Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Chef Wan Berang Bekas Menantu Buli Serina, Cuai Jaga Cucu

Serina Redzuawan, 35, anak kepada chef selebriti terkenal Datuk Chef Wan, mendirikan rumahtangga dengan Gavin O’Luanaigh, atau nama Islamnya Salehuddin Ghafar, 41, seorang warga Britain pada 1 Disember 2010.

Hasil perkahwinan itu mereka dikurniakan dua orang anak iaitu Tristan Tareef, 7,  dan Safiyya, 6. Pasangan ini bercerai talak satu pada 1 Ogos 2017 dan melalui persetujuan  bersama, anak-anak mereka tinggal dengan Gavin. Namun begitu, melalui akaun Instagram Chef Wan mendedahkan sikap sebenar Gavin yang berkhalwat dengan wanita lain sewaktu anak-anaknya ada di rumah dan hanya membenarkan Serina berjumpa anak-anak pada hujung minggu dalam tempoh yang singkat.

Advertisement

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.


Chef Wan menulis:

Screen_Shot_2018-03-20_at_9.19.12_AM
Screen_Shot_2018-03-20_at_9.19.47_AM
Screen_Shot_2018-03-20_at_9.20.12_AM
Screen_Shot_2018-03-20_at_9.22.34_AM
Screen_Shot_2018-03-20_at_9.23.01_AM

Serina juga bersetuju dengan tindakan bapanya dan akan mendapatkan hak jagaan anak-anaknya di mahkamah.

Advertisement

Assalamualaikum .Hari ni Serina akan bagi tau apa yg berlaku sebenarnya yg selama ini i pendam & tanggung kesedihan.Mungkin ramai yg dah baca Statement yg My Father keluarkan di IG Dia.Secara jujur I tak suka nak sensasikan hal peribadi keluarga, inikan pula berkaitan Anak Anak Serina. Memang sekarang I melalui Dugaan yg perit Bekas suami cuba membuli dan menyiksa emosi i sebagai Ibu, Gavin dengan sengaja juga pisahkan kasih sayang I dan anak anak.Dulu i boleh jumpa anak anak Hari Hari now dia hanya benarkan jumpa Hujung minggu itupun skejap sahaja.Pelbagai alasan dia kasi..dia busy kan anak anak dengan aktiviti sampai i tak berpeluang nak spend time ngan them. Memang kejam apa yg dia buat! I bersabar selama ni. Sehinggalah dia telah langgar perintah Mahkamah di tangkap Khalwat anak anak di rumah ketika tu.Ini dah malampau. I Risaukan akidah anak anak terjejas, Doakan Serina akan amik semula hak jagaan anak anak. Dulu kami buat persetujuan bersama Jaga Anak anak tinggal dengan bekas suami utk elak emosi anak anak tidak terjejas atas penceraian.Setiap kali balik sekolah i boleh jemput dan uruskan tengok semua aktiviti di rumah,kerja sekolah termasuk mengaji dengan Ustazah.But Now Dia tak benarkan i naik atas rumah dan amik anak sekolah lagi. Semua perjanjian bersama syarat & perjanjian di rekodkan di mahkamah Tapi Dia dah langgar perintah Mahkamah & Ubah undang sesuka hati halang i jumpa anak anak. Sekarang biarlah mahkamah yg tentukan segalanya.I hanya nak pembelaan Sebagai seorang Ibu dan tidak terniat nak pisahkan kasih sayang Ayah & Anak Anak.Serina mohon DOAKAN SERINA & KELUARGA .Buat masa ni I perlukan sokongan dari Semua.

A post shared by Serina Datuk Redzuawan (@serinaredzuawan) on

This is the bitch while having an affair with that bastard who is still married to my daughter lagi rupanya. He on the other hand admitted to my daughter he does not believed in Islam and either believed any religion exist. After my daughter is out and she in.. Senang kan.. Sudah kena tangkap berkalwat pagi2 buta di bawa ke balai and maid Filipino tu pun tahu ceritanya mau pun my grandchildren the maid was fired and replaced. My question is lepas kena tangkap nak kawin dgn cilaka ni pi pulak masuk Islam! Jabatan Agama should investigate this nonsense strip his muslim status as i strongly believed all that is happening is an insult to our religion. He should be strip of that name as he is no longer a muslim pun. Puasa dan solat pun tidak berzina dan sebagainya. Jabatan Agama Islam must siasat all this and take serious action on this. Now that they are married i am also worried about both my grandchildren under the care of ibu tiri jenis begini. May Allah be with me to bring out the truth.

A post shared by chef wan (@_chefwan58) on


Ramai pengikut bersetuju dengan keputusan Chef Wan dan Serina untuk berjuang mendapatkan hak jagaan Tristan dan Safiyya di mahkamah demi menyelamatkan akidah dan menjaga kebajikan anak-anak itu. Kita harapkan semuanya berjalan lancar buat mereka berdua. – beautifulnara.com

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

37 Comments

  1. MAKRAF

    March 20, 2018 at 5:19 pm

    Selain itu, jejaka yang berasal dari London, England ini juga berjaya menawan hati kedua-dua orang tua Serina terutamanya Chef Wan yang dikenali dengan sifat tegasnya.

    Melihat pilihan hati Serina yang merupakan mualaf, pasti ramai tertanya apakah kualiti yang ada pada jejaka ini sehingga Serina memilihnya berbanding orang Melayu.

    Ujar Serina yang semakin berseri-seri semenjak menghampiri gerbang perkahwinan ini, Gavin memenuhi ciri lelaki idamannya dan sifatnya yang tenang membuatkan dia semakin jatuh cinta dengannya.

    “Tidak pernah terlintas dalam fikiran saya untuk memilih jejaka bukan Melayu sebagai teman hidup, cuma ciri-ciri yang ada pada Gavin buat saya jatuh cinta dengannya.

    “Sebelum ini saya merupakan seorang yang kurang penyabar tetapi Gavin pandai menyejukkan hati saya.

    “Antara sebab saya menyukai Gavin ialah dia tidak pernah mengubah diri saya tetapi dia mengadaptasikan sesuatu yang baik untuk saya,” ujar Serina ketika ditemui di Lord’s Tailor, Bangsar Shopping Centre, Bangsar, Kuala Lumpur baru-baru ini yang turut ditemani ibunya, Norhayati Ayob, abangnya, Chef Rizz dan ayahnya, Chef Wan.

    Selain itu, kejujuran Gavin, sifat pelindung, mengambil berat tentangnya, seorang pendengar yang setia serta sifatnya yang romantik membuatkan Serina yakin yang Gavin adalah orang yang dia ingin menghabiskan sisa hidup bersama-sama.

    “Lagipun Gavin bukanlah seorang yang cerewet dan tiada masalah dengan tradisi kita kerana dia sudah sembilan tahun tinggal di Malaysia.

    “Kadang-kadang saya rasa Gavin lebih Melayu daripada sesetengah orang Melayu yang saya kenal,” ujarnya sambil merenung manja bakal tunangnya itu.

    Menyingkap detik perkenalan pasangan sejoli ini, ianya bermula ketika Serina menghadiri majlis meraikan hari jadi temannya.

    Gavin yang menghulurkan salam perkenalan dan ketika itu Serina ‘layan tak layan’ sahaja kerana kepenatan baru selesai penggambaran drama.

    Serina memberitahu, buah hatinya itu sempat bertanyakan siapa dirinya dan Serina memberitahu dia seorang pelajar kerana tidak suka orang mengenalinya sebagai artis.

    Sebelum pulang, Gavin sempat menghulurkan kad namanya dan hanya seminggu selepas itu barulah dia menghubungi lelaki itu dan mereka bertemu.

    Gavin mengetahui orang yang disukainya itu merupakan seorang selebriti menerusi internet sahaja.

    Ujar Gavin, Serina dianggapnya sebagai orang biasa sahaja dan bukanlah seorang selebriti.

    “Masa saya mula mengenali Serina, saya tidak tahu dia merupakan seorang selebriti tetapi mengagak kemungkinan dia seorang model.

    “Namun, apabila sudah mula kenal rapat dan saya mencari di internet, barulah saya tahu yang dia seorang selebriti.

    “Lakonan dan pengacaraan Serina kesemuanya disiarkan di televisyen tempatan, sebab itu saya tidak tahu,” ujar jejaka berketurunan English-Irish ini.

    Di sebalik kegembiraan yang terpancar di wajah pasangan ini, Serina menceritakan ada suara-suara sumbang yang mengatakan selalunya orang yang berkahwin dengan mat salih tidak akan kekal lama.

    Baginya, tidak kira dengan siapa seseorang itu ingin berkahwin, pastinya mereka mengimpikan ikatan yang berkekalan sehingga ke akhir hayat.

    “Apa yang penting rukun rumah-tangga perlu dijaga dan isteri perlulah menghormati suami yang merupakan ketua keluarga.

    “Saya tahu Gavin merupakan seorang mualaf, namun Gavin sendiri telah memeluk Islam lama sebelum dia mengenali saya dan bukan kerana ingin berkahwin dengan saya,” tambahnya.

    Bagi bapa bakal pengantin perempuan ini, dia tidak merasakan keenam-enam majlis yang diadakan bagi meraikan hari bahagia anaknya ini terlalu gah sehingga dikatakan boleh menjadi majlis perkahwinan terhebat pada tahun ini.

    “Bagi saya majlis yang akan diadakan untuk anak saya ini dilakukan secara sederhana. Tidaklah sebesar mana tetapi cukup-cukup saja.

    “Saya tidak kisah apa orang nak kata atau labelkan majlis perkahwinan Rina sebagai wedding of the year kerana saya lakukan semua ini atas rasa sayang kepada Rina dan Gavin juga tanggungjawab kepada negara.

    “Perkahwinan ini umpama promosi kebudayaan negara kita kerana ramai tetamu dari luar negara akan hadir. Bukan itu sahaja malah ia bakal disiarkan di seluruh dunia menerusi saluran Asian Food Channel (Astro – Saluran 703),” ujar Chef Wan.

    Terangnya lagi, AFC akan menayangkan selama satu jam di saluran mereka untuk mempromosikan Malaysia dan adat budaya perkahwinan Melayu menerusi perkahwinan Serina dan Gavin nanti.

    Sepanjang majlis perkahwinan Serina nanti, kesemua barang kemas yang digayakan oleh Serina ditaja oleh Habib Jewel.

    Pada majlis bertunang dan berinai besar, Serina akan memakai baju rekaan Kapas dan pada majlis berinai kecil, dia akan menggayakan persalinan rekaan Jovian Mandagie dan Butik Nasha yang berkonsepkan ‘Morrocan’ (Maghribi).

    Serina akan memakai baju berwarna putih dan merah jambu hasil rekaan Jovian Mandagie untuk majlis akad nikahnya. Sementara majlis persandingan yang berkonsepkan tradisional di dalam taman pula, Serina akan memakai baju rekaan Radzuan Radziwill berwarna ungu muda.

    Serina akan mengenakan gaun pengantin rekaan Jovian manakala pasangannya akan memakai sut tail coat yang ditaja oleh Lord’s Tailor untuk acara memotong kek.

    Pihak lelaki akan menyerahkan mas kahwin sebanyak RM1,000 dan hantaran sebanyak RM30,000 dengan tujuh dulang hantaran berbalas sembilan oleh pihak perempuan pada majlis pernikahan nanti.

    Artikel Penuh: http://ww1.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2009&dt=1230&pub=Utusan_Malaysia&sec=Hiburan&pg=hi_06.htm#ixzz5AHMkn7qW
    © Utusan Melayu (M) Bhd

  2. kamalguntingrambut

    March 20, 2018 at 4:48 pm

    hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm tunggu jer lah kat court Gavin will tell everything………………….. aku suggest serina and pak dia tok sah lah lebih lebih buat dosa,….sian anak anak…..
    wan pok dan….kamal mana……sweet gitu ahahhahahhhhah akidah katanya apa jadahnya…..serina tu..hmmm islam lah sangat dulu masa nikah kompang pak pong…………………….last last terlompong!!!

  3. Yang Arif

    March 20, 2018 at 1:11 pm

    Kes ini diklasifikasikan sebagai kes penderaan batin , yang mana jika mengikut fakta kes, tertuduh boleh dikenakan tindakan undang-undang Malaysia seperti yang termaktub didalam Akta Hubungan Kekeluargaan Section 24(c) dan Akta berzina dengan niat & jika disabit kesalahan boleh jatuh hukum cerai tanpa disedari bercerai.

    • wekkkkkkk

      March 20, 2018 at 2:53 pm

      Baru suami dia tahu..ini negara islam dn hak2 wanita terjaga, apatah lagi anak2.
      Datuk Chef Wan, tolong buat smpai cucu2 u tu dlm jagaan datuk dn serina.
      Setau saya, kenapa bekas laki sgt mengingini anak..sbb anak2lah yg boleh memberi “permastautin tetap” di Malaysia kepada ayahnya di kemudian hari. Sbb anak2 amat kuat dlm mendapatkn MYKAD/PR. Sebab tulh dia mahu pisahkan anak2 dgn serina.

      Mereka berkawen pada tahun 2010…masakan dlm 7 tahun ini bekas laki sudah dpt mykad atau Permanent residen.
      Bila bercerai dgn Serina, maka nak dptkan kelulusan dri imigresen amat payah.
      Betul x serina.

    • Katijah

      March 20, 2018 at 4:07 pm

      hak penjagaan adalah diputuskan secara rapi,
      tersangat rapi.
      Keputusan ini dibuat dengan ‘kestabilan’ individu.
      kestabilan kat sini ada byk pulak sub-sub die.

      Bapa Serina (Chef Wan) sgt tak professional. Buat malu je.
      Chef Wan bercerai, Anak2 semua (dua2) pun bercerai.

      Kalau Gavin tu jahat dan bodoh die dah bagi statement kat media dah.

      * btw 2 of my aunties married mat salleh, sorang British sorang American. Alhamdulillah, sampai ke harini both of the are very happy couples! Semoga Allah sentiasa melindungin mereka.

      Kahwin dengan mana2 manusia pun kalau dah tak ada jodoh maka bercerai la.

      * tlg pergi mahkamah selidik statistik berapa org manusia bernama melayu bercerai. haih la manusia/

    • kamalguntingrambut

      March 20, 2018 at 4:50 pm

      idiot idiot idiot………………he is working on a work permit.the kids has dual citizenship……….. don’t simply tuduh .he tak hard up for the citizenship……………………………………………….aku doa gavin terus Berjaya.last week jumpa dia solat jumaat ..alhmadulilllahhhhh

    • rarra

      March 20, 2018 at 7:10 pm

      lu cipap lahhhhhhhhhhhhh

    • Xyz

      March 20, 2018 at 11:13 pm

      akta berzina dengan niat?

      yang tekde niat berzina tu apa, terlanjur ke?

  4. ibu

    March 20, 2018 at 12:53 pm

    Harap tak jadi mcm arwah Seha Freedom. X suami bawak balik anak ke London, sampai meninggal tak dpt jumpa anak.

    • Shhh

      March 20, 2018 at 2:24 pm

      serius ke..Ya Allah keciannya.

  5. mak hayam

    March 20, 2018 at 12:29 pm

    tok wan zaman sekarang dah pandai luah perasaan kat ig.

    • Anonymous

      March 20, 2018 at 9:21 pm

      Dulu2 tok wan heboh sekampung je, zaman sekarang tok2 wan heboh lebih jauh, sampai kita2 yg tak kenal pun boleh tau luahan hati

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top