Written by Bella | April 23rd, 2019

Nampaknya tahun 2019 merupakan tahun yang cukup baik buat Sufian Suhaimi terutama sekali dalam kariernya.

Terbaru, lagu sedih yang menjadi sinonim buat rakyat Malaysia iaitu Di Matamu tersenarai dalam Malaysia Book Of Records dengan meraih lebih 56,485  juta tontonan di YouTube sejak dimuat naik pada 22 Mac 2018. Ia mencipta sejarah tersendiri dengan memecah rekod tontonan tertinggi muzik video di Youtube bagi lagu artis Malaysia.

Lagu Di Matamu menjadi fenomena kerana ia dilancarkan pada tarikh dimana Sufian dan bekas tunangnya, Elfira Loy sepatutnya bernikah. Ramai yang mengatakan lagu tersebut menceritakan situasi disebalik kisah putus tunang mereka.

Sumber Berita : Kopi Planet

14 responses to Cetus Fenomena, Lagu Di Matamu Nyanyian Sufian Suhaimi Diiktiraf Dalam Malaysia Book Of Records

  1. kelantit says:

    ew

    2

    0
  2. kakikucinghitam says:

    ade ek award camni.. tahniah tahniah

    3

    0
  3. Kiah Desperate says:

    Sepoyo-poyo dia pon ada jugak lah M’sian record…
    Yg sana tu nak buat rekod jugak bersanding 7 – 8 kali..
    mana lah tau boleh masuk Buku Rekod Msia…
    bersanding paling banyak….

    4

    2
    • Yakyot says:

      Masih lagi nak kaitkan dengan isteri orang.Dia tak kacau pun idola awak tu.
      Riuh sangatlah macam menang lagu terbaik hahaha.
      Orang yang menang AJL 2 tahun bturut-turut patut dapat anugerah ni.

      0

      1
  4. Anonymous says:

    Popular atas meraih simpati orang lain. Video klip lagu baru kau pun nk tunjuk naik helikopter. Motif sgt kau ni kan. Kau dgn elfira lebih kurang je. Dia gila duit, and kau gila publisiti.

    1

    1
  5. Kakek says:

    56,485 juta kali tontonan?
    56 billion kali? Lagi hebat dari Despacito nih…. mcm tak betul je hahaha…. biar betul Nara…
    56.485 juta kot…

    0

    0
  6. WickEd says:

    Tetap comot, bucuk, selekeh….gadis yg level bucuk je backup…Sebiji mcm Abg Mat dari majalah gila2…From Taiping with Love…yucks!!!

    2

    4
  7. Mana2 je says:

    Tahniah sufian berjaya cipta rekod.ko kena gak timakasih Kat org Indo,kerana merekalah yg ramai minat lagu ni

    2

    1
  8. narok says:

    korang tau tak sape penyampai award ni kepada sufian?? neng yatimah adalah individu yg dilantik utk menyampaikan trofi malaysian book of record ni…

    0

    4
  9. elnina roy says:

    kalo aku gembira dgn berita ni, boleh dapat naik helikopter free ke?

    0

    1
  10. Anonymous says:

    Zamani punya pukulan…!

    0

    0

Tinggalkan Komen Anda Di Sini