Written by AbangNara | November 18th, 2009

faizal tahir

Faizal Tahir nie suka sungguh buat peminat-peminat dia terharu. Ini baru betul sayangkan peminat. Sanggup menahan kesakitan, derita dan luka di tubuh badan demi mahu menghiburkan hati-hati peminat dia. Memang kami respek lu la bro. Bukan senang nak cari artis macam nie. Selalu artis lain wat derk jer kat fan dia. Siap kengkadang dah janji nak wat show pastue tak datang plak. Artis-artis lain sila jadikan Faizal Tahir sebagai contoh seorang artis popular yang tak lupakan diri.

Kalau korang nak baca cerita penuh dia, sila baca artikel ini sepenuhnya. Sumber dari Mstar.

P.S: Seronoknya tengok RedMummy dapat sponsor buat template baru dia. Cantik dan kemas gitu. Kalaulah kami pandai dah lama kami cantikkan lagi BeautifulNara nie. Sayangnya kami nie tak la sepandai mana. Tak ada ke insan yang berhati mulia nak sponsor template BeautifulNara?

PENYANYI tersohor, Faizal Tahir mengakui terpaksa makan pil tahan sakit semata-mata untuk menghiburkan peminat-peminatnya selepas membuat persembahan di konsert “Fly FM’s 4th Fly-Anniversary”.

Faizal, yang ditemui di konsert yang berlangsung di Central Park Avenue, 1 Utama, Bandar Utama pada minggu lepas, kelihatan masih bertenaga walaupun terpaksa menahan kesakitan.

Malah, pelantun lagu ‘Bencinta’ itu memberi tumpuan penuh kepada persembahan bertenaganya di atas pentas walaupun lutut kanannya masih belum pulih sepenuhnya.

Biarpun pergerakan atas pentas agak terbatas, lontaran suaranya tetap memukau kira-kira 10,000 penonton yang tidak berganjak dari pentas walaupun hujan.

“Semasa berseronok di atas pentas, saya langsung tidak fikir tentang kesakitan pada lutut kanan atau samada saya telah berikan persembahan yang terbaik.

“Saya hanya ingin bergembira dan menghiburkan para hadirin. Selepas ini, saya kena makan pil penahan sakit semula apabila balik ke rumah,” katanya ketika ditemui selepas membuat persembahan sebagai artis undangan.

Faizal turut mendendangkan Medley Michael Jackson termasuk Thriller, Smooth Criminal, Human Nature, Man In The Mirror, Black Or White, They Don’t Care About Us dan Beat It.

Beberapa hari sebelum menjelang Hari Raya tahun ini, Faizal menjalani pembedahan lutut kanannya di Hospital Prince Court, Kuala Lumpur selepas tercedera kerana bermain futsal di 1 Utama.

Kata Faizal, kecederaan lutut kanannya itu sudah berlarutan selama 11 tahun akibat bermain bola sepak.

Namun, Naib juara musim pertama rancangan realiti One In A Million (OIAM) ini tidak menyesal menjalani pembedahan sekarang kerana itu adalah tindakan terbaik.

“Saya sedar saya terpaksa membatalkan beberapa pertunjukan selepas pembedahan itu.

“Memang ia menjejaskan sumber pendapatan saya tapi saya tak nak membuat persembahan dengan bertongkat,” jelas Faizal yang pada mulanya tidak menjalani pembedahan kerana bimbang ia akan mengganggu kerjayanya.

Ditanya sama ada kecederaan di lutut kanannya akan menjejaskan persiapannya di peringkat separuh akhir Muzik-Muzik 2009 nanti pada 20 November ini, Faizal berkata:

“Saya tidak akan beraksi ‘selincah’ macam malam ini. Saya mungkin duduk sambil menyanyi,” katanya yang pernah merangkul tiga anugerah untuk lagu ‘Sampai Syurga’ iaitu hadiah Persembahan Terbaik, Vokal Terbaik dan Lagu Balada Terbaik di Anugerah Juara Lagu ke-23 pada awal 2009.

Pada pertengahan tahun ini, Faizal juga merangkul empat anugerah di majlis Anugerah Industri Muzik ke-15 iaitu Album Terbaik, Persembahan Vokal Terbaik dalam Album (Lelaki), Album Rock Terbaik dan Artis Baru Terbaik.

Faizal yang memilih genre pop-rock sebagai genre lagu nyanyiannya berkata dia tidak meletakkan harapan tinggi kerana persaingan kali ini sangat sengit.

Katanya, selain tiada kategori untuk lagu-lagu yang dipertandingkan, semua lagu adalah antara yang terbaik.

Pada pertandingan separuh akhir Muzik-Muzik 2009 di Sri Pentas 2, Shah Alam pada minggu hadapan, Faizal Tahir akan mempertaruhkan lagunya, ‘Bencinta’.

Faizal yang selalu mendapat jolokan ‘Superman’ akan berentap dengan Bunkface (Situasi), Tomok (Rindu Terhenti), Stacy (Pakai Buang), Jinbara (Patri), Aizat (Pergi), Misha Omar (Cinta Adam dan Hawa), Hafiz (Masih Jelas), dan Noraniza Idris (Enjut).

Dalam perkembangan berkaitan, Faizal memberitahu dia mengeluarkan album baru pada bulan Disember ini.

Bagaimanapun, dia tidak dapat memberikan tajuk album itu dan berharap dapat memuatkan 10 buah lagu dalam album terbarunya itu.

260 responses to Demi Peminat, Faizal Tahir Telan Pil Tahan Sakit

  1. EclipsE says:

    lm xdgr cite dia ney…

    0

    0
      • EclipsE says:

        wsalam….
        ade pon…

        0

        0
      • blackberry00 says:

        weiya, nak cakap ckt..
        blh x len kali gunakan salam..instead of akum…

        0

        0
      • zuinita says:

        Wah, saya pon suka ngan faizal ni…saya kagum sgt ngan dia masa dia jadi pengkritik Idola Kecil. Kritikan dia amat membina dan sy percaya adik2 kt Idola Kecil dapat faham dan terima apa yg Faizal nasihatkan mlm 2. mcm ni la baru pengkritik yg paling sesuai untuk program realiti tv. bukannya mcm sesetengah artis yg jd pengkritik tapi ntah2 apa2 yg dicakap…. tak ada guna jemput n bayar jadi pengkritik… sy doakan abg faizal terus maju dan semoga berjaya…

        0

        0
        • pinkapplejuice says:

          saya pon prnh kena tego sbb bila taip msg dlm hp guna perkataan askum je, dia ckp klu nk taip 2 biarlh full, assalamualaikum. saya pon kurang faham knapa.

          0

          0
  2. EclipsE says:

    mn yg lelain ney??

    0

    0
    • weiya says:

      entah la BB..sunyi jer.

      0

      0
    • blackberry00 says:

      idup lagi nihh…

      0

      0
    • ammey says:

      terlekat kt sblah ag koot

      0

      0
      • blackberry00 says:

        lagi 15 min aku balik…
        besok pagi aku on9 jap…
        pastu aku bertolak ke PD…

        aku try on9 ngn korang thru my phone jerlah ek…

        0

        0
        • zuinita says:

          sy heran sgt ngan pengKOMEN kt blog ni… Tak faham bahasa ke tak tau BACA??? Kt atas sana tertulis besar2 Responses to “Demi Peminat, Faizal Tahir Telan Pil Tahan Sakit”. Tapi ramai yang muncul kat blog ni hanya untuk bertanya khabar… tulis diari, sembang kosong…..Hai…kalau nak bertanya khabar, pergila kat massenger or buat ur blog sendiri. Kalau nak dapatkan hadiah daripada BN untuk pengkomen t’bnyak itu bukan komen la… kalau tak fhm mksd komen, rujuk kamus. Mneyusahkan org lain yg nak baca komen ttg artikel yg ditulis je… semua yg ada kebanyakkan untuk bertanya khabar. EEE….manusia

          0

          0
        • pinkapplejuice says:

          bang nara, kasi lh story malatop ckit! baru la ada semangat nk buka bn ni.

          0

          0
  3. weiya says:

    entah2 semua tido kat ofis..yer la…weiya ujan2 ni ngantuk jer

    0

    0
  4. pEnArI pOcO2 says:

    bahaya nih main telan2 pil…
    teringat kat arwah MJ…

    0

    0
  5. GurLLy says:

    hii weiya ko dduk kt kepong eh

    0

    0
  6. violet says:

    salam….
    huhu..
    dah x lompat dah
    :)

    0

    0
  7. hantupensil says:

    jangan telan pil perancang udah..
    hehehe

    0

    0
  8. masO says:

    ada2 saja si fzal tahir ni…

    x minat dia,dlu nyanyi nsyid pehtu come back
    smpi bkk bju time nyanyi( bkk mulut dh ler)

    dh sakit2 ptut rest je

    ada2 saja ….

    0

    0
  9. 1st says:

    tahan

    0

    0
  10. huhu antu dah masuk balik

    0

    0
  11. da ok ke bn nih???
    x tunggng terbalik da ker??huhu

    0

    0
  12. blackberry00 says:

    aku tgh dgr hot fm nih…
    ade caller siap tanye ngn EJ..
    soalannya…
    Datuk K tu keje ape…???
    Mmg ar businessman…
    Tp business ape yg dye wat, arrr…???

    sape tau, tlg share…

    0

    0
  13. blackberry00 says:

    slamat berchatting..
    aku blk dulu ar…
    bsk nak kene tinggal anak bini…
    so, kene wat keje skt mlm nnt…

    salam…………….

    0

    0
  14. eclipse says:

    mn yg lelain ney…??
    tenet aku ney jap ok…jap mengong…

    0

    0
  15. eclipse says:

    klu abg nara bt dialog mst aku gelaknya…
    sengal tol…
    tseliuh urat2 aku…huhu…

    0

    0
  16. ladybird says:

    salam sume.. F.T. suara mmg best tp over kkadang tuh. muka hensem la jugak. aq minat lagu nye aje

    0

    0
  17. Geli Hati says:

    MINAT FAIZAL TAHIR
    TERIMA KASIH KERANA MASIH BERAKSI DI PENTAS
    WALAUPUN DLM KEADAAN SAKIT
    SYABAS…

    0

    0
  18. EclipsE says:

    alahai…boringlah plak…
    cam lambat jer wktu bjalan…
    sape kat cni tau tmpt nama beranang??
    sempadan dgn n9…

    0

    0
  19. masO says:

    pet ingt ko out dh.
    nmpk cm slek jerk ko ngn blackberry…
    jgn jdi sya aries dh…
    aries x join klu masO de dlm rmh BN nih

    0

    0
  20. masO says:

    weiya jait manik bju nikah ke?
    sya jait manik bju gk…
    bju kurung sndri

    0

    0
  21. EclipsE says:

    ladybird ko slalu p beranang wtpe??

    0

    0
  22. cili says:

    SUPERMAN!!!! xpelah buka baju cam superman pon. nk dibandingkan ngan artis2 betina yg hanya xnampak aset atas n bwh tu jerk.

    0

    0
  23. ladybird says:

    eclipse nape ko bminat sesangat kat branang nih , bakal mak mtue ko kat sana erk?

    0

    0
  24. masO says:

    fzal tahir pas OIM dlu gosip x baik psai rmh tngga dia…

    x minat sgt dia tpi suke lagu tema my starz LG tu…
    boleh layannnnn……..

    0

    0
  25. EclipsE says:

    la…sume dh hlg ker?/?/

    0

    0
  26. ladybird says:

    mane maso nih? s aidil dah nangih ke.? akak kenal ko mas, jgn nak myamar eh.. hjan2 ni x dpt belek bga..

    0

    0
  27. pEnArI pOcO2 says:

    poning dah kepalo eden nie…

    0

    0
  28. LAMA X BAGI LAGU KAT KORANG

    Lirik Lagu Zigaz Sahabat Jadi Cinta

    Kuhantarkan bak di pelataran
    Hati yang temaran
    Matamu juga mata mataku
    Ada hasrat yang mungkin terlarang

    *
    Satu kata yang sulit terucap
    Hingga batinku tersiksa
    Tuhan tolong aku jelaskanlah
    Perasaanku berubah jadi cinta

    Reff :
    Tak bisa hatiku merapikan cinta
    Karena cinta tersirat bukan tersurat
    Meski bibirku terus berkata tidak
    Mataku terus pancarkan sinarnya

    Kudapati diri makin tersesat
    Saat kita bersama
    Desah nafas yang tak bisa teruskan
    Persahabatan jadi cinta

    Back To *
    Back to Reff

    Reff:
    Apa yang kita kini tengah rasakan
    Mengapakah kita coba persatukan
    Mungkin cobaan untuk persahabatan
    Atau mungkin sebuah takdir Tuha

    0

    0
  29. masO says:

    tok mat pgg kmntrian pnerangan dlu artis xleh

    rmbut pjg cuit bahu
    pkai bju nmpk dada

    0

    0
  30. EclipsE says:

    wat time uolls going bac??

    0

    0
  31. BLACK MASIH MARAH KAT AKU LAGI KER……

    BAGI LAGU NI LER KAT ABG BLACK

    Firmal Idol – Kehilangan

    Ku coba ungkap tabir ini
    Kisah antara kau dan aku
    Terpisahkan oleh ruang dan waktu
    Menyudutkanmu meninggalkanku
    *courtesy of LirikLaguIndonesia.net
    Ku merasa tlah kehilangan
    Cintamu yang tlah lama hilang
    Kau pergi jauh karena salahku
    Yang tak pernah menganggap kamu ada

    *
    Asmara memisahkan kita
    Mengingatkanku pada dirimu
    Gelora mengingatkanku
    Bahwa cintamu tlah merasuk jantungku

    Reff:
    Sejujurnya ku tak bisa
    Hidup tanpa ada kamu aku gila
    Seandainya kamu bisa
    Mengulang kembali lagi cinta kita

    Takkan ku sia-siakan kamu lagi

    Back to *, Reff:

    Sejujurnya ku tak bisa
    Hidup tanpa ada kamu aku gila

    Takkan ku sia-siakan kamu lagi.. (2x)

    0

    0
    • EclipsE says:

      pet aku nak lagu already gone by kelly.c….

      0

      0
      • LGU NI KER

        Remember all the things we wanted
        Now all our memories, they’re haunted
        We were always meant to say goodbye
        Even without fists held high, yeah
        Never would have worked out right, yeah
        We were never meant for do or die

        I didn’t want us to burn out
        I didn’t come here to hurt you now
        I can’t stop

        I want you to know
        That it doesn’t matter
        Where we take this road
        Someone’s gotta go
        And I want you to know
        You couldn’t have loved me better
        But I want you to move on
        So I’m already gone

        Looking at you makes it harder
        But I know that you’ll find another
        That doesn’t always make you wanna cry
        Started with a perfect kiss
        Then we could feel the poison set in
        Perfect couldn’t keep this love alive

        You know that I love you so
        I love you enough to let you go

        I want you to know
        That it doesn’t matter
        Where we take this road
        Someone’s gotta go
        And I want you to know
        You couldn’t have loved me better
        But I want you to move on
        So I’m already gone

        I’m already gone
        I’m already gone
        You can’t make it feel right
        When you know that it’s wrong
        I’m already gone
        Already gone
        There’s no moving on
        So I’m already gone

        Already gone
        Already gone
        Already gone, Oooo, oh
        Already gone
        Already gone
        Already gone, yeah

        Remember all the things we wanted
        Now all our memories, they’re haunted
        We were always meant to say goodbye

        I want you to know
        That it doesn’t matter
        Where we take this road
        Someone’s gotta go
        And I want you to know
        You couldn’t have loved me better
        But I want you to move on
        So I’m already gone

        I’m already gone
        I’m already gone
        You can’t make it feel right
        When you know that it’s wrong
        I’m already gone
        Already gone
        There’s no moving on
        So I’m already gone…

        0

        0
  32. masO says:

    ladybird cam cnfident je…nk tnya cmne lk knal.rsenya x ltk photo pun…cnfuse…cnfuse nih…

    0

    0
  33. EclipsE says:

    korg sume mlm ney msk ker or mkn kat luar….??

    0

    0
  34. masO says:

    ldybird….mana daa…..

    0

    0
  35. 6ixth Sense – Khatimah Cinta Lirik Lagu

    Oh tidur malam
    Nyanyikan lagu
    Rindu hatiku
    Yang terpendam

    Oh bintang malam
    Lukis wajahku
    Katakan aku
    Pergi

    Genggamlah cinta
    Yang kuberikan
    Simpanlah slalu
    Dalam hati

    Ku akan slalu
    Dalam mimpimu
    Menemani tidurmu

    Sudahlah sudah
    Kuharus pergi
    Jangan kau tangisi
    Aku lagi

    Biarku bawa
    Seluruh cintamu
    Ku dakap dalam
    Tidur panjangku…

    Peluk tubuhku
    Kecup pipiku
    Relakan saja
    Aku pergi

    0

    0
  36. http:// profiles. friendster .com /31240554

    no tel aku ader dalam FS aku… ambik ler kat ctu….

    0

    0
  37. kawan jer gan semua orangkan x salah kan

    0

    0
  38. EclipsE says:

    kwn2…aku nak chalo dlu…
    tng dh smpi…
    see u soon….maybe next wed….

    0

    0
  39. ladybird says:

    aik sume dah blk ke?

    0

    0
  40. weiya says:

    weiya ade ni…sampai kul 8

    0

    0
  41. ok lak u alll nak balik ni…

    lain kali jupe lagi ekkkk

    sayang kat korang semmua

    bubye

    0

    0
  42. weiya says:

    tak la…bye

    0

    0
    • masO says:

      weiya sori smlm out cmtu jerk.
      lewat dh PAH BEDAH cam sya ni,time ptg2 tu ler sibuk sgt2…
      mandi kan 3 org ank,phtu sya lak nk mndi gk, solat,sedia mkn mlm…bla bla,,,,byk menda nk wat
      klu keje better kot,dlu keje gk pas abis study tpi hubby suh brenti. skrg dpt la full breast feeding bby ke-3 nih. cume tu ler dh hubby keje sorg nk mewah2 ke,cuti2 ke x dpt takat bmlm kt PD,bwk ank2 national zoo,aquaria tu biasa ler…ko kte sya relex je duk rmh…mane de.klu keje penat lain dr duk rmh penat lain,ngadap krenah ank2 24 jam ngn keje2 rmh yg x penah abis…tpi x pe bbakti pd hubby n anak2 beso phalanya…

      0

      0
  43. azly says:

    faizal tahir best..

    0

    0
  44. gosipgurlfea says:

    apa korang semua lari tajuk ni….

    0

    0
  45. ladybird says:

    suara sedap..

    0

    0
  46. izzahfarhana says:

    bn telpate bn dah okay dah ni.xpe nanti ade la tu nak sponsorrr

    0

    0
  47. blackberry00 says:

    mane gengz2 aku pg2 nih…
    papepon, aku dah nak g PD dah nih..
    klau smpat aku chat lg ngn korang..
    klau x pon, kt jumper lagi nxt wk…

    bubye 2 all of u….

    0

    0
  48. MONING U ALLLL

    Horoscope for November 18, 2009

    Scorpio (Oct 23 – Nov 21)

    The Bottom Line

    Be careful taking risks. It’s not like you to blindly follow someone’s lead.
    In Detail

    Still focused on that object that’s the perfect gift for a dear one? Or are you now officially ready to admit you’re obsessed with it? For you, there’s a fine line between those two sentiments. Today, it’s going to be even finer. Fortunately, you’re beginning to sense the existence of an alternative. Talk to a friend, and don’t you dare go shopping alone — not under any circumstances.

    0

    0
  49. anymous says:

    salam BN,
    Saya nak suggest satu benda la…
    apa kata buat 1 FORUM BN untuk FAN u..
    sini dh macma CHAT BOX la sy tgk..
    x salahkan kalu wat FORUM
    at least leh gak berforum smbil layan gossip…

    Org yg reply coment ni lak ..dh buat mcm FORMUM sy tgk..
    Sila create sebelum ia menjadi parah..
    dh beli DOMAIN, x kan x leh create FORUM kot??
    huhuhu

    Sekadar pandangan..
    Yg lain amacam?? setuju x??

    0

    0
  50. otai says:

    itu lah pengorbanan yg bodoh campur tolol nama nya..

    0

    0
  51. Lil' Princess says:

    RESPEK SGT FAIZAL…ROCK!!!….PENAT BTL BACA KARPET NI…TAH PAPE DIORG NI…KOMEN JE LA FAIZAL…NI MELALUT JER…AH PEDULIKAN DIORG SEMUA..YG PENTING, WALAUPUN FAIZAL SAKIT, SHEILA DPT BANTU DAN PALING PENTING, BENCINTA MASUK SEPARUH AKHIR….SUKA

    0

    0
  52. […] tak mengenai berita yg dulu kami siarkan tentang Faizal Tahir, sebelum dia tak dapat nyanyi utk AJL. dari setakat makan pil […]

    0

    0
  53. prihatin says:

    k’sian dngor asyik masuk keluar hospital aje, ape hal……kesihatan kena jaga juga….suka nak suggest you baca buku2 Gillian Mc Keith, Kathryn Marsden, Natalia Rose and Cherie Calbom utk tingkatkan tahap kesihatan . Good luck….

    0

    0
  54. […] Demi Peminat, Faizal Tahir Telan Pil Tahan Sakit (253) […]

    0

    0
  55. rianzft fida says:

    aQ SAYANGGGGGGGGGGGG GIlerrrrrrrrrrrr kat FT…. AQ pmnt no 1 die au. , . .

    0

    0
  56. What a waste of time. You’re poor english made this article hard to read. Learn to write.

    0

    0
  57. Hey check out my blog too. I hope i have some fun stuff too.

    0

    0
  58. porno izle says:

    I would like to thank you for the efforts you have made in writing this post. I am hoping the same best work from you in the future as well. In fact your creative writing abilities has inspired me to start my own BlogEngine blog now. Really the blogging is spreading its wings rapidly. Your write up is a fine example of it.

    0

    0