Written by Bella | December 15th, 2017

Pereka fesyen terkenal, Hatta Dolmat menerusi akaun Twitternya meluahkan rasa kecewa terhadap fesyen yang digayakan oleh Ratu Rock, Ella ketika konsert Ella Live with the MPO, A Rock Queen Journeny yang diadakan awal Disember lalu.

Hatta menyifatkan gaya tersebut seakan seperti Ella dibelit ular sawa dan tidak sesuai langsung dengan imej Ratu Rock lagenda seperti beliau.

Ada sesetengah peminat yang bersependat dengan Hatta, namun ada juga yang mengatakan imej tersebut sesuai dengan usia Ella kini. Apa yang penting, Ella masih lagi memberikan persembahan yang memukau ketika konsert tersebut berlangsung.

Setiap pereka fesyen mempunyai idea serta pandangan mereka sendiri terhadap fesyen. Apa-apa pun, pada kami Ella masih tampak anggun dan ada personalitinya tersendiri. Apa pula komen korang?

50 responses to Dah Macam Kena Belit Dengan Ular Sawa – Hatta Dolmat Kritik Fesyen Ella

  1. Anonymous says:

    idup rock!!!!!!!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      neelofa pun sama….mereka tercari-cari fashion yg sesuai. semak mata tengok fashion2 org hijab skrg..

      52

      0
      • Anonymous says:

        Mmng buruk pun. Kata ratu rock, jagalah class tu. Kalau ye pun nk unik, biarla unik yg bleh hadam oleh mata majoriti orang. Habis ratu rock di pondankan.
        Ini style opahgaga x siap jahit baju dan ambik belon balut dgn kain hiasan.
        Kat kepala tu nak tunjuk rock versi macik tengah sibuk tanam bunga. Kan macik2 suka pakai mcm tu masa berkebun.

        32

        0
      • Kiah says:

        biasa lah.. retis. konon2 nk cari kelainan dik. hakikatnya.. nmpak mcm alien.

        23

        0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      memang betol kate hatta tu baju ella ni bukan macm kena belit ngan ular sawa tapi macm kena belit ngan anaconda !! ape punye pesen ni ???? makin dh jadi muslimah makin tk senonoh pulak pakaian..! pakai aje la jaket kate ROCK !! macm2 pesen jaket yg ada kt luar sana yg boleh di pesen2 kan baju anaconda jugak yg dia berkenan emmmmm macm dh tkde pesen lagi gitu…
      ape2 pon idop ROCK ! idop Ella !

      12

      0
  2. markonah says:

    bontot ella bacin kan?

    0

    10
  3. crome says:

    Hidup Ella! Hatta Dolmat sapa? Syok sendiri? Fefelin legend padahal sendu

    1

    31
    • Pikir says:

      dia bukan sendu. dia low profile….tak suka cari glamer dgn merepek2 meroyan. byk fashion designer…glamer je. buat fashion show guna duit sendiri.

      48

      0
      • Damien thomas says:

        Di mana CROME ni duduk…kat Rakhine ke tak kenal hatta dolmat
        Anak adik saya yang umur 6 tahun tau sapa hatta..wahal tinggal di rumah panjabg sarawak….bongok betul…nama crome…tapi tak tak fesyen..
        Ko tu crome motobot ke crome beca siam…

        5

        2
        • Anonymous says:

          amboi…rumah panjang Sarawak pun sekarang moden ala2 banglo ok siap ada astro wifi bagai…jangan celupar sangat mulut…cam katak bawah tempurung je ko ni

          3

          6
      • BunnyLynBaLokBaru says:

        Yesss Hatta Dolmat sgt Low profile dan hasil kerja dia boleh tahan cantek dan harga berpatutan..kiranya mampu milik even ko keje biasa2…Ingat Dato Rizalman Ibrahim ke..sebelum nak jumpa dia kene bayar dulu 5k..lepastu setuju atau xsetuju pekej dia..5k tu burn..

        3

        0
  4. Siti Kassem says:

    mmg betul..fashion2 hijabster skrg mmg x leh nk hadam. serabot mata nok.

    32

    1
  5. Anonymous says:

    bila naik pentas…tudung… jadi anak tudung…hahaha

    21

    0
  6. Ex-Amnet Forumer says:

    Tak reti fesyen-fesyen ni. Seronok baca komen jer.

    3

    0
  7. Anonymous says:

    i agree…apa yg berbelit2 tu?

    13

    0
  8. munaidy says:

    dah x cantik..x cantik lah. memang betol lah.
    akak tengok pon semak….pakai jubah kain chiffon pon cantik. ni mcm tirai dibelit2. sari ke apa ni?

    16

    0
  9. melati says:

    Bukan kelit Belit , tapi memang cam Sakai punnnn

    2

    0
  10. anonymous says:

    betul tu fesyen sedeyyy

    1

    0
  11. melati says:

    Walau pun ko berbelit2 sana sini…. “Tapi ko tk seHina Mcm Nabil & Neelofa “….hmmmmm

    2

    3
    • Anonymous says:

      alaa melati neh..jgn la asik sebut nama dorang je..melati tak bosan ke?..baru nak up citer dan nama retis lain ha…kemon melati…

      1

      0
    • Anonymous says:

      jangan la macam tu….cuba cakap baik2 di hari jumaat ni kan
      time ko maki2 tiba2 nyawa ditarik cemana? aku baru dengar radio ikim semalam bahaya komen2 kat media social yang suka memaki mencaci ni…
      kalau tak ada apa cakap, diam dan baca saja….ye ini blog gossip tapi tak semestinya kita kena berkata benda negative dalam bentuk caci maki orang

      3

      0
  12. benci dolmat ngok says:

    ok je ella pakai tu cover nenen dia tak salah pun, rock didalm hati bukan di pakaian, si lofak pakai baju fit lekat kat tubuh nampak kopek tudung senteng ko tak nak kondem? sebelum kondem org tengok muka ko dulu la dh lah hodoh ckp banyak pulak, hatta dolmat sape ko ni tak kenal pun pereka fesyen cap ayam ke? marah ella tak pakai baju kau? puii

    2

    10
  13. markonah says:

    mak kite ckp kan,dulu dia jiran dgn ella,mak kita kate,ella suke berak dlm suar..acamner tue?

    0

    5
  14. takeloknipu says:

    AHAHHA!! hatta punye statement WIN!!

    sape lah bg Ella pakai gitu..huhuh

    5

    0
  15. damai says:

    habis ratu cantik malaysia punya fesyen yg tema nasi lemak lawa sgt ker, tanya sape dia punya designer lah, there no other singer can become like Ella, she tetap terbaik

    1

    4
    • Anonymous says:

      Byk org bodoh komen dlm ni. Nak campurkn isu2 lain pulak. Dah tak cantik..tak cantik lah. Xde kena mengena dgn baju Miss Universe ke, baju nasi biryani ke..nasi impit ke… tutup nenen ke..

      9

      0
  16. Anonymous says:

    Ella, Neelofa dan Tok Vida..pesyen diaorg mmg xleh hadam.

    10

    1
  17. Anonymous says:

    X salah pon kasi pendapat.

    4

    0
  18. Anonymous says:

    anonymous go suck some dick elsewhere please, stupid bitch

    0

    0
  19. trouble maker says:

    Ape pon ella tetap the best…ingnore kn je org yg acah2 kimak….

    0

    5
  20. Sukatiakula says:

    Yg penting beliau jaga aurat

    0

    4
  21. Anonymous says:

    Sejak bila pakai mcm nk petik nangka dikatakan jaga aurat?

    11

    0
  22. Kak Ton says:

    Boleh je pakai yg tutup aurat, cantik dan simple. Yg ko gi letak ulat beluncas tu dah knp El?

    3

    0
  23. Minah ke do says:

    Nti ella balas la blik kenyataan hatta dolmat dgn mngatakan baju ni dpt beberapa jam sebelum konsert,xsmpt fitting blablabla alasan yg sme dgn retis len..alahaiii tlgla pakai tdg tu betul2 ckit..nyampah tgk org yg tlampau hijabis ni pkai tdg..xtutup dada,anak rmbt nmpk,leher nmpk..spe ajar tah aurat ttp rmbt je

    5

    0
  24. Anonymous says:

    Memang pon..saya pg dngn suami tngk ella mlm tu nyanyi ok..tp pakaian dia adohai..dan masanyanyi dia tidak selesa…asyik pegang tudung takut jatuh…mula dia pki kasut. Lps tu buang kasut xselesa ..memang frus tengok konsert dia mlm tu..xberbaloi tiket yg d beli..

    5

    0
  25. Anonymous says:

    Ella dah x relevan. Dah masuk era makcik2 dah.

    1

    6
    • Haru says:

      Kau tu peminat aiman tino aje …mana kau tahu betapa hebatnya Ella she once was …

      But a simple long skirt with t shirt n simple bling bling jacket dah cukup dah …for yr style n age …

      4

      0
  26. Anonymous says:

    Dalam ramai artis pompuan Dayang Nurfarzah ….. some of her dresses are gorjes. My fevret was the white one she wore few years ago. Sapa designer?

    1

    0
  27. Ada pandangan masing2 ….

    0

    0
  28. mak cute says:

    yg backup kata ok sumer tu rabun kot…aku tgk pun semak…buat la design yg simple2…

    1

    0