Written by Bella | March 7th, 2019

Menerusi laman Facebook, seorang lelaki yang merupakan bekas pemandu kepada Rozita Che Wan yang baru dua bulan bekerja dengan selebriti popular itu mendakwa gajinya tidak dibayar seperti yang dijanjikan.

Individu tersebut memberitahu beliau terpaksa membuat luahan itu secara umum kerana sehingga kini isu berkenaan gajinya itu masih belum dapat diselesaikan dan timbul pelbagai salah faham. Lelaki ini turut menyertakan beberapa bukti perbualan bersama pembantu peribadi Che Ta berkenaan permohonan pembayaran gajinya itu.

Perkara itu menjadi viral di laman sosial sehingga ada netizen mengecam Che Ta mampu untuk hidup mewah tetapi enggan membayar gaji lelaki tersebut.

Bagaimanapun, Che Ta menerusi Insta Stories di Instagram tampil menyelar kenyataan bekas pemandunya itu dan mendedahkan sikap bekas pemandunya itu yang bermasalah serta membuat kerja sambil lewa.

Apa-apa pun, kami harap isu yang timbul antara mereka berdua ini dapat diselesaikan dengan baik. Kadang-kadang bila muat naik kenyataan di media sosial ia hanya memburukkan keadaan, cubalah untuk bertemu secara peribadi.

99 responses to Che Ta Berang Bekas Pemandu Dakwa Gaji Tidak Dibayar

  1. unknown says:

    this is soooo hot gosssipp.. we want more

    11

    0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      driver tk bagus selalu cuti pastu nak full payment ape punye driver ni..cik ta jangan ambek driver yg banyak problem leceh ini orang ..keja sikit cuti banyak ..lambat bayar nak ngamok tapi keja nye cmana ? kalau ambek orang yg ada problem cngini la ..bila di interview cik ta kasi cuti tahunan setaon ke ? jangan layan macmgini punye orang kasi gaji suroh dia brambos..!!!!!!!! sepatut nye gaji dia di potong pasal cuti terlalu banyak…lov cik ta..

      1

      46
      • Anonymous says:

        potong2 jugak, tapi berdasarkan cuti hari bekerja shj, bkn sesuka hati.

        9

        2
        • Anonymous says:

          Dia xbagus ke apa, tp kalau dh janji, kena lah bayar. Lps tu next month buang je lah xyah simpan dah. Cheta ni mmg dr dulu mslh kot. dgn cukai x bayar.sejenis liat kuarkan duit agaknya.

          42

          0
        • Anonymous says:

          materials sendiri dn kuarga dulu di utamakan…

          2

          0
        • Le says:

          bangang punya cheta…ni cheta..kerja kat company mana2 pon, kalau tak perform, buang/stop/bg warning apa2 laa…tp gaji dia still dibayar…yg hg tak nak bayar langsung pasai paa? perangai siye apa taktau…berat sgt bulu mata smpai basic management skills pon dah kelaut…hareee geram aku!!!

          27

          0
        • Lembu Gemok says:

          bangang punya cheta…ni cheta..kerja kat company mana2 pon, kalau tak perform, buang/stop/bg warning apa2 laa…tp gaji dia still dibayar…yg hg tak nak bayar langsung pasai paa? perangai siye apa taktau…berat sgt bulu mata smpai basic management skills pon dah kelaut…hareee geram aku!!!

          4

          0
      • anon says:

        cuti tu bukan dia amik cuti
        tu sbb CIK TAK TAK ADA NAK KEMANA2
        lainkali jgn main type je !
        KAU TAK NAMPAK PULAK YANG DIA KERJA 6.30 PAGI SAMPAI MALAM BUTA ?????
        TAK NAMPAK ????
        ATAU BUTA HATI !

        53

        0
        • Anonymous says:

          kalau mcm tu byr je rm2000.00 permonth sbb driver cuti di sbbkan che ta zzzzzz kt rmh ata overc.

          4

          0
        • Anonymous says:

          sbb PA tulis cuti hari bekerja tu tiada reason.
          contoh mcm ni
          18 & 19 /Feb..driver cuti Che Ta suruh..
          just taip cuti. Cuti tu byk jenis cuti. E/L, MC, UNPAIDLEAVE.

          10

          0
      • unknown says:

        ko ni sah2 spesis che ta.. berlagak kaya padahal hutang keliling pinggang.. kaya dengan aniaya org.. eeewww shame on u

        2

        0
      • Anonymous says:

        Kena bayar juga sebab dia bekerja dan dah bagi komitmen masa. Tapi memandangkan kerja macam taik, bayar yang sepatutnya je la, potong mana yg patut.

        6

        0
        • Anonymous says:

          Atau next month buang je keje. Alah 2000 tu byk mana je utk org kaya mcm Cheta. Berkira sgt. Tgk catatan dia tu kena kerja sampai tengah malam. Just sebab Cheta rasa dia tak perform, sesuka je tak bayar. Kalau dah tau tak perform, buang je la. Then bayar je mana yang dia dah keje. Bkn susah pun. Saje je niat nak menganiaya orang sama.

          19

          0
        • Anonymous says:

          next month apa..25hb feb dah angkat kaki..

          2

          0
      • niaz says:

        woi ko tgok calender ke tak ??? time tu die cuti time CNY….mmg la nmpk cuti die bnyk….

        2

        0
        • Anonymous says:

          itulah pasl..buat summary pun tak tulis national public holiday or sunday..dn ada thaipusam di situ

          3

          0
      • Anonymous says:

        Taik hidung mason punya Che Ta… Bayar gaji rm2000 sebulan. Tapi kerja sampai lewat malam. Menunggu ko kesana kemari tak kira waktu pun sepatutnya ambil kira. Waiting or on call atau overtime pun sepatutnya kau kena bayar.
        Geli ahhh… Bergaya usung handbag Mahal kesana kemari… Bulu Mata palsu bertingkek tingkek…. Kedekut macam yahudi. Berkira nak mampus.
        Kira biar ko anak beranak bergaya baju sedondon…. Gaji orang culas nak bayar.
        Nan hado bodoh laki bini. Booo burit ko la Che Ta kedekut.

        4

        0
      • gun says:

        peh, bodohnya mahluk ni? ni binatang ke setan ni yg xde perasaaan ni? ko tu pg mati dlu pastu ko ganti che ta rasa sendiri azab tuhan dh bg bg majikan yg x byr pekerjanya..nabi muhammad pn benci jenis org cmni. byk sgt baca komik dgn baca novel ni smpi al quran dgn sunnah x baca

        0

        0
  2. anak nogori says:

    bawak keta sambil tido? tak eksiden ka?

    17

    0
    • Anonymous says:

      Kalau betul bawak kereta sambil tido, kenapa cheta tak pecat je terus? ini simpan pastu tak nak bayar gaji & guna alasan keje tak betul

      12

      0
  3. nani says:

    kerja tak betul minta bayaran.takpe che ta bagi je..berkat ke tak tu dia tanggung che ta.kita ada rezeki lain nanti menyusul.moga dimurahkan rezeki.inilah risiko majikan.

    3

    7
    • Anonymous says:

      walaupun tak betul keje dia buat tu, bayar je lah gaji driver tu, tapi kurang kan lah, jgn full payment..dari tak bayar langsung..

      41

      0
      • wekkkkkkk says:

        bulan Jan ada 31 hari. Driver kerja 23 hari.
        Cuti 5 hari shj di waktu bekerja.
        2000.00 bahagi 31=64.52
        64.52 x 23 hari = 1483.96
        Jadi Che byr gaji Jan = 1483.96
        itu belum kerja lebih masa.
        kekadang org tu smpai kul 10am pun ada..ye.

        Bulan Feb ada 28 hari. Driver kerja 18 hari..(tarikh 25, 26, 27, 28 tak mahu kerja sbb dh mmg bengang kat ko).
        Bulan Feb cuti 7 hari shj.
        2000 bahagi 28 hari=71.43
        71.43 x 18 hari = 1285.74
        Jadi che ta byr Feb gaji = 1285.74
        itu belom termasuk overtime kkadng balik kul 10pm.

        fikir2 fikirkan.

        75

        0
        • wekkkkkkk says:

          ini pengiraan simple, sbb wekk kira brdasarkan gaji basic rm2000.00 permonth dn org tu dibyr ikut gaji hari atau bulanan.
          Siapa yg teror kira gong card..tolong kirakan..ini simple dn nk cepat shj.
          kesian dia..

          16

          0
        • Anonymous says:

          Setuju. Overtime masa public holiday kena bayar triple kowttt.

          9

          0
        • Anonymous says:

          che ta x ada akauntan ka..?..

          2

          0
    • unknown says:

      woi 2k untuk time kerja gini memang x dapat arrrrr.. bapak murah.. nampak sgt che ta nak pekena dia.. mungkin dia susah so che ta amek kesempatan..

      42

      0
  4. loqlaq says:

    keja mcm taik pon byr jelah..dh berhenti pon kan.menganiayai org..terok ini che ta kedekut

    48

    0
    • zaza says:

      Hilang respek aku kt Nenek ni.
      Kerja driver mmg la nmpak mcm rileks..sbb dia cuma bwk kete je.ko nak nmpak dia busy ke? Kalau duit bukan masalah,Tambahkanlah job scope dia..jadi tukang kebun ke… Time ko xda pi mana2. Pastu gaji kira lain lah.basic accounting kan dah ada.
      Tunggu je lah surat dari Pejabat Buruh sampai.konfem ko kene lg teruk.

      11

      0
      • Anonymous says:

        btol, mcm kerja driver lori, just driver, tpi kalendan yg buat kejanya, tapi kalau lori driver tu di suruh buat keja extra, byrlah kan, zmn skrg ni nak tolong org biar bertempat..

        1

        0
      • Anonymous says:

        personnel driver / despatch ini pun lain jobs descriptionnya..perlu ada moto disediakn, dn gaji mesti lebih dri 2k.

        1

        0
  5. red kebaya says:

    Semua timing keje dia semua indetail…cuti byk betol..huhu

    kalau camni, org berpangkat besar pun pikir dua kali nk byr.bukan soal kedekut ke tak…tapi keikhlasan dlm bkerja tu tade..
    ni semua pengajaran..

    pada ex-driver cheta tu…tak payah la nak viral ke ape…sah2 awak nnt kna balik..

    1

    65
    • abcdefg says:

      tak semestinya “CUTI” means driver mintak cuti.
      pikir la siket.
      maybe cuti sebab si nenek ni takde job on that day.
      tapi kau tgok la working time die. pagi sampai malam.
      si nenek ni kate kaya nak mampos. 1500-2000 pun payah nak bayar ke.
      bebal punye nenek tak sedar diri.
      BONGOK

      54

      0
    • Anonymous says:

      cuti tu mngkin bkn sbb die apply..mngkin msa tu che ta p oberse ke,so die x keje la..n mungkin msa tu che ta xde event ape2

      18

      0
      • wekkkkkkk says:

        ahad jgn kira, public holiday jgn kira..itu mmg nasional punya cuti.
        Kirakan cuti utk hari bekerja shj yg dia cuti apply atau x apply..atau mc.
        (mc tak tulis dlm tu).

        jgn keras hati sgt nk byr gaji org..walaupun ko bengang kata mcm taik..

        24

        0
        • Anonymous says:

          Aku kena setuju ngan kau wekkkkkkk mmg betul Che Ta ni majikan yg haprak, diri kaya tapi berkira, kan dh kena dpt DOA dpd org miskin yg teraniaya. Dulu aku pernah kerja ngan majikan yg sebijik mcm Che Ta ni nk suruh kita tak kira waktu kerja last dia taknak bayar penuh gaji aku siap tolak duit mkn kat hotel yg masa aku teman bini dia jumpa client, aku nk sgt ke mkn kat hotel yg mahal tapi tak sdp tu, taklh kan..n byk lg lh dia deduct gaji aku sampai aku benggang sampai skrg dia pending gaji aku. Harap driver yg nama ridhuan tu bykkn bersabar satu hari Allah akn balas apa yg kita dh buat kt org. Skrg aku bersyukur Allah tlh menberikn aku kehidupan yg sgt2 sempurna, Amin…

          11

          0
        • tipahhhhh says:

          aku setuju, ko nak orang rajin buat kerja, tapi bila jadik mcm ni ko xrajin plak nak kira betul2, kalau xnak bayar penuh at least bayaq la tang mana yg dia keje tu nekta oiiiiiiiiii… Taik idung masin ngupenye laki bini ni. Patutlah try hard sgt nak nampak kayoooo.. Padahal..hm xgamak nk ckp byk2

          4

          0
  6. Zai says:

    bayar je lah nenek Ta!!! dia dah kerja kan and nak berhenti pun kan! ko pun buta perut juga nenek Ta. Keteqaq!!!!

    8

    0
  7. khaira says:

    ala che ta….. maintenance condo pun tak bayar2…

    27

    0
  8. Anonymous says:

    Klw dh tahu mcm taik btpe ko suh dia p hantar ko sana sini lagi…2 bln owg tu jd drebar ko byr jela…

    12

    0
  9. prihatin says:

    sebagai majikan, kalau kata gaji bayar ujung bulan…kena la byr. Kalau pekerja tu keje x bagus, berenti kan dgn cara baik. tu je. x yah nk buruk2kan org…x baik aniaya orang x bayar kan gaji. Orang pun cari makan, ada masalah sendiri, nk pakai duit, perlu bayar mcm2. So kena paham tu.

    43

    0
  10. Anonymous says:

    Aku rasa better ko bawak grab je dik.. lebih 2k ko boleh dapat kalau ikut timing ko dlm jadual tu. besar sangat 2k kat che ta. Kalau driver ni bermasalah, ko berhentikan jelah che ta, pastu ko bayar je gaji dia. Ni ikut suka ko nak potong2 camtu.. Ada black and white ke?

    30

    0
  11. Anonymous says:

    che ta busuk! harap baju ja cantik..plastik

    14

    0
  12. Anonymous says:

    abes tu da jnji 1500 tu mcmne plk? kan sng ckp xnk byr gaji .. spe yg bjanji la kna tunaikan jnji .. yg driver tu pn klu da dpt kje keje la elok2 klu elok xkn cheta mgamuk kt ig hahahaa mcm2 la retis kite ni …muka lawa bju all out tp ade je isu pelik2.

    0

    0
  13. huhu says:

    tu la melayu bio pape asal bergaye..dah ko pn bergaya kan. bayo jer la che ta oo..ko anggap jer ko sedekah..orang tu pn nk benti kan. tak yah lah nk argue2 sgt.
    nanti lagi bertambah rezeki ko.

    7

    0
  14. damai says:

    bawah undang2 majikan dan pekerja, mcm mana teruknya keje pekerja, majikan perlu bayar gaji, dan mmg mrk x jlnkan keje dgn baik, kasi notis hentikan mrk. dgn x memberikan mrk gaji apa yg mrk dah buat, itu bukan sahaja salah disisi undang2 dunia tapi salah disisi undang2 Islam. Pay aja habis cerita, yg dia cuti tu, potong aja gaji,

    12

    0
    • wekkkkkkk says:

      dan kalau dlm perjanjian ada potongan epf dan driver tu ada bagi che ta no epf untuk bekerja bulan Jan dan Feb, che ta MMG WAJIB CARUMKAN JUGA WALAUPUN KO SUDAH BERHENTIKAN DIA. Kalau che ta tak byr jan dan feb punya caruman, che ta HARUS DI DENDA SBB ITU ADALAH ARAHAN GOVERMENT. Siap la ko tunggu surat dri epf dan socso. Sila standy ayat2 sbb musabab kenapa x ada caruman untuk driver ini.

      Dan driver pula boleh bawa ic check kt mesin epf., semak untuk caruman Jan dan Feb.
      .KLAU NK PJGKN STORY LAH.

      11

      0
      • Cantik says:

        Setuju sangat2 dn wekk…yg dia bli beg seketul harga sebijik rumah blh plk…bayar je la cik ta oiii…klu ko rasa ko kalah sbb kena byr jgk walaupun ko x ikhlas…anggap la ko sedekah jariah kat drebar tu ..2k ja pun….

        0

        0
        • wekkkkkkk says:

          aku jelaskn dri segi pengalaman, mana2 majikan x carumkan walau sebulanpun, akan ada nnti surat sampai, aku penah nmpk boss lama buat rayuan..kena bagi sbb. Siap suruh aku perbetulkan ejaan mana yg ada salah sikit sebelum submit.
          Yang bagi reason boss.

          huhuhu..jgn main2.
          13% che ta.
          11 % pekerja.

          3

          0
  15. faraj says:

    aduiii.. tak pernah dlm sejarah , pekerja mcm taik ..tak dibayar gaji..!!! kalau perkerja mcm taik bagi surat Berhenti lah, bukan gaji tak dibayar…(Ni undang2 apa)..kalau tk mampu jgn lah berlagak Che Ta oiii, apa nk malu terus terang lah ..org akan lebih Respect..!!! ni nk tegak kan benang yg basah lagi org benci..!!!

    17

    0
  16. Anonymous says:

    whooaaaaaa…sampai 12 malam! tak penat ke..fuh aku tgok jadual pun penat..cuti tu maksudnya cheta kat rumah jela..lol..or xda job

    5

    0
    • Anonymous says:

      kalau x ada jobs pun, lantaklah, org punya gaji tetap ada sbb dikira bulanan, bukan mcm ini, che ta keja, dirver ada gaji, che ta tak keja, driver x ada gaji…
      mcm ni mampuihhhhhh la org mkn gaji . Kau punya derita, mau kasi sama org lain ka..

      7

      0
  17. faraj says:

    “Amat memalukan….kalau saya jadi Che Ta, saya terjun KLCC dh………” eeee

    5

    0
  18. kakikucinghitam says:

    keje separuh mati dr pagi sampai ke mlm.. bayar 2k ajooo? ayooooo saya part time 4 jam dekat manhattan fish market pun dapat 500+ sebulan.. tak termasuk ot tau… lepas lahh nk belanja time study..

    8

    0
  19. Anonymous says:

    6.30am bawa amah ge pasar beli brg. lpas tu hantar anak ge tadika, lpas tu ambil che ta, lpas tu tghari ambil anak che ta, lpas tu mcm2 lah..itu namanya “company driver/family driver)..bukan personnel driver..2000.00 x cukup lah..

    10

    0
  20. 230946-H says:

    duit titik peluh bayar nanti kat akhirat menjawap nanti

    2

    0
    • Anonymous says:

      jgn ckp di akhirat, itu mmg ada, tpi mcm mana nk byr mcm2 yg tgh sesak skrg nih..rumh, car, moto, anak sekolah atau mak bapak di bantu..last sekali baru mkn sendiri

      2

      0
  21. faraj says:

    lagi 1 Che Ta, apa kata ko Buat Pilem pastu ko Tiru Filem yg Box Office kemudian ko Promote Kutipan Juta2 dlm 3 hari tayangan.. sure kaya cepat..siap boleh dapat Dato lagi…ok tak idea saya Che Ta…wakakakakaaaaa

    1

    0
  22. Ros says:

    Melayu. lol.

    0

    0
  23. Anonymous says:

    Che Ta berlakon pun macam taik.

    6

    0
  24. Anonymous says:

    kalau seorg majikan yg amat berpengetahuan dlm human resourses dan administration pasti che ta tak buat mcm ini, terus kirakan bayaran di waktu bekerja dan kerja lebih masa, ini sbb tak ada pengetahuanlah dlm bidang tu, terjun je, tembak je byr setuju rm1500.00 padahal benda tu perlu dikira bkn suka2 ckp, oklah aku setuju byr 1500.00 wlaupun keja mcm taik.
    Skrg pun blom byr kan 1500.00 tu…
    Tolong ambil kursus dlm pentadbiran human & resources selepas ini.

    9

    0
  25. lols says:

    lawak lah weh. pakai chanel, hermes bagai tapi 2k pun x mampu nak bayar?

    5

    0
  26. anon says:

    orang kaya tetap kaya dgn tamak nya ..
    dia tetap kaya dgn BETUL NYA SAHAJA
    yg jadi mangsa orang2 YANG TAK SEBERAPA ADA !
    Orang kaya PERTOLONGAN DIA mmg utk YANG KAYA JUGA sebab nak DAPAT NAMA ! kalau TOLONG ORANG YANG TAK ADA APA2 ..dia TAK DAPAT NAMA !
    itu lah KEHIDUPAN SEKARANG !

    6

    0
  27. Tiong says:

    Laki bini bodoh…Tu je nk ckp

    3

    0
  28. Anonymous says:

    Kalau ikut dr punch card, nampak mcm “keje mcm taik” tu x betol langsung. Sebab keje dh la dr pg smp malam. Nak kata asyik cuti,,, rasanya lebih byk kerja dr cuti. Cuti dia pun berbaloi la 2 kali seminggu. Tu pun kalau tgok bln 1, pekerja ni cuti 5 hari je. Kesiann sgt kalau dia x dibayar gaji utk kerja penat yg dia dh buat. Siap bayar saman guna duit sdri lagi. Saya majikan jugak di sebuah kedai mkn. Teruk2 mcm mana malas pn pekerja sy tu, sy akan bayar gaji dia dlu then baru berhentikan. Sbb itu tetap keringat dia bekerja. Berdosa besar kalau sy x bayar keringat dia. Takut disoal di akhirat nanti. Ia tetap dikira hutang. Apa2 pun hanya tuan badan yg tahu kisah sebenar. Semoga dpt selesai cara baik

    0

    0
  29. Pohdah says:

    Word TAIK tuu memang senonim dengan Cik Ta…shortform nama dia jugak!!! Just pay the driver his salary selama dia bekerja tuu…kenapa kau selalu ada masalah & perlu viralkan! Buat busuk nama kau je..cam taik!

    5

    0
  30. bawang hangus says:

    nenek ni…ko g oversea bwk 1 almari kain baju sedondon acah2 org kaya tp nk byr gaji driver pun meroyan teruk…berlagak kaya sgt hakikat nan hado

    1

    0
  31. Anonymous says:

    ingatkn pandai, rupanya lebih bodoh dri driver..

    2

    0
  32. aku suka kau says:

    lapor pada jabatan buruh — che ta tetap kena bayar ikut hari dia bekerja …. sampainya hati ko che ta..boikot che ta!!!

    3

    0
  33. Kesian says:

    Kesiannya dgn pemandu dia, kalau betul. Nampak mcm sesak sangat gitu. Tak cakap dia betul, dan juga bukan Che Ta yg betul (takut jadi fitnah), TAPI, as per contractual terms, gaji MUST be paid. Kalau tak gembira dgn mutu kerjanya, then pecat pada bulan selepasnya. Pekerja mutunya baik atau tidak, hasil pendapatan utk bulan tersebut penting untuk dia dan family survive for the mth. Nak pecat, hak majikan, tapi gaji sebelumnya mesti bayar penuh, melainkan ponteng2 sampai setengah bulan (MAYBE then patut bayar gaji setengah bulan, BUT STILL MUST PAY).

    4

    0
    • Anonymous says:

      kalau majikan yg btol2 ada ilmu dn hati perot, boleh je amaran, amaran 1, 2, 3 dn buang terus. Kalau dh confirm, bagi masa 2 or 3 bulan notis..cari kerja lain. Dpt or x, lain kira..hidup ni kenalah ada berhati perot sikit. Baru ada berkat dn org akan syg.

      0

      0
  34. ABC says:

    And anyway ta kesah sebagai celebrity, atau sesesiapa sekalipun, bahasa kita menggambarkan A LOT about us, our values and character. Org yg selalu menjaga kata2nya, exudes REAL class, not one masked behind luxury.

    3

    0
  35. poyo says:

    kerja 8 jam sehari,tetapi jika sampai malam buta,harus dibayar lebih masa.tak mampu bayar jam lebih masa, bayar dengan diberi ‘ off day ‘.driver manusia juga, buka robat. jangan hanya tahu bergaya,tayang barang berjenama, tetapi liat dlm mengeluarkan wang. berdosa tu che ta ,buli org tu namanya

    4

    0
  36. Anonymous says:

    stakat pukul 12.55pm dh dpt sokongn 80% ko patut byar.

    0

    0
  37. Anonymous says:

    transfer je bki gji..apa ssh..

    2

    0
  38. Anonymous says:

    sombong riaknyer ko cek ta ik, kalo Allah amik balik semua mewah ko nanti merasa la ko hidup susah…

    0

    0
  39. Mia says:

    Murahnye gaji che ta byr.. baik adik ni bwk grab.. rasanye sebln boleh dpt lebih dr rm2k.. masa utk keluarga pun boleh adjust..

    2

    0
  40. mamat says:

    cik ta kalau ckp mcm org x berilmu.. org tu keje sampai tgh mlm kau kt mcm taik.. bayar je.. jgn naya org..

    0

    0
  41. Anonymous says:

    kalau jdi family driver kurang2 3500.00 sbb 6.30am dh ada trpacak di rmh bos. Balik dlm kul 7.00pm. Lepas 7pm..kira ot.
    Family driver dn Personnel driver basic berlainan. Begitu juga company driver..blom yg lain.
    Lembah Klang lain harga dn outstation ada elaun.

    2

    0
    • Anonymous says:

      rm1800.00 yg baru berjinak2 dgn jawatan ini. Dah ada experiance lain ye, up ke 2200.00 ke 2500.00

      0

      0
  42. Encik Anon Kulim says:

    Aku setuju ja dgn Che Ta ni sbb dia org bisnes mmg akan hadap dgn org miskin yg perlukan keja gila babi sampai sanggup sujud merayu bila nak mintak keja tapi bila dah dapat keja mcm taik masuk keja lewat mata merah baru bangun tido, time keja sibuk hisap rokok main COC, kena tegur tarik muka lepas tu bila kena buang sibuk nak viralkan sbb konon kita buat dajal dgn dia padahal KAU YANG TAK RETI BERSYUKUR BAHLOL DGN REZEKI ALLAH BAGI PASTU NAK SALAHKAN ORANG LAIN SBB KEMALASAN KAU…

    Tak semua miskin mcm ni… Ada yg rajin tp yg JENIS BAHLOL TETAP BAHLOL TOLONG JANGAN MEMBIAK DAH LEPAS NI!!

    0

    0
  43. Anonymous says:

    kasi serang netizen, sampai dia byr gaji hari bekerja dn ot sekali.

    0

    0
  44. Anonymous says:

    Budget Che Ta lari ke nak bayar gaji pekerja ???
    Takut bulu mata palsu dapat pakai setingkat ke? Dalam Islam pun ada kata upah pekerja perlu dibayar sebaik baiknya sebelum peluh dia kering…
    Sekarang yang kering ialah hati laki Bini ( Che Ta & Zain). Bodoh nya PA, Che Ta & Zain….
    Bonggok sungguh…

    0

    0
  45. Anonymous says:

    today and everyday i membawang je (if nothing to do in the office) but my boss still pay my full salary. Becouse my boss many experiance in the human resources & administration department. (MBA Cetificate & Ir. Dr. )

    u ada tak Che Ta (MBA)

    1

    0
  46. Pendapat saya says:

    Sebagai majikan wajib bayar gaji pekerja, walaupun prestasi pekerja itu tak bagus .. boleh bagi warning latter.. Bayar gaji ikut contract agreement, klu dah tak suka berhentikan je kerja, bayar gaji then bye-bye, tak payah nak bengang sgt.. buat penat! Isu kecik jadi panjang,

    1

    0
  47. Anonymous says:

    HAHAHA hilang control ayu cikta gambar senget muka pokus langit ….kuar word taikk..words keje pun beso font ganazzz…

    0

    0
  48. Anonymous says:

    Hoi Che Ta ik…lain kali takyah pakai driverlh, berlagak cam org kaya tapi perangai Hj Bakhil…drive sendirilh pepet Che Ta ik…

    1

    0
  49. Anonymous says:

    dah byr katanya..

    0

    0
  50. Noname says:

    Che ta ni mmg cantik..tapi bahasa dia umum pn tau..
    Kdg Allah x tarik kekayaan kau tapi kesihatan ka..kasih sayang ka..
    Klu x suka just bayar n ambil driver lain..
    Buat apa tahn rm2k tu..
    Dia pn nk hidup..mkn minum..
    Tak luak duit kau..

    0

    0
  51. Get real says:

    Bahasa yg digunakan chic tak ni so kampong. Very low class. Sori kampong ada juga budi bicara. So trashy. Patut la artis melayu level shithead je.

    2

    0
  52. Bau bawang says:

    Akak baru bukak bn Hari ni tengok gossip apa paling laris Dan disukai ramai Dan che ta punya paling bnyk geng2 bawang kerumun.tp yg ni akak xnak membawang sbb dah bnyk bawang dah bg Komen.

    0

    0
  53. Yekeni says:

    In a restaurant, when u were served a steak. Tak sedap dan keras. But u makan sampai habis. Dah abis makan, complain tak nak bayar. Pergi court pun kalah. Yg betulnya, jangan makan, mintak tukar. Tak suka pekerja, kasi notis, berhentikan, bayar ourstanding salary and move on.

    2

    0
  54. Eliesa says:

    Banyak pulak dia CUTI hahaha

    0

    0
  55. naru says:

    rosiah chik dan ruminah sidek bayar gaji tak?

    0

    0
  56. vera says:

    Halo, Tuan / Nyonya

    Dapatkan pinjaman finansial yang nyaman dan andal ini dari penyedia langsung.
    Kontrak yang jelas dan dapat dimengerti, kondisi operasi yang jelas.
    Dalam 48 jam setelah persetujuan aplikasi Anda.
    Jika pinjaman disetujui, dana akan segera dibayarkan.
    Saya menjamin Anda kesepakatan yang adil dan profesional.

    Suku bunga saya adalah 3%.

    Anda dapat membayar dari 2.000 hingga 5.000.000 euro.

    Waktu pembayaran: 1 hingga 30 tahun.

    E-mail: [email protected]

    WhatSapp +8028410402

    0

    0