Written by serenity | October 7th, 2013

Tidak dapat dinafikan, David Teoh ialah individu yang mula-mula memperkenalkan Wawa Zainal ke industri filem melalui filem-filem terbitan syarikatnya, Metrowealth Movies Production (MIG). Menurut laporan Berita Harian (BH) hari ini, walaupun kini sedang diselubungi kontroversi pernikahan rahsia dengan pelakon Aeril Zafrel, David sudi menerima Wawa untuk terus berlakon di bawah syarikatnya.

Bagaimanapun, Aeril Zafril tidak akan dibenarkan berlakon filem terbitan MIG sampai bila-bila. Kata David:-

Wawa masih muda dan saya faham, wanita dalam usia sepertinya pasti ada melakukan kesilapan. Buat masa ini, saya hanya ingin mendengar penjelasannya berhubung perkara terbabit dan jika dia ingin kembali ke dunia lakonan, saya tetap akan menerimanya dengan hati terbuka.

Namun, buat Aeril, saya sudah serik dengan sikapnya yang pernah menipu, kononnya pergi belajar agama, tetapi dia pergi berlakon dengan produksi luar, Saya tidak lagi percaya dengannya dan tidak berminat langsung mengambilnya berlakon dengan produksi saya.

Cerita David Teoh lagi, dia bukanlah tidak membenarkan langsung artis di bawah syarikatnya untuk bercinta, tetapi biarlah hanya jika melepasi tahap kematangan serta sudah pandai membezakan yang baik dengan yang buruk. Contoh yang diberi oleh David ialah Lisa Surihani dan Intan Ladyana. Dan paling penting, jangan disorokkan percintaan tersebut.

David juga memberitahu, dia membenarkan Wawa bercuti panjang sebelum ini setelah Wawa memberikan alasan mahu berubat kerana ‘penyakit misteri’. Pihaknya pernah cuba memberi bantuan kepada Wawa berkenaan ‘penyakit misteri’ itu, namun ditolak mentah-mentah oleh pelakon tersebut. Tambah David:-

Rupa-rupanya penyakit misteri yang lain.

Untuk artikel penuh, sila dapatkan akhbar Berita Harian hari ini. Menurut laporan tersebut juga, kedua-dua Aeril Zafrel dan Wawa Zainal gagal dihubungi untuk mengulas mengenai perkara tersebut, sama ada melalui panggilan telefon mahupun kiriman SMS.

111 responses to David Teoh Gam Aeril Zafrel, Sudi Terima Wawa Zainal

  1. paukaya says:

    dh tahu dh..mesti david toeh ade ckp ape2nye..

    0

    0
    • dol says:

      penipu besar rupanya aeril ni…

      0

      0
      • Apa Daaaaa says:

        company apa MIG ni? macam asrama MRSM la pulak. artis2 tak boleh kawin? undang2 bodoh. lebih baik kawin dari berzina. tolol…

        0

        0
        • Maria Marsadis says:

          uols perasan tak, David Teoh ni kalau buat cerita, ceritanya sedikit sebanyak menunjukkan melayu ditaraf rendah, bermasaalah dan bodoh. citer2 mat rempit, rogol, dadah yg hanya membusukkan nama Melayu2 di Malaysia. David Teoh ni licik. Dlm senyap2 dia menconteng arang ke muka melayu dgn drama2 yg basi dan tidak menjana minda masyarakat Islam. aku memang meluat David Teoh dari dulu lagi.

          0

          0
        • CSI Malaysia says:

          mungkin mereka hendak kawin sesangat dan terpaksa langgar kontrak?
          itu sebab mereka berahsia.
          apa2 pun kawin itu elok dari buat maksiat.

          0

          0
        • Mak Ejah says:

          kalu mereka kawin sbb nak tutup maksiat, aku sokong mereka berdua !!!!

          0

          0
        • Neeolgas says:

          JODOH MANUSIA DITANGAN….. TUHAN BUKAN DITANGAN SI APEK BODOH MIG TU !!!!!!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          skg aku dah tau & dpt meneka. mereka kawin senyap sbb takut disaman sbb orang dlm company dah pecah rahsia. apepun aku sokong mereka sbb kawin. tahniah wawa dan aeriel. jodoh anda allah dah tentukan. ameen.

          0

          0
        • Anonymous says:

          x rugi pun kalu berlakon dibawah produksi DT ni. cerita mcm jamban. busok otak melayu2.

          0

          0
        • John says:

          Aku sokong David Teo.. Hehe mmg Islam suro elak berzina.. Tp bukan lah Islam mengajar kte berpegang pada janji. Klu nak kawin.. Ckp je la.. Buat pe nak tipu. Takut duit hasil keje korg tu xberkat.. Peace

          0

          0
        • Gadis Spore says:

          jgn takut pada cina. cina memang suka menindas. itu memang diaorang punya cara. jgn kasi muka.

          0

          0
        • Tak Paham Aku says:

          aku memang meluat sama david teuk ni. rosak mentaliti anak2 bangsa. tengok cerita dia x menjana otak langsung. 10 tahun buat filem pun masih ditahap 3rd world country kelasnya. nyampah. otak kalian tepu dibuatnya.

          0

          0
        • Don says:

          Sebelum memperbodohkan sesuatu, kaji dulu fakta boleh? Sila baca surat khabar banyak2, artikel apa semua. Bukan tak boleh kahwin, dalam guideline kontrak, perlu fokus pada kerjaya baru boleh bercinta. Selagi tak berjaya MiG TAK GALAKKAN artis untuk kahwin, Sebab belajar dari kesilapan dan pengalaman. Artis bercinta tak dapat fokus KECUALI mereka yang matang macam Lisa Surihani, Intan Ladyana, Farid Kamil, Fezrul Khan dll. DT pernah tegur Farid Kamil bercinta sebab belum matang & belum banyak aset. Sekarang FK dah jadi jutawan, rumah 2,3 bijik dan karier dah stabil, baru boleh fikir bercinta dan keluarga. DT taknak artis naungannya minta sumbangan bila dah tua. MAYA KARIN, LISA SURIHANI sedar hal tu & terus usaha sendiri, alhamdulillah dah jadi jutawan. DT pun bukan larang, kalau artis tetap dengan keputusan nak kahwin, bercinta, silakan. Tapi pk sendiri la, kau dah ketuk pintu rumah orang, orang kongsi makan, rezeki lepas tu kau blah camtu je tak salam tuan rumah, adil ke?

          0

          0
        • Melayu Modern says:

          terus terang aku amat benci lagi meluat filem2 mig ni. tak pernah tengok pun. kurang cerdik genre dan jalan cerita. nak untung je, maruah melayu tergadai.

          0

          0
        • Mee Hailam says:

          SOKONGLAH FILEM2 YG BERKUALITI. SOKONGLAH SKOP PRODUCTION !!!!!!!! :)

          0

          0
        • ya ustaz david teoh. syukran atas mahzab perkawinan perlu minta izin MIG ini.

          0

          0
      • Pemerhati says:

        x kisah la kontrak ke…kontractor ke, kompany MIG ni memang bermasaalah dari dulu lagi. buat cerita/wayang cam sampah. berape ramai yg tak puas hati dgn MIG. ni cuba google.

        0

        0
    • Anonymous says:

      aku tak paham, MIG ni mcm nk control artis..
      nak kawen tak bole, nak bercinta tak bole..
      aritu pasal uqasha, ni wawa plk.

      0

      0
      • mee.. says:

        tu hak MIG la nak letak syarat.. the person who signed the contract should be aware of all the T&C.. langgar T&C is breach of contract. end of story.

        0

        0
        • Berani Kerana Benar says:

          ye ke? tak la kot.

          tak semestinya kontrak yg korang sign itu “betul”.

          menurut law yg aku belajar. kalau syarat2 itu “tidak adil”, fraud dan “misrepresentation”…is not an actual contract.

          boleh lawan dimakamah.

          0

          0
        • Mak Tah says:

          hak MIG kepala hotak hang !!!! bagaimana pula hak sebagai Islam yg berkahwin utk menutup segala dosa dan maksiat? lebih baek nikah dr buat maksiat dan zina.

          0

          0
        • mee sup bebola ikan says:

          to berani kerana benar, aku praticing lawyer. apa yg dikatakan oleh mee.. tu mmg benar..ini bukanlah contract yg melibatkan sesuatu seperti judi atau sesuatu yg melanggar sesuatu Akta yang lain yg boleh disabitkan sebagai void ab initio..tu sebab adalah penting untuk seseorang tu baca dan halusi contract yg bakal di sign..artist2 Msia ni ramai yg sekolah tak habis, buta2 aje sign semua..bila diambil tindakan, menganga aje laa..kalau ada syarat2 yg berat sebelah, seorang yg bijak akan pertikaikan..soal fraud (tipu ) atau misrep tak terpakai disini..sebab ini hanyalah kontrak menjadi artist naungan sesebuah syarikat saja..tidak timbul soal fraud mahupun misrep, melainkan soal percentage yg terlalu rendah (contohnya la) atau signature yg diturunkan atas sebab dorongan atau nasihat oleh pihak produksi yg kemudiannya menjadi sesuatu yg totally berbeza yg tidak memberikan kebaikan buat artist tersebut atau tak pernah wujud namun mengikat pihak-pihak..then barulah boleh katakan fraud/misrep..yg ni agak jelas bahawa artist berdua ni yg melanggar contract..so, kenalah hadap..**secara peribadi, saya tak setuju dgn kontrak yg meletakkan terma-terma seperti tidak boleh berkahwin/bercinta sepanjang contract berlangsung sbb ianya sesuatu yg bodoh..so, artist la yg bodoh sebab sign kontrak mcm ni..si david teoh tu kafir, apa la yg dia peduli mengenai soal2 berkaitan perhubungan yg halal / seks halal / nikah..kafir boleh aje buat semua tu tanpa nikah..and yes, saya personally menyampah dgn semua movies david teoh..takde kualiti, cerita2 bodoh, tak mengembangkan minda dan byk memperlekehkan melayu.

          0

          0
        • mee.. says:

          A contract is a promise. Janji wajib ditepati. Even janji kepada non muslim. Tak tepati janji ialah sifat munafik. Kalau rasa nafsu kuat sgt, t&c tak sesuai, jangan sign contract. Or nego la betol2..

          0

          0
        • mee.. says:

          Jangan ambik hati. Saya cakap in terms of the law.. bukan nak sokong sangat DT tu. What they did memang perkara baik. Kudos to them.. may they live happily ever after in sya allah

          0

          0
        • Maa says:

          tak suka wayang MIG. keparat dan tak mendatangkan faedah bila menonton pun.

          0

          0
        • Itu Saja says:

          MIG perosak minda anak2 melayu. Aku benci filem2 keluaran MIG. Kuantiti bukan kualiti.

          0

          0
      • jas says:

        aku x sokong mana2 pihak tapi wawa zainal jadi terkenal pun bila dia berlakon drama bersiri Bunga-bunga syurga produksi rosyam nor & cinta kaseh..both bukan drama terbitan MIG..dah sampai jodoh wawa-aeril zafril kena terima seadanya..kontrak hanya perjanjian bertulis antara manusia yg boleh diubah mengikut budi bicara..berlainan dgn perkahwinan adalah perjanjian hubungan suami isteri dgn Allah..kalu terlanjur dpt anak luar nikah lagi jadi haru-biru..fikir2kan..

        0

        0
      • Emelyn says:

        Sometimes bukan nak control artis kot. Bukan tak boleh bercinta atau kahwin tapi kena la declare. Jangan buat senyap-senyap. Sebagai orang yang bertanggungjawab menaikkan nama dua org artis ni memang la sentap kalau hal besar ni dirahsiakan sedangkan masa nak masuk mig dulu bukan main. Itu je kot.

        0

        0
        • Fakka says:

          ko ni pun bahlol, kalau dah company ugut nak saman menyaman segala, macam mana artis tu tak kawin senyap-senyap? artis pun ada nafsu gak. artis bukan malaikat.

          0

          0
      • Next?????? says:

        WHAT’S NEW, BABEH??? IT IS MIG….

        0

        0
      • kapit says:

        first of all..diorang sain contract!!dah dia sain contract kene la obey…kalo dah langgar contract tuh bukan salah DT lagi..sape mula2 terhegeh2 nk jadi pelakon MIG? …nak hidup bertamadun kene la ikut undag2 ..mentality pprt mulayu moslem jer suka2 hati langgar undang2,pastu pong pang2 guna nama syiar islam,…dia boleh jer tamatkan contact dengan cara legal untuk kahwin….drp sembunyi2 badak..

        as simple as that…its not a rocket science…what is rocket science?…derpface.

        0

        0
    • Zain says:

      bagusla kalu dah kawin daripada dok pung pang, pung pang…merisik la, bertunang 7 hari 7 malam…kawinnya tidak.

      0

      0
    • David Teo Laa Seng says:

      DT marah bkn sbb kawen..sbb si penipu ni bgi alasan lain tapi sbnrnye lain semata2 nak lari dri kontrak!! Nape bodoh sgt nk marah2 kat DT…cuba baca statement..ke nak statement dlm bahasa Tamil????? Ko suka ke sbgai boss, pekerja ko nak blaaa dri kontrak keje bagi alasan mcm ni mcm tu..ko dan pekerja2 lain susah payah lepas tu..tapi akhir rahsia terkeluar sbb bende lain?????! Hati sape tak PANASSSS!!!! Korang ckap pandai lah tapi akal…sendiri tafsir lah..opss akai tak de..lupe lak!

      0

      0
      • Ko Bebal says:

        yg ko nak cium jubor apek tu pehal? ko pekerja MIG ke? bodoh ke laut. DT ni memang autokratik. filem mcm sampah sarap. 2 tahun masuk store kumpul habuk.

        0

        0
        • Kiki says:

          Kalau dah kontrak macam tu, and dah sign, kena patuh.
          Nak complaint ke apa sepatutnya before u sign, bukan selepas u sign.
          I personally tak rasa David ni salah.
          Itu cara dia handle staffs dia.
          Dia pun bukannya strict sangat, Intan Ladyana tu okey je pun couple dengan Kamal,
          siap David ni tanya dan galakkan lagi Yana Samsudin cari boyfriend kan,
          Betul lah kata dia tu, depend pada cara kematangan orang juga.

          Ni kalau Wawa-Aeril ni betul nak kahwin sepatutnya discuss je dengan management. Dah jadi macam ni baru nak salahkan. Jujur cakap eh, kalau u all ada company u all nak ke ambil staff yang bermasalah? Mesti takk la kan.

          0

          0
        • Anonymous says:

          tak payah la, filem2 DT ni pun taraf drama Indon je. tak rugi pun kalu tak tengok.

          0

          0
        • Next?????? says:

          Kepincangan ini satu bukti MIG company yg sedih. Tak pandai jaga kebajikan pelakon2 nya.

          Kalau kat atas dah tak betul, kat bawah lagilah haru hara. Full-stop !!!

          0

          0
      • jangan fitnah says:

        ni david tonggek, p dengar balik melodi yg semalam laa.. david x cakap pun menipu segala bagai ni.. n xda pun pasal lari kontrak ke apa..david sendri yg ckp aeril nk tamatkan kontrak dgn alasan nk sambung blajar agama.. so kalau dia berlakon ngn produksi lain pun nk kecoh pehal sbb dia dahpun keluar MIG.. otak kosong tol david tonggek yg perasan david teoh ni..

        0

        0
    • anonymous says:

      Aeril dan Wawa telah mendaftarkan pernikahan mereka di Pejabat Agama Islam Daera Petaling Jaya pada 4 Februari lalu. Seorang bayi lelaki didaftarkan atas nama Ahmad Fakharuddin Attar yang dilahirkan pada 24 Ogos 2013 adalah bayi milik pasangan tersebut. Bayi seberat 3.12 kilogram itu direkodkan dilahirkan di Roopi Medical Centre, Kuala Lumpur pada jam 9.25 pagi.
      Jelas dinyatakan di sini, Wawa mengandung hanya 7 bulan. Secara lumrahnya, dia sepatutnya mengandung 9 bulan. Jadi, secara logiknya dia sudah mengandung sebelum mereka bernikah. Untuk apa mereka sorokkan pernikahan mereka jika tiada sesuatu yang dirahsiakan?

      0

      0
      • its me says:

        hello.. check dulu fakta sebelum senang-senang sebelum melontarkan persoalan..
        diorang kawin februari 2012
        Dia mengandung disember 2012
        dapat tahu januari 2012..
        dats why diorang kawin kali kedua februari 2013..
        len kali baca betul2 semua statement diorang.
        jangan duk baca yang separuh separuh ajer..
        adoyai.. !

        0

        0
  2. rezeki Allah yang tentukan……

    0

    0
  3. miss says:

    macam2 hal..

    0

    0
  4. mersiq says:

    ada2 ja….

    0

    0
  5. haaaachummmmmmm says:

    6+7=13..itu je nak komen

    0

    0
  6. Anonymous says:

    hidup penuh dgn lakonan

    0

    0
  7. HANI says:

    OIT

    0

    0
  8. Tokiooo says:

    Semalam menerusi laporan Berita Harian, Aeril Zafrel di’khabarkan sudah sah bernikah dengan Wawa Zainal & mereka juga sudah pun menimang seorang cahayamata pada 24 Ogos 2013 yang lalu selepas bernikah pada 4 Februari tahun ini. Bayi premature 6 bulan??? Hurmmmm…. i dun think so. But then again at least the guy is being responsible enough to married her.

    0

    0
    • tokioooollll says:

      x penting pun ape yang ko think. ada ke dorang kata tu baby premature??? sibuk sangat nak mengata orang. jaga diri sendiri dan ahli keluarga ko. kang terkena kat batang idung sendiri ha masa tu ko think la sangat ye

      0

      0
    • timah says:

      Eh…. bukan kata membuat pendaftaran pada bulan February ke? Meaning to say, maybe dorg dah kawen awal la… ala… yang penting, dorg dah kahwin… daripada duk canang kapel2… kawen tak jugak. Pape pun, congrats to both of you.. sila bagi statement supaya takyah org nak buat spekulasi lagi pas ni.

      0

      0
    • dida says:

      setahu aku, kat Sarawak boleh kawin cara adat (akad nikah dulu, register kem udian) .. mungkin dia kawin awal tu, register lambat..

      sbb tu iban kawin sampai 14… (hehhehe)

      0

      0
  9. arul says:

    Wawa Zainal, akhirnya, PULANG PAKU BUAH KERAS. Mangsa2 beliau tepuk tangan la pasni. Asik tikam orang, akhirnya allah pay cash kat dunia lagi.

    0

    0
    • Anonymous says:

      betul 2 bah.. punya gatal si wawa ni dlu.. arap2 dia berubah lah lepas ni.. klu x berubah juga kasi sama kiram saja ini perempuan

      0

      0
  10. […] BH hari ini walaupun kini sedang diselubungi kontroversi pernikahan rahsia dengan pelakon Aeril Read More This entry was posted in Entertainment and tagged Aeril, David, Sudi, Teoh, Terima, Wawa, Zafrel, […]

    0

    0
  11. qsera says:

    jgn di kejar sgt keduniaan,cukup sekadar hidup tak menyusahkan org lain,david teoh xnak bg rezki kt ko (aeril),nnt Allah akan bantu dgn cara lain.papepon,yang lepas jadi kan pengalaman dan yg mendatang jadikan cabaran.bahagiakan insan2 yang anda sayangi..
    to wawa: kalau benar anda sudah jadi seorang isteri dan ibu,bersyukurlah sbb Tuhan dah bagi rezeki anak,sedangkan masih ramai yang menantikan cahaya mata.xyah sorok2 @ malu,jaga amanah allah dgn sebaiknya dan isteri yg terbaik utk suami.insyaallah..

    0

    0
  12. wa lap u says:

    David tu sape..Allah yg bg rezki..wawa and aeril..kalo betul gosip ni,u all sesuai sgt..so sweet..moga bahagia smpai syurga..

    0

    0
  13. Cinta Jenab says:

    Sebijik macam Cinta Jannah @ Cinta Jenab.. kakakakaaa,, cuma versi reality.. patut la terima belakon cite tu.. hahahahahaa puiiiii !!

    0

    0
  14. pelik pulak aku dengan statement david teoh ni.. Perasaan tu hak manusia. Nak cinta ke nikah ke hapa.. kenapa management nak kena control perasaan staff dorang pulak.tak boleh cinta usia muda bagai.. Bukan la saya sokong perbuatan tak bermoral ke hapa cuma pelik je dengan statement david teoh tu.

    0

    0
  15. jat says:

    ni kenyataan david teoh mungkin de sangkut paut dengan kes ni:

    http://beautifulnara.com/aeril-zafrel-tipu-saya-david-teo/

    0

    0
  16. Anonymous says:

    hanya Allah yg mengetahui segala2ya..bahkan ap niat aeril n wawa Allah dh tahu…
    kite xyah la judge wawa n aeril ni buat dulu then nikah la..dpt bby xcukup bln la…empunya badan xkuarkn statement lg pown..yg kua paper tu dh keje reporter..andai benar ape d kuarkan xpelah..andai x, faham2 sndiri la…usahalah tutup aib org lain..stiap manusia tetap ade buat kesilapan dlm hdup..dlm islam xde pun suruh buat pngkuan ape dose kite buat…just bg tguran tertutup wt psgn ni andai dorg buat silap…smoga kite d lndungi drp fitnah dunia akhirat..

    0

    0
  17. Kemek Suhaiza says:

    Pepun Tahniah laa buat korang bedua, anak tu rezeki yg pending korang menikah tak kire laa sebelum atau selepas beranak, byk org buat mcm tuh skang. Suker Aeril Wawa ni cute sgt

    0

    0
  18. Anonymous says:

    HAAA
    1+7=8

    0

    0
  19. kim ariffin says:

    emmm… ikut lah.. asal bahagia…

    0

    0
  20. peah says:

    mana taknya mereka terpaksa menipu mereka bernikah pasal kalau jadi artis David Teo dlm agreement ada termaktub, DILARANG berkahwin dalam tempoh kontrak selama 5 tahun jika tidak kontrak terbatal.

    0

    0
  21. omg says:

    INILAH AKIBAT BERNIKAH TAPI TIDAK DIHEBAHKAN..

    0

    0
  22. mira says:

    saya yakin anda sudah bertaubat.. kita yang kutuk2 ni bilalah nk minta maaf kan..

    0

    0
  23. Karutlahsgt says:

    David Toeh x larang artisnya bercinta pun, dia dah kata x kisah pun artisnya bercinta..korang yg ngang sgt ni pehal.. Tp kalau artis2 yg terlebih ngang konon nak sorok2 akhirnya kantoi camtu..haaa seswaii la sgt kalau kena gam…carilah rezeki tempat lain pulak..keje kilang ke, huhuhuiiiii
    Anyway Tuhan dah bg anak tu jgn pulak korang sia2kan, jaga amanah tu sebaiknya supaya jgn jd mcm kes MakBapak nya…

    0

    0
  24. Cikcumil says:

    Amende la nk rahsie2 sgt…bgthu jew la, mende baik kan.. Owg pn doa yg baik2.. hape la.. Main rahsie2 sgt, Karang bukan till jannah, tp till jahanam da nie…

    0

    0
  25. Num Lock 77 says:

    tak payah la support filem david teoh ni..bukannya ada kualiti pun..asyik2 cerita bodoh yg disajikan..keluar free kat TV pun masyarakat tak selera..cerita david teoh terlalu banyak unsur2 khurafat..ada ke watak tok imam digambarkan seperti bomoh??!! watak2 melayu Islam yg merempit..yang malas kerja dan suka berkawan dgn jin utk curi duit, yg mengamalkan ilmu hitam, etc..kepala hotak david teoh laa!! Tgk aje filem Ombak Rindu, bacaan Al-Quran oleh Maya Karin amat menyedihkan..lagu bacaan ayat yg dibawa tu takde lah issue sgt sbb lagu bacaan Al Quran boleh dibuat ikut rentak sendiri, namun dari segi tajwid, hukum dan sebagainya mana boleh langgar sesuka hati je??? yg bertambah bengang adalah artist2 ni pun ikut saja arahan kapir laknatullah ni..agama Islam dipermainkan..artist pun ramai yg teruk dari segi agama dan moral, tu sebab filem2 begini diluluskan..banyak filem2 david teoh menyerapkan kepercayaan karut bangsa cina seperti ‘roh yg tidak aman akan mengganggu selagi tidak diselamatkan’..dalam Islam mana wujud benda2 bodoh mcm ni?? Issue2 seperti ini nampak kecil, tapi menjadi besar kerana ianya ditayang ke seluruh negara dan target audience adalah remaja2 melayu Islam..ramai remaja2 ini yg masih tidak kukuh dan masih tercari2 ttg byk issue dalam agama..ramai juga yg agamanya ke laut..jadi dengan mudah remaja2 ini menyerap norma2/nilai2 songsang yg dihidang melalui movie..apatah lagi yg melakunkan watak tu adalah melayu Islam! Govt sepatutnya memantau ketat filem2 ini..bukan david teoh sorang aje, tapi semua filem tak kira lah pengarahnya sapa..sbb dah terlalu byk filem yg merosakkan moral anak2 muda dan tak keterlaluan kalau saya katakan turut boleh mneyesatkan anak2 muda kita dengan nilai2 un-Islamic namun ditonjolkan sebagai Islamic.

    0

    0
    • Nok-Nok-Nok says:

      BERNAs & NYATA komen uoalzzz..!!!!!!

      Elok uoalzz takeover keje ZED Zaidi..
      Filem yang meemsongkan ittew sama dengan filem dari pangarah Yahudi untuk memesongkan pemikiran generasi muda..!!!! Sokong uoalzzz..!!

      Bagus ada anak Malaysia yg memerhati mcm uoalzzz..!!! .

      0

      0
    • anonna says:

      sebab tu boikot jaa filem melayu…prefer cita korea, at least kita taw depa kafir so that depa bleh buat camtu…

      0

      0
  26. merah jambu says:

    budak baru… mari berkawan…

    0

    0
  27. Emelyn says:

    Masa nak masuk mig dulu bukan main merayu nak jadi artis tapi bila dah glamour…kahwin pun x jemput….sentap la DT kot….!!! kacang lupakan kulit

    0

    0
  28. David peoh says:

    Entah2 yg suruh siasat kes dorang nih c david teo ni kot? Dia geram tak dpt wawa ke? Tu yg suruh wartawan siasat? Kahkahkah

    0

    0
  29. sss says:

    bonggok punye dida mane de urg iban kawen 14.. lgpun wawa org sabah bkn sarawak

    0

    0
  30. minah jembu merah biru pasti gerek says:

    bagos mr david penjelasan yg macm ni lah yg minah jembu suka….tapi kalau betol si wawa dh kawin ngan ariel n dh ada anak macmana mr david kalau laki dia tk kasi berlakon ? si wawa ni jambu cute mesti si ariel ni jeles tk kasi berlakon ngan jantan lainnnnnnnnnn ! eeeeeeee rugi Nye kalau muka jambu2 gini dh berenti berlakon laki tk kasi eeeeeeeee nama baru nk meningkat naik dahhhhhhhhhh buat prangaiiiiiiiiiii !! ni lah dia pukolan cinta cinta cinta belom lagi kasi senang mak bapak dah berlaki …emmmmmmm pe nk jadi angan angan taik kucing aje la…

    0

    0
  31. Saman dia!! says:

    Kalau x setuju t&c kenapa sign contract??
    Nak femes cepat sbb tu sign tanpa berfikirkan??

    0

    0
  32. Abang Naz says:

    Dah jodoh…

    0

    0
  33. jangan fitnah says:

    maaflah kalau saya silap.. saya rasa semalam ada keluar dalam melodi kru produksi melodi ada call david teoh berhubung perkara ni.. keluar kenyataan dari mulut David sendiri yg Aeril Zafril yang minta keluar dari MIG production ni dan sebab utamanya ialah utk belajar agama.. jadi selepas keluar MIG barulah Aeril berlakon dengan pihak produksi lain. so, David xkan amik Aeril berlakon disebabkan agreement yang telah dipersetujui oleh kedua belah pihak..jadi xda statement yg keluar dari mulut David “saya sudah serik dengan sikapnya yang pernah ‘menipu’, kononnya pergi belajar agama, tetapi dia pergi berlakon dengan produksi luar,”. boleh rujuk tonton.com.my utk maklumat lanjut.

    0

    0
  34. kapit says:

    tiba2 aku rasa ummah pengbackup couple nih adalah mulayu moslem yang x pernah terlibat dalam signing contract/ malas ambil tahu/ignorant…contract terbatal jika orang tuh langgar syarat2..dia jugak yang sain..sbelum sain kene bace betul2/siap ada peguam lagi monitor….kalo ada syarat x best contohnya larangan kahwin,dia boleh tolak awal2….

    jika betul dia terlanjur and kawin..dia boleh wat official request tuk cancel contract tuh dan x jadi artis MIG…tapi dua ekor nih cerdik sngt sampai kene penyakit musteri dan ghaib d mata rakyat marhaen……BUT aku setuju cerita keluaran MIG adalah najis..

    0

    0
    • Kiki says:

      setuju sangat. which part of contract yang diorang tak faham.

      kalau dah macam tu, batalkan je la kontrak kalau nak kahwin.
      pick one, sayang. u cannot have both, lepastu nafi and blame others.

      0

      0
  35. adik yang tersadai says:

    ohh x pernah kah kau sadari aku lah yg kau sakiti, kau pergi dgn janji mu yg telah kau ingkari..woooooo

    0

    0
  36. mel says:

    FITNAH IBARAT API..

    Kemajuan teknologi menyenangkan kita semua tetapi ada segelintir yang menyalahgunakannya sehingga membawa kepada penyebaran fitnah. Penyebaran berita yang tidak benar melalui Sistem Pesanan Ringkas (SMS dan MMS) dan laman sesawang umpamanya banyak sekali berlaku sehingga mencetuskan kegusaran masyarakat.

    Walaupun nampak mudah tetapi ini sebenarnya adalah sesuatu bentuk fitnah yang berbahaya. Mengenai fitnah, Allah berfirman bermaksud: “Dan fitnah itu lebih besar bahayanya daripada pembunuhannya.” (Surah Al-Baqarah: 191)

    Rasulullah bersabda yang bermaksud: “Akan muncul suatu ketika di mana ilmu Islam dihapuskan, muncul pelbagai fitnah, berleluasa sifat kedekut dan banyak berlaku jenayah.” (Riwayat Muslim)

    Islam mempunyai kaedah lebih ketat bagi memastikan kebenaran sesuatu berita supaya tidak terperangkap dengan berita berunsur fitnah. Sebagai Muslim dan Muslimah, kita wajib menghalusi setiap berita diterima supaya tidak terbabit dalam kancah berita berunsur fitnah.

    Ini selaras dengan firman Allah yang bermaksud: “Wahai orang yang beriman, jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidik (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara tidak diingini, dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menyebabkan kamu menyesali perkara yang kamu lakukan.” (Surah Al-Hujurat: 6)

    Jangan anggap menyebarkan cerita tidak benar itu sekadar kesalahan kecil. Hakikatnya, fitnah itu ibarat api dan dosa membuat fitnah menjauhkan diri dari syurga. Rasulullah bersabda yang bermaksud: “Tidak masuk syurga orang yang suka menyebarkan fitnah.” (Riwayat Bukhari dan Muslim)

    0

    0
  37. ntah la.... labu says:

    yang benarnya, wawa aeril tak kawin..haha. kita tunggu. abis pasal aeril keluar.. bipop2.

    0

    0
  38. Anje says:

    Aku memang tak suka DT nie…org yang bina masjid kita kena sokong…moga kekal ke akhir hayat…amin…wawa cute…

    0

    0
  39. Tipah says:

    masalahnya bila dorang kawen tetiba dah ada anak plak….

    0

    0
  40. Janda Vogue says:

    aku pun dah lama perhatikan David Teo ni asal buat filem semua citer Melayu hampeh…Melayu yang berlakon tu pun tak terasa diperbodohkan….asal jahat org melayu..ada si David Teo ni buat filem pasal cinabeng cam hampeh?

    citer hantu …hantu melayu…citer toyol…toyol melayu…citer budak flat samseng …budak flat melayu…citer merempat…org melayu…segala macam buruk melayu di filem kan si David Teo ni….buruk org melayu …bodohnya bangsa melayu …di tonton dan diceritakan oleh si David Teo dalam filemnya …dipergunakan pelakon pelakon melayu …yang tak berfikir langsung dengan jalan cerita , kualiti cerita…asal masyukkkk ambik saja..

    0

    0
  41. Anonymous says:

    xyah la nak bertelagah plak..kita xtau hujung pangkalnye..xpyh nak wat andaian sendiri..xpsl2 dpt dosa kering..biar la diorg nak wat ape..kita ni yg ptt muhasabah diri..

    0

    0
  42. setuju says:

    tapi kenyataan nya, memang cite2 keluaran MIG ni sampah dlm semua segi.. jalan cerita, skrip, prop, etc.. cite paling najis MIG wat, HACKS.. sampah sungguh..

    0

    0
  43. ini semua poyo says:

    Artis melayu kasi boikot MIG,kita tgk MIG blh idup berapa lama, Byk lagi produksi hak milik org melayu yg jauh lebih bagus dari MIG ni

    0

    0
  44. butang ina mu malatop says:

    ala…bukanlah apakann.tp kalo da tau memang dlm contract stated x boleh kawin selama dalam tempoh contract napa pg sign?simple. x suka syarat jangan sign. pg cari makan tmpt lain. lagipun kalo da kawin mengaku jelah. ni x hbs2 nafi segala. best apa kawin. ngaku je. setel cakap2 orang. susahlah artis kalo xde otak ni

    0

    0
  45. […] David Teoh Gam Aeril Zafrel, Sudi Terima Wawa Zainal (108) […]

    0

    0
  46. […] David Teoh Gam Aeril Zafrel, Sudi Terima Wawa Zainal (109) […]

    0

    0
  47. […] David Teoh Gam Aeril Zafrel, Sudi Terima Wawa Zainal (110) […]

    0

    0