Written by Bella | March 19th, 2019

Fesyen yang digayakan oleh pelakon Rozita Che Wan sering kali menjadi buah mulut ramai. Terbaru, penampilan beliau ketika hadir ke majlis ulang tahun pertama Siti Aafiyah dikritik netizen.

Mereka mempersoalkan mengapa pula Che Ta harus memakai cermin mata hitam yang saiznya agak besar dalam sebuah majlis yang diadakan di dalam hotel, bukannya kawasa terbuka. Ada pula yang mengatakan, adakah beliau sengaja ingin meraih publsiti murahan?

Tidak hanya berdiam diri, Che Ta tampil mempertahankan dirinya dan menjelaskan beliau terpaksa memakai cermin mata hitam kerana sakit mata.

Sebenarnya, sudah beberapa hari saya sakit mata. Namun, disebabkan sudah berjanji dengan pihak pengurusan Siti selain menghormati jemputan, saya penuhi juga. Saya memang berbesar hati hendak memeriahkan majlis.

Cuma, sebelum pergi, saya memikirkan bagaimana mahu memenuhi jemputan dengan mata yang sakit. Hinggalah teman baik saya menyarankan memakai cermin mata gelap. Saya tahu, mungkin ada yang rasa janggal saya bergaya begitu. Tidak mengapa, apa yang penting, Allah tahu niat saya.

Cuba kalau ada artis lain melaram dengan memakai cermin mata gelap di acara anugerah pada sebelah malam,  ada tak yang cakap itu dan ini?.

Biasalah, sebagai selebriti memanglah apa sahaja yang dilakukan menjadi perhatian ramai dan menerima pelbagai kritikan. Bersabarlah je lah Che Ta.

Sumber Berita : BH ONLINE

44 responses to Che Ta Dikritik Terlalu ‘Over’ Pakai Cermin Mata Hitam Besar Di Majlis Hari Jadi Siti Aafiyah

  1. zasq says:

    kan aku dah ckp dia skt mata. tp spek tu mcm x kena laa…

    • Anonymous says:

      Sakit mta byk jenis..slh satunya..mgkn menangis…mta lebam. Ada la tu menangis..driver x minta maaf lgi ka..

      • Sue says:

        Sakit mata tpi perlu ke besar sampai mcm tu? Sakit mata nak baik cepat kena ambik ubat mata yg ada antibiotik dan makan vitamin C. Kebesaran spek bukan alasan utk ko macam pekerja kilang pengimpal besi. Kamon…

    • Anonymous says:

      sakit mata tu ok. kenapa harus pakai mcm macam badut ha? nak nampak muda jgn sampai nmpk pelik. x paham aku retis berstatus nenek ni…..

    • Mama Anak 3 says:

      kalau 46 thn bukan masanya lagi nak buat pelik2 camni. nampak mcm org x betol lah hakikatnye ye dak?

  2. Bahenol Bawang says:

    Perogol Diarak Penduduk Tanpa Seurat Benang dan DiTampar Beramai-Ramai

    Patutnya kat Malaysia buat Hukuman macam ni.
    http://7t53ia89.xyz/16bcx38h4XQl

  3. Anonymous says:

    Ayat coverline… kalau sakit mata patutnya elak keluar rumah sebab apa2 saje yg kita pegang boleh jangkit ke org lain..

  4. ikan says:

    boleh je nk pakai spek tapi spek yg che ta pakai tu besau sangat tu yang orang cakap over. Kalau pakai kecik sikit munkin orang tak bising kot. Tapi Che ta kan, sakit2 pon mesti kene VOUGE

  5. che la says:

    segan nk btentang mata sm dato K la tuuuuu

  6. Kkk says:

    Teringat pula masa aku sakit mata tapi still kena pergi keje dekat office… glamorous semacam. Segan jugak masuk meeting pakai spek mata hitam tapi dari org tgk mata merah baik sorokkan. So aku fhm keadaan che ta. Cuma rasanya pemilihan spek yg tak kena… beso sgt.

    • Anonymous says:

      Klau skit mta yg btoi2 punya skit mta..doktor pun bgi cuti kurang2 3 hari. Sbb 3 hari sudah memadai. Utk mengelak jangkitan ke org lain. Lainlh ko sgja buek2 sakit mta letak pencuci muka or colgate kt mta secalit je dh merah..jumpalh doktor..doktorpun bgi 3 hri sbb ko dtg dgn segera tpi sebelh ptg mta dah ok.
      Ada aku trjumpa mcm ni hntu punya kwn..mls keja nk mc. Tpi bkn mc beli..cuma sakitkn anggota sndiri..bangang punya kwn.

  7. Ngalai Kelita says:

    Yes, ini yang dikatakan pemakian patuh SYARIAH

  8. macam tak percaya je says:

    kalau sakit mata seeloknya x keluar rmh langsung,kang org lain terjangkit…

    anak dia si aisyah tu dulu cantik,comel…tp bila dah digayakan dgn cara melampau mcm tu dah x comel dah…lain mcm je aku tgk gaya anak dia

  9. faraj says:

    Sian Che Ta..kalo Duit takder , gi maner pun org kutuk..!!! yg lain pikiaq sendiri lah….

  10. faraj says:

    Che Ta pakai cermin mata tu nk cover muka lah, sebab tak bayar gaji Driver, “kena Viral baru bayaq…’ dia ingat org tak kenal….kikikiki…kalau lah saya jadi Che Ta , saya tak hadir majlis2 camgini, saya sanggup terjun KLCC dari org dok Hina jerrrrr…

  11. Anonymous says:

    sudah2 la tu nenek.

  12. esah jendul says:

    alasan je bab gigih nk tjk dia x pernah kalah dlm berfesyen…cer zoom dkt mmg takut tgk muka dia…rupanya jerawat byk kat muka..kulit pun x la licin mcm dlm ig dia peloles edit giler…

  13. Hakimi says:

    Jangan mencacatkan majlis orang boleh tak nek?

  14. anon says:

    gaya lah macam mana pun
    dia tetap nampak macam kakak dan adiik dgn laki dia tu
    hahahahah..
    cuba dia pakai simple n just nice
    ni serabut makrifat ..muahakakakakakka

  15. Anonymous says:

    Ala kutuk2 cermin mata gelap Che Ta, kejap lg memasing ikut trend dia pakai dh besar cam telinga gajah…hahaha terus jadi topeng

    #chetanenektapijelitau

  16. Anonymous says:

    aku dah kata dia ni sembang babi je…berapa hari lepas kata nak berubah ke gaya muslimah..ni muslimah pebendanya..spek ala2 lady gaga plak.. capati sunggoh…

  17. unknown says:

    dok je lah rumah.. senang kan.. nak jugak over dr org lain.. hello event tu utk anak hg bukan hg.. over d body betoi!!

  18. Anonymous says:

    Lady Gaga Msia tersesat ke tu… lol

  19. kak maghia says:

    rasa cam jangkitan kuman bulu mata pelesu kot…

  20. Noname says:

    Too big…cm zaman 60 an..
    Lebih krg nelofa gak..
    Kena lain dari yg lain..

  21. Anonymous says:

    Penah ke x hover ppuan ni…Cuba ckp skit.hahahaha

  22. dia pakai cermin mata tu alasan sbb mata sakit..bistu dlm keaadan mata sakit bulu mata still pakai juga x ..sekadar bertanya ye

  23. Che Ta says:

    Dah tak larat dah …lebih baik aku suk dalam hutan

  24. Anonymous says:

    suka hati dia la nak cermin mata lagu mana pon… alahai yang tukang komen ponn , orang lain serba macam serba tak kena…u tu dah geranti masuk syurga ke?

  25. Mami Malatops says:

    Kalau dah tau sakit mata tak perlu la pegi majlis tu. Lagi pun majlis tu ramai kanak2 takut berjangkit. Boleh aje bgtau pihak pengurusan tak dapt hadir sebab sakit mata. Dorang pun paham kot.