March 7th, 2019

Menerusi laman Facebook, seorang lelaki yang merupakan bekas pemandu kepada Rozita Che Wan yang baru dua bulan bekerja dengan selebriti popular itu mendakwa gajinya tidak dibayar seperti yang dijanjikan.

Individu tersebut memberitahu beliau terpaksa membuat luahan itu secara umum kerana sehingga kini isu berkenaan gajinya itu masih belum dapat diselesaikan dan timbul pelbagai salah faham. Lelaki ini turut menyertakan beberapa bukti perbualan bersama pembantu peribadi Che Ta berkenaan permohonan pembayaran gajinya itu.

Perkara itu menjadi viral di laman sosial sehingga ada netizen mengecam Che Ta mampu untuk hidup mewah tetapi enggan membayar gaji lelaki tersebut.

Bagaimanapun, Che Ta menerusi Insta Stories di Instagram tampil menyelar kenyataan bekas pemandunya itu dan mendedahkan sikap bekas pemandunya itu yang bermasalah serta membuat kerja sambil lewa.

Apa-apa pun, kami harap isu yang timbul antara mereka berdua ini dapat diselesaikan dengan baik. Kadang-kadang bila muat naik kenyataan di media sosial ia hanya memburukkan keadaan, cubalah untuk bertemu secara peribadi.


99 responses to “Che Ta Berang Bekas Pemandu Dakwa Gaji Tidak Dibayar”

  1. Noname says:

    Che ta ni mmg cantik..tapi bahasa dia umum pn tau..
    Kdg Allah x tarik kekayaan kau tapi kesihatan ka..kasih sayang ka..
    Klu x suka just bayar n ambil driver lain..
    Buat apa tahn rm2k tu..
    Dia pn nk hidup..mkn minum..
    Tak luak duit kau..

  2. Anonymous says:

    dah byr katanya..

  3. Anonymous says:

    Hoi Che Ta ik…lain kali takyah pakai driverlh, berlagak cam org kaya tapi perangai Hj Bakhil…drive sendirilh pepet Che Ta ik…

  4. Anonymous says:

    HAHAHA hilang control ayu cikta gambar senget muka pokus langit ….kuar word taikk..words keje pun beso font ganazzz…

  5. Pendapat saya says:

    Sebagai majikan wajib bayar gaji pekerja, walaupun prestasi pekerja itu tak bagus .. boleh bagi warning latter.. Bayar gaji ikut contract agreement, klu dah tak suka berhentikan je kerja, bayar gaji then bye-bye, tak payah nak bengang sgt.. buat penat! Isu kecik jadi panjang,

Loading...