December 15th, 2019

Masih hangat lagi nampaknya kontroversi Da’i Farhan dan isterinya, Dr Erin. Seakan tiada kesudahannya.

da'i farhan diploma perubatan islam

Terbaru, viral pula perkongsian Dr Erin dimana dia mengatakan suaminya itu menerima penganugerahan diploma perubatan Islam baru-baru ini.

da'i farhan diploma perubatan islamda'i farhan diploma perubatan islam

Menerusi kapsyen yang dimuat naik di akaun Instagramnya, Dr Erin begitu bangga dengan diploma yang dimiliki oleh Farhan. Menyatakan perubatan Islam begitu hebat dan alternatif terbaik, mengalahkan perubatan moden.

“Pakai doktor tanpa tauliah, kini diploma ‘perubatan Islam’ pula.”

da'i farhan diploma perubatan islamda'i farhan diploma perubatan islamda'i farhan diploma perubatan islam

Perkongsian Dr Erin itu mendapat kecaman netizen yang menyifatkan pendakwah itu seakan-akan menunggang agama. Malah, ramai yang mempertikaikan kesahihan sijil diploma terbabit.

Tidak pasti apa yang berlaku, wanita itu kemudiannya memadam semula entri tersebut dan kemudiannya memuat naik foto dan kapsyen baharu.

da'i farhan diploma perubatan islam

Boleh kata setiap hari ada sahaja isu mengenai pasangan ini, tidak salah sebenarnya untuk mempelajari ilmu perubatan Islam, cuma ramai yang bengang apabila ada sesetengah pihak hanya ingin mengambil kesempatan dan sekaligus memburukkan agama Islam itu sendiri. Apa-apa pun, kita tunggu sahaja penjelasan daripada Da’i Farhan nanti.


18 responses to “Demi Sebuah Mukjizat Yang Agung – Isteri Tunjuk Bukti Da’i Farhan Ada Diploma Perubatan Islam?”

 1. Xxxx says:

  Hahahahaha..korang berdua mmg sesuaiiii..

 2. Anonymous says:

  Ipsca tak ada pun program diploma perubatan islam. Program yang ada pun belum dapat akreditasi penuh lagi. Dalam mqa pun tak ada daftar program ni.

 3. minah jambu say NO to drugs says:

  tkde faedah nye dapat bini penipu cngini..ape yg nak di bangakn sangat ngan bini dia ni? dh la larikn kereta orang selama bertaon2 anak pulak lapan ..kesian bini yg pes tu dh la mengandung kena cerai pulak…x laki dia cakap kalau kawin satu low klas pulak hah tangung la bini baru yg anak lapan tu huh !!

 4. Anonymous says:

  So laki kau diploma perubatan islam, ko plak dpt tittle doktor? Senang sgt la camtu? Org pertikaikan doktor palsu ko bukan psl laki ko yg tk hensem tu. Bodo pny laki bini

 5. Adudu says:

  pentingnya pilih isteri…. Kesian parhan…. Lepas satu,satu nak di up bininye….. Pd dia inilah marketing strategy agaknya dgn mendpt kecaman demi kecaman….. Parhan kena tafsir surah alfatihah sepenuhnya ni…. Ada ayat psl kesesatan……

Loading...