February 20th, 2019

Kopi merupakan minuman kegemaran kami, satu hari tidak dapat minum rasa macam tidak lengkap pula hidup ini. Bukan sahaja boleh menambah tenaga tetapi aroma kopi itu sendiri mampu membuatkan minda ini rasa tenang.

851x315

Setelah beberapa lama hanya meminum kopi daripada satu jenama sahaja, kami mula ingin eksperimen dengan rasa daripada jenama kopi yang lain pula. Tentunya, kualiti dan rasa kopi yang sedap menjadi keutamaan kami.
Sudah mencuba beberapa pilihan kopi di pasaran, kami begitu tertarik dengan satu jenama kopi terkemuka UK iaitu Costa Coffee. Aroma kopinya cukup memikat ditambah pula dengan rasa yang ‘smooth’ dan dihasilkan daripada biji kopi istimewa.

851x315-a1

Atas permintaan ramai dan bersempena perayaan Tahun Baru Cina, Costa Coffee memperkenalkan semula pilihan kopi berperisa Salted Caramel lazat kegemaran ramai.
Ia turut menjadi pilihan model dan pelakon terkenal Amber Chia. Kena rasa dahulu baru tahu apa bezanya Salted Caramel Costa Coffee ini, pasti anda tidak menyesal.

AMBER-PORTRAIT-001

Anda boleh menikmati tiga minuman yang berbeza iaitu Salted Caramel Hot Mocha, Salted Caramel Hot Chocolate dan bagi yang gemar minuman sejuk, anda boleh dapatkan Salted Caramel Iced Mocha.
Costa Coffee juga sesuai untuk mereka yang mempunyai gaya hidup dan jadual seharian yang sibuk seperti pelakon popular Sharifah Sakinah. Mesin kopi layan diri inovatif daripada Costa Coffee menggabungkan kopi berkualiti tinggi dan susu segar dengan teknologi yang canggih. Pantas dan mudah!

View this post on Instagram

 

Dengan busy life Kinah yang penuh dengan Events, photoshoot, drama shooting dan nak spend time dengan family memang terkejar-kejar ke sana sini sampai kadang-kadang tak sempat nak termenung sambil hirup kopi. Tapi sekarang memang tak perlu parking dekat coffee shop, beratur panjang2, tunggu barista prepare coffee dah boleh layan kopi sedap hari2 dengan carik sign Costa Coffee di stesen minyak. Senang je just singgah isi minyak dekat, carik vending machine Costa Coffee and voila siapp! Memang I really layan sangat rasa kebanyakkan flavour Costa Coffee ni especially my favourite is Salted Caramel. #mycostacoffee @costacoffeemalaysia

A post shared by Sharifah Sakinah Al-Khaired (@sharifah_sakinah) on

Kelazatan kopi jenama UK ini bukan sahaja boleh diperolehi di kebanyakan stesen minyak Shell di seluruh Semenanjung Malaysia, tetapi juga di stesen LRT terpilih di Lembah Klang (klik di sini untuk senarai penuh lokasi) .

4

Berita lebih gembira, kini kopi premium ini boleh didapati di WHSmith, Jeti Pulau Langkawi. Lepas ini, bolehlah menikmati keindahan pulau serta pantai yang cantik sambil menghirup kopi yang menjanjikan kelainan serta kelazatan yang tiada bandingan. Memang feeling habis!

visual-2

Turut ada pelbagai jenis pilihan kopi popular seperti Hot Latte, Cappucino dan juga Iced Strawberry.

Aiman-Shell-UGC

Apa tunggu lagi? Jom rasai keenakan kopi Costa Coffee, percayalah anda tidak akan menyesal dan pasti akan jatuh hati dengan jenama kopi nombor 1 di UK ini. Untuk maklumat lanjut layari Facebook  dan Instagram Costa Coffee Malaysia 


11 responses to “Costa Coffee Salted Caramel Kegemaran Ramai Kini Kembali”

  1. Anonymous says:

    kopi dh x ada di opis, bos dah cut kos..mcm gomen cut kos..

  2. Bob Barli says:

    Aku pernah rasa sekali. Tak sedap ditekak aku. Bg aku, yg sedap :
    1. Coffee Beans
    2. Starbuck
    3. McCafe
    Mana-mana peminat coffee tegar tolong suggest kopi yg best.
    Kalau ketagih nk coffee sedap tapi nk yg murah, so far yg boleh challenge aku rasa Nescafe Cold Brew. Not bad. Sorry Costa.

    • wekkkkkkk says:

      bagi aku yg sedap..kopi jenama :
      1) Che Nah
      2) Agromas..white cofee
      3) Kopi timbang

      keluaran bumiputera turun termurun. Cuba sekali pasti nk berkali2.

    • wekkkkkkk says:

      4) Kopi Luwak….yg mampu je..

    • AJ says:

      taste kita sama la. kalau nk yg mur mur bancuh sendiri kopi hang tuah uncang yg dlm tin tu. pastu taruk susu. sedap la jugak bila dh ujung2 bulan ni

  3. Anonymous says:

    cup kecik rm10 tpi x sedap. komen jujur ye ;)

  4. Anonymous says:

    pengemar kopi ni semuanya kurus papan

  5. kopikirla says:

    brp hengget ???? ritu g shell kopi bese pn rege 4-5 henggetttttttt

Loading...