Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Curi Wang Artis Indonesia, Aliff Aziz Didakwa Di Mahkamah Singapura

Penyanyi dan pelakon kontroversi, Aliff Aziz hari ini didakwa di mahkamah Singapura atas pertuduhan mencuri.

aliff aziz curi duit artis indonesia

Advertisement

Aliff didakwa mencuri wang sebanyak 300 dolar Singapura (RM909) dan 1 juta rupiah (RM296) daripada mangsa pelakon Indonesia, Raja Yunika Perdhana Putri, dalam kejadian yang berlaku di sebuah bilik di Studio M Hotel, 3 Nanson Road, Singapura antara jam 12 tengah malam hingga 3 pagi pada 7 Jun lalu.

aliff aziz

Bukan itu sahaja, Aliff turut berdepan tuduhan mencuri sepeket rokok dan pemetik api bernilai dolar Singapura 15.60 (RM47) daripada seorang mangsa di sebuah kafe Starbucks di Plaza Singapura dalam kejadian sekitar jam 4.45 pagi, pada 6 Ogos tahun lalu.

aliff aziz mencuri

Advertisement

Aliff bagaimanapun dibebaskan dengan ikat jamin sebanyak dolar Singapura 5,000 (RM15,000) dan mahkamah menetapkan perbicaraan kes akan disambung pada 1 Oktober depan.

Sumber Berita : Berita Harian Singapura

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

25 Comments

  1. syasya morocow

    September 3, 2019 at 3:53 pm

    sengket gila..patut nak ambik hati bella balik nak rujuk

    pastu perangai sama

  2. hjh lopok

    September 3, 2019 at 3:43 pm

    omg…rokok pun curi ehh?

  3. Pishangg laaa

    September 3, 2019 at 3:35 pm

    ish.. hari tu bukan kata kat club ke? mcm mane pulak dalam bilik hotel? Ish engkau nara…

  4. Pishangg

    September 3, 2019 at 3:32 pm

    Aku sorang je ke perasan tempat kejadian tu di sebuah bilik di hotel?? Erm…..

    • tipahhhh

      September 4, 2019 at 2:15 pm

      Yessss aku pun sama.. waktu antara 12 – 3am??? buat apa tuuuu? record lagu ka?

  5. Anonymous

    September 3, 2019 at 3:25 pm

    Semoga diperludahkan Spork duduk sana x pyh masuk Msia. Tak sedor dek untong ko neh.

    • Anonymous

      September 3, 2019 at 3:47 pm

      selevel scammer nigeria sis..
      perangai camni pun pompuan nak erk? kalu aku..x kira retis ke…engineer ke..majistret ke tendang awal2 la. pantang nenek moyang aku org tangan panjang gini…

    • kak rusnah jb

      September 3, 2019 at 3:51 pm

      betul2 memalukan org spore ko nehhh….patut le melayu2 sane ditindas dgn geng sepet…buat malu kaum. dah la melayu kualiti dah pupus kt spore tu…

    • Anonymous

      September 3, 2019 at 4:18 pm

      Hello bangsat….melayu spore tk pernah pupus..yg pupus melayu malingsial..busuk hati..melayu malingsial main bontot sesama jenis…tlde siapa ambil kisah…

    • Hetty Sarnonok

      September 3, 2019 at 4:40 pm

      Tell em da truth! Tepok..

    • Anonymous

      September 4, 2019 at 12:30 pm

      kak rusnah jb mulut jamban tarik puki kendur ko ni mesti miskin melarat tak mampu nak masuk singapore kan???? bila masa pulak melayu s’pore kena tindas???? makcik2 s’pore gi pasar angkat Coach, LV, Prada tau. tiap2 tahun gi europe for holidays & buat umrah tiap2 tahun kalau haji tak der quota org2 singapore tiap2 tahun naik haji ok itu ker ciri-ciri bangsa yg kena tindas? ko aper tahu kak rusnah jb cibai sebab ko cuma isap konek jer lain ko tak tahu. bawak beg branded ciplak duduk tepi perigi. kesian ko rusnah cibai

    • Anonymous

      September 3, 2019 at 4:14 pm

      Spork nenek kau!!!..kau igt kt malaysia tkde pencuri? perogol..pembunuh..pencopet..peragut..perosak rmhtgga orang macm2 pe ada..berlambk2..
      Memang tkyah balik malingsia lagilah aliff..dok rmh diam2..nnti tk pasal2 kena kecam..

    • Sultan Melaka

      September 3, 2019 at 4:21 pm

      Dah tau Msia byk kes, duduk je lah negara ko. Patutnya ko ni di banned selamanya kt stesen TV Msia. Islam tapi perangai? Ehhh… semak lah hawau. Pelakon low class… pergi drag jual bontot kat Changi bawah pokok pun bagus.. euw!

    • Anonymous

      September 3, 2019 at 4:24 pm

      Kak rusnah jb..mulut jgn busuk sgt bole tk..ish ish..muka tk lawa aku tk kisah jgn hati busuk mcm mulut kau jgk..suka menghina orang..phuiih..
      Btw Rosnah mat aris pun tk mulut busuk macm kau..jamban kt jb gi cuci dulu bersih2…bayk taik tu..sblum mengata orang..

    • Jiran

      September 3, 2019 at 4:32 pm

      Ko triggered dgn akak Rusnah sgt tu knp? Bangla dan Indon pun x copek buat kelakuan memburit cam dia ni. Byk jer yg ok… pun boleh bergadai nyawa naik sampan dtg Msia dan Spore cari kerja demi RM900 s/bln. Yg ko… x habis2 buat onar. Lelaki mcm ni x patut dikerat kasi buaya lapar mkn telor2 kepam ko tu!

    • Anonymous

      September 3, 2019 at 4:36 pm

      perangai cm puak kunta … eeee… go to hell la you…. depan ustaz ebit liew tau plak blkon konon myesal la. bloody fool singapork la you!

    • Anonymous

      September 3, 2019 at 4:37 pm

      attitude mcm jubor x cebok, busok la ko ni alip!

    • Anonymous

      September 3, 2019 at 4:24 pm

      Pernah ada kes curi handset dulu kan? Cisss.. lelaki cam ko ni mmg memalukan. Bangla pun tahu cari kerja halal la bro. Singapore konon, podahhhh!!

    • Anonymous

      September 3, 2019 at 9:01 pm

      Singapore = singapork

      Malaysia = malingsial

    • Anonymous

      September 4, 2019 at 9:21 am

      ANJIRRR

    • Anonymous

      September 4, 2019 at 12:36 pm

      spork tu saper???? mak bapak ko kan yg tiap2 pagi berebut-rebut beratur panjang join those thousands of malingsian pat CIQ Woodlands nak masuk Singapore nak cari makan pat Singapore kan. dasar miskin merempat nak masuk Singapore pun tak mampu nak banyak bunyi pat sini sial.

Loading...
To Top