December 26th, 2016

Siapa sangka dalam diam pelakon Dato Boy Iman menyambung pelajaran dan kini sudah bergelar Doktor. Berita itu mula menarik perhatian ramai apabila Dato Boy Iman memuat naik foto ketika majlis konvokesyen beliau.

Menurut Dato Boy Iman, beliau pernah gagal dalam pengajian sebelum ini tetapi ia bukanlah penghalang untuk beliu terus berusaha demi masa depan yang lebih baik.

Saya memang sudah sambung belajar sejak 2013. Walaupun pernah gagal tetapi saya mesti usaha dalam apa cara sekalipun untuk habiskan pengajian ini.

Program yang saya ikuti ini pengajian jarak jauh (PJJ), bagi saya ilmu itu penting untuk masa depan. Pada awal mengikuti kursus kedoktoran saya ambil bidang bisnes namun saya tak dapat nak bawa, jadi saya buat keputusan untuk tukar ke bidang sosial dan kemanusiaan. Bidang yang saya ambil ini buat research untuk thesis dan assignment.

Alhamdulillah syukur dengan ada bantuan kefahaman pensyarah saya dapat habiskan pengajian saya. Dalam proses nak habis tu ada jugalah saya mendapatkan bantuan dengan memberikan upah untuk check susunan ayat Bahasa Inggeris.

Tahniah kami ucapkan kepada Dato Dr Boy Iman. Kegagalan  lalu bukanlah penamat kehidupan anda, kekal cekal dan jangan berputus asa untuk terus berjaya.

Sumber Berita : Media Hiburan


Comments are closed.

Loading...