Written by AbangNara | September 16th, 2013

Seorang demi seorang selebriti tanah air bakal menamatkan zaman bujang mereka. Pernah digosipkan mempunyai hubungan cinta dengan Bront Palarae, Cristina Suzanne membuat pengakuan yang dirinya bakal bertunang 13 Oktober ini dan seterusnya melangsungkan perkahwinan pada Januari tahun hadapan.

cristina suzanne tunang

Jejaka yang berjaya mencuri hati Cristina Suzanne adalah kawan sejak di sekolah menengah lagi. Untuk anda yang tidak tahu, gadis kacukan ini berasal dari Kuantan, Pahang. Bakal tunang Cristina adalah pilihan ibunya dan muda 2 tahun daripadanya. Kata Cristina:-

Kami kenal sejak sekolah menengah, maklumlah Kuantan bukan besar mana, pusing-pusing jumpa orang sama. Bagaimanapun sejak bekerja kami tidak pernah berhungun tetapi Ramadhan lalu dia datang ke rumah untuk merisik.

Kebetulan, mami memang suka keperibadiannya dan menasihati saya supaya menerimanya sebagai suami. Saya pun senang dengan sikapnya yang baik, sangat menghormati orang tua dan pandai ambil hati adik-adik saya.

Dia terima saya seadanya dan tidak tahu saya pelakon sehinggalah bertemu mami. Saya dengar dia ada risik dengan kawan bagaimana sikap saya dan apa kerja saya tetapi tiada seorang pun bercerita yang saya bergiat dalam bidang lakonan.

Walaupun dia muda 2 tahun daripada saya, dia lelaki matang dan berfikiran jauh. Saya suka dengan cara dia berfikir dan kami sekepala. Paling penting, dia layan saya dengan baik dan menghormati saya sebagai bakal isterinya.

Sepanjang kenal, ada beerapa kali saya uji dia dan nampaknya pilihan mami adalah yang terbaik.

cristina suzanne

Jutaan tahniah diucapkan kepada Cristina Suzanne atas berita gembira ini. Semoga segala perancangan akan berjalan dengan lancar. Tak sabar nak lihat wajah bakal tunang Cristina. Pasti sama cantik dan sama padan. Kepada peminat pelakon cilik ini, jangan lupa doakan kebahagiaannya.

36 responses to Cristina Suzanne Tunang Oktober Ini, Kahwin Januari 2014

  1. Rock says:

    Bakal tunang dia muda 2 tahun daripada dia pun tak pe sebab muka dia pun comel and mcm budak2 je.

    0

    0
    • @nn says:

      tahniah….btw, klaka plk rse bila abg nara bg soklan mate dak 3 thn sbg syarat utk komen di keluar kn… hahahahaha….

      0

      0
      • Salbiah says:

        Eurasian ke ? Chris tak leh lawan kecantikkan Nadiya Nissa . Love Nadia Nissa Forever !

        0

        0
        • Anonymous says:

          memang ler Nadiya Nisaa heroin paling cantik,paling hebat dan paling popular sekali kat Malaysia….satu2 heroin yang cantik jelita sesuai dan layak digandingkan dgn hero2 kacak tampan kat Malaysia………

          0

          0
        • dadih says:

          lawa mende..gigi pun jarang..bleh sumbat biskut ikut celah gigi..puiiii

          0

          0
        • whiteboardmarkermerah says:

          Celah bedah mane? Berkali ganda Cristina ni cantik dari Nadia Nissa tu.

          0

          0
        • saya says:

          Wat nadiya nissa ckp cantik pe mata tu kero ke ape… gigi potong agar2 berterabur tk rata sebab tgh2 putus….

          0

          0
        • K.A.A says:

          ok la tu walaupon baru meningkat naik tp dia berani mengaku dia nak kawen…

          0

          0
      • BUNKFACE NO.1 says:

        melepas lah….semakin ramai heroin Malaysia nak kawin, nak tgk tv dah tak syok lagi kalau tgk bini org berlakon

        0

        0
    • Dr. Halimaton Said says:

      Nafsu majoriti lelaki pada seorang wanita yang berambut pendek dan boobs kecik hanya pada tahap 10% dibanding dengan pada wanita yg berambut panjang (markah lebih kalau de initiative tambahan colour, highlight, perm or rebonding) dan tubuh wanita yg besar diatas tapi kecik dari pinggang ke bawah iaitu 90%. Dari survey dibuat mendapat respond 1,500 lelaki yg ditanya soalan, 1,489 memilih pilihan no. 2. Sebab itulah wanita-wanita yang dimadukan kebanyakkannye madu mereka berambut panjang dan lebih moden. Sedar-sedar lah wahai kaum wanita ku..

      0

      0
  2. Anonymous says:

    tak tau dia pelakon? aku mcm selalu dgr ayat ni..

    0

    0
    • najewalatif says:

      Dia ni bukan popular sangat mcm tasha shilla atau fasha sendha, ok lah aku tulis jugak neelofa….
      Tapi dia ni mcm kecewa jer yer…..

      0

      0
    • Olga says:

      xpelah at least dia ni xde lah POYO nak mampos mcm c Black PPRT tu!
      Siap boleh bg statement yg dia tu popolar seantero dunia! last2 bini dia pon x kenal dgn mamat PPRT tu!

      0

      0
    • Selena Gemas says:

      Kalau dia ckp camtu kira leh terima dek akal la jugak dia bkn popular pn kot2 la kan mamat tu x pasang astro kt umah mmg sah2 la x kenal pompuan ni pelakon..kalau org mcm dia yg kuar statment mcm tu kira logik la juga….

      0

      0
  3. lurima says:

    Pilihan ibubapa tu berkat..hehe

    0

    0
  4. 1P says:

    “Walaupun dia muda 2 tahun daripada saya, dia lelaki matang dan berfikiran jauh…” klise sungguh…mcm selalu ku dengar ya..

    0

    0
  5. hellohai says:

    nama sebenar dia ape ? aku ingat dia mix omputih dgn cina . comel sgt . tahniah

    0

    0
  6. papamok says:

    Girlfriend aku potong rambut pendek sebijik mcm dia. Untung aku.

    0

    0
  7. lawa jugak dia ni..naper cari yg lebih muda..hmmm

    0

    0
  8. […] bertunang 13 Oktober ini dan seterusnya melangsungkan perkahwinan pada Januari tahun hadapan Read More This entry was posted in Entertainment and tagged 'TUNANG', 2014, Cristina, Januari, Kahwin, […]

    0

    0
  9. ntahpapantah says:

    aduhaii..btol le nie..frust ngn mamat bront tue..karang tak mgaku lak..besalah pompuan klu dh frust memg tkp muat je pastu 2 3 dian leh lak ckp xde persefahaman..anywy wish u all the best both for u and bront as well..bg nara? xnak celok ceta sal jue ajis dah de anak kerr? katanyeee anak angkattt…angkat la sgttttt

    0

    0
  10. biase je says:

    lawa? biase je die ni. dua kali teserempak kat giant sek13..selebet..

    0

    0
  11. bintang83 says:

    congrate….smg sampai ke jinjang pelamin dan kekal ke hujung nyawa….

    0

    0
  12. lon says:

    apesal kalau artis je mesti akan sebut mcmni ” masa mula kami berkenalan dia tak tahu yang saya ni artis” . cam poyoo jee

    0

    0
  13. lon says:

    apesal kalau artis je mesti kuar statement ni ” masa mula kami berkenalan dia tak tahu yg saya ni artiss..” bluwehhh poyooooo.xkan x kenalll slalu masuk tv

    0

    0
  14. adnan semput says:

    siapani, tak kenal. next!!

    0

    0
  15. Reyazr says:

    Melepas lah aku..hem

    0

    0
  16. OhNoOhMy says:

    Pernah terserempak dengan si comel ni with the bront dalam lrt, ingatkan ni la bront sembunyikan selama ini.. adakah ini erti kekecewaan,itu la benarla jodoh itu ditangan tuhan.. semoga si comel ni berbahagia dengan si dia yang lebih baik n lebih menghargai… =)

    0

    0
  17. anakmalaysia says:

    Aku selalu rase nak tergelak or nak termuntah bila tiap kali ade org wat keluar nama Nadiya Nisaa sebagai artis yg cantek……sapelah yg puji sngat si Nadiya ni. Mestilah ahli keluarga dia kan. Nadiya tu tak lawa pun, plain jane je. So takyah lah nak compare dgn artis2 yg cantek, lebih2 lagi yg mix. Baik gih check mata …. Nadiya Nisaa tu tak lawa…..

    0

    0
  18. Mat bandar says:

    haihhh sian dak neh..dia mmg nak ke bront dulu..pnh bagi statement kat paper cam dia suka kat bront tapi bront tak ckp pape pong…dia ingat dia byk cantek..so bront pong nak ke dia kot..padahal bront da ade gf hahahaa..perasan cantek je dia neh…

    0

    0