Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Datuk Yusof Haslam Saman Individu Sebar Filem Munafik 2 Di Media Sosial

Penerbit filem pecah panggung, Munafik 2 iaitu Datuk Yusof Haslam akan mengambil tindakan mahkamah terhadap invidu yang telah mencetak rompak serta menyebarkan rakaman filem tersebut di media sosial baru-baru ini.

Advertisement

Surat saman telah dihantar terhadap pihak yang tidak bertanggungjawab itu yang menggunakan akaun Facebook Sasuke Kun atau nama sebenarnya Muhammad Izwan Shah Bin Kamal Shah dan turut menggunakan akaun Instagram @muhammad_izwan_shah.

Ini adalah salah satu cara untuk Datuk Yusof membendung gejala cetak rompak yang sudah lama membelenggu seluruh penggiat industri filem tempatan.

Saya tidak memandang perkara ini untuk kepentingan peribadi kerana ia adalah kebaikan kepada semua penggiat seni tempatan dan masa depan industri. Golongan seperti ini perlu diberi pengajaran agar tidak akan berlaku pada masa akan datang tidak mengirasa sama ada karya terbitan atau penerbit lain.

Advertisement

Sebutan kes akan berlangsung di Mahkamah Tinggi Taiping pada 22 Oktober ini. Setakat ini filem Munafik 2 telah mencatat kutipan mencecah RM 43 juta sejak ia ditayangkan pada 30 Ogos lalu.

Sumber Berita : Kosmo Online

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

79 Comments

  1. Anonymous

    October 13, 2018 at 11:41 pm

    Saya rasa datuk yusof tu hanya buat ” gertak” je walaupun mmg betul di saman. Mesti datuk tu akn tengok background budak tu jugk. Klau budak tu anak tan sri..anak org kaya bkn tan sri..atau datuk..tapi parents atau ada syrkt mmg datuk yusof akn teruskn saman.
    Tapi setakat..org biasa2..naik axia..saga..bezza..kapcai.. mgkn datuk batalkn dgn berbincang dgn org tu tnpa pengetahuan awam.
    Supya di masa akn dtg..org x akn ulg benda yg sama..

    Oh..takutlh nk rakam. Nnti ada pemerhati.

  2. Anonymous

    October 13, 2018 at 11:21 pm

    Menang2 jugk.
    100 hari punya janji hanya satu je terlaksana.
    Bini ambil duit epf laki. Itupun duit rakyat.
    Sembang kencang…tapi leburrrrrr

    • OOOO

      October 14, 2018 at 1:42 am

      tol takleh laksana,kang minyak naik..babi betul manifesto pakatan hancing,sama je dgn umngok,janji capati,,tapi capati pun rakyat leh jgk rase sikit sorang,ni haram jadah takde.

    • Anonymous

      October 15, 2018 at 12:16 am

      Satu tu adalah batang Najib yang kena pancut ke muka ko sampai bengap tak tahu. Bila cakap macai bodoh mcm lembu marah..tapi ni lah dia!!

    • Anonymous

      October 15, 2018 at 8:30 am

      ini adalah salah satu sebab kenapa aku benci PH. penyokong dia mulut dan perangai macam setan! Baru menang PRU, sembang je lebih. memang betul agaknya budak2 baru nak up, duduk pun dgn mak ayah, nak sembang pasal parti politik. aku tak suka nak berparti2 sgt. tak kisah la parti mana pun, once dah jadi kerajaan, buat saja la apa yg kerajaan patut buat. kalau buat atau cakap benda bodoh, memang rakyat kecam la.. dan kat blog gossip ni bukan platform yg betul.

    • Lala

      October 15, 2018 at 12:53 am

      kau kisah apa pasal manisfesto? Ko undi parti pemyamun.
      Patutnya ko pakai baju oren awal-awal.

    • Anonymous

      October 15, 2018 at 8:15 am

      Semua taip di sini hanya puaskn hati.
      Tpi hakiktnya masih menunggu janji.

      Klau x ada janji..mestilh x akn undi. Skrg janji tinggal janji.
      Hapuskn tol mana mungkin skrg pulk ckp…semua mana nungkin.
      Berpura2lah netizen sekalian.

  3. Anonymous

    October 13, 2018 at 10:58 pm

    Tahniah PH.. dan DSAI atas kemenangan besar mengatasi calon PAS dan bekas ahli UMNO. Pembangkang cakap sebab musim hujan… kikikih

    • Anonymous

      October 13, 2018 at 11:08 pm

      Bosan.

    • Sultan Melaka

      October 15, 2018 at 12:14 am

      Bosan la sebab ko bodoh asyik nk gosip je hanat!!

    • Anonymous

      October 15, 2018 at 8:15 am

      Ko lg bodoh. Citer x ikut topik.
      Agak2 ko lulus cemerlang x masa peksa nanti?
      Lain tny, lain jawab.
      Nmpk ngat budak2 baru baligh nak up, perasan hebat la leh sembang politik..
      Org bodoh je sembang politik kat board retis….Bongok!!! Kah3x…..

    • Anonymous

      October 15, 2018 at 8:19 am

      Anon 11:08 pm, memang bosan pun puak-puak PH bodoh ni. kalau nak cakap pasal politik pergi dekat FB sinarharian la, baru bertemu buku dgn ruas. setakat nak berdebat dkt blog gossip, nak tunjuk hebat kat sini, baik tak payah! Ramai je amik tau pasal politik, tapi bukan jenis yg sokong membuta tuli mcm korang, kat sini korang rasa korang hebat la, cuba pergi masuk page fb tgk dulu hebat ke krik krik je? hahaha

    • Anonymous

      October 15, 2018 at 10:35 am

      puak2 PH skrg meroyan..tiada lagi 100 hari tu tertunai..atau belum..mgkn x ada.

    • Siti

      October 15, 2018 at 12:29 am

      Umngok kalah sebab semuanya perangai macam lanun! K bye…semak!

  4. Codex

    October 13, 2018 at 8:21 pm

    bodoh gila budak ni habis full detail ad kat instagram,muka,awek,ex awek dan keje ape..stupid..

    • Arrrrrrhhhhggg

      October 14, 2018 at 12:09 am

      Tu la
      Nak pirate, buat la email baru. Pastu guna VPN supaya x dak siape boleh kesan.
      Baru la selamat nak jadi lanun internet.
      Ni tak, semua sekali letak dlm 1 email.

    • CpY

      October 14, 2018 at 1:41 am

      guna email lain tu lain cite,tp ni gmbr habis smua ada,gmbar diri sndiri,kt tmpt kerja,pastu gambar awek,pastu gambar bekas awek semua complete mamat ni,pelik btul haha

  5. benci thought

    October 13, 2018 at 6:32 pm

    nak saman 3 ringgit ke dato oii?
    nobody je pun bukan somebody.. orang yang nak disaman tu

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top