March 26th, 2016

Umum mengetahui bahawa juara AF 2015, Sufi Rashid baru sahaja membuka sebuah restoran yang menghidangkan masakan popular Singapura seperti sup tulang merah bersama dua lagi rakan kongsi beliau.

Namun, dugaan menimpa apabila dapur restoran milik Sufi musnah dijilat api baru-baru ini. Mengakui ia berpunca daripada lintar pintas dan bukannya perbuatan khianat seperti yang digembar-gemburkan, Sufi bagaimanapun redha dan merasa syukur kerana tiada nyawa yang terlibat dalam kebakaran berkenaan.

Ia juga berlaku bukan kerana kelalaian kami, tetapi disebabkan litar pintas yang berpunca daripada peti sejuk. Mungkin kerana terlalu panas, wayarnya terbakar dan merebak ke bahagian dapur. Bahagian lain dalam restoran hanya terkena tempias asap dan masih boleh dibersihkan.

Kalau semuanya terbakar, pastinya saya sangat sedih. Kebakaran itu dikatakan berlaku sekitar jam 2 pagi, iaitu beberapa jam selepas tamat operasi pada hari terbabit. Mujur tiada pekerja yang berada di situ ketika kebakaran berlaku.

Mengambil masa dua minggu untuk kerja pembersihan dan baik pulih, nilai kerugian yang dianggarkan mencecah jumlah RM25,000.

Dalam berniaga pasti akan cabaran tersendiri, harus kuat daripada segi mental dan fizikal untuk menghadapi semua perkara yang tidak dijangka.

Sumber Berita : BH ONLINE


Comments are closed.

Loading...