Canonical Datang Dengan SmartPhone Menggunakan Ubuntu OS ( 9 GAMBAR )

Trending

Canonical Datang Dengan SmartPhone Menggunakan Ubuntu OS ( 9 GAMBAR )

Dunia mobiliti sekarang semakin menerima peningkatan yang mendadak selepas kemunculan IOS dan juga android. Syarikat sistem operasi sekarang berlumba-lumba untuk mengeluarkan OS untuk telefon selepas Windows dengan jayanya mengeluarkan Windows Phone 8 kini Ubuntu juga dengan ketinggalan dengan menggeluarkan Ubuntu Mobile. Sistem operasi mudah-alih Ubuntu ini juga dioptimasikan untuk skrin kecil, dimana membawakan beberapa fungsi menarik bersama-sama dengannya, termasuk;

+Edge Magic – penggunaan gesture dari bucu skrin untuk memudahkan pengguna mengubah aplikasi ataupun membuat carian dan sebagainya.
+Integrasi kandungan dengan lebih menyeluruh.
+Sokongan carian kandungan, aplikasi dan produk dengan lebih mudah.
+Kebolehan arahan suara dan teks, membolehkan peranti dikawal dalam pelbagai kaedah.
+Sokongan aplikasi natif dan juga HTML5.

Advertisement

Bolehkan pelbagai OS ini memikat hati pengguna SmartPhone sekalian? Tapi setiap OS mempunyai kelebihan masing-masing dan kita sebagai pengguna hanya dapat menilai memalui perestasi yang diberikan.

2

1

3

4

5

6

7

8

9

Sumber: Amanz
CNet

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Loading...

Comments are closed.