Written by AbangNara | August 21st, 2019

Salah satu kemelut yang melanda ibu bapa zaman sekarang ini ialah kehadiran telefon pintar sebagai “peneman” untuk anak-anak. Kalau tak bagi, anak menangis tak berhenti, kalau bagi pula, boleh jadi ketagih dibuatnya. Jika boleh, jangan biasakan anak-anak kita terutamanya yang berusia 5 tahun ke bawah menggunakan telefon pintar,` namun kalau dah terpaksa sangat, hadkan masa penggunaan untuk kebaikan SEMUA.

kanak-kanak ketagih main smartphone

Kenapa Abang Nara katakan untuk kebaikan semua, bukan untuk kebaikan anak-anak je? Ha, berdasarkan pengalaman sendiri, anak Abang Nara nie memang suka betul menonton macam-macam jenis video yang ada di YouTube. Ada video tunjuk cara main dengan anak patung, video main masak-masak, video makeup, video Roblox dan sebagainya. Tup-tup bila kita nak guna balik handphone, dapat notifikasi data dah nak habis sebab anak-anak layan YouTube tanpa henti. Tak ke terkejut beruk dibuatnya?

roblox yang sangat popular

Fuh!!! Marah memang marah. Bengang memang bengang. Ikutkan hati memang nak cilikan je anak-anak tue. Iyerlah baru awal bulan data dah nak habis dilenjannya. Nasib baiklah ada Digi CILI PADI yang mampu memastikan mimpi ngeri ini tidak akan berulang lagi.

digi cili padi unlimited internet

Dengan hanya RM28 untuk kegunaan selama 30 hari, Digi CILI PADI memberikan data Internet sebanyak 4GB. Yang PALING PENTING, penggunaan YouTube dan Facebook adalah tanpa had. Ini bermakna anak-anak korang boleh layan YouTube sampai lebam dan mak bapak tetap gembira sebab data tak habis-habis. Memang boleh tarik nafas lega sungguh!!!

unlimited facebook and youtube

Kalau anda tak nak beli yang 30 hari ini pun tak apa sebab Digi CILI PADI menyediakan data tanpa had dengan bayaran RM1 sahaja untuk penggunaan 20 applikasi. YouTube confirm ada, Viu pun ada, applikasi Netflix pun termasuk dan kalau jenis layan streaming game, applikasi Twitch pun korang leh layan sampai lebam. Benda yang sama juga kalau korang kaki Facebook, Instagram dan Twitter. RM1 ini kegunaannya untuk tempoh 24 jam. Jadi kenalah rancang elok-elok.

digi cili padi RM1 sahaja

Jadi selepas ini tak perlu nak rasa cuak, gementar dan bengang bila tiba-tiba anak anda dilihat sedang menonton YouTube dengan smartphone anda. Rileks je senyum sambil berkata “Ha tengok la YouTube tue lama-lama. Ayah dah CILI PADI kan dah telefon tue”. Memang anda akan terus menjadi seorang ayah yang cool dan macho di mata anak tercinta. Maklumat lanjut layari laman rasmi Digi

1 responses to Data Asyik Habis Anak Tengok YouTube? Cili-kan je

  1. wekkkkkkk says:

    Jgn bagi anak kerap HP nnti mata berpenyakit..sila google, imej2 kanak2 kena penyakit tu..mengerikan sgt2..

    1

    0

Tinggalkan Komen Anda Di Sini