Cara Pencetus Ummah Ini Menjawab Soalan Buatkan Netizen Rasa Terhibur

Trending

Cara Pencetus Ummah Ini Menjawab Soalan Buatkan Netizen Rasa Terhibur

Sekarang ni zaman dah canggih. Nak cari apa sekalipun,guna sahaja apa-apa hashtag mahupun kata kunci di ruangan carian media sosial.

Begitu juga kalau sekiranya ada persoalan yang bermain di fikiran yang melibatkan hal-hal keagamaan.

Advertisement

Para ustaz dan ustazah sekarang semua dah up-to-date dengan kecanggihan medium media sosial seperti facebook, twitter dan Instagram.

Kecanggihan dan kelebihan ini pun tak terkecuali digunakan sepenuhnya oleh Pencetus Ummah Azman yang seringkali menjawab persoalan dari para netizen yang gemar bertanyakan soalan kepada beliau.

Tetapi apa yang melucukan, respon PU Azman terhadap soalan-soalan mereka sangat mencuit hati!

Jom tengok apa yang lucu sangat tu?

 

Program realiti Pencetus Ummah ternyata telah berjaya mencipta fenomena televisyen di Malaysia.

Kelainan pendekatan dakwah yang dibawakan berjaya mencuri perhatian dan mendapat sambutan yang amat memberangsangkan.

Program realiti dakwah, Pencetus Ummah (PU) juga telah mengangkat Azman Syah Alias, 37, sebagai selebriti dakwah selepas berjaya menjuarai program tersebut pada 2014.

Selepas program itu, PU Azman Syah atau lebih mesra dipanggil PU Azman, semakin dikenali masyarakat terutama sekali daripada masyarakat Islam.

Meskipun semakin popular, ia tidak mengubah sikapnya sebelum dia menyertai PU.

Status & Umur : Berkahwin & 37 tahun
Pekerjaan : Pakar Motivasi Remaja
Asal (tempat lahir) : Kuala Lumpur
Latarbelakang :
Tinggal di Mesir selama 11 tahun.
Terkenal sebagai Pemidato sekolah
Hobi ialah melepak dengan pelajar bermasalah, membaca buku dan menonton televisyen.
Cita – cita nak kumpulkan mat rempit Malaysia dan bagi ceramah.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Comments are closed.

Loading...