August 6th, 2020

Bagi memastikan ibu bapa yang kini sudah tua hidup dengan selesa, Achey membuat keputusan untuk mengubahsuai bahagian ruang tamu di rumahnya.

“Parkir yang dulu boleh muat empat kereta diubah menjadi dua buah sebab mak abah pesan tarik ruang tamu untuk membolehkan mereka lepak bawah.”

achey ubah suai rumah untuk kesenangan ibu bapa

Keputusan ini diambil selepas mengambil kira dan keadaan kesihatan ibu bapanya yang sudah tidak berdaya untuk turun dan naik tangga lagi.

Bukan itu sahaja, pelawak itu turut menyediakan satu lagi tandas khas untuk memudahkan kedua orang tuanya.

 

View this post on Instagram

 

Parking yang dulu boleh muat 4biji kereta di ubah menjadi 2biji .. sbb mak abah pesan tarik ruang tamu untuk mak abah lepak bawah ..mak abah tak larat naik tangga jadi solusinya ituu.. buatkan satu toilet kecil untuk diorang jugak.. setle.. #10tahunimpian .. Kontraktor : +60 19-266 6634 Deco: @mxn.idea

A post shared by achey Bocey 013-6408967 (mngr) (@acheykintangkintung) on

Kalau anda perasan, Achey ada berkongsi suatu masa dahulu bahawa dia akhirnya berjaya membeli rumah tiga tingkat, hasil daripada 10 tahun menyimpan duit.

“Alhamdulillah, kita cuba yang terbaik untuk keselesaan keluarga dan diri sendiri. Cara nak ‘reward’ diri sendiri tak sama, tapi ‘reward’ diri ke arah positif.”

Bahkan kongsi Achey, itu juga adalah merupakan satu cara untuk dia mengukur kejayaan dalam menyimpan dan menguruskan kewangan sendiri.

achey ubah suai rumah untuk kesenangan ibu bapa

Melihatkan perkongsian Achey yang menyentuh hati itu, ramai peminat yang membanjiri entri tersebut dengan pujian kerana lelaki itu yang tidak lupa untuk mendahulukan kedua ibu bapa dan keluarga.

Lain tahu perasaan apabila kita berbelanja duit simpanan untuk kepentingan kedua ibu bapa.

Sumber: Harian Metro


One response to ““Dah Tak Larat Naik Tangga” – Ambil Kira Kesihatan Ibu Bapa, Achey Ubah Suai Rumah”

  1. hamba x kisah says:

    so kisah plak?

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...