Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Dapat Jiran Tak Kemas Rumah, Cef Wan ‘Mengamuk’ Di Instagram

Cef Wan

Cef selebriti terkenal Malaysia, Datuk Redzuawan atau lebih dikenali sebagai Cef Wan memang terkenal dengan sikap lantangnya memberi pendapat atau luahan rasa tentang apa yang berlaku di sekeliling.

Advertisement

Terbaru, menerusi hantaran Instagramnya, Cef Wan meluahkan rasa kecewa dengan sikap jiran yang tidak menjaga kebersihan rumah masing-masing sehingga mendatangkan rasa kurang senang dalam kalangan penghuni di kawasan perumahan yang diduduki.

View this post on Instagram

A post shared by chef wan (@_chefwan58)

Ujar Cef Wan, ramai pemilik rumah sekadar membeli tapi tidak mendiami kerana ianya sekadar pelaburan dan sekaligus membiarkan kawasan rumah ditumbuhi lalang liar sehingga mengundang binatang liar seperti ular dan sebagainya.

“Jika nak buat duit sekali pun harta tu jaga lah baik-baik jangan sampai menyusahkan orang yang mana siput-siput babi di dalam semak tu semua datang ke rumah saya. Nyamuk pun! Ini belum ular lagi seperti mana yang pernah dialami oleh beberapa jiran. Kita buat aduan kepada penjaga kediaman, setiap kali baru la mereka nak hantar pekerja bangla untuk membersihkannya..”

Dia dalam pada itu turut menyatakan kekesalan serta meminta agar pemilik rumah untuk lebih bertimbang rasa terhadap jiran sekeliling dengan tidak membiarkan keadaan rumah dalam keadaan kotor dan semak samun.

View this post on Instagram

A post shared by chef wan (@_chefwan58)

Advertisement

Selain menyakitkan mata dengan keadaan tidak terurus tersebut, bapa kepada pelakon Serina itu juga menyatakan rasa hairan dengan sikap orang yang membazir membeli rumah yang sedia untuk diduduki namun meninggalkannya tidak berpenghuni.

“Ramai orang nak beli rumah pun tak mampu. Yang ada berlebih pulak tu tak reti nak menjaga harta mereka dengan baik. Boleh tak anda bayang tinggalkan rumah kosong selama lapan tahun bila mana ia telah tersedia untuk diduduki. Membazir.” tulis Cef Wan lagi dalam hantaran media sosial miliknya itu.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

2 Comments

  1. MeLina

    July 23, 2021 at 2:13 pm

    Rmh i kt Puncak Alam pun dh dkt setahun tak jenguk bcoz of covid ni. Mesti lalang dh naik sama tinggi ngan pagar. Nk buat mcmana ..bkn sengaja. Nk upah org potong rumput pun ..diaorg x blh masuk sbb pagar berkunci. So kena faham situasi.

  2. Anonymous

    July 23, 2021 at 1:57 pm

    Instead of complaining, why don’t you ask them why & how you can help? Why do people enjoy publicising everything online where it will cause more harm than goods nowadays??

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top