Written by Bella | November 4th, 2019

Pada Jumaat lalu telah berlangsungnya acara berprestij, Anugerah Skrin (ASK) 2019 di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), Kuala Lumpur. Antara selebriti yang mencuri perhatian ramai adalah pelakon Rozita Che Wan yang tampil dengan busana serba kuning. Pada kami, Che Ta pada malam itu kelihatan begitu anggun dan cantik.

che ta big bird

Bagaimanapun, ada netizen menyamakan penampilannya Che Ta dengan gaun berwarna kuning itu seperti karakter popular Big Bird dalam rancangan kanak-kanak Sesame Street. Malah, ada juga yang berkata persalinan tersebut sama seperti pulut kuning bertingkat.

Memahami sikap netizen, Che Ta sedikit pun tidak melatah apabila fesyen yang digayakannya menjadi bahan lawak di media sosial.

che ta big bird

che ta big bird

Saya sudah masak dan faham dengan perangai netizen yang mudah terhibur dengan perkara sebegini.

Saya tidak kisah dan tak ambil serius pun dengan perkara itu. Sekali pandang, memang ia kelihatan serupa, tetapi tetap tak sama. Sebaliknya, saya menganggapnya sebagai sesuatu yang lucu. Saya yakin, ramai juga yang terhibur dengan kegigihan mereka menggabungkan gambar saya dan (karakter) burung itu dalam kolaj.

Saya begitu menghormati kreativiti dan kegigihan pereka fesyen. Bukan mudah untuk menghasilkan gaun yang unik dan cantik.

che ta

Tidak perlu fikirkan apa yang orang lain kata, apa yang penting tetap maintain vogue. Che Ta kalau pakai apa pun tetap akan kelihatan cantik dan menarik.

Sumber Berita : BH ONLINE

23 responses to Che Ta Tidak Kisah Fesyen Di ASK 2019 Disamakan Dengan Big Bird

  1. SS says:

    Maaf but this is the fugliest designer ball gown I have seen all my life. Sumpah

  2. bagi dia cantik sangat dah ni… rasanya kalau sederhana lagi cantik

  3. Anonymous says:

    kesian che ta… rasanya kalau gown ni warna dia selain kuning, mungkin ok sikit kott

  4. jurgen klopp says:

    sederhana itu lebih baik

  5. Anonymous says:

    Teringin sgt nk dengar apa joan river akan komen. Sure kelakar gila. Tp dia dah meninggal la

  6. Anonymous says:

    Mcm ada byk kaki2 atau tiang2 keluar dr dress ni. Kelakar siut. Well, some dah terbiasa dgn definisi cantik yg level2 camni. Nk buat camne…

  7. Anonymous says:

    Mak aii design…i want simple elegant classy chanel. Not this one

  8. Anonymous says:

    Its not about colour . Its about the design. Terhibur aku tgk baju ni. Wakaakka

  9. Avokado says:

    tetiba sis rasa geli plak tgk ropol kedut2 kat bawah tu.
    i mean geli yg trypophobia tuh.. meremang bulu tengkuk.

  10. Kokdiang the warrior Granny says:

    Too much even for tudung tingkap …

  11. Anonymous says:

    Mengalahkan org yg tercalon..

  12. Anonesenget 0211 says:

    Nampak bwh tu cam penyapu yg di sambung² pun ada

  13. Anonymous says:

    Semenjak di beri gelaran “tut”..dlm fesen, skrg menjadi2 fesen dia..puihhhhhhhhhhh

  14. Anonymous says:

    bersederhanalah che ta.

  15. masni says:

    3 observation:

    1) macam mana nak laik kerata with that dress?
    2) macam mana nak buang air with that dress?
    3) if ada emergency mcm tempt event kebakaran ke, sure susah nak lari.

  16. Kak Tina says:

    Tepat sekali pandangan Sis. Sengsara rsanya sbb nampak berat sgt. Kain tu mcm selori banyaknya.

  17. Anonymous says:

    So kampung punya fesyen

  18. Anonymous says:

    Wanita terknl dunia dlm paragawati pun trbahak2 tgok lesen kau

  19. Na says:

    Same with me..tgok skali imbas xrasa apa.tgok lama2 meremang bulu tengkuk me

  20. HARYATI BINTI KHAIRUDDIN says:

    mana satu kaki che ta?

  21. Anonymous says:

    mcm pengikat langsir..

  22. minah jambu say NO to drugs says:

    ok pe pakaian cik ta lain dari yg lain ..big bird pon ape salah nye..salah ke ?

Tinggalkan Komen Anda Di Sini