Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Che Ta Dedah Bawa Chef Peribadi Ketika Bercuti Ke Luar Negara

Pernah memberitahu beliau mempunyai jurugambar rasmi setiap kali pergi bercuti, kali ini pelakon Rozita Che Wan mendedahkan beliau turut mempunyai seorang tukang masak peribadi. Wah, memang eksklusif betul ye.

Advertisement

Ingin menikmati masakan Melayu yang enak selain mahukan makanan yang halal di negara orang, ia adalah salah satu tujuan Che Ta membawa chef peribadinya itu ketika bercuti.

Saya tekak Melayu. Jadi, memang kena makan nasi setiap hari. Apabila bawa cef ia memudahkan saya dan keluarga menikmati makanan yang diinginkan. Selalunya di luar negara nak cari nasi susah apatah lagi makanan Melayu.

Apabila bawa chef tak bermakna saya bawa sekali bahan untuk memasak. Sebaliknya, chef saya akan ke pasaraya berdekatan untuk mencari bahan keperluan memasak.

Setakat ini hidangan disediakan menepati cita rasa saya dan keluarga. Lagi pun, dia senang bekerjasama. Dalam masa sama dia sudah arif dengan cita rasa dan makanan kegemaran saya.

Kata Che Ta, beliau sudah menggunakan perkhidmatan chef berkenaan selama empa tahun lamanya. Bukan ingin menunjuk, beliau percaya apa yang dilakukan itu juga membuka pintu rezeki untuk orang lain.

Sumber Berita : Harian Metro

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

40 Comments

  1. ?????? confuse aku.

    October 11, 2018 at 4:31 pm

    anak2 che ta yg bsr dua org tu panggil Zain apa ye..
    Zain ke, abg ke, daddy ke, ayah ke, abah ke.

  2. kaki dengki takde kerja

    October 11, 2018 at 4:29 pm

    kalau ai ada duit..ai pun nk jadi mcm cheTa….

  3. senyum manis

    October 11, 2018 at 4:21 pm

    zain pun ada sedara mara kat london tu … pe pun tiap2 tahun gi bercuti kat london, cubalah bercuti kat zimbabwe ke , bosnia kee …hahhahaaa

    • Anonymous

      October 11, 2018 at 4:27 pm

      kwan aku ckp yg penah duduk 2 bulan kt sana, mmg ssh cari makanan halal, kena pegi kt kedai yg tertera “Asian Food”..atau pun supermarkat. Baru ada makanan Asia di situ.
      Mlm2 pulak bkn ada mcm kt Malaysia..mcm kedai mamak, yg ada hanya club, disko2, pub..utk hiburan.

      Maka chef pun di bawalah bersama.

    • Anonymous

      October 11, 2018 at 4:33 pm

      begitulah kisah nya.

    • Anonymous

      October 11, 2018 at 5:00 pm

      Bercuti sekali melawat saudara mara la tu. Okay apa.

  4. Anonymous

    October 11, 2018 at 2:18 pm

    sebenarnya che ta ni untung dpt Zain..pandai English, cara ckp pun dh mcm omputeh slang nyer..apatah lagi jika nak buat tempahan online atau bercakap online , kcg je bagi dia.

    Dan mgkn juga kat luar negara tu ada homestay yg sediakn segala peralatan memasak (kecuali brg makanan). Sbb tu lah dia bawa “chef” katanya., kalau hotel ada ke disediakan dapur utk memasak..semuanya hotel yg sediakn…tinggal tempah je (setiap hotel mesti ada asia food, western food kan)…tapi kos mahal lah tu, tu sbb bwa “chef” or bibik.

    • Anonymous

      October 11, 2018 at 3:48 pm

      Kalau dah 1 family, lagi seronok duduk homestay.
      Lagi2 kalau nak stay lama sikit.

  5. Bahalol

    October 11, 2018 at 2:16 pm

    Bawa la apa pun che ta …. Ikut suka kau la ..

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top
x
Puasa Barakah Bersama