Written by Bella | January 11th, 2019

Berkesempatan mengerjakan ibadah umrah bersama suami tercinta dan turut menyambut ulang tahun perkahwinan mereka yang keempat di Tanah Suci, pelakon Siti Elizad berdoa agar dikurniakan rezeki untuk mendapat zuriat satu hari nanti.

Memuat naik foto sedang mendukung seorang kanak-kanak perempuan, kapsyen Elizad yang amat berharap dapat bergelar ibu menyentuh hati netizen.

Rata-rata peminat Elizad di Instagram mendoakan agar hasrat beliau untuk menimang cahaya mata akan dimakbulkan.

Kami juga mendoakan agar segalanya dipermudahkan buat Elizad. Apa yang penting jangan mudah putus asa. Percayalah rezeki itu ada, antara cepat atau lambat.

37 responses to Dapat Seorang Anak Pun Sudah Memadai Sangat-Sangat – Doa Siti Elizad Di Mekah

  1. peratijangantakperati says:

    Insyaa Allah dgn IzinNYA

    24

    0
    • insantidaksempurna says:

      aaminn

      9

      0
      • Mak Boss says:

        doa bukan atas sejadah ke?

        0

        23
        • Anonymous says:

          doa dimana2 pun boleh…lisan ataupun tulisan. itu terjatuh dalam doa umum. kalau doa itu terlalu peribadi maka eloklah bersendiri saja contoh jika suami ada perempuan lain atau kisah pergolakan rumahtangga yang boleh mengaibkan pasangan masing-masing. Yang penting keyakinan dihati…

          47

          0
        • Anonymous says:

          kalau naik kenderaan sebelum bergerak kita berdoa, tpi x kan bentang sejadh

          35

          0
        • Anonymous says:

          Boleh la mak! Tu sebelum flight berlepas di skrin Malaysian Airlines ada doa perjalanan. Ok je dibaca. Jangan berdoa contoh nak masuk Zouk jual turban dan memohon turban ko laku tu kira salah sbb tempat x elok lagi ko berdoa mcm ko menghina. Contoh je jgn ada yg sentap..

          6

          4
  2. Noona says:

    Allahumma aamiin aamiin! Moga Allah maqbulkan…
    Noona dulu do’a mcm tu juga. Setelah byk tahun sukar berzuriat. Alhamdulillah Allah maha baik! Allah maha mendengar do’ a hambanya yg ikhlas. Noona do’ a satu pun jadilah! Maka, satu jelah anak noona… Alhamdulillah…

    13

    1
  3. Tk says:

    Ada Pakar tu ckp Klu nk dpt anak. Dont be so tense! So ko duk rumah dan rehat jer. Tak usah la berlakon OTT. Oh lupa. Ko manja2 gesel dan pegang pegang tu ikut skrip konon nak jiwai watak. Pelakon pompuan lain mcm Syatila Melvin dan milza tu ok jer tak payah OTT nk jiwai watak. Lakonan best!

    1

    15
  4. aminnnn says:

    doa pun nak dalam insta?

    3

    9
    • Anonymous says:

      doa kat mane2 pun boleh. tgh tggu trafik light pon boleh berdoa. cuma dah jd trend skrg berdoa je mesti type kat ig n fb. mcmane tu berdoa biasenye sebut dlm hati or tadah tgn ni tangan sambil taip2 pastu mengharapkan amin drpd org. bukan ke doa tu sepatutnye 1 rahsia antara kite dgn Allah sbb kite terlalu berharap Allah makbulkan permintaan kite. just my 2 cents. correct me if im wrong.

      10

      -1
      • PU Lembut says:

        Berdoa ditempat umum tidak menjadi kesalahan kerana kategori tempat umum sama seperti khatib di solat jumaat atau di masjid. Doa untuk mengajak orang lain membuat kebajikan dan kebaikan OK dapat pahala. Seafdalnya menadah tangan supaya doa tersebut tidak kosong.

        14

        0
      • Penambahan says:

        doa bermula dengan niat. kalau beli kereta mercedes/bmw lepas tu masukkan dlm insta lepas tu berdoa… itu dah syirik kecil @ riak/ujub dilarang dan semuanya bermula dengan niat untuk apa kita berdoa? nak berdoa atau nak hebah ko ada kereta mercedes…

        8

        0
        • Huhu says:

          Selalunya netizen buat camtu. Berdoa dlm kereta masok socmed pahadal nk tunjuk handbeg ditepi selit LV.

          6

          0
  5. haihh says:

    masa mula kawen rancang..konon fasa bulan madu..bila dah rasa sunyi..baru lah ingat nak ade anak..yang baru2 kawen tu tak yah nak rancang2 sgt..ade rezeki ambik jer..mane tau bila dah usia2 mcm ni..dah susah nk dpt ank..mesti nyesal..ape pun semua allah yang rancang dan Dia juga penentu nya..

    5

    11
  6. Anonymous says:

    amin…semoga dipermudahkan rezeki untuk mendapat zuriat

    2

    1
  7. Anonymous says:

    suruh laki angkat kaki

    3

    0
  8. nenek bawang says:

    Selagi ada rahim insyallah mesti akan ada cahaya mata lewat atau cepat
    banyakan doa allah x tido dan maha mendengar

    2

    1
  9. Anonymous says:

    Adoi tengok gambar first terus terfikir kenapa pulak Sajat tetiba nak anak….sekali adeh silap orang.

    0

    1
  10. benih mantap says:

    senang gini aje…abang boleh pinjamkan boboi ni….dalam sbulan gerenti sayang prego….percuma…..10 x round pun boleh.

    0

    5
  11. joyah says:

    takyah lah ko nak berdoa mintak anak kalau ko masih x tutup aurat..doa ko tu hanya utk kepentingan diri aje sbb nak anak!!!! gi tutup aurat dulu baru terhegeh2 depan tuhan mintak anak!!! aku harap tuhan xmakbulkan doa ko

    0

    15
  12. Anonymous says:

    g laa buat ivf… try byk kali pun xder hal golongan mampu kan… mcm ct tu jgn putus asa… minta wish2 sana sini pun xgune sgt dear kene jgk ikhtiar dgn pakar…. pihak sendiri pun xslow down berlakon.. panas duk umah sendiri aritu baru kuar sepital duk umah sehari sok dah kuar merayap… cer byk kan relax kt umah… insyaallah sume mudah bila bertenang..

    0

    0
  13. dodi says:

    dia ni buat muka ke..ade tahun ni or end dec 2018 ade drama dalam gerak khas ulg tayang time satu episod si elizad ni berlakon lain gl muka….hidung kemek..ni mancung rahang muka terbentuk….

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Doa sungguh2 dpn kaabah..aku dah..mmg dapat..Allah maha mendengar

    0

    0

Leave a Comment

Optional