#DEF2017 atau Digital Economic Forum 2017 merupakan forum yang membincangkan hal semasa tentang ekonomi digital merangkumi aspek polisi kerajaan, pembangunan ekonomi, cabarang ekonomi digital, penyelesaian isu, isu semasa dalam industri, eCommerce dan peneraju dalam industri digital.
Forum ini akan berlangsung selama dua hari bermula 10-11 August 2017 ini bertempat di Sunway Putra Mall, Kuala Lumpur. Ia megumpulkan hampir 26 speakers yang akan berkongsi tips di dalam perniagaan digital.
Forum ini fokuskan kepada industri digital dimana industri ini merupakan industri yang semakin meningkat naik. Ia juga dapat membantu usahawan digital di luar sana untuk meningkatkan perniagaan mereka hingga ke pringkat global yang mana industri ini dapat membantu usahawan keluar dalam kelompok economi malaysia. Sebagai contoh, LAZADA membantu usahawan di China untuk keluar ke pasaran global dengan platform online yang mereka meliki.
Untuk maklumat yang lebih tentang forum ini, boleh ke laman digitaleconomyforum17.mdcc.org.my