Written by Bella | November 28th, 2017

Ditegur Chef Wan kerana sikap dan lawaknya yang dikatakan agak terlampau, Nabil Ahmad pada konsert Gegar Vaganza 2017 minggu lalu cuba untuk mengawal setiap kata-katanya dan mengubah gaya pengacaraannya. Kalau ada lihat, lucu jugaklah Nabil dengan ayat-ayat yang agak skema dan berubah menjadi seorang yang lebih serius.

Antara kata-kata Nabil ialah:-

Mungkin anak-anak kecil akan tengok, mungkin ia akan jadi pengajaran untuk semua orang, jadi nak berubah untuk lebih baik.

Mengenali Nabil sebagai seorang yang nakal dan kelakar, juri GV 2017, Datuk Ramli MS ataupun Tok Ram meminta Nabil untuk menjadi diri sendiri dan tidak terlalu memikirkan kritikan orang lain.

Just be yourself. Kau bayar bil sendiri, bukan orang lain.

Malah, netizen juga bersetuju dengan kata-kata Tok Ram dan mahu Nabil yang kelakar dan nakal itu kembali memeriahkan rancangan tersebut.

Siapa yang tonton GV 2017 minggu lalu? Apa pula pendapat anda? Rasanya Nabil boleh sahaja terus berlawak asalkan tidaklah membangkitkan isu sensitif.

41 responses to Cuba Ubah Gaya Pengacaraan : Tok Ram Dan Peminat Mahu Nabil Jadi Diri Sendiri

  1. loversvshaters says:

    yuppppp!!! betul tu!!
    Nabil….jadi diri sendiri.
    xsuka tgk nabil nampak kaku je pentas

    11

    6
    • Gurlzz says:

      Yeahh . Go nabil.. susah ke senang, baik ke buruk netizen dan pengkritik ada dimana2.. bohong la dorg klau tengok gegar vaganza kalau bukan sebab host yg hebat nabil n jihan .. korang terbaik setakat ni

      3

      5
    • Anonymous says:

      susah ckp dgn org x cerdik ni. bukan x bagi dia melawak tp kontrol sikit bahan lawak tu. jgn buat lawak lucah, lawak sindir org, lawak merapu yg memainkan org. johan raja lawak & paknil tu lg lawak. tp xdelah smpai kena tegur mcm si nabil ni.

      43

      1
      • loversvshaters says:

        X CERDIK ??????

        AWAK CERDIK SANGAT KER ????

        4

        15
        • Anonymous says:

          sbb aku cerdik la akk xpaham lawak bodoh dia.

          27

          0
        • Anonymous says:

          ahh.., da tibe2 plak sume duk pakat sokong nabil bile tok ram suh die jadi dr sendiri. bile org dihormati bersuara, sume akan menyokong. dulu kemain lagi sume kutuk nabil. siap chef wan ckp bkali2 dlm instagram die, tok ram pesan ‘bantai’ je si nabil. last2 tok ram sendiri sokong karakter nabil. hah chef wan, skang ape cite?

          3

          6
      • mat nabil jugak says:

        kan.melawak la..tak kesah.sbb kau mmg pelawak nabil.netizen hentam kau bukan sbb nak kau jadik serious dan tinggalkan lawak atas pentas.tapi nak kau tahu beza melawak dan menghina org.tahu beza melawak dan kurang ajar.tu je.

        31

        0
    • ChefHeterosexual says:

      tapi chef sekor oh my english penulisan tak reti nak pakai punctuation tu dah 2 kali petik nama tok ram nak justify komen dia pasal nabil tu. alih2 sebenarnya tok ram yg kata just be yourself. malu dikkkkk/tokkkk

      5

      11
      • Anonymous says:

        bukan xpernah dengar tok ram suruh juri jemputan “bagi” kat pengacara yg “kurang ajar” secara live. xkan la chef wan nak buat citer..lagipun bukan masalah melawak jadi isu kat sini, adab melawak tu biar cantik..comedy with brain pls

        23

        0
    • acik ronggeng says:

      aku tgk gv pun sebab nabil and jihan. nak dgr diaorg celoteh je… time nyanyi2, aku buat2 sibuk basuh pinggan, makan nasi, kopek bawang utk sarapan nasi lemak pagi esok. masa gv musim 1, haram aku tak nonton. boring. dgn host asik nak memekikkk je.

      1

      8
  2. nok gebuzzz says:

    boleh jadi diri sendiri..mmg bagus,tapi cuba control…jgn over sgt!!org menyampah…

    33

    0
  3. 123456789 says:

    diam lah CW.
    Kau kalau nak tegur..pergi tegur sajat. dia lg pengaruh besar kpd LGBT.
    Pergi Tegur anak lelaki kau jangan bukak baju tunjuk perut dia yg fit tu.
    pergi tegur bf sajat yg terang terang mengamalkan hubungan songsang.

    CW tak habis habis cakap RMS suruh belasah/maki nabil bila nabil kurang ajar.
    sebenarnya CW tak tahu RMS tu bergurau. kita sendiri dapat tahu itu mmng bahasa RMS sebab RMS mmng selamber dengan nabil dan jihan. Belasah/Maki tu bukan bermaksud suruh CW tegur cara nabil, tapi membalas usikan nabil time tu jugak dalam nada gurau bukan serius.

    dan kalau korg perasan..kenapa RMS tak pernah tegur Nabil dan jihan?? sebab dorg mmng bergurau n dorg paham itu gurauan.. dannnnnnnn RMS pernah cakap..eh nabil kau memang kurang ajar kan. pastu nabil gelak and RMS ckp ala nabil, inikan rancangan hiburan.

    kenapa CW beriye iye sangat ni?

    pergi tgk IG RMS, tengok video dia dgn Hazami Dan nabil. Siap cakap setan, Plastik la bodoh. Nampak tak dorg tu mmng dah rapat . itu sebab la dorg dah terbiasa bahan membahan antara satu sama lain.

    CW yang tak de kene mengene dengan GV sibuk memanjang.dan korg nitizen semua pandang dari sudut negatif. cuba tukarkan pengacara ke pengacara lain..mesti hambar seperti rancangan lain.

    CW jgn nak sibuk sangat dengan org lain. perbetulkan diri sendiri dan keluarga dahulu. Kadang kadang awak pun tersasar jauh dari landasan. Buat Lawak pasal MH370, tegur Chef Nik,Anak tipu pengalaman semasa MasterChef, anak bercerai berai, masuk kan video mak tp xtutup aurat mak. kita amik semua ni positif ye CW.

    masing masing dalam industri yang sama,, kita kene paham skop keje masing masing.awak chef yg mana klu awak marah pasal makanan tak sedap tak mengapa. dan nabil pengacara/pelawak..kene paham lawak dia.
    xde istilah nabil mengacau juri nak bercakap. mungkin itu memang arahan yg diberikan kpd nabil bg mengelak kan suasana tegang..

    hety kosendang pon ok. RMS pon ok. Juri Jemputan Pon Ok.

    P/S, RMS Suruh CW belasah / maki nabil bermaksud, suruh sound dgn nada gurau seperti semasa Zainal Abidin sound Nabil ‘aku tak nak amik MC kurang ajar mcm kau’ .setel. zainal bergurau and nabil tak pernah panjang isu tersebut.

    jamal abdilah pon pernah sound nabil..tp isu tersebut sampai situ sahaja. Itulah Maksud RMS suruh belasah/Maki Nabil. Bukan suruh menegur panjang lebar berhari hari. harap korang semua paham

    17

    1
  4. Bob Barli says:

    Bukan aritu tok ram pesan kt chef wan ke suruh ‘belasah’ nabil cukup2? Aku tak ingat kat post BN yg mana satu.

    11

    0
    • Suasuwei says:

      Tok Ram kan Astro bayar…dia pun Ada Bill nak bayar sana sini. Jadi sembahlah Astro. Biarlah masyarakat Kita take adap sopan….asal boleh bayar bil. Anak ko nabil mesti tak tahu hormat org tua nanti…tapi apa nak kisah, bapak dia nabil…bapak nasihat kena jadi diri sendiri.

      10

      4
      • cilimanis says:

        ek elleh…benci sgt dgn nabil ke…kuikuikui…
        nabil best ape…dah pelawak…mmg macam tu la…kalau tgk jozan ke, bocey ke…sama je…
        tak kira apa org kata…bagi saya, org macam nabil ni rare…ade bakat besar..

        1

        9
      • cilimanis says:

        awak mesti tak langgan astro kan??sebab tu awak sopan sangat…kihkihkih…

        0

        0
    • noname says:

      Mmg Tok Ram ade ckp gitu. Tp pada aku, mksud Tok Ram ckp mcm tu kt Chef Wan, dia suruh Chef Wan layankan merapu si nabil tu, semburkan je balik. Bknnye maksud suruh Chef Wan marah betol2 pon… mcm Tok Ram pon, kan melayankan je si Nabil ngn Jihan tu. Dia pun selambe je kutuk Nabil n Jihan tp sume tau die gurau… Chill… (>_^)V

      14

      0
    • chef wan lurus bendul says:

      tok ram pesan kt chef wan suruh ‘belasah’ nabil cukup2. Tapi maksud dia tu belasah masa ON AIR dengan nada gurau mcm yang dia selalu buat. so that penonton akan gelak2.
      tapi si tua Chef Wan tu lurus bendul.. dia ingat betul2 Tok Ram suruh belasah sbb x suka cara Nabil.. dia boleh senyap masa on air, tapi lepas tu bantai dekat IG dgn alasan Tok Ram support dia.. dah tak pasal jadi kes. lengkali Tok Ram kena hati2 bergurau dengan orang lurus bendul camni.

      10

      0
  5. Anonymous says:

    Tok Ram bergurau jer tuu….hehehe…

    2

    1
  6. silverguy68 says:

    boleh je melawak tp jgn menyampuk ketika juri bg komen …

    15

    0
  7. Joe says:

    Kan dah ckp, byk kali, ini just entertainment, mike ang pun ckp, dah 4 musim, gurau nabil dgn hazami bla.bla. biadap, wei tok ram gurau hazami hari tu x biadap, skit2 sentap. Org tgk je, dh hbis rancangan, tido, esk tu keje, ini sibuk terbawa bawa, karang aku ckp cuba tgk negara lain punya siaran entertainment dia, baru terbuka minda skot, x yah jauh la, singapore pun ckp, jap lagi ayat ni plak kuar, adat diorg lain, kah kah kah..ini ayat korang ambik pengacara lawak, kan lawak kurang ajar, itulah jadinya, wei karang ambik alif satar dan sha yahya sendu hbis, ko kutuk plak…

    4

    2
  8. Suasuwei says:

    Asal boleh bayar bil…
    Jadi diri sendiri….

    0

    0
  9. Dandelion23 says:

    Iye…betul kata2 tok ram. Org2 yg bodoh sombong jer tak akan faham. Sendiri yg bayar bil sendiri, kan?? Di akhirat pun samalah..Sendiri bayar bil sendiri ye tak? Alah..bil akhirat tu. Jadi..teruskan lah cra awak ye Nabil yg tiap2 kali kena kecam tu. Haha. Syabas Haji Nabil! Saman jgn tak saman. Wahaha. Haji2.

    2

    0
  10. Ezry says:

    Be urself nabil…but at the same time kena pandai adjust n adapt urself to the situation…let say klu kena pggl jd pengacara utk pgrm rasmi krjn atau di raja(juz let say if its happen) xkan kena guna approach yg sama dlm GV kan…msti adjust sket gak kan supaya sesuai dgn keadaan…i like nabil sejak RL2 lg…n dgn sdkt latihan he can be the next harith iskandar

    3

    0
  11. liz says:

    tapi bila suka potong org bercakap mmg annoying & kurang ajo

    9

    0
  12. vasdbvgagbad says:

    akhirnya ada jugak org lain rasa mcm aku rasa.tok ram suruh balas/belasah time tu jugak .maksud suruh layankan nabil time tu jugak. bkn berjele jele di ig

    to noname

    3

    0
  13. Anonymous says:

    Jadi pengacara atau bidang yg terpaksa berhadapan dengan penonton dan orang ramai,mahu tidak mahu akan ada satu garisan di panggil limit batas antara normal dan keterlaluan.Cuma aku nasihatkan Nabil,belajar belajarlah dari pengalaman pengacara seperti Aznil dan AC,mereka juga membuatkan orang ramai terhibur tapi dalam masa yang sama,mereka sentiasa ada batasan antara mengacara dan keterlaluan.

    2

    1
  14. Mak esah says:

    Kalau bukan nabil n jihan jd host tak hade maknanya nak tgk gv tu..harapkan chef wan tu jd host comfirm haus n hauk!!.dgn menggediknya dgn memondannya..choiii sgttt!!!

    1

    0
  15. Anonymous says:

    teruskan nabil,esok kalau kena santau dek orang yg tak puas hati,bukan kami yg kena tapi kau sendiri yg kena,ada kami kisah…hahaha

    5

    1
    • Pui says:

      Astro pun x kisah dik dia mengacara mcm tu, ada yg skrip dan ada yg add lip sndri. Adik kisah sgt ni, walhal astro x kisah pun, entertainment je dik

      0

      0
  16. Anonymous says:

    hipokrit lah tok ram ni. mula2 suh chef wan bantai so that si biadap dua ekor ni slow down. lepas tu cakap lain pulak. pirah!

    0

    1
  17. anonymous says:

    tak de gossip lain ke nak muntah gosip dua hekor malaun ni

    0

    0
  18. makmak says:

    Just be yourself, takde masalah.cuma toksah la melawak lucah,dan belajar hormat orang. tu penting :) kalau lawak tu ada unsur lucah,memang tak sesuai untuk semua peringkat umur.

    2

    0
  19. suhaimah58 says:

    kena faham kiasan tok ram tu .. nabil pun xyahlah sarcastic sgt ‘nak berubah’ .. nak berubah, berubah jelah nap enak kena quotes ayat chef wan .. x ke sarcastic .. purak2 je lebih tu .. tok ram maksudkan jd diri sendiri sbb dah ko mmg pelawak tetapi hagak2la nak melawak jgn smpi kuang hajor jgn merendahkan org etc etc tu sbnrnye maksud tok ram bukan ko leh wat sesukati hati maksudnye … adoii kesian x fhm #apapuntakboleh

    1

    1
  20. Damien thomas says:

    Aku tengok VG sebab Nabil nabil nabil nabil…lepas tu..jihannn..jihann dan tok ram ..aku suka tok Ram bila dia menyakat Nabil..power beb…
    Serius aku cakap…memang tengok Nabil Jihan dan Tok Ram…gurauan yang tak memberi kudis pun pada orang yang ada OTAK
    DSV pun suka dengar ketawa dia ketawa orang JAHAT dia tu bestttt

    2

    0
  21. mat lentuk says:

    dowh betul lah….tak salah nabil melawak …tapi jgn suka potong cakap juri especially hetty tu…hiyaaa..itu pun tak leh nak pikir …hazami sendiri pun bengang tgk muka nabil hari tu asik asik potong ckp juri…dekat meletop pun sama masa jemput raline shah…sampaikan raline kata kamu ni kenapa sihhh suka potong cakap aku…itu pun korang tak reti2 lagik

    1

    0
  22. Fara says:

    Bkn nk ckp negatif tp xtaw npe makin lama cara die mengacara makin xde respect…dulu mula2 muncul elok je..dgr pn best..hr tuh tgk GV yg record je…mmg 1st time tgk sambil cepatkan rakaman bila time host bercakap..sbb sume ayat2 yg die guna ayat sarcastic & perli balik kata2 chef wan..sampai la tok ram tegur suruh jd diri sndri baru la ayat die xde perli2 dh..xde feel tgk GV kali ni..best GV3 plak ase…

    0

    0

Leave a Comment

Optional