Written by Bella | March 7th, 2019

Menerusi laman Facebook, seorang lelaki yang merupakan bekas pemandu kepada Rozita Che Wan yang baru dua bulan bekerja dengan selebriti popular itu mendakwa gajinya tidak dibayar seperti yang dijanjikan.

Individu tersebut memberitahu beliau terpaksa membuat luahan itu secara umum kerana sehingga kini isu berkenaan gajinya itu masih belum dapat diselesaikan dan timbul pelbagai salah faham. Lelaki ini turut menyertakan beberapa bukti perbualan bersama pembantu peribadi Che Ta berkenaan permohonan pembayaran gajinya itu.

Perkara itu menjadi viral di laman sosial sehingga ada netizen mengecam Che Ta mampu untuk hidup mewah tetapi enggan membayar gaji lelaki tersebut.

Bagaimanapun, Che Ta menerusi Insta Stories di Instagram tampil menyelar kenyataan bekas pemandunya itu dan mendedahkan sikap bekas pemandunya itu yang bermasalah serta membuat kerja sambil lewa.

Apa-apa pun, kami harap isu yang timbul antara mereka berdua ini dapat diselesaikan dengan baik. Kadang-kadang bila muat naik kenyataan di media sosial ia hanya memburukkan keadaan, cubalah untuk bertemu secara peribadi.

99 responses to Che Ta Berang Bekas Pemandu Dakwa Gaji Tidak Dibayar

  1. Anonymous says:

    ingatkn pandai, rupanya lebih bodoh dri driver..

  2. aku suka kau says:

    lapor pada jabatan buruh — che ta tetap kena bayar ikut hari dia bekerja …. sampainya hati ko che ta..boikot che ta!!!

  3. Kesian says:

    Kesiannya dgn pemandu dia, kalau betul. Nampak mcm sesak sangat gitu. Tak cakap dia betul, dan juga bukan Che Ta yg betul (takut jadi fitnah), TAPI, as per contractual terms, gaji MUST be paid. Kalau tak gembira dgn mutu kerjanya, then pecat pada bulan selepasnya. Pekerja mutunya baik atau tidak, hasil pendapatan utk bulan tersebut penting untuk dia dan family survive for the mth. Nak pecat, hak majikan, tapi gaji sebelumnya mesti bayar penuh, melainkan ponteng2 sampai setengah bulan (MAYBE then patut bayar gaji setengah bulan, BUT STILL MUST PAY).

    • Anonymous says:

      kalau majikan yg btol2 ada ilmu dn hati perot, boleh je amaran, amaran 1, 2, 3 dn buang terus. Kalau dh confirm, bagi masa 2 or 3 bulan notis..cari kerja lain. Dpt or x, lain kira..hidup ni kenalah ada berhati perot sikit. Baru ada berkat dn org akan syg.

  4. ABC says:

    And anyway ta kesah sebagai celebrity, atau sesesiapa sekalipun, bahasa kita menggambarkan A LOT about us, our values and character. Org yg selalu menjaga kata2nya, exudes REAL class, not one masked behind luxury.

  5. poyo says:

    kerja 8 jam sehari,tetapi jika sampai malam buta,harus dibayar lebih masa.tak mampu bayar jam lebih masa, bayar dengan diberi ‘ off day ‘.driver manusia juga, buka robat. jangan hanya tahu bergaya,tayang barang berjenama, tetapi liat dlm mengeluarkan wang. berdosa tu che ta ,buli org tu namanya

  6. Anonymous says:

    stakat pukul 12.55pm dh dpt sokongn 80% ko patut byar.

  7. Anonymous says:

    transfer je bki gji..apa ssh..

  8. Anonymous says:

    sombong riaknyer ko cek ta ik, kalo Allah amik balik semua mewah ko nanti merasa la ko hidup susah…

  9. Mia says:

    Murahnye gaji che ta byr.. baik adik ni bwk grab.. rasanye sebln boleh dpt lebih dr rm2k.. masa utk keluarga pun boleh adjust..

  10. mamat says:

    cik ta kalau ckp mcm org x berilmu.. org tu keje sampai tgh mlm kau kt mcm taik.. bayar je.. jgn naya org..

  11. Anonymous says:

    kalau jdi family driver kurang2 3500.00 sbb 6.30am dh ada trpacak di rmh bos. Balik dlm kul 7.00pm. Lepas 7pm..kira ot.
    Family driver dn Personnel driver basic berlainan. Begitu juga company driver..blom yg lain.
    Lembah Klang lain harga dn outstation ada elaun.

    • Anonymous says:

      rm1800.00 yg baru berjinak2 dgn jawatan ini. Dah ada experiance lain ye, up ke 2200.00 ke 2500.00

  12. Encik Anon Kulim says:

    Aku setuju ja dgn Che Ta ni sbb dia org bisnes mmg akan hadap dgn org miskin yg perlukan keja gila babi sampai sanggup sujud merayu bila nak mintak keja tapi bila dah dapat keja mcm taik masuk keja lewat mata merah baru bangun tido, time keja sibuk hisap rokok main COC, kena tegur tarik muka lepas tu bila kena buang sibuk nak viralkan sbb konon kita buat dajal dgn dia padahal KAU YANG TAK RETI BERSYUKUR BAHLOL DGN REZEKI ALLAH BAGI PASTU NAK SALAHKAN ORANG LAIN SBB KEMALASAN KAU…

    Tak semua miskin mcm ni… Ada yg rajin tp yg JENIS BAHLOL TETAP BAHLOL TOLONG JANGAN MEMBIAK DAH LEPAS NI!!

  13. Anonymous says:

    kasi serang netizen, sampai dia byr gaji hari bekerja dn ot sekali.

  14. Anonymous says:

    Budget Che Ta lari ke nak bayar gaji pekerja ???
    Takut bulu mata palsu dapat pakai setingkat ke? Dalam Islam pun ada kata upah pekerja perlu dibayar sebaik baiknya sebelum peluh dia kering…
    Sekarang yang kering ialah hati laki Bini ( Che Ta & Zain). Bodoh nya PA, Che Ta & Zain….
    Bonggok sungguh…

  15. Anonymous says:

    today and everyday i membawang je (if nothing to do in the office) but my boss still pay my full salary. Becouse my boss many experiance in the human resources & administration department. (MBA Cetificate & Ir. Dr. )

    u ada tak Che Ta (MBA)

  16. Pendapat saya says:

    Sebagai majikan wajib bayar gaji pekerja, walaupun prestasi pekerja itu tak bagus .. boleh bagi warning latter.. Bayar gaji ikut contract agreement, klu dah tak suka berhentikan je kerja, bayar gaji then bye-bye, tak payah nak bengang sgt.. buat penat! Isu kecik jadi panjang,

  17. Anonymous says:

    HAHAHA hilang control ayu cikta gambar senget muka pokus langit ….kuar word taikk..words keje pun beso font ganazzz…

  18. Anonymous says:

    Hoi Che Ta ik…lain kali takyah pakai driverlh, berlagak cam org kaya tapi perangai Hj Bakhil…drive sendirilh pepet Che Ta ik…

  19. Anonymous says:

    dah byr katanya..

  20. Noname says:

    Che ta ni mmg cantik..tapi bahasa dia umum pn tau..
    Kdg Allah x tarik kekayaan kau tapi kesihatan ka..kasih sayang ka..
    Klu x suka just bayar n ambil driver lain..
    Buat apa tahn rm2k tu..
    Dia pn nk hidup..mkn minum..
    Tak luak duit kau..

  21. Get real says:

    Bahasa yg digunakan chic tak ni so kampong. Very low class. Sori kampong ada juga budi bicara. So trashy. Patut la artis melayu level shithead je.

  22. Bau bawang says:

    Akak baru bukak bn Hari ni tengok gossip apa paling laris Dan disukai ramai Dan che ta punya paling bnyk geng2 bawang kerumun.tp yg ni akak xnak membawang sbb dah bnyk bawang dah bg Komen.

  23. Yekeni says:

    In a restaurant, when u were served a steak. Tak sedap dan keras. But u makan sampai habis. Dah abis makan, complain tak nak bayar. Pergi court pun kalah. Yg betulnya, jangan makan, mintak tukar. Tak suka pekerja, kasi notis, berhentikan, bayar ourstanding salary and move on.

  24. Eliesa says:

    Banyak pulak dia CUTI hahaha

  25. naru says:

    rosiah chik dan ruminah sidek bayar gaji tak?

  26. vera says:

    Halo, Tuan / Nyonya

    Dapatkan pinjaman finansial yang nyaman dan andal ini dari penyedia langsung.
    Kontrak yang jelas dan dapat dimengerti, kondisi operasi yang jelas.
    Dalam 48 jam setelah persetujuan aplikasi Anda.
    Jika pinjaman disetujui, dana akan segera dibayarkan.
    Saya menjamin Anda kesepakatan yang adil dan profesional.

    Suku bunga saya adalah 3%.

    Anda dapat membayar dari 2.000 hingga 5.000.000 euro.

    Waktu pembayaran: 1 hingga 30 tahun.

    E-mail: [email protected]

    WhatSapp +8028410402