Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Daiyan Trisha Derma RM7,000 Bantu Golongan Miskin Cegah COVID-19

daiyan trisha

Berikutan penularan wabak COVID-19 yang semakin membimbangkan, ramai yang mengambil langkah berjaga-jaga dan mendapatkan topeng muka serta ‘hand sanitizer’ untuk mencegah wabak tersebut. Bagaimanapun, permintaan tinggi untuk kedua-dua barangan itu membuatkan harganya melonjak naik dan tidak semua orang yang mampu untuk membelinya.

daiyan trisha

Advertisement

Mengambil inisiatif sendiri, Daiyan Trisha telah menyumbang kira-kira lebih RM7,000 kepada badan bukan kerajaan (NGO), keluarga, serta golongan yang berpendapatan rendah yang memerlukan bantuan untuk berdepan penularan wabak COVID-19.

Saya mengambil inisiatif ini untuk membantu keluarga yang kurang pendapatan, keluarga susah dan yang memerlukan bantuan kewangan. Saya sangat bersyukur dapat menyumbang.

daiyan trisha derma rm7,000 golongan miskin

Bagaimanapun, bantuan saya cumalah satu peratus saja dan saya sangat memerlukan bantuan daripada orang ramai yang boleh menyumbang sama. Selepas habiskan peruntukan sendiri, saya masih menerima banyak mesej di laman sosial daripada individu yang perlu bantuan.

Saya tidak boleh duduk diam dan perlu mencari jalan untuk memaklumkan mereka mengenai paltfrom berkenaan. Ada juga individu yang bertanya bagaimana mereka boleh tampil ke depan dan menyumbang sama.

daiyan trisha derma

Menurut penyanyi itu, terdapat beberapa platform yang boleh digunakan untuk sesiapa sahaja yang turut sama mahu menghulurkan sumbangan, antaranya adalah Mercy Malaysia, IMARET, dan MyCARE.

Penerima bantuan  terdiri daripada golongan warga emas, keluarga kurang pendapatan, individu disyaki dijangkiti virus, dan kurang bernasib baik.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Comments are closed.

Loading...
To Top