Written by Bella | October 29th, 2015

Siapa yang tidak tahu tagline “ Qu Puteh Qu Puteh, barulah putih”. Memang ia cukup menjadi bualan ramai dan popular apabila ia diperkenalkan oleh pengasas Vida Beauty iaitu Dato Seri Vida setiap kali dalam iklannya lebih-lebih lagi jika beliau menjadi penaja utama bagi program-program di televisyen.

Namun, yang menarik perhatian ramai kali ini bukan kerana tagline tersebut tetapi penampilan Dato Seri Vida yang sering memperagakan koleksi mahkota beliau. Boleh kata setiap minggu beliau  kan memakai mahkota yang berlainan di konsert Gegar Vaganza 2 dan setiap satunya mempunyai keistimewaan tersendiri.

Jelas Dato Seri Vida beliau memang minat untuk mengumpul mahkota yang berbeza dan ia sudah menjadi hobi beliau sejak lima tahun yang lalu.

Setakat ini beliau sudah memiliki 10 jenis mahkota yang ditempah di Hong Kong dan yang paling mahal berharga RM 100,000 dan yang paling murah pula RM10,000.

 Saya ada 10 mahkota yang ditempah di Hong Kong. Angan-angan saya nak jadi puteri raja.  Kena pula dengan cerita Frozen tu, memang makin saya minatlah.

Crown yang saya pakai ini harganya paling mahal adalah dalam RM100,000. Manakala yang murah pun harganya adalah dalam lingkungan RM10,00 lebih.

Kalau sudah ada banyak duit dan meminatI  sesuatu hobi itu apa salahnya bukan?  Peduli apa yang orang kata yang penting Dato Seri Vida senang hati ye dak? Hehe

Sumber Berita: Sinar Harian

114 responses to Dato Seri Vida Ada 10 Koleksi Mahkota : Ada Yang Mencecah Harga RM100,000

  1. Anonymous says:

    Che Ta pun tabik spring kalau camnih

    0

    0
    • Pekerja Gomen says:

      Angan2 nak jadi Elsa dalam frozen rupanya…
      Memang ada iras2 Elsa pun DS Vida ni..
      Cuma satu je.. bila ambik gambo tu tarik nafas kuat2 pastu tahan nafas sikit…
      Lepas dh snap baru lepas…
      Saya banyak kali buat… so far mmg berkesan.

      0

      0
      • Zack says:

        100k gadai boleh pergi spa kempiskan perut…opssss.

        0

        0
        • Sakit Mata says:

          drp dato seri berhabisan beli tiara yg nmpk mcm beli kt pasaraya maidin tu, baiklah dato beli bengkung. perut dato tu dah mcm kusyen.

          0

          0
        • Miss Leah says:

          everything about this lady is so salah and annoying!
          even her adverts on the tv are just too childish and laughable.
          thank god, i’m not using her products. so embarrassing and cheap looking. thanks but no thanks.

          0

          0
        • Irfan says:

          seronoknya jadi dato vida ni.
          halloween nanti xyah sesibuk cari kostume.

          :D

          0

          0
        • Anonymous says:

          semak serabai fesyen….

          0

          0
        • amoi says:

          hadeh korg ni…x baik taw korg bahan2 dia..hahaha…tp kelaka komen2 korg…sian dia…asik kene jadi bahan jer…tp dia sendiri buat org bahankan dia…nasib lah :P

          0

          0
      • nak duit balik says:

        jus pamoga tu. dah la mahal.. x berkesan pun. sudahlah dato…berapa byk yg dh kena tipu?

        0

        0
      • Anonymous says:

        elok sgt la tu..nanti kena rompak. baru tahu.
        melayu2….suka riak n takbur.

        0

        0
        • Semah Mansor says:

          nak lawan akak. surrender je. beg akak satu dah 100k lebih…tu belum cincin. kaw hado?

          0

          0
      • Kiah says:

        daratnya fesyen…sakit mata nengok.

        0

        0
      • Dato Vida says:

        Ada aku kesah perut aku mcm tayar lori ke hapa. Yanngggg penting aku glamer, nama aku disebut sebut, produk aku fofuler, dan aku mampoo pakai tiara rm100k. Korang mampoo?

        0

        0
    • kiah senduk says:

      kenapa pakaian makin teruk

      makin ketat
      tangan suku pendek

      dulu bagus je
      masuk tv jaga adap ni tergelak kuat2. mula2 ok, lama2 annoying gile

      0

      0
    • Shanti says:

      why muslim woman choose to dress like a christmas tree is beyond me.
      merry christmas in advance by the way. :(

      0

      0
      • Anonymous says:

        hhhahahaa….#win!

        0

        0
      • Datuk VIDa Fan says:

        Eh biarlah .. Apa yg kaum ko tu pakai Sari mcm kain langsir panjang panjang lilit tu !!
        Kaler terik mentari pakai bunga lagik !!!
        Christmas tree kepala otak putu kao!!! PodAahh

        0

        0
      • Anonymous says:

        Ppuan india lgi teruk pakai sari berkilat2 tgh panas terik spai silau biji mata menengoknya…ketiak berpeluh basah sbb baju kecik ketat sgt…geli bab!!!sari labuh udah cam kain mop jln bergumpal2…rambut berminyak berbunga tengit puuiii….ada hati nk kutuk org…tgok cermin diri dulu…podahhh shanti podah….podah ciiitt!!!!

        0

        0
    • minah jambu says:

      qu puteh qu puteh baru lah putehhh hahahaha lov u datuk vida…

      0

      0
    • dikcik says:

      dah agak dah mesti kena bahan…hahahahahaha

      0

      0
    • Anonymous says:

      Wanita ad bisnes, mstilah pkaian die voke2. Lg2 dh msuk bidg kcantikkan ni. Kdg2 pkaian dh mcm pengantin. Hari2 nmpk mcm pengantin. Tp apa2 pn ak suka dato vida ni. Orgnya sgt positif. Ak suka dia jd juri, pandai komen…n kata2 nya semua nmpk menyakinkn n make sense. Tak mcm ad sorg tu, harap gaya je lebih, tp komen n cara ckp mcm makcik kat pasar..fail sungguh.

      0

      0
    • bersederhanalah says:

      tahniah coz dah buktikan 9/10 rezeki dtgnya dr berniaga.
      Tahniah coz dgr cerita bnyk menderma.
      Tahniah coz jadi contoh & motivator pd golongan yg nk berjaya.
      Banyak sudah pahala yg terkumpul.
      TAPI KENAPA SIA-SIAKAN pahala yg ada dgn berpakaian spt itu…ketat menampakan bentuk badan, kdg2 lengan berkain jarang & pendek, fesyen yg berlebih-lebihan di larang dlm islam walau tertutup KULIT (bkn aurat). Tak tahu nk describe mcm mana fesyen dia…tapi tanya la mana2 pun ilmuan agama..pasti jawabnya sama.kalau datuk pakai simple lg nmpk ayu & manis rasanya

      0

      0
  2. Pekerja Gomen says:

    “beliau kan memakai mahkita yang”

    Mahkita = Rosmah Kita
    ekekekkeke

    0

    0
  3. mira says:

    gila kaya yek jual product2 kecantikan. duit sndiri, bt je la apa yg nk bt. tp serius ckp, aku seram tgk makcik niiiii

    0

    0
  4. Lolita says:

    Apapun strategi marketing dato vida bole dikatakan berjaya sebab tagline Qu Puteh tu org bole ingat. Tahniah. Cuma tambahan kat hujung iklan yg muncung mulut ‘Mmuah Mmuah ha ha ha’ tu amat meloyakan tekak.

    0

    0
  5. anon says:

    ada jugak yang kene rompak nanti

    0

    0
  6. Jenab says:

    Ayda Jebat = muahciked
    Dato Vida = muahmuah
    spesis comolot

    0

    0
  7. wanita berkalong sorban says:

    nak pinjam.?huhu..teringin pulak..pastu bawak lagu ayda jebat..jangan .,..jangan…kau tak tahu siapa diriku..hanya tuhan yang tahu…huhuhuhu

    0

    0
  8. Jenab says:

    wanita berkalong serban haha hang memang lawak aihh !

    0

    0
  9. Anonymous says:

    org kaya.. ape pon bole…

    0

    0
  10. Anonymous says:

    apa2 yg berkaitan dgn dia ni mesti annoying…

    0

    0
  11. za says:

    Datuk..biarlah orang nak kata apa pun…saya respek datuk dan usahawan2 kecantikan semua..masing2 ada kreativiti tuk maju ke depan..kesungguhan Datuk2 membakar semangat sy tuk berjaya..and Dressup Datuk Vida yang superb ni kena ngan bidang kecantikkan ni buat sy pun nak cantik sama..Ni baru Melayu World….

    0

    0
  12. Anonymous says:

    jaga2..takut rosmah mansor jadikan dato seri adik angkat.

    0

    0
  13. Tina says:

    example…money can’t buy….class! :(

    0

    0
    • tungs says:

      Betul

      kalau lelaki contoh,

      kaya dan ada class, nazir razak
      kaya tapi takde class cakap merapu otak udang, nazri aziz

      macam mana nak tgk orang tu ada class ke tidak, tgk cara dia cakap, cara dia bergaul. takde pon keluar ayat2 bodoh dari orang ada class.

      yang tak kaya ada class pon ada,

      bukan nak sakit hati sebab dia kaya, sebab apa dia buat tu jadi contoh kat budak2, kesian budak2 kecik2 dah tgk benda aneh aneh ni.

      0

      0
  14. Anonymous says:

    from which planet she came from??

    0

    0
  15. SI HIDUNG KEMEK says:

    Hmm.. hidung tu effect shading nya perghhhh…gila la.. tapi kenapa bibir semakin tebal.. adakah kylie jenner wannabe.hmm..

    0

    0
  16. Kak Semah Manzur says:

    dato fesyen paling azab di malaysia.

    0

    0
  17. sara says:

    bibir dah mcm kene sengat tbuan…..hahaha

    0

    0
  18. melati says:

    hahaha macam lembu bertanduk…..

    0

    0
  19. SAYA TAK SENGAJA DATO says:

    Maafkan saya dato vida..mula2 daya cuba utk kagum dgn diri dato..dgn mahkota dato dan impian dato utk jd elsa..tp bila saya tenung gambar2 atas ni..terburai jua tali perut saya gelakkan dato.memula saya ingat xnak jd mcm depa2 semua dlm ni yg duk gelakkan dato .nmpaknya saya gagal utk serius.maafkan saya dato vida.sesungguhnya bkn niat saya utk gelak.tp apakan daya..saya hanya insan biasa.kahkahkah…opssss.serius balik.kahkahkahhhhh..oppsss..maap dato.saya akan serius balik.huahahahahaaa…opssssss.ok2.kali ni saya tak gelak dah.wakahkahkahkahkahkahhhhhhh..

    0

    0
  20. Anonymous says:

    mak cik over

    0

    0
  21. nana says:

    tak helok cite harga-harga ni dato’
    bukan apa dunia sekarang banyak penjenayah..
    walaupon ianya menunjukkan hasil usaha keras dato’ berniaga tapi ianya juga membuatkan keselamatan dato’ ditahap bahaya.

    0

    0
  22. Lolanopitasudu says:

    Blh x Klu x pyh wat muahmuah tu…adessss bdk djh 2 tgk pun tutup mata….takut ktanyaa

    0

    0
  23. tashalalala says:

    mujuuuqqq ada pamogaaaa …100k pon ada aku kesah??

    0

    0
  24. Anonymous says:

    kena la jd muda sbb lakinya muda

    0

    0
  25. Anonymous says:

    tabarruj betul org tua ni

    0

    0
  26. ayah anda kulup says:

    Qu buncit…Qu buncit……………baaaaaaaaaaaaaaaaaaaru la buncit…
    muahmuahhhhahahahahaaaaaaakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkktuiiii…

    0

    0
  27. CIK BUNGA says:

    ROZITA CHE WAN PUN KALAH DENGAN DATO VIDA..KAHKAHKAH~~~

    0

    0
  28. zul tak arip says:

    nak tanya dari mana dia dpt dato?

    raja mana bagi?

    0

    0
  29. Anonymous says:

    geli jer ngan dia nieee… eeee.. yucksss

    0

    0
  30. anon says:

    RIAKNYA….sampai kene bagi tau semua org. This idiot shud think of her safety rather than flaunting her wealth. tak takut kidnap or rompak ke mak cik ni…

    0

    0
  31. qistina says:

    Yg korang semua nie sakit ati n kutuk2 dia nie knp?? Sepoyo2 dato seri vida nie, dia ada phd dlm bidang biomed…. korang ada apa?? Bkn calang2 wanita yg blh bljar smpai tahap phd… pastu dia usahawan yg berjaya… bertaraf jutawan… terpulang la pd dia nak beli apa2 pun.. sbb dia usaha sendiri… bkn mcm kak mah n pak jib yg korang bangga2kan sgt tu.. merompak duit rakyat utk kesenangan sndiri…

    0

    0
  32. iira says:

    korg x kenal dia jgn la kutuk dia sgt..dia antara penderma yg paling byk baik pulih tpt banjir di klantan.mgkin cara dia mcm tu sbb nak marketkn produk ..dont judge a book by its cover

    0

    0
    • zitszack says:

      orang ikhlas menderma takkan hebohkan dia derma .. ini semua nak dapat publisiti jerrrrrrrrrrrrrrr

      0

      0
    • Totti says:

      Bitch, pls. So x kenal, x boleh kutuk. So if mmg kenal, boleh la kutuk? Oh, damn. Please don’t have children! Malaysia need less bimbos like ya. Nak bagi nasihat, x kena. Hahahahahahahaha. Suck it,, BITCH ASS!

      0

      0
      • Anonymous says:

        Totti. Ko ni byk sgt tgk 9gag. Dari ayat pun ak tahu. Xmatured rpnya ko nih..ad hati nk komen lebih

        0

        0
  33. . says:

    Apakah perasaannya berpakaian begitu???adakah?apakah?

    0

    0
  34. Yudi says:

    Quack, quack.

    Itik ke dalam gambar ni?

    Hahahahaha.

    Itik pintar, pandai berniaga and kaya.

    Smart duck!

    0

    0
  35. nim says:

    pakai le mahkota 1 juta rm pon kalu dah gaya mama yokies tu tak guna gak…fail!!!

    0

    0
  36. Ja says:

    So?…dpt ke jd elsa?…ke jd seksa?

    0

    0
  37. Nyah Haron says:

    I mmg salute pat Datuk vid ni ..
    Cuma satu je nk tanya , bibir u tu mmg asli or ????
    I suka la kalau ada bibir cam tu .. Like wow!!

    0

    0
  38. tutti fruitti says:

    I dont know… but I like dato vida.she’s got a personality walaupun lucu !! And more she’s genuine.ada sesapa yg berfesyen cam dia kt msia ni?? X salah kalau da minat.jgn kata crown…… kepala ketapi pun kalau dia nak bole je letak atas kepala tu

    drpd artis2 plastik yg ado x hado perasan bajet2 anak lord pdhal baju sume sponsor. Poodah!!

    0

    0
  39. Anonymous says:

    100k….mati2 aku ingat mainan beli kat Giant supermarket…

    0

    0
  40. hanya mampu tersenyum says:

    hidung dia tu yg mahal…haha

    0

    0
  41. Mat Sahdo says:

    muka mcm ikan emas.

    0

    0
  42. kj says:

    she’s so annoying..rasa nk baling jer tv bila muka dia kuar dlm gegarvaganza..patut chef wan meluat tahap gaban…

    0

    0
  43. aku says:

    hmmm kalau aku duit banyak aku buat gigi dan kempiskan perut. kak vida kalau pakai simple pun cantik. tak semestinya sarat barat tu cantik. cam pokok krismas adalah opsss sowwyyyy kakak

    0

    0
  44. aku says:

    muka dia ni…… sgt k.o
    macam muka kartun ulat lava tu, hidung kembang

    berlagak lebih,nanti jd cm susilawati tu aku xtau..

    0

    0
  45. tasya says:

    laaa.. aku ingt dia beli kt mydin je mahkota tu…. rupanye mahei ye…

    0

    0
  46. Anonymous says:

    fesyen merapu..adoiii buat aper lah nak show show pakai mahkota byk byk bukan anak raja pun. ANyway memandangkan dia duit berjuta juta lemon tak kehabisan lantaklah nak buat aper kan..suka hati dia lahh walaupun sakit mata memandang dia pun duit bukan nak susahkan orang.kalau byk menipu ttg produk itu kira dah tak betul dah ..nasib lah kene jawab nanti…

    0

    0
  47. Anonymous says:

    sapa makeup artist dia ni? adoii hodoh ruper nye

    0

    0
  48. Anonymous says:

    PRODUK SYOK SENDIRI…..!!!!

    0

    0
  49. Lupa says:

    permaisuri raja wannabe…. :(

    0

    0
  50. loyalmalaysian says:

    ini mcm fesyen org asli je…

    0

    0
  51. MAK kau HIJAU says:

    bangga dok bagitau harga crown kemainnnnn lagi…kang ada yang kena simen pulak..masuk berita tajuk utama…aduyaiii scary..

    memang ELSA sangat..!!!!! sebijik kot..wakakakaka

    0

    0
  52. Anonymous says:

    Dia ni tercabut sikit wayar otak dia lepas anak dia mati masa kebakaran dulu.
    Kesian…muda muda dah gila.

    0

    0
  53. Hahah says:

    Minta kena rompak..hahaha

    0

    0
  54. ikan masin says:

    Kau mampu.kaya dari rosma hahha

    0

    0
  55. ikan masin says:

    Kau mampu kaya dari rosmah hahha

    0

    0
  56. hani says:

    memang kalau x knl jgn kutuk kalau knl pn x smestinya boleh kutuk juga..siapalah kita nk nilai seseorang melainkn pencipta.semua ada kelebihan dan kekurangan.

    0

    0
  57. hani says:

    tottii pls be matured..kutuk mengutuk is soo low minded

    0

    0
  58. Mumu says:

    errr

    0

    0
  59. Opie says:

    aku agak pelik dengan sesetengah peniaga berjaya kat Malaysia yang guna strategy hard and aggresive marketing.

    marketing dah bagus tapi kenapa iklan kecoh satu hal (nak cakap bnyk boleh terima sebab iklan tak murah), serabut lagi dengan design dan concept yang annoying dan childish.

    rasanya mereka ada hire designer/planner/marketing executive tapi kenapa concept yang macam serba tak kena. adakah memang taste owner mmg mcm tu?

    produk kecantikan untuk cantik bukan gedik, jadi delete pose gedik mmuahhh tu. sebab akan jadi bahan kutukan masyarakat dan tak mendatangkan pahala pun.

    buatlah iklan sesuai dengan produk. design simple itu lebih menarik. mudah dibaca. model kan banyak. hire lah sorang dua, strategy marketing jugak model lawa2 ni. owner boleh muncul dlm iklan tp berpada lah sebab kita nak tarik orang beli produk bukan beli owner. tak gitu?

    p/s; jgn bash saya. itu memang duit dia. ini pandangan saja sebab kesian bila ada iklan tu aje, telinga ni asyik dengar orang mengutuk. terbit rasa kasihan. maafkan saya dato’ vida, anda memang hebat, tak dinafikan

    0

    0
  60. Saloma says:

    I didnt really pay much attention to her..until recently when i saw the tv advert. Ok we get it. She is selling her products and will do whatever it takes to sell em like hot cakes. Tapi boleh tak omit the “muah muah” and then “gelak gelak gedik” punya part tu? The gestures do not suit her. AT ALL. Tak ubah macam perempuan tua gatal.

    0

    0
  61. anonym says:

    bila dah kaya terus lupa…baju dulu longgar sekarang semakin ketat ..allah huallam

    0

    0
  62. Mama yokies says:

    Gemok! Nk jadi elsa ??

    0

    0
  63. Dato Vida says:

    …….

    0

    0
  64. Anonymous says:

    x teringin nk beli produk dia nehh

    0

    0
  65. Anonymous says:

    produk cap [email protected]

    0

    0
  66. Lilly says:

    Apa sudah jadi ini latokkk??

    0

    0
  67. Nama pun marketing strategi..mcm dato aliff syukri cakap,dia lembut masa dalam iklan je,tapi kat luar x..sama mcm dato seri dr vida,mereka sanggup buat kita meluat yang penting produk dia laku.patut contohi kejayaan beliau ,jangan dok asyik mengutuk je,usahawan paling berjaya dalam Malaysia.bukan songlap duit sesape pon,hasil titik peluh beliau sendiri.macam tula nak berjaya..cari publisiti murahan x salah pon..yang penting beliau jaga batas..

    0

    0
  68. Husna fansuri says:

    Assalamualaikum semua.. Boleh ke jangan kutuk² org. Please biar dia dgn cara dia..kita ni blm tntu baik dh mengata org tu menunjukkan siapa diri kita sebenarnya.
    Ni bisnes dia, cra dia berniaga. Dia nk sharing kisah kehidupan dia.salah ke.. Korg gelak kan dia korg pnya pasal la.. Hmm… Berdoalah baik2 berkata baik2..in Sha Allah akan dtg yg baik2… Assalamualaikum semua?

    0

    0
  69. Husna fansuri says:

    Assalamualaikum semua.. Boleh ke jangan kutuk² org. Please biar dia dgn cara dia..kita ni blm tntu baik dh mengata org tu menunjukkan siapa diri kita sebenarnya.
    Ni bisnes dia, cra dia berniaga. Dia nk sharing kisah kehidupan dia.salah ke.. Korg gelak kan dia korg pnya pasal la.. Hmm… Berdoalah baik2 berkata baik2..in Sha Allah akan dtg yg baik2… Assalamualaikum semua?

    0

    0