aidil patut kiss je dieeeeeeeeeeee peluk2 then setel lettew
    ni buat dek jeeee..

    other women out there.. agree with me??
    hati pmpn keras kalau xkena cara.. haha..
    tapi kalau tahu cara senang je nk pujuk balk..

    0

    0
    • Sepanbob, Sindi dan Petrik Menentang Encik Kreb Yang Kedekut says:

      Yess…sangat setuju.
      Aidil patut peluk cium dan minta maaf Rita, ala apalah sangat minta maaf dari isteri yang terluka. Kalau boleh buat lagu latar “Pada Syurga Di Wajahmu”. Rita pun nanti mungkin lembut la hati dia tu.
      Ni tak, Aidil buat tak tau, mesti la member tu kecik ati tu pasal keluar statement macam2.
      Dah2 la tu korang….buang le ego memasing. Haihhh tu pun susah sgt ke.

      0

      0
    • Nina says:

      Lola.. Saya setuju sgt

      0

      0
  48. zbm says:

    lelaki ni byk sgt akalnya smpai kdg2 dah x tahu akal bhgn mana yg patut dia guna utk berfikir. kdg2 smpai x terguna pun. klu bab nk menggatal dgn prpuan yg x halal nikah mmg lelaki2 ni x pyh guna akal pun, laju je. perempuan ni akal dia satu je sbb tu w/pun 2-3 kerja depan mata still bleh fokus. RR mintak byk2 pun tu dh mmg hak yg dia patut mintak tp belum tentu mahkamah akan luluskan permintaan dia tu. may be dpt byk, may be dpt sket. ntikan mintak rm10k 1 bln, dpt rm300 je. baik mintak byk2. klu mana2 yg dh bercerai tu tp x nk mintak nafkah sukahati koranglah. dh si RR tu byk benda yg dia nk kena settle. masa aidil duk sekali dlu pun, mmg sah2 rita yg byk kuar belanja dh sbb aidil x mampukan. biasanya sorang ibu x kisah klu duit dia habis kat anak2 tp suami ni biasanya mesti dia nk sket duit utk kepuasan diri dia je. biasanya ini utk kategori suami yg setia tp miang n suami semiang2 alam.

    0

    0
  49. a says:

    mcm norman ng abby abadi dulu la….erm…pujuk tp buat lagi perangai lame..mcm mane tuh

    0

    0
  50. Joe says:

    Aku lelaki, dan aku mengetahui Aidil belum sampai ke tahap kematangan sebagai seorang suami…Lelaki x sepatut melakukan apa yg aidil buat pada wanita…

    0

    0
    • fiss says:

      sepatutnya RR dari dulu tak patut kawen dgn aidil ni, budak tak cukup umur memang mudah gila bayang..pikirkan nafsu saja…RR yg matang patut tak layan budak2..

      0

      0
  51. ditto says:

    1. segala cerita ni baik buruk tembelang yg di paparkan akan jadi lipatan sejarah di mana anak2 depa ni akan buka sehelai demi sehelai dan baca.. xmalu ke?
    2. rita.. sudah2 lah mengadu pada wartawan.. citer sensasi , aib hubungan anda tu mmg sedap dijadikan perisa ..
    3. dok ckp aidil xcukup didikan agama..maknanya? menuding jari ke mak ayahnya..sedangkan awk sendiri???.. cukup ke didikan agama.. ( tutup aurat, tidak membuka aib suami mahupun manusia lainnya-jika aidl bkn lg suami )
    4.. malas la nak citer..

    0

    0
  52. dingdong says:

    unrelated, sekadar cerita pengalaman : dulu masa my ex nak file poligami… dia terkedu tengok tuntutan saya sebagai isteri pertama. ingat boleh senang2 nak kahwin dua & lari dari pembahagian sama rata antara kedua-dua isteri… ingatkan nak beri lebih pada yg muda. selepas tu, our marriage could not work anymore psl segala true-colors dia dah terkeluar (despite 13 yrs of marraige). so kami pun bercerai kerana saya rasa saya tak perlu hidup dengan lelaki sebegini. there are men yg mmg tak perlu disimpan utk dijadikan suami kerana perangai tak semenggah. (bak kata org perak la) buat kita pening & makan hati. to RR, moral of the story. you dont need these kind of men to live. if u feel u cannot accept him, just be on your own. Minta petunjuk drNya. Insya Allah, u akan menemui ketenangan… im pretty sure you will manage. Berdoa banyak2 minta yang terbaik untuk dirimu & anak2.

    0

    0
  53. zuragone says:

    Sorry kalau tersilap… nampak x komen2 yg penuh emosi mengutuk rita kat atas tuh… mencarut n ckp bukan2 … rasanye mcm org yg sama jew.. or mmg ade kaitan antara satu sama lain… ape2 pon.. xpayah la nk beremosi sgt.. ke org tu ayu rodok or family aidil..

    0

    0
    • cikgucikgu says:

      heran betul dgn fans(atau sedaramara RR kut?)…kalau orang tak setuju dgn RR, semuanya dikata ‘ayu rodok or family aidil’. let me tell uzuragone, most of my friends..cikgu2 sekolah…tak berkenan dgn perangai RR tu..

      0

      0
  54. Aidil Lariwoo says:

    Aku juga seorg lelaki tp aku malu tengok si aidil ni. Mcm pondan, lelaki tak bertanggungjawab. Baik ko potong je konek ko Aidil. Ko bukan JANTAN laaa, ko pondan serupa dgn kembar ko tu. Korang berdua sememangnya PONDAN. Bikin malu kaum lelaki je korang berdua. PANTAT nak tapi TANGGUNGJAWAB taknak!!! Baik ko potong ke konek ko tu. Dasar lelaki tak bertanggungjawab!

    0

    0
  55. nora says:

    kami agak aidil takut nak bayar nafkah ratusan ribu rm kalau bercerai..

    0

    0
  56. Nabilah says:

    Rasanya diorang nie kena attend kaunseling perkahwinan laa..Tak habiis2 ngn masalah. Kesian Rita, macam2 masalah pun dia tanggung sorang2. Ikut suka dia laa nak tuntut berapa pun,, amaun tue semua berasaskan nasihat peguam syarie dia. Semestinya itu semua hak isteri, Suami kena bagi nafkah kat isteri setiap bulan,kalau dia x bagi nafkah so, dalam proses perceraian isteri boleh tuntut nafkah dari bulan pertama mereka kahwin termasuk duit sepencarian, itu tak termasuk lagi nafkah bulanan setiap bulan untuk anak2 yang wajib di beri selepas bercerai. Itu semua keistimewaan Islam, sebab tu ramai lelaki yang boleh bankrupt kalo nak bercerai ngn isteri.Selama nie, Rita yang banyak berkorban untuk jaga anak2 dia, masa shooting dia terpaksa angkut sekali anak2 dia kemana pun.Bukan senang nak berlakon pada masa yang sama nak jaga anak, suami plak buat perangai.Aidil sedap2 duk melepak ngn adik kembarnye dan si Ayu yang berapa nak ayu tue.

    0

    0
  57. Mama says:

    Kids shouldnt have kids :)

    0

    0
  58. meeradriana says:

    biasalah tu pemain bola..
    nak buat lagu mana lagi..

    0

    0
  59. tukang komen says:

    hhhmm..berat nanang blako..tapi dalam duk gaduh cerai pun anak dua…

    0

    0
  60. sape enth says:

    aku baru je bace comment rita kat twitter…naik menyampah plak kat die…de fan die ckp elok2 untuk beri pendapat…die tetibe meroyan plak…siap doakan fan 2 rse ape yg die rase…kalau awk x leh nk terima pendapat org x pyh nak sibuk nak cite hal dlam kain kat twitter…kongsi masalah ngn family pun rse nyer ok dah kot…dulu aku suke kat die ni…bile ikuti perkembangan kes die ni jadi rase minat 2 dah kurang plak…mungkin betol kalau die nak pertahankan hak die sebagai wanita…tp adakah memburuk2 kan suami die di twitter juga mempertahankan hak die???…

    0

    0
    • Agak sikit says:

      Ko rsa lh nnt byr rumah sorang,kreta, beli pampers,susu,byr babysitter,minyak,brg dpur,ubat,bdlm lebih 5 bln ni,bill.lps tuu slma ni,aidil xda pun bg duit kat rita,maksudnya rita mcm org gaji untuk aidil tp xda byran apa2 mcm masak,cuci bju,jemur bla2..lps tue..dlm bbrpa bulan x jmp rita cume bg $1500 untuk 3 org dan rumah.gpun syarat2 sah kawin msti ada wali pengantin prmpuan.msa rita kawin smua complete,mak bapak rita ada brsma,tp ibubapa aidil sja xde sbb aidil yg memintak2..rita menurutlah demi cinta tnpa pkir pnjg.

      0

      0
      • tibe says:

        ko ni dah knp??org 2 ckp psl bende lain…yg ko g melalut smpai ke susu anak ni ape ke jadah nyer…ko pun nak meroyan cam rita gak???

        0

        0
  61. Jshikhs says:

    Prmpuan buat smua kerja..kerja,mandi ank,tdurkn anak,makankan anak,byr itu smua ini,kemas rumah,masak,jga anak kalau anak nangis,spa nk jage anak kalo dia smbhyg?,mna g nak cuci kreta,start kreta pagi2,byr insurans kreta,servicing,breakfast spya ank x lapar, susu msti sntiasa ada.air panas msti sntiasa panas sbb tu bil elektrik mhl,blum g aircond sbb anak dia kecil.cuba kira$1500 ni berbaloi x? 500,000 tu kalau terlampau bnyk,mahkahmah tidak akn meluluskn kalau tnpa perkiraan bil2 tnpa bukti yg kukuh

    0

    0
    • popia says:

      yup..aku setuju.hal2 berkaitan dgn tuntutan nafkah ni, mahkamah yg tentukan nilai yg patut diberikan. bkn main letak jumlah nak brp, mahkamah akan check kemampuan si suami. dlm kes dia org ni, aku rasa dia org patut jumpa kaunselor..insyaAllah ada jln penyelesaiannya

      0

      0
  62. Aku Janda Vogue says:

    500 ribu…cewah…banyak cantek muka kau. muka kau Rita campak kat kelab dangdut belum tentu laku. berangan sangat kan kau.

    0

    0
  63. oya says:

    apalah sgt dgn tuntutan 500k tu… sebenarnya boleh tuntut lebih dr tu atas segala apa yg tlh laki takde telo tu lakukan. nampak sgt takde pendirian. walaupun nampak cam rita yg byk buat pnyataan, ati tgh panas laa… dah laki tu diam buat dek jer nampak sgt nak lari dr masalah biarkan dia rasa. cam lembu kena cucuk idung…. sapa ntah mentor dia… asal masalah rita perang dgn kembar dia makin melarat sbb laki takde telo ni tak reti nak mpertahankan wife n rumahtangga dia, yg dengar cakap ipar biras wat apa??? haaa itulah yg ko dpt…

    0

    0
  64. Biasa la artis kan..suka besarkan benda..dah terluah mula la nk ttp blk..

    0

    0
  65. Minah says:

    Sudah-sudah la Rita. Kita ni bukan la sokong Aidil tapi kalau dah sampai ke tahap ni asyik tak habis-habis bercerita, kita pun rasa menyampah la pula. Kita tau kamu tu sakit hati, tapi jangan la berkeras & degil sangat.

    Tau la nak mempertahankan maruah sebagai seorang isteri, tapi sudah-sudah2lah aibkan suami. Kalau Aidil main bola, kamu pula main tarik tali. Haritu kata nak alasan kukuh…taknak bercerai. Sekarang taknak kembali pada Aidil…taknak ‘patuh’ dekat dia.

    Kamu tu bukan la sempurna mana. Selama ni kami hanya nampak buruk Aidil (ntah betul atau tidak pasal kita tak kenal Aidil sebenar), kami tak kenal lagi kamu yang sebenar. Jangan sampai aib kamu sendiri akan dibuka oleh Allah nanti. Wallahualam tak tau kenapa Aidil tinggalkan kamu macam tu sahaja…tak mungkin hanya satu pihak sahaja yang bersalah. Ada reason kenapa Aidil blah macam tu je tak cerita panjang.

    Selalunya yang diam ni la yang berisi. Kamu dah ingatkan tanggungjwb Aidil, sudahlah. Itu antara dia dengan Tuhan. Yang kamu tu pun bekerja…ada rezeki sendiri. Pegi la jaga anak-anak elok2…dengan ikhlas, jangan dok sibuk jaja cerita rumahtangga sampai tahap ni. Kesian anak-anak. Nampak sangat kamu pun tak sematang mana pasal u still won’t forgive and move on. Kalau macam ni sampai bila-bila xkan selesai kes pasal masing-masing taknak mengalah. Cerai tak cerai it’s your choice. Tapi tak perlu la complicate the situation lagi. Letih la.

    Sorry la Rita, I don’t think what you’re doing is right because kita kesian sangat2 dengan anak2 kamu. I have no respect for either you or Aidil. Sekian.

    0

    0
  66. natasha eliyana says:

    askum…………kak rita
    kuatkan semangat akak untuk teruskan hidup terus besar2kan anak insyallah sekarang kita akan rasa susah nanti dah besar anak2 boleh nilai sendiri yang ayah mereka tak bertanggungjawab. Untuk Aidil janganlah cari kesilapan orang lain duduk beristifar banyak2 cuba kaji balik sebenarnya sapa yang bersalah dalam hal ni kita hidup nie macam roda adakala di atas adakala di bawah so selagi nya kita ada janganlah asyik nak salahkan isteri semua kaji dari diri sendiri keluarga dan yang lain2. Cari seorang sahabat yang boleh membantu kita dalam menyelesaikan masalah kita nie good luck & try your best

    0

    0
  67. Anonymous says:

    hati-hatilah rita kalau kembali bersama, kang dia take note every of your step untuk diputar belitkan untuk sesi perceraian lain kali plak, saperla peguam aidil, xtakut dosa kerr?

    0

    0
  68. mamaamer says:

    dh naik muak aku dgn cerita rita/aidil ni.mula2 dulu memang aku sokong rita.tp bila dia asyik ‘menyalak’ je sana sini naik meluat aku. Bayangkan kalau dieorg duduk sebumbung balik,dpt x kecapi bahagia bila semua aib suami dia bukak?dh la laki dia ego tinggi…rita2…sudah2 la tu…mmg ape yg ko ceritakn tu ade betulnya,tp bsabarlah… silence is golden.Bile ko Redha, percayalah ada hikmah yg lbh baik dr itu…

    0

    0
  69. i'mnothaterofRR says:

    RR patut berhenti menjaja cerita dalam twitter or media.Dah banyak sangat RR bercerita sampai membuka aib SUAMI dan diri sendiri.RR masih isteri Aidil (walaupun Aidil tak matang sekalipun) & RR masih bertanggungjawab untuk menutup aib suami.

    0

    0
  70. Jeng jeng jeng says:

    Go ahead Rita just follow ur heart.. Jgn peduli apa org kata. Yg penting hidup kamu anak beranak terjamin. RM500K tu kalau 10, 20 tahun akan dtg tak mana pun. Belanja rmh, sekolah anak2, byr rmh, electric, air etc semua akan naik. Kerjaya sebagai artis pun bkn semua org boleh kekalkan populariti. U tak tau nasib u 10, 20 thn akan dtg. Biar Si Aidil ni rasa mcm mana susah senangnya hidup berkahwin ini. Org jenis yg suka mengabaikan tanggungjwb mcm ni kena bagi ajaran juga supaya sedar diri. Jgn ingat perkahwinan itu suatu mainan.

    P/s: Ramai betul org skrg perangai mcm ni. Tak kira ppuan or laki.. Sedihh..

    0

    0
  71. atansawo says:

    RR sbg seorg manusia hanya express kemarahan dia, kerna dianiaya. itu sahaja. Adakah salah jika beliau dgn kelemahan ini meluahkan kemarahan beliau. itu perkara normal bagi seorang manusia, cuma mungkin cara expression muka dan body language dia yang tak begitu proper sbg seorng isteri, perempuan lawa dan bertudng masa meluahkan rasa marah beliau itu. TETAPI lihat pada apa yang beliau luahkan itu? semuanya fakta, kebenaran. beliau menjawab setiap alasan yang diberikan oleh sang suami. Jika beliau tidak jawab, seolah sang suami yang benar dlm setiap alasan yang diberikan. Public akan anggap Aidil yang benar e.g key access, percepat cerai, tuntutan taat, nak jumpa anak, Justeru tak adil pada RR.

    saya bukan menyebelahi RR, cuma kita kena jujur bila berbicara tentang masalah orang kerna berat mata memandang berat lagi bahu memikul. Bgai kita RR cerai ka atau tak ka, kita sekadar boleh tgk dan baca cerita sahaja. ynag tanggung lebih tahu. Jujurnya RR mengahwini Aidil kerana cinta bukan harta, tetapi RR merasakan dirinya dianiya dgn 2 kali perceraian tanpa alasan. Tanpa sebab. Dimana maruah dia harus simpan dimata public? Cukupkah kerna kita menjadi isteri mampu bersabar apabila dinilaikan serendahnya atas alasan tidak mahu mengaibkan suami? Rasanya ini kali pertama RR luahkan kemarahan beliau sebagai manusia yang dianiaya. Masa perceraian pertama kita tidak dengar kemarahan sedemikian bukan? ini kerana RR juga manusia, punya hati, kesabaran, dan perassan marah yang Allah bagi.

    0

    0
  72. mya says:

    Dari FB Dato’ Dr FAdzilah Kamsah : Antara punca perceraian:1.Ingkar perintah Allah,2.Tiada restu ibubapa,3.Ego yg tinggi,4.Enggan buang sifat -ve,5.Masalah komunikasi,6. Masalah seksual,7.Campur tgn Ibubapa yg tak bertempat,8.Gangguan org ke3,9.Stres, 10.Tak seimbang antara kerjaya & rtangga,11. Masalah kewangan,12.Enggan berubah walau d tegur pasangan,13.Kurang penghargaan & belaian,14. Tak hormat pasangan atau mertua,15.Dendam,16.Jahat & ambil kesempatan, 17.Gangguan sihir, 18.Jahil tjawab,19.Tak kenal pasangan & berterusan melukakan hatinya,20. Enggan mohon bantuan/nasihat, 21.Ungkit pemberian. Renungkanlah & atasi satu persatu.

    0

    0
  73. kebaboom says:

    bodonhnyeer jantan nih..
    sakit plak hati aku nih bile bacanye..

    0

    0
  74. liza1979 says:

    go RR.. makin meluat dgn adik beradik RCW & AR nie..!

    0

    0
  75. aku okey jer says:

    Rita and Aidil,
    Ingatlah atas dasar apa kamu sanggup bernikah sampai kat thailand..Lumrah perkawinan ada pasang surutnya..Aidil sebagai ketua keluarga, bimbingla isteri dan anak2 mu..Jgn asyik nak dgr kata keluarga awk jer..mmg ko bersalah terhadap ibubapa sbb kwn lari tp jgn kerna nak ambil hati mak bapa ko isteri dan anak yang jadi mangsa k..Jadi la matang sikit nak kawin bkn utk yg **** jer..kawin bkn utk sehari dua jer tau..Rita pla pls la jgn terlampau dedahkan kekurangan suami kepada umum..sejahat mana pun dia, seburuk mana pun dia,dia tetap suami kamu yang pernah kau sayang dan sanjung selama ini..siapa pun dia, dia tetap ayah kepada dua orang anak mu..apa pun masalah dedahkan sahaja di makamah bkn di media..Fikir la sebaik-baiknya baik buruk perceraian…

    0

    0
  76. kentang says:

    siapa nak isteri macam rita?cantik tapi cerita aib suami satu kampung…
    cantik tapi mulut pot..pet..pot..pet..
    boleh tahan tak hidup dengan isteri macam ni??

    0

    0
  77. Abang says:

    Elehh..dulu beriya nak belaki kan si aidil tu..siap cakap adil muda tapi dah matang..sekarang ambekk kau..

    0

    0
    • sumiku kacak says:

      tweeeeeeet…apa dia nak sebenarnya.. klu duk bersama pn aku rasa x kan happy juga… baik berpisah.. ada lagi kanak2 lain yg hensem.. ehhhe

      0

      0
  78. mila says:

    SUDAH2 LA KORANG KUTUK RR,KORANG KAWIN BARU TAHU HIDUP BERUMAH TANGGA…BARANG SIAPA BUKA AIB ORANG LAIN DIAKHIRAT PASTI AIB KAMU AKAN DIBUKA BANGANG……..

    0

    0
  79. nilamza says:

    ape2 hal pun lihat diri sendiri dulu sblm menunding jari ke arah org lain. sblm cerita pasal org lain yg memperlekehkan halal haram dlm agama, cuba lihat ilmu agama kita sendiri mcmana. sempurnakah agama kita. pekara paling senang….tidak menutup aurat tu pun salah satu cara memperlekehkan agama. kalau mahukan suami yg ada didikan agama….diri sendiri pun mestilah ada didikan agama….jgn salahkan suami kalau dia tidak memberikan didikan agama yg sempurna pd si isteri kerana ilmu agama kita kena cari sendiri. begitu juga suami, kenalah berusaha utk mencari ilmu agama supaya dpt mendidik ahli keluarganya nnt. bila masing2 kurang didikan agama….rumahtangga jd mcm ni lah. sy pun dah berumahtangga…..pun pernah mengalami situasi mcm ni…mgkn dgn keadaan yg berbeza…..tp apabila sy dan suami tersedar yg kami kurang menerapkan nilai2 agama dlm rumahtangga maka kami berusaha utk memperbaikinya. alhamdulillah…keadaan semakin pulih kini. yg penting dlm rumahtangga ni jgn mengaibkan antara satu sama lain. berdosa besar seorng isteri atau suami menceritakan keburukan pasangan masing2 kepada org lain. ambillah iktibar ye kawan2. wallahualam.

    0

    0
  80. chentalove says:

    lakukn yg trbaik utk khdupan k kak rita…
    luv u…

    0

    0
  81. ZYRIN says:

    ape la bodo kau ni rita..dulu nak cerai ko yg xnak..skrg da nak berbaik ko ckp byk lak…nmpk sgt kebodohan n ketidakmatangan ko.ko ckp laki ko xmatang..ko pun sama lah..mula dulu aku kesian skrg dah nyampah lak..nmpknya dua2 pun kurang didikan jgn pandai ckp jer..ko suma nak hebat2 n mahal..dahla degil…ikut jelah laki ko tu jgn tjk pandai sgt..

    0

    0
  82. awek cun says:

    Orang lain pun ada masalah dalam perkahwinan juga. Pandai-pandaile nak menghadapi dan menyelesaikannya. Kita ni kalau boleh masalah dalaman perkahwinan ditutup supaya org luar tak tahu dan hanya keluarga terdekat je yg tahu. Lain pulak ceritanya dengan Rita ni. Satu Malaysia dah tahu. Buat malu keluarga dia je. Kalau nak berpisah buat cara baik dan jaga maruah diri dan keluarga masing-masing. Org lain kalau dah berpisah pun masih boleh berbaik demi anak-anak.

    0

    0
  83. frankrose says:

    kahwin dulu pun dah kat thailand, hati orang tua pun dah terusik masa tu, asal mulanya pun dah macam tu, akhirnya pun macam ni lah….. peringatan lah utk orang sekarang, orang yang pandai belajar dari kesilapan sendiri, orang yang cerdik belajar dari kesilapan orang lain, orang tak tak berapa cerdik tak belajar2 apa pun…. adios

    0

    0
  84. peminat says:

    kak rita ni kan , aidil tu nk berbaik , terima ajelah . nnti kalau dia tarik balik , jangan nak pergi bagitau semua reporter tentang perkahwinan kak rita pulak . peace ~

    0

    0
  85. ina says:

    Rita..waktu aidil nak ceraikan rita, rita p mahkamah dan kata aidil perlu beri penjelasan yang munasabah sebelum bercerai dengan rita. Bila aidil, tarik balik keputusan hendak bercerai, rita pula kata yg aidil anggap rita mcm main bola. bila aidil hendak rita pindah ke rumahnya, rita pula tak nak…jika rita btl2 sygkan keluarga rita..sepatutnya rita berkorban. setiap kali keluar media..yang sy baca cma rita yg asik memburukkan suami rita sdgkan payah sekali sy nak baca suami rita mengaibkan isteriny. rita kata aidil tak matang..cuba fikirkan berapa umur aidil dan berapa bezanya dgn umur rita pula..bukankah ini risiko yang perlu rita fikirkan sblm berkahwin. Dlm twitter rita bergaduh dgn adik aidil..cb bygkan apa perasaan rita jika adik rita diaibkan sehingga satu malaysia boleh tahu? andai rita syg keluarga maka fikirkan yang terbaik. tq

    0

    0
    • Anonymous says:

      ko tau tak adik aidil tu suka cari pasal dengan rita, dulu gila rita, rita xlayan terus meroyan xabis2

      0

      0
      • sudahlah... says:

        tak sudah2 kata zafuan gilakan Rita…masa tu budak2..sekarang ni tentu lega, dahlah RR tu tua, ego pula, mulut pot-pet….muka pun macam muka cucuk….

        0

        0
  86. leno says:

    Ya Allah…..
    satukanlah mereka berdua …
    satukanlah hati mereka berdua…
    buangkan rasa ego dalam diri mereka..
    sisihkan rasa benci di antara mereka…
    titipkan lah rasa cinta dan kasih yg tidak berbelah bahagi..
    agar mereka dapat kembali melayari mahligai hingga ke syurga hakiki…
    Amin Ya Rabbal Alamin ….

    0

    0
  87. mira says:

    kakyu,dulu dia boleh berdiam diri..tp skrg ni rita kena bertindak la..dia berdiam dulu sb fikir pasal anak2 org2 yg dok salahkan rita kata dia ego dan mcm2 lagi..sila fikir2kan semula apa yg rita ckp..ada sb dia buruk2kan suami dia mcm tu! then dia lpskan la dkt media! yg salah sape..aidil kan..dia buat rita mcm bola! aku mmg x akan respect jantan budak2 mcm aidil tu!

    0

    0
    • dyl says:

      you dont really know what was really going on, so dont judge….you have to understand the whole situation…the way they got married, their age differences, the fact that rita does not want to let go of the past and does not try to get close to aidil’s family. to me, both have weaknesses, but rita being the older and more matured one , should handle this matter better…

      0

      0