Written by Bella | October 11th, 2018

Pernah memberitahu beliau mempunyai jurugambar rasmi setiap kali pergi bercuti, kali ini pelakon Rozita Che Wan mendedahkan beliau turut mempunyai seorang tukang masak peribadi. Wah, memang eksklusif betul ye.

Ingin menikmati masakan Melayu yang enak selain mahukan makanan yang halal di negara orang, ia adalah salah satu tujuan Che Ta membawa chef peribadinya itu ketika bercuti.

Saya tekak Melayu. Jadi, memang kena makan nasi setiap hari. Apabila bawa cef ia memudahkan saya dan keluarga menikmati makanan yang diinginkan. Selalunya di luar negara nak cari nasi susah apatah lagi makanan Melayu.

Apabila bawa chef tak bermakna saya bawa sekali bahan untuk memasak. Sebaliknya, chef saya akan ke pasaraya berdekatan untuk mencari bahan keperluan memasak.

Setakat ini hidangan disediakan menepati cita rasa saya dan keluarga. Lagi pun, dia senang bekerjasama. Dalam masa sama dia sudah arif dengan cita rasa dan makanan kegemaran saya.

Kata Che Ta, beliau sudah menggunakan perkhidmatan chef berkenaan selama empa tahun lamanya. Bukan ingin menunjuk, beliau percaya apa yang dilakukan itu juga membuka pintu rezeki untuk orang lain.

Sumber Berita : Harian Metro

40 responses to Che Ta Dedah Bawa Chef Peribadi Ketika Bercuti Ke Luar Negara

  1. Anonymous says:

    madame beautiful

    7

    1
    • chef bedah says:

      nak makan hotel tak mampu…
      anak 3…mahal wey.

      17

      4
      • Anonymous says:

        agreed. satu pinggan dah 40 USD…kali dengan 5 beranak. baik bawak beras sendiri. kikikih

        9

        2
        • lol says:

          $40 x 5 (beranak) x 3 (breakfast, lunch and dinner)…botak la kepala opah ta.

          8

          3
        • Anonymous says:

          Tangung tiket oversea pergi balik seorang lagi lah mahal. Upah masak lagi. kalau nak jimat sgt, dorang pun boleh masak sendiri takat isi perut je. Nak makan luar, bukan semua mahal sngat pun, ada je yg mampu beli. Bermakna tujuan dia bawak chef tu memang kena la dgn reason dia. Lain org lain amalan pemakanannya, lagipun memudahkan family semasa bercuti, janji mampu je lah.

          26

          2
        • Kikilala says:

          Chef mee-maggi senang dimasak sedap dimakan kot? Haha.

          Kaya bebeno cheta ni. Mana ntah dia cekau duit? Berlakon suami isteri dh sendu. Kalau stakat jadi ambassador brand2 local, xde la kaya benar. Unless cakap besar jela.. opps ?

          3

          1
        • minah jambu say NO to drugs says:

          memang betol ape cik ta cakap tu bawak cheff sendiri ada bagus nye boleh jimat daripada makan kt luar kan mahal ..so ape masalah ? cik ta pegi kt negeri yg mahal so tak salah kalau kite berjimat makan di apptment n boleh makan berulang kalau lapar..lain la kalau gi batam kalau boleh duit semua nak kasi habis hehe..

          3

          2
  2. Cik B says:

    Chef pun..masak nasi goreng dan sambal ikan bilis je. Bukan Michelin Chef pun!

    Next??

    6

    5
  3. wekkkkkkk says:

    “Apabila bawa chef tak bermakna saya bawa sekali bahan untuk memasak”

    Apa kami semua x pernah daftar kat kaunter airport ke…luggage berat overweight kena byaran ekstra kan..x kan nk bawa beras kedah 5 kilo ke sana..
    .berat satu hal..harga pun satu hal..

    14

    0
    • Anonymous says:

      Entahnya (baca dgn nada jealous dkt che ta). Aku pun x bawak apa2 gak. semua cari dekat tmpt kejadian je. sbb tu hasilnya entah apa2 aku masak. janji perut kenyang.untunglah che ta ada chef masakkan.

      1

      3
    • Anonymous says:

      Kalau naik mas…business class…30kg dah free..extra je baru bayar …if pergi 6 org … luggage 180kg…

      1

      0
  4. unknown says:

    ek eleh.. dia pon anak up story gak.. lidah melayu la sgt padahal nak sep.. poooodahhh!!

    2

    1
  5. El says:

    Bibik yang masak kata rumah kot, nak bawak chef mahal bayarnye….

    2

    0
  6. Anonymous says:

    bawak chef ke bawak bibik….hehehe..
    bibik pun boleh masak nasi lemak.

    7

    0
    • Anonymous says:

      Bibik pun chef jgk..jgn main2 hihi

      2

      1
    • wekkkkkkk says:

      chef tu ayatnya manis sikit la..kalau bibik..di rumah boleh pnggil bibik..sbb semua keja kena buat…termasuk buang tahi kuching.
      tapi kn x mustahil jugak..kat obesea sana pun kena cuci baju family che ta..tmbg sama harga ooi…flight mana ada tengok siapa kau siapa aku.

      3

      0
  7. Anonymous says:

    cara hidup mengalahkan anak raje…kaye sgt ke cek tah ni

    5

    1
  8. Anonymous says:

    Gebang lh kau Che Ta…tgh Kaya bolehlh..fikirkn utk hari tua ganyot..cukup2 lh enjoy masa ni..umur pun dh 45thn tak naik2..kenapa nk up citer riak2 ni..Aku pun suka dgn Che Ta ni..tapi bila dh nmpk riak..hrmmm

    #jangankataakudengki

    6

    2
  9. Semak!!! says:

    Xphm dgn org2 tekak melayu ni, dh g luar mkn r mknn luar. Bnyk je halal. Ni mst org2 kg xpn felda perangai cmni. Melayu mmg xbley idop kt luar.

    6

    3
    • Anonymous says:

      sebenarnya ada, tapi che ta kemut

      3

      0
    • Bersihkan hati, tengok diri dulu says:

      Suka dia la woi, itu pun ko x puas hati, Ko nk heran tekak melayu? Ko x heran plk perangai segelintir melayu mcm kau yg kuat dengki nie. Benda x ada apa kot yg ko plak beria sgt napa. Ko dr hulu mana ni yg yakin ckp melayu x leh hidup luar, Berlambak kot yg boleh hidup luar, lemah iman aku rsa nk ludah je bila nmpk org jenis mulut kuat dengki ni dh mcm joyah2 jemah hulu tgh duduk mngumpat dgn bdn busuk

      8

      0
  10. mak cute says:

    kot ye pun up to date nak berpesen jgn la suar tu cm kena kokak anjing…dh buruk sgt rupa…nak kata gelandangan ko kaya raya…

    8

    0
  11. Bahalol says:

    Bawa la apa pun che ta …. Ikut suka kau la ..

    8

    0
  12. Anonymous says:

    sebenarnya che ta ni untung dpt Zain..pandai English, cara ckp pun dh mcm omputeh slang nyer..apatah lagi jika nak buat tempahan online atau bercakap online , kcg je bagi dia.

    Dan mgkn juga kat luar negara tu ada homestay yg sediakn segala peralatan memasak (kecuali brg makanan). Sbb tu lah dia bawa “chef” katanya., kalau hotel ada ke disediakan dapur utk memasak..semuanya hotel yg sediakn…tinggal tempah je (setiap hotel mesti ada asia food, western food kan)…tapi kos mahal lah tu, tu sbb bwa “chef” or bibik.

    0

    1
  13. senyum manis says:

    zain pun ada sedara mara kat london tu … pe pun tiap2 tahun gi bercuti kat london, cubalah bercuti kat zimbabwe ke , bosnia kee …hahhahaaa

    2

    2
    • Anonymous says:

      kwan aku ckp yg penah duduk 2 bulan kt sana, mmg ssh cari makanan halal, kena pegi kt kedai yg tertera “Asian Food”..atau pun supermarkat. Baru ada makanan Asia di situ.
      Mlm2 pulak bkn ada mcm kt Malaysia..mcm kedai mamak, yg ada hanya club, disko2, pub..utk hiburan.

      Maka chef pun di bawalah bersama.

      3

      1
    • Anonymous says:

      Bercuti sekali melawat saudara mara la tu. Okay apa.

      3

      1
  14. kaki dengki takde kerja says:

    kalau ai ada duit..ai pun nk jadi mcm cheTa….

    3

    1
  15. ?????? confuse aku. says:

    anak2 che ta yg bsr dua org tu panggil Zain apa ye..
    Zain ke, abg ke, daddy ke, ayah ke, abah ke.

    2

    0
  16. BAWANG says:

    i pun bawak chef kalau ke luar negara, chef brahim’s . kadang2 i bawak chef pak naser. alhamdulillah chef ni semua mmg pandai masak !

    10

    0
  17. Sis says:

    Che Ta ni kaya bisnes apa yea?

    1

    0
  18. MJH says:

    In the last picture, kenapalaa pakaikan aisyah tu baju macam tu, Astaghfirullah…

    At least pakaikan laa dia baju lain kat dalam. Rasa macam too inappropriate. Adoilaaa

    4

    0
  19. viro says:

    If anak lelaki u perlukan pelancap peribadi, gtaw I eh.. I leh jadi.

    2

    1
  20. Anonymous says:

    BAWAK CHEF??? KE BAWAK BIBIK?? PROPA LA KO NIE NEK TA?..BUKAN CHEF MICHELIN KAN? ckp la bawak bibik !!!!!!MASAK MAKANAN MALAYSIA LA KONON .. NAPE TAK UP GAMBAR CHEF???? NAK TENGOKLAH GRAD UNIVERSITY MANE MANE??? SIJIL BETUL OR TIPU..OPSSSS ..NANTI KANTOI MACAM CIKGU HANG TU KAN NEK TA …CIKGU DR PENIPU AZIZAN !!! JGN NAK PROPA SANGATLAH… POYO TAHAP DEWA ..TULAH BELAJAR KELASS marketing dgn AZIZAN O ..HABIS DI AJAR JADI penipu..

    1

    2

Leave a Comment

Optional