Catatan Masa Terpantas Tukar Tayar F1 (Video)

Teknologi

Catatan Masa Terpantas Tukar Tayar F1 (Video)

Pit Stop

F1 merupakan sukan permotoran motor yang paling tinggi tahapnya di dunia ini. Sedikit sahaja kesilapan, dapat membawa kepada kekalahan pasukan itu sendiri.

Advertisement

Untuk memenangi grand prix bukan sahaja pemandu, malah banyak lagi elemen-elemen yang memainkan peranan yang penting seperti tayar, teknologi enjin, penukaran tayar dan sebagainya.

Di sini nak kongsi video masa terpantas yang pernah dicatatkan ketika penukaran tayar semasa perlumbaa F1 European Grand Prix….

Advertisement

Rekod ini telah berjaya dicipta oleh pasukan Williams dengan catatan masa 1.92 saat. Bagaimana pun perlumbaan yang berlangusng di The Baku City Circuit, Azerbaijan ini telah dimenangi oleh Nico Rosberg dan pasukan Mercedes.

Seperti yang dapat dilihat di dalam video diatas, 4 biji tayar yang ditukar tu sangat pantas sampai tak boleh kelip mata masa tengok video ni.

Pujian diberikan kepada pasukan Williams kerana hasil kerjasama krew-krew hentian stop mereka yang gigih berjaya memecahkan rekod lama.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Comments are closed.

Loading...