Written by AbangNara | July 6th, 2009

chef wan

Jutaan tahniah kepada Chef Wan kerana diberikan anugerah Selebriti Chef Terbaik Dunia di Gourmans Award 2009 baru-baru ini. Satu lagi anugerah yang Chef Wan menang malam tue antaranya ialah buku resepinya menjadi buku kutipan amal yang terbaik.

Diulangi sekali lagi yang Chef Wan menang anugerah Selebriti Chef Terbaik Dunia. D.U.N.I.A(eja betul-betul ye adik-adik). Buat kerajaan Malaysia dan mereka-mereka yang berkaitan, kami ingin maklumkan kepada anda yang Chef Wan ini adalah warganegara Malaysia bukannya India.

Silalah bagi gelaran Dato’ ke apa ke yang sepatutnya kepada Chef Wan. Bukan sikit nama Malaysia diharumkan oleh Chef Wan. Malah sepanjang dia buat road tour seluruh dunia, nama Malaysia sentiasa dia jaja kat mulut. Kiranya dah jadi macam duta tak rasmi Malaysia.

Ini dah menang anugerah bagak besar kalau tak dapat apa-apa title tak tau ler. Kak Pah yang tak pernah menang anugerah International pun leh dapat Dato. SRK yang cuma pernah wat shooting kat Melaka pun leh dapat Dato’. Takkan Chef Wan tak boleh kot?

Takkanlah nak tunggu sampai orang tue dah tak ada kat dunia nie baru sibuk nak bagi gelaran. Contoh terbaik ialah Allahyarham Tan Sri P. Ramlee ngan Allahyarham Sudirman. Dah lama meninggal dunia baru terhegeh-hegeh nak bagi title tue la, title nie la. Apa pekdahnya dia dapat menatang tue padahal tengah dalam kubur?

Buat mereka yang berkenaan, fikir-fikirkanlah ye. Oh ya untuk makluman anda, Chef Wan nie asalnya dari Raub Pahang. Jadi kerajaan negeri Pahang tue silalah buat apa yang patut.

Comments are closed.