Cara-Cara Buat Sendiri Ais Krim Pelangi “Paddle Pop” Yang Gebu Dan Enak, Sedapnya!

Trending

Cara-Cara Buat Sendiri Ais Krim Pelangi “Paddle Pop” Yang Gebu Dan Enak, Sedapnya!

Bila tengok ais krim ini, memang teringat akan zaman kanak-kanak dahulu, yang mana menjadi kegemaran tiap kali kalau makan ais krim.

Advertisement

Kalau kita buat sendiri ais krim ‘paddle pop’ pelangi ini, boleh menggamit memori waktu kanak-kanak dulu, lagi seronok dapat makan bersama anak kita sendiri. Kan?

Bahan – bahan untuk buat aiskrim paddle pop homemade ni adalah seperti berikut :

Aiskrim Paddle Pop Homemade

1 tin Susu cair/susu segar
3 sudu Susu pekat
2 sudu Gula
1 sudu Ovalette
Pewarna

Macamana nak buat aiskrim paddle pop homemade ni?

1. Mix semua bahan-bahan, pukul sehingga sebati. kami guna mixer, tapi bila lambat sangat nk sebati tu, kami blend je guna blender.

2. Then, asingkan adunan kepada 4 bahagian (sebab kami guna 4 jenis warna). Setiap bahagian, masukkan pewarna yang anda pilih.

3. Masukkan adunan warna mengikut urutan yang anda suka ke dalam acuan aiskrim. Tak kisah nak start with yellow dulu ke, green ke, yang penting, last sekali nampak macam pelangi (paddle pop).

So, dah siap. Boleh masukkan acuan aiskrim tu ke dalam tempat beku peti ais rumah anda.

So, dah siap. Boleh masukkan acuan aiskrim tu ke dalam tempat beku peti ais rumah anda.

Sumber : Resepi Sedap

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Comments are closed.

Loading...