January 22nd, 2015

Datuk Chef Wan kini sedang mendapatkan rawatan di Hospital Gleneagles Jalan Ampang kerana menghidapi penyakit bronkitis. Sebelum ini Chef Wan telah mengalami batuk-batuk sejak pulang dari Langkawi. Mungkin keadaan cuaca yang tidak menentu turut menurunkan kadar kesihatan Chef Wan. Menariknya, Chef Wan ditempatkan di dalam wad presedential suite yang bernilai RM3,800 semalam. Nasib baik itu semua dibayar oleh insurans miliknya.

serina chef wan

Abang Nara juga ada mengambil insurans untuk masa-masa sebegini. Iyerlah, kita tak tahu sakit tue bila nak datangnya. Jadi apabila datang sakit, sekurang-kurangnya dah bersedia dari segi kewangan. Kalau berminat nak tahu pasal insurans, bolehlah SMS/Whatsapp ejen insurans Abang Nara iaitu Naf/Nizam di 017-3413043 atau email je diorang [email protected]. Bukan orang dewasa je boleh ambil insurans. Plan untuk anak-anak pun ada. Bulan-bulan bayar minimum RM100 dan Insya Allah boleh lapang hati bila ada kena masuk hospital. Cuba baca sikit apa Chef Wan cakap:-

My presidential suite room at the Gleneagle hospital is like a hotel pulak.It has its own office, two kitchen area siap dua peti sejuk and 3 TV.Bedroom, Living and asst or Maid TV area jugak. I was told all for rm$3,800.00 a night.When i was told mula2 almost nak jatuh pitam terus.

Tapi my wonderful AIA Insurance will take care of all that lah. Jika tidak saya sewa maid room tu sahaja lah. This is the beauty of having a good medical coverage. U will never know your rainy days. Sedia kan payung sebelum hujan kan.

Thank you to my wonderful friend Puan Laila Johari from AIA Insurance that always take care of my insurance need.
When u are sick u also want abit of style and glamour which u are accustomed with. Tak kan holiday sahaja nak tidur di hotel best2 5 star sahaja.

Jika sakit pun mesti selesa. Especially if u worked superhard for your money. So jangan rasa kedekut untuk membeli insurance medical tau. Its for yr own good and family. Nasihat org tua yg dah lama makan garam.

Apa pun, sama-samalah kita doakan Chef Wan agar cepat sembuh. Banyakkan berehat. Jangan main Instagram banyak sangat. Hehehe. Semoga cepat boleh keluar hospital.


Comments are closed.

Loading...