Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Cemburu Lihat Negara Lain Sudah Tak Pakai Pelitup Muka, Elfira Loy Gesa Masyarakat Berjuang Turunkan Bilangan Kes COVID-19

Elfira Loy

Pelakon dan juga usahawan, Elfira Loy menerusi sebuah hantaran di Instagramnya mengakui dia berasa sangat rindu untuk melihat anak sulungnya, Muhamad Rayyan Khalaf bermain di luar dan bersuka-ria di taman.

Meskipun begitu, Elfira akur dengan keadaan semasa di mana semua masyarakat harus mematuhi peraturan semasa Sekatan Pergerakan Penuh yang dilaksanakan kini demi mengekang penularan wabak COVID-19.

Advertisement
View this post on Instagram

A post shared by @elfiraloy

Disebabkan itu, pelakon drama Ketika Cinta Merintih ini berharap agar semua rakyat bersabar menghadapi ‘lockdown’ dan mematuhi segala prosedur operasi standard (SOP) sehingga negara mencapai sifar kes.

View this post on Instagram

A post shared by @elfiraloy

“Rindulah nak tengok Rayyan bermain di luar, pergi taman dan pergi kolam. Harap kita semua boleh lakukan ini, sabar menghadapi lockdown dan kekal mengikuti SOP selepasnya supaya sifar kes sampai bila-bila.”

Dia dalam pada itu turut mengambil contoh daripada negara luar yang telah berjaya mengawal kes COVID-19 sehingga sudah tidak perlu memakai pelitup muka apabila keluar ke mana-mana.

View this post on Instagram

A post shared by @elfiraloy

“Tak cemburu ke negara lain dah tak pakai mask? dah boleh travel dalam negeri. Bestkan? Jomlah kita cabar diri kita, orang Malaysia lan fighter, kita fight sampai 0 okay!” tulisnya lagi.

Meninjau ruangan komen, rata-rata peminat dan pengikut media sosial usahawan sambal itu turut menitipkan kata-kata positif dna bersetuju dengan pendapat pelakon wanita itu.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

7 Comments

  1. Kai

    June 3, 2021 at 4:04 pm

    Tak semestinya kalo dah vaccinated tu, leh tak yah pakai mask…. Setakat nak kan anak kluar main2 pat luar, ckp cemburu. Org lain esp ppl in my warehouse nya dept, dah nak dekat 2 tahun tak balik m’sia jumpe keluarga Dan anak bini. Being alive itself is smthg kita semua kena bersyukur… Mcm kita yang sederhana ni, pikiran mcm mane nak cari duit menyara hidup masa pkp or lockdown…. Dia sibuk pasal anak dia… Get a life srsly… U think your child is the only one in m’sia that’s affected?

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...
To Top