October 26th, 2016

Mengenali pelakon Rozita Che Wan ataupun mesra disapa Che Ta, beliau sememangnya seronok bercuti ke luar negara. Lebih menarik lagi, setiap kali bercuti pasti Che Ta sekeluarga akan mengenakan pakaian cantik dan sedondon.

Ingin tahu bagaimana mereka sekeluarga setiap hari berpakaian sedondon? Che Ta mendedahkan beliau akan membawa 20 bagasi setiap kali bercuti ke luar negara dan jumlah itu adalah normal untuk pakaian suami dan anak-anaknya.

Biasanya saya yang akan siapkan atau pack sendiri semua baju suami dan anak-anak kerana saya mahu kami anak beranak pakai sedondon setiap hari.

Saya akan letakkan setiap pakaian yang akan kami pakai mengikut hari, satu bag untuk satu hari. Jadi mudahlah kerana setiap satu bagasi itu saya sudah suai padankan serta dengan rona atau tema yang sama. Selebihnya saya akan asingkan satu bagasi untuk handbag serta kasut-kasut saya pula.

Menurut Che Ta bukan mudah untuk mengemas kesemua 20 bagasi dan ia mengambil masa sehingga satu hari untuk menyusun barang didalam bagasi yang perlu dibawa.

Penat juga bila perlu kemas semua bagasi sendiri. Meskipun saya sudah mengasingkan lebih awal apa yang mahu dibawa tetapi untuk siapkan semua, ambil masa hingga satu hari juga.

Dalam masa satu hari itu saya akan fokus dengan bagasi dan pakaian sehingga ia selesai.

Gigih betul Che Ta mengemas 20 bagasi untuk dibawa ke luar negara, kebanyakkan orang 1 bagasi pun dah malas. Namun, Che Ta kan hendak semua foto beliau sekeluarga nampak cantik dan kemas, jadi perlulah penat dahulu untuk mendapatkan hasil seperti yang beliau mahu.

Sumber Berita : Astro Awani


Comments are closed.

Loading...