Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Can You ‘Chop’ This Letter?

1. Can you ‘chop’ this letter (Sampai sekarang pun Abang Nara rasa still ada buat kesilapan mudah ini.  Tahu tak apa perkataan yang sepatutnya digunakan instead of ‘chop’?)

Advertisement

2. Repeat again (hahaha. Ini memang sampai sekarang Abang Nara buat lagi. Ah, malunya….. Cuba teka apa perkataan yang sepatutnya digunakan?)

Antara kesilapan lain yang Abang Nara pernah buat ialah menggunakan ayat “Open the Fan”. Sepatutnya “Switch on the Fan”. Kadang-kadang memang nampak remeh kesalahan ini, tapi sebenarnya agak memalukan juga apabila di”kantoi”kan oleh orang lain. Oleh sebab itu, Abang Nara berjanji menggunakan Bahasa Inggeris yang betul di masa hadapan.

ohmyenglish

Dan Abang Nara ingin mengajak anda semua untuk berjanji tidak melakukan lagi kesilapan-kesilapan bahasa Inggeris seperti di atas melalui laman web www.ohmyenglish.com.my. Setakat ini sudah 1721 janji yang telah dibuat dan kebanyakan memang benda-benda yang “simple”. Abang Nara percaya korang pun ada janji yang nak dibuat untuk bercakap bahasa Inggeris dengan lebih baik kan?
ohmyenglish

Sebagai permulaan untuk penggunaan Bahasa Inggeris yang lebih baik, Abang Nara nak mengajak anda semua menonton rancangan Oh My English! pada setiap hari Ahad jam 10 pagi bermula 20 Mei ini menerusi saluran Astro TVIQ. Rancangan Oh My English! ini pasti seronok kerana ianya disampaikan secara santai dan di dalam bentuk komedi. Abang Nara jamin anda semua akan bergelak ketawa sambil belajar menggunakan Bahasa Inggeris dengan cara yang betul.
ohmyenglish

Let’s speak better English. Let’s promise to do it at www.ohmyenglish.com.my.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

101 Comments

  1. ikhlas

    May 18, 2012 at 12:01 pm

    Kata blaja d korea..open the fan..klaka la ko ni nara!

  2. haroro

    May 18, 2012 at 8:05 am

    like my father said.. ” poro.. x payah nak segan bercakap bahasa inggeris.. yakin dengan diri.. try to speak dgn penuh keyakinan.. orang tak kan marah.. india ngn cina pom x semua pandai english.. kalo kita dgr betul2.. diorang pom main hentam..tp keyakinan diorang bercakap tu membuatkan orang yang dengar rasa apa yg mereka ckp itu betul”.. yup! i’ll try to learn it~ but too sad.. bila kita speaking..ramai cemuuh kita.. ckp “eleh.. poyo giler speaking bagai.” pOro x kisah korang ckp poro poyo ke.. jnji poRo nk improve english.. dikit-dikit lama2 jadi bukit… (^__^)..Y

  3. Aldy Shah

    May 18, 2012 at 6:12 am

    Hahaha, Video kelakar lah… ape pun sketsa dlm video mmg sesuai dengan situasi yg dihadapi oleh kebanyakan kita.

  4. beruk

    May 17, 2012 at 10:09 pm

    can you repeat that again at least for one more time?

  5. lol

    May 17, 2012 at 7:50 pm

    propaganda barat yang hendak menjajah kembali malaysia ini. semuanya hendak berbahasa inggeris dan agung-agungkan bahasa penjajah tuh padahal orang malaysia sendiri pun tak pandai cakap bahasa rasmi kita bahasa melayu.orang melayu sendiri pun bercakap dengan tatabahasa yang salah.

    • Anonymous

      May 17, 2012 at 10:01 pm

      sesuai nama, mmg lol ur comment. klu dh malas nak belajar ckp je la, jgn la nak ckp propaganda barat la, yahudi la, freemason la..

    • Lols

      May 17, 2012 at 10:24 pm

      Dulu ada org yg cilok nick i yg pertama, skarang ada pulak hampir2 … Haih. Bosanlah org yg asik kaitkn propaganda sumer ni.. Ni mesti kes inferiority complex… sendiri tak reti, salahkan benda lain. Coba ko gi belajar bahsa inggeris betul2, pastu gi baca sumer pasal propaganda tu. bukak kepala hotak tu sikit. Aku belajar inggeris atas sebab keperluan sejagat, tp aku masih score dlm BM.. Tak penah aku nak agungkn bangsa omputih tu walaupun aku fasih bahsa dorang. Malah kerana byk baca bahan2 dorang la, aku tau betapa kesiannya omputih skarang ni. Hebat dr segi akal, ethics dan teknologi, tp majoriti moralnya dah cetek. Kalo ko nak reti BM jer, silakan. Tp jgn blame org lain kalau ko trtinggal jauh. Indians chinese kadazan ibans and other races kat mesia ni ada kelebihan sbb paham at least 3 bahasa. Melayu ader?

    • Aldy Shah

      May 18, 2012 at 6:13 am

      Janagn lah melihat dari sisi keburukan saja, amik menda nih sebagai yg Positif

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top