Written by Bella | January 18th, 2019

Selain Haneesya Hanee yang dikecam kerana berhibur di kelab malam dan meneguk arak, dua lagi peserta Dewi Remaja yang turut berada dalam video kontroversi itu juga menjadi bualan hangat netizen.

Antara yang turut menerima kecaman ialah Erni Nurshahira ataupun lebih dikenali sebagai Ernisha. Rata-rata netizen terkejut dengan penampilannya seksi berbikini dan memakai topi di kelab malam tersebut

Ada netizen yang mengatakan beliau seorang yang hipokrit kerana Ernisha di dalam pertandingan Dewi Remaja tampil dengan imej  seorang gadis yang sopan santun dan memakai tudung.

Semalam tindakan tatatertib telah dikenakan terhadap ketiga-tiga Dewi Remaja yang terlibat dalam kontroversi itu. Gelaran Dewi Remaja 2018/2019 Haneesya ditarik balik manakala Ernisha dan Fazreen pula tidak lagi dibenarkan menggunakan gelaran finalis Dewi Remaja untuk karier mereka pada masa akan datang.

Sumber Berita : Twitter 

68 responses to Dalam Dewi Remaja Pakai Tudung, Masuk Kelab Seksi Pakai Bikini – Netizen Kecam Ernisha

  1. kahkah says:

    nape takde orang kecam lagi ni

    9

    1
    • Anonymous says:

      Nara padam komen2…sial

      0

      0
    • Anonymous says:

      tarik balik gelaran hajjah zouk..tempias dia la ni sume..

      10

      4
      • Anonymous says:

        lain mcm ko meroyan.. makin teruk geng dewi meroyan makin nmpk as loser dah laa xde pelajaran..
        lopak masuk zouk pun masih bertudung.. umur had 21thn to be a drunker.. lopak dh above aged tp still masuk xminum air setan tu… ade beza nyer kt situ… ketiga2 dewi tu kene tindakan bukan sbb masuk disco… kesalahan minum arak haram tu… haneesya 18thn.. Ernisha 23thn tp tgk pakaian but still a kaki mabuk.. yg satu lagi tunggu jer nara post..
        ko punye auta pusing dah mcm afrika scrammer

        26

        2
      • Lengkuas muda says:

        Adakah smua ni penangan tahun babi?????smua pakat menyondol perangai kalahkan setan laknatullah

        0

        0
      • Be Lofake Cam Orang Kg. Ko says:

        Bella…mana komen aku. Ko padam celaka. Betina Zouk ke?

        0

        0
      • Anonymous says:

        ni semua Lofa punya legasi

        10

        7
      • Anonymous says:

        Lopak pun sama…tak da arak ke, birthday ke…sama patutnya Karangkraf dah tarik gelaran ratu bodoh ni. Tudung simbol ketakwaan ko boleh buat main2. Lepas tu orang suruh minta maaf boleh sorok taknk buat live. Tahu pun salah. Apasal kalau kes Zouk x salah mufit tegur? Ko pun bengap nak mampos!!!!

        12

        4
      • Anonymous says:

        yang masuk ratu ni semua perangai sama lah.. b*tch.

        19

        1
        • Tetek Goyang Goyang says:

          Ernisha goyang goyang tetek bergoyang, goyang goyang tudung melayang. goyang goyang togok todi sampai badan bergoyang. goyang goyang masuk kelab pakai coli tayang tetek goyang goyang keluar kelab pakai balik tudung goyang goyang. cam dah biasa jer togok & menari sakan pat kelab…… dgn image bertudung u give Muslimah a bad name. goyang goyang………….

          12

          0
        • Anonymous says:

          Lopak nyorok dlm gua bsama-sama PU Lembut ciptaan Astro!!! Lol

          3

          3
        • Anonymous says:

          ni yg dipanggil manusia MUNAFIK!!!!!!! Allah tu adil. Allah tak nak ko hanyut & menipu terus dgn bertopengkan pakaian Muslimah. Kembali ke pangkal jalan masih belum terlambat.

          10

          0
      • !!!!! says:

        Anonymous January 18, 2019 at 11:52 am

        sebab ko perangai munafik gak kan cam lofake???!!!

        4

        3
      • Anonymous says:

        Aku memang benci jenis perempuan lahanat macam ni. Mintak jauh la dari keturunan aku….
        Jenis yg pakai tudung… Malam menyundal sexy
        Jenis yg pakai tudung… Minum Arak
        Jenis yg pakai tudung… Buat porn
        Memang terpacar jenis JALANG di wajahnya.
        Ni kalau menangis keluar air mata darah pun tak boleh percaya.

        8

        2
    • Anonymous says:

      Bella monyet padam komen orang. So rude…

      10

      1
    • Anonymous says:

      hari ni hari jumaat..ekekeke

      2

      0
    • Anonymous says:

      kecam tapi kena padam sebab nama lopak pun terpalit.

      3

      2
    • Anonymous says:

      org dah fham sendiri sudaaa… teruk2 peserta yg terpilih tuk 2019 ni… jenis yg xde pelajaran.. xde bakat/aktiviti tertentu yg jd contoh manfaat remaja lain…
      sila komen juri..

      12

      0
      • Anonymous says:

        pompuan free hair lagi bermaruah dari yg pakai tudung!

        9

        3
        • Dewi atau Daki? says:

          Lopak ada ke bakat? Mengacara Meletop pun tersasul dan tergagap nk tanya soalan. Lakonan lgi la.. standard Uqasha Senrose!!!

          5

          2
        • Anonymous says:

          tu bukan perempuan bertudung, tu monyet hipokrit… dua benda yg berbeza hokay!

          7

          0
      • siti says:

        kann..sian Sissy Iman yg educated/lawa pon tak tercalon..camne la kriteria diorang pilih…tapi takpelah ..kalo tak, malu je join ngan batch dewi yg teruk kali ni

        8

        0
    • Anonymous says:

      Entah-entah dia ni yg sengaja sebarkan video tu. Dia ni nmpk sgt try hard nak famous. Hari tu gaduh dgn syafinaz sekadar gimik konon. Asal dikenali org jah.. malu belakang kira la. Dia pun mcm tak kisah pun video dia nmpk tetek. Dan2 skg tuding jari kat anna pulak.

      18

      1
    • Anonymous says:

      neelopak kan idola dia. no wonder lar kan..

      4

      3
  2. Yoyo eee says:

    Rasanye dh boleh batalkn dh pertandingan Dewi Remaja ni..contestant pun mcm2 hal..xpsl la nk mjwb kontrovesi2 diorg ni..

    10

    1
  3. Anonymous says:

    sejenis akal letak kt lutut.dia igt ni zmn 80/90an ke xde sosial media.kl da perangai hauk tu just be urself jgn nak gunakan agama nk up diri..cannot brain weyy bdk2 mcm ni.rasa nk sebat di khalayak ramai haaa

    0

    0
  4. Anonymous says:

    dewi neraka jahanam.

    13

    0
  5. Treat Her Better says:

    Buat malu perempuan bertudung jew . Lebih baek lepas ni TANGGAL aja tudung tu !!!

    7

    0
  6. Anonymous says:

    Hoi Bella, kenapa padam komen2 orang. Monyet!!!

    5

    3
  7. Betta says:

    pihak media pn bole boikot pada dorg ni..xyah keluarkan lagi sebarang cerita..ini seolah² bg publisiti percuma untuk dorg..tunggu jelah..sikit hari lg dapatlah offer belakon..hampehh..

    9

    0
  8. Anonymous says:

    haram jadan punya nara padam komen2 orang siallllll

    0

    0
  9. alfie says:

    This contest dengan organizer dia pun FAKE and PLASTIC ! What to expect bila golongan podan and gay mencari DEWI? Mereka akan mencari yang pandai menyamar sebuah image yang innocent, bersih dan alim utk kaca mata public!!!

    4

    0
  10. Anonymous says:

    Bella pun fake, padam semua komen2 mengtuk Lofa juga. Lofa la puncanya.

    5

    4
  11. Anonymous says:

    Yang pemenang lepas2 pun fake….why bother?

    7

    0
  12. keliru says:

    bella tu sape??

    2

    0
  13. Anonymous says:

    Lopak pun sama…jadi terus ok la theyols masuk kelab kan? Pehal nak double standard lak? Tak kena tarik pun…

    3

    2
  14. Anonymous says:

    pasal kalau kes Zouk x salah mufit tegur? Dewi Remaja pun bengap nak mampos!!!!

    4

    2
  15. Anonymous says:

    pasal kalau kes Zouk x salah mufit tegur? Ko pun bengap nak mampos!!!

    2

    1
  16. JIMBO says:

    Ni lah dia Ernishaa yg sibuk kata Anna Jobling tu yg up video dorg. Masalahnya ko, bukan si Anna tu. Kalo btol la Anna tu yg up video tu, thanks la sbb tau gak perangai korg sekor2 mcm mana. Skang ni lg ko buat pompuan free hair lagi bermaruah dari yg pakai tudung!

    13

    0
  17. Senah montana says:

    Ibu segala bitch sial jadah punya betina garik..dna ado kturunan babi laknat eh phuiiii haktuiiiii

    0

    0
  18. Kapal Selam says:

    Bangsat nya perempuan Ernisha ni…. Siang bertudung. Malam bercoli tunggang Arak… Lahanat betul….

    11

    0
  19. Kapal Kargo says:

    Bring out the girls to try out my “favourite shots”
    Memang dah jenis selalu teguk air kencing setan la ni… Penungggang agama betul.
    Good job Shafinaz (mentor) who recognised a real BITCH in disguised.

    13

    0
  20. Anonymous says:

    dah salah sendiri pastu nak blame pulak ade pengkhianat dlm dewi. kalau pun anna ade skali join n sebarkan video ni, at least takde laa kitorg ni tertipu dgn fake korang tu. sendiri yg berparty sakan pastu carik pulak sape pengkhianat. poodahhhh. bg aku die ni lagi worst, sudahlaa bershawl bagai pastu malam kemain kalah yg free hair n pramugari si faz tu.

    9

    0
  21. Hajjah Nepolah Zouk says:

    Lopak la ajaq budak budak bertudung masuk kelam malam ….

    Hajjah zouk

    8

    0
  22. Anonymous says:

    Ini semua gimik kalu tak buat camni lepas petandingan senyap la..skang br femes

    0

    0
  23. Anonymous says:

    Lopak xnk komen ehhh?!!

    1

    0
  24. Anonymous says:

    Boycott DR!!!

    2

    0
  25. Dewa says:

    Dewi dan disco.. bukan perkara baru. Hiks.

    3

    1
  26. Pok Nil says:

    Dewi Munafik.. mana penyokong2 Be Lofake., sila tampil dgn turban anda!!!

    1

    1
  27. Anonymous says:

    dewi2 kiriman setan keluar dari neraka ni…. best betul lawak zero wakakakaaa
    juri mane juri… lintang pukang juri lariiiii….
    teruk betul pemilihan juri kali ni.. likely those loser and bitches tuk sesi 2019

    4

    0
  28. Nini says:

    Ernisha tinggal sorang2 kat KL ke dikk, mak bapak jauh kat kg ke? Kau boleh hidup mcm sesumpah pulak ni ke mak bapak kau jenis hippie’s. Boleh pulak. Sian..

    3

    0
  29. Elliza Razak says:

    MOHON HARAMKAN PERTANDINGAN DEWI REMAJA DAN HERO REMAJA SERTA SEUMPAMANYA KERANA ADA ANTARA PESERTA MUSIM TERDAHULU BERGELAR BETINA JALANG MACAM IZREEN AZMINDA DAN HANEZ SURAYA!!

    4

    0
  30. #matilajugak says:

    Bila tudung itu adalah fesyen… kadang tu pelik juga.. bila tengok mak bapak sibuk pakaikan tudung kat kanak2 umur 2 dan 3 tahun. takut pasal kiamat dah dekat….belum baligh pon budak tu….kesian…kecik2 dah buat stim rambut

    0

    0
  31. DIVA AA says:

    SUNDAL BERTUDUNG PALING BINATANG,
    MENYALAK REAL ANJING

    0

    0
  32. MOHD HAFIZ = says:

    lofa or sbelum2 ni punye dewi pun clubbing. tggal dieorg lucky sebab instagram and fb tak de istilah viral2 lg

    0

    0
  33. Eliesa says:

    Satu DUNIA dah tengok size tetek dia. Sebelum ini orang clubbing je dapat tengok free.

    0

    0

Leave a Comment

Optional