Dasar Orang Kaya Ambil Kesempatan! – Ali Puteh Bengang Aliff Syukri ‘Interview’ Kakak Ipar, Tanya Soalan Sensitif

Hiburan

Dasar Orang Kaya Ambil Kesempatan! – Ali Puteh Bengang Aliff Syukri ‘Interview’ Kakak Ipar, Tanya Soalan Sensitif

Sudah seminggu Allahyarham Abam Bocey meninggal dunia, boleh dikatakan setiap hari ada sahaja cerita tentang kebaikan arwah ketika hayatnya. Namun, hari ini ada pula cerita yang kurang sedap didengar mengenai keluarga arwah sehingga timbul pelbagai spekulasi serta salah faham.

ali puteh bengang aliff syukri

Advertisement

Keadaan menjadi tegang dan semuanya didakwa berpunca daripada sesi temu ramah serta rakaman Facebook Live yang dilakukan oleh jutawan kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri, ketika dia datang melawat balu arwah Abam iaitu sebagai Noor Hidayah.

ali puteh aliff syukri

Aliff Syukri didakwa kurang ajar, punca keadaan jadi tegang

 

 

 

Aliff dikatakan “kurang ajar” kerana terlalu “sibuk” bertanyakan soalan sensitif berkaitan harta.

“Aliff Syukri aku cabar kau jumpa aku” – Ali Puteh

ali puteh aliff syukri

ali puteh aliff syukri

ali puteh aliff syukri

Video tersebut turut mendapat perhatian adik Abam iaitu Ali Puteh. Dengan nada marah dia telah meminta agar Aliff bersemuka dengannya selain menyifatkan usahawan tersebut ingin mengambil kesempatan.

“Kerana Aliff Syukri semua huru-hara, fikir nak buat duit je.” – Netizen

ali puteh aliff syukri

ali puteh aliff syukri

ali puteh aliff syukri

ali puteh aliff syukri

Rata-rata netizen mengecam tindakan Aliff yang didakwa tidak menghormati isteri arwah Abam yang baru sahaja kehilangan orang tersayang. Malah, ada yang mengatakan dia begitu terdesak untuk mendapatkan tontonan tinggi dan keuntungan dari YouTube. Menjadikan penderitaan orang lain sebagai ‘content’ untuk mengaut keuntungan.

Apa-apa pun kita nantikan kenyataan daripada kedua-dua belah pihak. Harapnya perkara ini dapat diselesaikan dengan baik.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...

16 Comments

  1. Siti Muhuzah

    February 20, 2020 at 11:13 am

    Tgok video ni aku tak nampak pn aliff syukri melampau2..yg aku tak fhm kenapa ali puteh meroyan mcm perjumpaan balu abam ni dgn aliff syukri satu perjumpaan antara dua org yg berskandal siap bgi statement kenapa tak mint kebenarannya dlu sebelum buat perjumpaan.mmg dlm islam ada bhgn utk ibu n keluarganya..tapi apa2 pun cuba ada perikemanusiaan yg anak yg dtinggalkan masih kecil dan memerlukan kos yg byk..isterinya menjadi balu kerana suami meninggal..bkn menjadi janda sbb isteri nusyuz atau curang.jdi jgnla nk menafikan haknya kerana selama dia tidak berkahwin lagi..selama itulah dia tetap isteri kepada arwah..ali puteh..kau skarang pun ada anak n isteri..bayangkan klau situasi yg sam berlaku terhadap kau..kau rasa ok x klau family kau buat perkara yg sama terhadap isteri kau sebagaimana kau buat pada kakak iar kau skarang.ingat..3 perkara je yg dpt bantu arwah disana..1..doa anak yg soleh..2..ilmu yg bermanfaat..3..sedekah jariah..nampak x yg disebutkn yg pertama adalah anak..ada disebut adik beradik..x de kan..jdi utk menjadikan anak soleh bagaimana?gunakan harta arwah bhgn anaknya utknya membesar dlm situasi yg baik..hurmmm…geram aku klau kes2 camni..arwah dah baik da sewaktu hayatnya..kita mohon amalnya diterima..jdi jgn menyusahkan dia diSana dgn perbalahan harta benda..kau ali puteh..sruh wife kau siap2 himpun harta dari skarang utk elakkn jdi susah klau situasi yg sama jdi kt dia nanti.k choww

  2. Anonymous

    February 20, 2020 at 10:46 am

    aku tengok xde kurang ajar pun dato aliff ni. dia org bisness mmglah sikit2 tu nk terpromote jugak. bab tu no komenlah. tapi bab2 soalan sensitif tu, kalau korg perasan aliff tanya soalan tu mcm dia dah ada info dulu, maknanye diorg dah cakap off record dulu dgn dia. mengadu apa yg terjadi kt balu dia ni. byk sgtlah kes wei.. bab2 duit ni adik-beradik pun x boleh nk percaya. korang igt kes myvi berlumba langgar couple sampai meninggal tu? apa jadi kat anak2 dia yg tinggal? pakcik dia kutip bantuan tapi salur utk diri sendiri.. hare!

  3. feldegast

    February 20, 2020 at 10:29 am

    Dah banyak kes bila suami meninggal, adik beradik dan mak bolot semua harta tinggalkan anak bini terkontang kanting untuk survive. Alasan ikut pembahagian faraid waris lelaki layak. Memang la layak tapi kena ingat pakcik tu tanggungjawab dia kena bela budak tu, bukan ambil duit kemudian biar bini dengan anak arwah kontang kanting tanpa pembelaan.

  4. Opsss

    February 20, 2020 at 10:08 am

    Betul. Setuju dgn M. Aku kerja bahagian penyiasatan dalam pelaburan. Banyak kes keluarga naik hantu pasal harta peninggalan arwah. Selalu yg naik hantu adik beradik yg lebih kuah dari sudu. Nauzubillah

  5. M

    February 20, 2020 at 9:39 am

    Alhamdulillah kalau dengan tindakan Aliff ni boleh reveal perbuatan family arwah. Jangan ambil hak anak yatim. Anak arwah lelaki. Ada hak ke atas harta-harta arwah. Isteri dia pun ada hak. Kalau korang ambil semua apa tinggal kat diorg. Sampai hati.