Written by Bella | February 14th, 2017

Sejak bermulanya tayangan drama Suri Hati Mr Pilot sehinggalah kini, nama Neelofa dan Fattah Amin sering dikaitkan lebih-lebih lagi timbul pula gosip percintaan mereka berdua.


Disebabkan perkata itu, fenomena #Lofattah cukup viral di media sosial dan hampir setiap hari ada sahaja cerita tentang mereka berdua. Kadang-kadang Neelofa dan Fattah enggan melayan gosip yang tercetus tetapi peminat mereka pula yang melebih-lebih.

Chef Wan di laman Instagramnya meluahkan rasa meluatnya dengan sesetengah netizen yang terlalu taksub dengan selebriti. Menurut Chef Wan, beliau sampai naik loya membaca cara peminat yang terlalu ingin menjodohkan pasangan tersebut.

Mari kita ikuti luahan Chef Wan :-

Apa pendapat anda dengan luahan Chef Wan? Makin menjadi-jadi kah peminat yang terlalu taksub dengan artis sehingga ingin menentukan kehidupan artis pujaan mereka?

77 responses to Chef Wan Luah Rasa Meluat Dengan Peminat Yang Terlalu Taksub Dengan Selebriti

  1. tweety2805 says:

    as salam chef wan…
    that Jantan has a name..
    and his name is ABDUL FATTAH BIN MOHD AMIN
    known as Fattah Amin….
    please be manners ok!
    pis yawwww :)

    12

    111
    • Anonymous says:

      eleh…tu pun nak sentap ke…jantan handsome kot dia sebut….ok pe!
      ko ingat sume orang ingat nama2 artis nih? da cukup bagus da tu DCW x panggil dia patah kayu kayan tau knowing mulut DCW tu cane kan

      142

      0
      • Anonymous says:

        zamn che wan dah berlalu. ko pergi settle kes serina nk cerai tu. dok sibuk hal org dah kenapa org tua???

        8

        62
        • dahlia says:

          bapok tua ni kuat melalut kan???…mcm lah dia tu perfect. eeee..please la. your days are numbered. shut the fark up, grandpa. have a long nap. thanks.

          3

          54
        • chef dapur kayu says:

          pondan tua…zaman dah berlalu dik. jelos lah tu tengok generasi muda bergetah dptl perhatian lebih di media social. biasalah tu….dia pun nk juga komen. hmnnn.

          3

          53
        • Kak Mah says:

          dia nk mcm dr mahathir sikit. x habis2 nk buat kacau. dekat2 lah diri dgn sejadahdan madrasah. era kegemilangan ko dpt lama menenui tarikh luput. kasi peluang pada org muda pulak.

          5

          83
        • Kiah says:

          akak antara setuju dan x setuju. selebriti2 veteran harus duduk diam jew. nak tegur tu boleh tapi jgn over. kita perlu bergerak selari dgn media social dan teknologi. bukan masanya lagi nk mencampuri urusan industri. ko siapa? adik michael jackson ke? sepupu donld trump ke? sekretari najib razak ke? ko tukang masak je. ko naik pun sbb ko kuat kelentong propa. whopps!

          14

          24
        • yg memesan says:

          alhamdulillah..rezeki Allah taala bg jgn lupa buat saham akhirat..dlm rezeki anda ade rezeki org lain…..x perli iri hati.

          8

          1
        • Mata mata says:

          Cw tu x reti senyap ke. Suka wat kecoh. Pastu yg dikecoh mesti mengutuk jer. Tolong la awak tu senior guna la otak skit. Lagi ko berkokok lg org menyampah. Jaga la nama baik ko tu. Xyah la diva sgt

          3

          3
      • tweety2805 says:

        x sentap…
        bukan pasal ingat x ingat…femes ker x femes…
        it’s all about manners…
        kot ada org bahasakan si serina tu Betina agak2 CW ni
        bertepuk tangan gembira kerrr??
        tu jerrrr….sila hadam yerrr….
        sekian….

        11

        18
        • anti chef bapuk tak seksi says:

          chef wan ni ketam.., salah org nampak saje. anak menantu dia semuanya ke makamah syariah. huhuhu

          11

          7
        • Anonymous says:

          bukan biasa je ke panggil jantan?? jangan nak samakan dgn panggilan betina pulak..yg tu ye lah nampak kasar..kalau cenggitu orang Kelantan tu sume no manners kah? panggil oghe jate oghe tino tu?

          26

          0
        • Suka hati akulah says:

          Tau xpe.. alah ape sgt la dgn buku si fattah amin ni. Dulu zaman2 majalah mangga kluar pun, berilmiah sgt ke content nye??? Page sehelai2 bukak hamekkkkk ko pic artis sexy seksa haaa depa boh setiap page. Takde sape pulak marah. Ohhh ayat famous majalah mangga time tu “berenang untuk kesihatan”! Dah macam majalah playboy ade lah.

          6

          1
      • Anonymous says:

        hipokrit..hari tu org hentam che ta beranak disponsor..dia juga kata sbb “selebriti”- selebriti milik public…x payah nk sentap sgt la.

        7

        4
        • chef sado & macho says:

          aku pon meluat gak tengok pondan tua…mulut terjuih-juih dok buat perangai sotong dia tu. kihkihkihs

          2

          14
      • Anonymous says:

        semua peminat fanatik lopatah boleh p isap juboq kerbau………… -dari peminat biasa2 ja..

        5

        0
      • m&m says:

        Yg sentap ngn komen chef wan nilah yg selalu doakan jodoh lopatah..wkwkwkwkw..meh bagi penampor sikit kot mau sedaq dari mimpi lopatah. gua sokong kata2 CW!!

        4

        0
    • Udin says:

      Oh my english…

      7

      5
    • Anonymous says:

      aku pon meluat juga dgn selebriti senja yg mulut mcm kak joy. secara pisikal nya jantan mulut…org pompuan pun x teruk mcm ko, sharnaaz dan azwan ali.

      6

      6
    • sporean gurl says:

      byknya artis yg busuk hati. semalam sharnaaz ni chef wan pula. mcm mana industri ni x berkembang. masing2 kuat berkelahi. mungkin sbb byk org melayu2 dlm industri ni. kalau byk melayu mesti problem…

      6

      9
      • Anonymous says:

        hmm right.

        7

        0
      • Ohyeah.. says:

        Sporean gurl

        Masalah dengki cemburu atau berkelahi dlm industri hiburan masalah universal bukan masalah org Melayu jer. Kt Hollywood atau Bollywood pun ada masalah sama. Ramai ke Melayu kt sana? Jgn nk longgokkan semua punca masalah kt bangsa aku!

        7

        0
    • AAK says:

      Mentality org MELAYU. terlalu taksub dgn artis… mmg btol ape yg DCW ckp..nk jual kereta konon mention nama artis org akn beli. Silap org la ko tanya… who cares klo artis tu pkai kereta tu.. Baik ko cerita psl condition kereta tu dr ko mention nama artis…apa..klo pkai kereta sama dgn artis dpt diskaun ke…tak kan… !! Artis kat Melaysia ni, bkn bgus sgt pon… x kan jadi kaya mana pon… time tgh femes mmg meletop la ko…esok da kertu…da x laku…jual produk pemutih la…perfume la..baju la…tudung laa….

      48

      0
      • ko pun samer says:

        bukan melayu je…kalau tidak xde le ruang gosip E!channel kt astro tu. ko tu tpikal melayu..nk salahkan mainkan isu bangsa. bodoh.

        6

        1
      • nyah says:

        jaga anak2 cucu2 dia dah la…bukan muda lagi pon. kecoh la chef wan maimonah versi bapok ni. hish…rimas.

        3

        3
      • Nano says:

        Pompuan pompuan fans Fattah yewww
        Pleaselah tambah acik -acik tu bergambar ngan Fattah himpit2. Tolonglah ustaz ustazah tegur sikit.

        1

        0
      • Ohyeah.. says:

        AAK

        Tolonglah jgn nk kaitkan mentality sesuatu bangsa dengan kadar ketaksuban mereka terhadap artis. Ada ko buat kajian sendiri? Setakat jadi ahli mesyuarat tingkap atau dengar ckp2 org jgn buat andaian serkap jarang.
        Dalam ekonomi yg tidak stabil skg baki dlm bank yg menetukan kuasa membeli.

        1

        0
    • minah latoya mulot longkang vazzzz says:

      Haha setuju ngan Chef Wan ni.

      17

      0
    • LL says:

      PLEASE BE MANNERS? LOL ENGLISH APA NI?? Tu la sibuk ngn jantan fattah ni smpai english pon terabur. Dik dari ko guna time ko utk menyibuk pasal fattah, apa kata gunakan masa tu utk improve english ko yg agak sadis standard wechat.

      7

      1
    • Tweetyy ngatt says:

      Hahahah rs mcm first time tgk komen yg takde like lgsung. Ps sat lagi die mai like komen sendiri

      1

      0
    • mak jemah tepi tingkap says:

      chef wan i lofa you lah. you took the words outta my mouse :D

      1

      0
    • Anonymous says:

      bodohh fanatik sgt

      0

      0
  2. Anonymous says:

    Sokong CW sgt²..peminat² dia je yg mcm terhegeh sibuk nk menjodohkan itu ini..mcm xde bnda lain nk buat..

    39

    0
  3. Anonymous says:

    Sy pn sokong cw… Rancangan masakan cw pn sy suka tgk… Wlupn pot pet pot pet tp ada isi n xkaku aka kayu kayan…

    25

    0
  4. Anonymous says:

    Betul kata kakak lofa fan fattah mcm lembu haha… Famili lofa dh nmpk tk suka fattah itu punfan doakan mereka berjodoh.. Fattah dipaksa kawin dgn peminatnya ape jantan tkde telo ke apa dia tkde mak bapak ke..

    6

    1
  5. orgtua says:

    Ouch! Ouch! Ouch!

    0

    0
  6. aku pun meluat gak says:

    dok sibuk pasal hal org..anak sendiri pakat cerai berai. podah la atok. pergi jga cucu2 ko tu je.

    6

    5
  7. jjay says:

    Dulu masa drama tv3 Hati perempuan tu..Peminat sibuk terhegeh2 nak jodohkn mia ahmad dan sharul ridzwan .Last2 tak berjodoh jua..wkakaka
    Bodoh betul peminat yg fanatik ni..
    #lofatahkk

    18

    0
  8. Anonymous says:

    chef wan..so 15 tahun sudah. dah x relevan.
    jom tengok chef nik mikael…handsome, macho mulut pun x longkang. kan??

    9

    3
  9. sentap says:

    sedap mulut ckp jantan…yg pompuan tu x nak lak ko sebut betina…jg la anak jantan sendiri yg chef celop tu…aku bkn la peminat fanatik fattah tu tp klo dia perangai buruk blh la ko panggil jantan…perbetulkan jantan ko wahai chef pondan

    6

    4
  10. apa daaa. says:

    dah la org tua…semakin ko cakap..semakin nyanyuk nampak. dah mmg zaman sicial media. siapa yg kuasai rating..dia la dpt populariti.

    4

    1
  11. kak ta says:

    jenis perut busok …kata org utaqra.

    4

    1
  12. Anonymous says:

    eleh.. kengkonon nak btau satu dunia yg dia baik dgn kaum kerabat tu, mak2 datin, puan sri2, datin2, datok2, keparat2.. puuuiiii

    3

    1
  13. elle says:

    kenape stiap kali aku bace ape yg CW ni komen mesti aku terikot loghat die skali adoiii

    4

    0
  14. Ulam raja says:

    Bukan taksud tapi menyampah.. Tak siapapun ingin sibuk MENYATUKAN 2 artis ne cuma mereka yang terlalu menunjuk nunjuk kan semalam keluar statement baru neelofa kononnya?sy ulangi kononya MENANGIS jadi sebagai pembaca,sy ulangi sebagai PEMBACA bukan PEMINAT rasa geram kerana kata kata beliau seakan akan memutarbelitkan kenyataan sedangkan NEELOFA yang memulakan dari awal..for CW kami tidak memerlukan nasihat yang bercampur kritikan,AWAK TAK BOLEH PAKAI

    4

    1
  15. Kak long says:

    Betul kata tweety 2805. Cakap biar ada ada adab sikit.chef wan..yang di panggil jantan tu ada nama..lahir je ke dunia mak bapak dia dah cukup bg nama ABDUL FATAH BIN MOHD AMIN. klu tak nak sebut nama penoh pun..sebut je patah..tak payah lah nak di sebut jantan. lupa nak tanya apa cerita anak BETINA chef wan yang rmh tga bermasalah tu..

    5

    3
    • tweety2805 says:

      thanks kak long sbb faham maksud saya…
      seindah2 & sebaik2 nama yg ayah & ibunya bagi….
      mungkin ada yg terlupa Fattah termasuk dlm 99 Asmaul Husna…
      tegur camtu pon dorg nak melenting kak long…
      saya pon x paham…

      1

      2
  16. Kak long says:

    Betul kata tweety 2805. Cakap biar ada ada adab sikit.chef wan..yang di panggil jantan tu ada nama..lahir je ke dunia mak bapak dia dah cukup bg nama ABDUL FATAH BIN MOHD AMIN.sebut klu tak nak sebut nama penoh pun..sebut je patah..tak payah lah nak di jantan. lupa nak tanya apa cerita anak BETINA chef wan yang rmh tga bermasalah tu..

    0

    4
  17. melati says:

    hg tk tahu kew org lg meluat kt hg…!!!

    2

    1
  18. chef tuuu says:

    sepatutnya chef wan sebagai org tua (memang dah tua pun.rumah kata pegi,kubor kata mari) gunakan la bahasa yg elok elok.tak kan tak tau beza kan antara jantan dgn lelaki.u suka ke kalau org panggil u “chef jantan tu,aku tak tau la nama dia siapa.yg mulut dia mcm puaka kalau kutuk org”…

    4

    1
  19. ayoi says:

    WEIII….PEMINAT TAKSUB FATAH DH MEROYAN DAAA….DIORG DH MAIIII DAA….HAHAHHA…CHILL LAAA….ORG TEGUR PEMINAT Y TAKSUB PN SALAH..TEGUR ARTIS PUN SALAH…APE MASALAH KORG SBNRNYE HAAA????MAKSUM SGT KE SI FATAH TU…APE Y BAIK TU AMIK LAA..X PYH TGK SAPE Y EBRKATA TP TGK APE Y DIPERKATAKAN…MMG BTL..PEMINAT FATAH Y OVER…

    aku sbnrnye kesian kat fatah sbb di jadikan boneka oleh peminat sndri…di sebabkan peminat dia y fanatik dan taksub nk mampus menyebabkan sel2 otak fatah x berhubung dgn baik…sggp membangangkan diri semata nk jg peminat..amik jln pintas nk cpt glemer..yelaa..xlme lg ABPBH nk dekat..mne tau kot2 blh jd “BINTANG PALING POPULAR” kannn fatah…hahahha…

    sentap x blh di tegur peminat fatah ni……y lg bangang siap buat solat hajat lg..adoiii….drpd ko buat solat hajat tuk si fatah y x beri syafaat kat korg ari kiamat nti lbh baik ko solat hajat tuk umat islam..dpt jgk pahala…berselawat byk2 ke…dpt syafaat kat akhirat nti…

    sila lah kecam aku wahai peminat bodoh taksub fatah aminn….

    5

    0
  20. nnininnnn says:

    alahai abng nara.chef wan ni punya ig private kot. asal boleh nak cedok. saja je nak laga lagakan orang.padahal dia tulis pun utk followers yg dia approve je pun. kau nak publish2.kecoh seyy.

    2

    0
  21. meowww says:

    dah2 la tu cw. anak2 ko pun tk belajar tinggi mana. sanak sedara pun kau hanj kan. duk diam atas tikar sejadah je la

    1

    1
  22. Anonymous says:

    Betullah apa yg Chef Wan cakap tu. Benda betul memanglah org Malaysia ni taksub tak bertempat dgn artis. Yg pakat kutuk CW ni kompom kipas susah mati Lopatah

    5

    0
  23. Anonymous says:

    He himself admit that dah senja x ambik kisah sapa dating sapa… so yg x senja nak ikut jadi senja juga ke????
    Dari penulisan tu bukan di tujukan pada peminat2 fanatic but datin2 tu … hehee peminat fanatic x ada Tanya pun dia malah ada yg tak kenal pun dia….ada aku kesah….

    0

    1
  24. Christiano R. says:

    That’s the power of being a public figure..Cuba tgk jenama2 international dorang smua berlumba2 pakai artis utk promote their brand..so sama la Kat mesia ni org melayu tgk artis pkai itu ini dorang pun nak ikut berangan jugak mcm artis..xde salah pun nak ikut lifestyle dorang selagi mampu. Biasa la peminat yg obseskan artis..tgk artis Hollywood lebih dasyat lg dorang nyer fanatic fan..cuma sesetengah org mcm chefwan ni rasa menyampah tgk org tgk up kot…kiukiukiuuuuu

    0

    1
  25. Anonymous says:

    orang yg lain yg xde kena mengena ni marah2 kenapa?
    tengok fattah tu relaks jer….
    bukan dia yang duk suruh orang suka dia pun.

    1

    1
  26. Anonymous says:

    rezeki mereka…fans pon ramai.

    0

    1
  27. kak mah kebabom says:

    Ntah lahhh naaak..bawa2 mengucap semua ye…bior le ke dia..org tua mmg mcm tuu..potpetpotpet tk habis2..

    0

    1
  28. Yekeni says:

    Mungkin dia fed up kot the salesman cakap che ta pakai kerete itu sebab dia yg lebih lama dlm industry. So bila salesman cakap gitu, seolah che ta is bigger than him, tergugatlah kot. Salesman ni pun satu…. kalau dia cakap sultan yg pakai, mungkin cw tak meroyan gitu….

    If you wanna make a sale and wanna do comparison, make sure compare it with someone who’s lebih atas dari the person you’re selling to. You’re supposed to make the buyer feel good, not feel mcm he’s a nobody compared to someone yg takde apa2 contribution melainkan pameran handbag, kasut platform, bulu mata, makeup kilo tu.

    Apa daaaa….

    0

    0
  29. Bapak ayam says:

    Si Chef tuan ni orang lain semua tak bagus, tak betul. Tang anak2 dia yang duk cerai berai tu pandai plk zip mulut. Anak ayam jantan yang dia duk kelek ke hulu ke hilir tu apa citer? Kaki jilat buntot kenamaan jugak dia nih.

    1

    1
  30. Anonymous says:

    Dia ni species cari friends with benefits je… tu mak datin2 IQ zero tak sedor2 lagi….

    1

    1
  31. Adikpuaka says:

    Heran betul bila seorg yg dah lama berada dlm industry bukak mulut bagi pendapat smua nnti melompat specially bila mengata kat org yg diminati. Bab mana yg salah? X betul ke apa yg dikata sbb peminat fanatik? Amboii makan dalam sangat kauorg rasa. Tp bila kauorg bukak mulut maki mahun sampai membait kan mak bapak lah.. tu kau org fikir pulak kan mulut2 pulaka kauorg? Ha lupa pulak budk2 sekarang bila nampk je artis x pakai tudung atau bukak tudung dah macam pengawal nekara and shurga dah manusia skng. Adoii nk tegur boleh tapi x payah lah sampai 500 org nak tegur benda yg sm.

    1

    0
  32. Kat says:

    Sian CW..dah tua rupanya dia..terpaksa la nyelit2 kontroversi org lain untuk diingati.

    Siannnn…

    0

    1
  33. wella says:

    tipu tak kenal artis lelaki tu… kalu xkenal xtulis status mcm tu… kenal la tu… konon xambik tahu… sbenarnya selalu bz body… kbiasaan klau tak tahu gosip2xx dia lebih diam jew..kan xtahu ape22xx skrg ko plak yg lebih… cw nim mesti jd stalker lofak nge fatah….

    0

    1
  34. .................................. says:

    hahahahahaha..I AGREE WITH YOU CHEF..wanna puke everytime i see neelofa-fattah thingy online..its obviously fake..u can see the ‘fakeness’ in both of them..they just want to sell stuff, make money out of some stupid malaysian..si apek lembut dr melaka (lupa namanya) yg punya agenda la tuu..selagi boleh kaut untung dr isu mereka ni, dia akan reka cipta dan jaja, media yg benar2 media mmg tahu ianya lakonan tapi yg memgfamouskan kedua org ni adalah blogger..mereka ni hanya nak org ramai buka blog mereka, komen etc..blogger buat duit..fattah n neelofa buat duit dari kebodohan ramai peminat2 malaysia yg agak bodoh ini..sorry, tapi ini realiti..

    0

    0
  35. Wawe says:

    setujuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

    0

    0
  36. anizj says:

    agreed with cw

    0

    0