Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Cerita Di Sebalik Sesi Fotografi Zarul Umbrella Dan Siti Nurhaliza

Kalau anda dah lihat video Biografi Datuk Siti Nurhaliza yang pernah Abang Nara kongsikan suatu ketika dahulu, pastinya ada perasan akan gambar di bawah. Inilah salah satu sesi fotografi bersama lelaki yang telah dijalankan oleh Datuk Siti ketika awal kemunculannya.

zarul umbrella

Advertisement

Dan baru-baru ini, lelaki tersebut (Zarul Umbrella) telah menceritakan pengalamannya di hari tersebut. Ikuti kisah menarik daripada tuan punya badan di bawah:-

Mungkin ramai yang dah tahu dan mungkin juga ramai yang tak tahu cerita disebalik sesi fotografi ini.”4 jam Membisu”..(memang benar statement tu)Terlebih dahulu post ni bukanlah untuk menyinggung mana mana pihak cuma berkongsi pengalaman sajer.

Sesi foto ini adalah untuk majalah URTV bersama wartawan Joha Ahmad,pada awalnya sessi ni adalah untuk cover URTV telah dijalankan di Sungai Congkak kalau saya tak silap la..Juru make-up pula dibuat oleh juru make-up tersohor Zul Fadli.

Saya sampai pagi ditemani oleh PR saya manakalah Datuk Siti Nurhaliza ditemani oleh Ayie-abangnya,sampai sajer kami di lokasi kami terus mendaki anak tangga yang agak tinggi juga untuk ke lokasi penggambaran yang dikelolakan oleh jurugambar Jefri Iran.

Apabila sampai jer Zul Fadli make-up kan saya dan Datuk Siti, dan setelah habis make-up Zulfadli memberi beberapa pasang baju untuk saya dan Datuk Siti..Baju baju yang diberikan kepada Datuk kebanyakkannya mendedahkan bahagian betis beliau dan juga kelihatan agak jarang,beberapa helai baju telah direject oleh beliau dan ini menimbulkan sedikit ketidakpuashatian kepada Zulfadli dan Joha,kerana hampir kesemua baju telah direject dan ini mungkin membantutkan sessi foto untuk cover.

Manakala Datuk Siti pun saya tengok macam nak menangis dek kerana baju2 yang tidak sesuai dari pandangan beliau.Mengikut Zulfadli baju2 tu agak senteng(nampak betis) pasal nak sesuaikan keadaan di lokasi iaitu di kawasan air terjun.

Setelah berbincang cara baik Siti akhirnya bersetuju dengan beberapa syarat(yg saya tak pasti apa dia)dia akhirnya mengenakan 3 pasang persalinan-(dalam gambar)

Lepas tu kita pun mula la shoot..saya rasa agak kekok untuk pose kerana tak begitu mengenali Datuk pada waktu itu di tambah pula abangya Ayie ada kat depan memerhatikan kami ..fuhh memang tak selesa,saya ni pulak jenis yang susah nak bercakap ngan orang jika orang tu pun susah nak bercakap macam saya lagi lah saya tak bercakap ..last2 kami diam jer..yang sibuk memeriahkan suasana adalah si Joha dan Zulfadli yang memberi arahan pose2 yang nak dilakukan

Setelah hampir 4 jam kami pun selesai dan ternyata Joha memang tak berpuashati dengan sessi tadi,dan sebelum bersurai dia sempat berbisik pada saya kebanyakn gambar tak ‘meriah dan tak meletop’ mungkin takkan jadi cover.

Selang beberapa minggu ianya disiarkan hanya satu mukasurat jer seperti yang anda lihat tu.

Selepas dari sessi foto tu kedengaran desas desus yang Datuk Siti tak akan bergambar dengan artis lelaki ,pada saya ini adalah salah satu tindakan tegas beliau dalam menetukan hala tuju kerjaya beliau dan keputusan yang diambil itu nyata memberi impak yang baik kepada kerjaya insan seni bernama Datuk Siti Nurhaliza ni.

Saya respect la kat dia pasal dia berani menyuarakan pendapat mengenai pakaian yang harus dipakainya walaupun dia masih baru dalam bidang seni pada waktu itu

Jadi begitulah sedikit sebanyak coretan mengenai cerita disebalik gambar saya bersama biduanita seni tanah air Datuk Siti Nurhaliza.

Membaca cerita ini membuatkan respek Abang Nara bertambah tinggi kepada Datuk Siti. Sememangnya beliau mempunyai prinsipnya yang tersendiri. Dan dengan prinsip tersebut, beliau mampu berjaya. Terima kasih kepada Zarul Umbrella yang sudi berkongsi kisah ini. Layari blog Zarul Umbrella untuk lebih banyak kisah menarik.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

104 Comments

  1. fafa

    February 6, 2012 at 10:33 am

    prinsip n keteguhan mcm dato ct lah harus di beri kepujian n di contohi oleh artis baru laen , dto ct mmg ade pendirian y teguh . kelemahan dan kekurangan tu biasalah sifat manusia :)

  2. Zaza Muhammad

    February 6, 2012 at 8:47 am

    ade terbeli majalah ni…. tp setahu aku le, yg start Siti xmo bergambo ngan artis lelaki kes dia bergambo ngan Lan A to Z, Lan pun bengang giler ngan Siti mase tu… hmmm tatau le…
    bukan xmo bergambo langsung, bese aaa wartawan besar2an cite. ekceli Siti xmo digandingkan suke2 cam sesi fotografi contohnye camni. sbb lepas tu Datuk Siti rilek je bergambo ngan peminat lelaki. atau penah sekali tu dia bergambo berdua ngan Awie Wings lepas masing menang award kat ABP

  3. fida

    February 5, 2012 at 9:39 pm

    betul ke dato k dah kawin baru????/

  4. Dato minah jambu 24jam mengadap computer

    February 5, 2012 at 10:49 am

    dorang ni tau nye nk mengutok tapi sendiri nye dosa tk tertanggong ! nak jugak tmbah dosa lagi ishhhhhhhhhhhh !!!!!!! lov siti always……….

  5. nyah 1malaysia

    February 5, 2012 at 1:04 am

    korang jgn kutuk2 tak baik
    tok ti pakai sexy ke apa ke yg tanggung dosa suami dia
    haha..tulah tok k tu pun memang jantan gatal..suka pompuan sexy!!

Loading...
To Top