May 16th, 2012

1. Can you ‘chop’ this letter (Sampai sekarang pun Abang Nara rasa still ada buat kesilapan mudah ini.  Tahu tak apa perkataan yang sepatutnya digunakan instead of ‘chop’?)

2. Repeat again (hahaha. Ini memang sampai sekarang Abang Nara buat lagi. Ah, malunya….. Cuba teka apa perkataan yang sepatutnya digunakan?)

Antara kesilapan lain yang Abang Nara pernah buat ialah menggunakan ayat “Open the Fan”. Sepatutnya “Switch on the Fan”. Kadang-kadang memang nampak remeh kesalahan ini, tapi sebenarnya agak memalukan juga apabila di”kantoi”kan oleh orang lain. Oleh sebab itu, Abang Nara berjanji menggunakan Bahasa Inggeris yang betul di masa hadapan.

ohmyenglish

Dan Abang Nara ingin mengajak anda semua untuk berjanji tidak melakukan lagi kesilapan-kesilapan bahasa Inggeris seperti di atas melalui laman web www.ohmyenglish.com.my. Setakat ini sudah 1721 janji yang telah dibuat dan kebanyakan memang benda-benda yang “simple”. Abang Nara percaya korang pun ada janji yang nak dibuat untuk bercakap bahasa Inggeris dengan lebih baik kan?
ohmyenglish

Sebagai permulaan untuk penggunaan Bahasa Inggeris yang lebih baik, Abang Nara nak mengajak anda semua menonton rancangan Oh My English! pada setiap hari Ahad jam 10 pagi bermula 20 Mei ini menerusi saluran Astro TVIQ. Rancangan Oh My English! ini pasti seronok kerana ianya disampaikan secara santai dan di dalam bentuk komedi. Abang Nara jamin anda semua akan bergelak ketawa sambil belajar menggunakan Bahasa Inggeris dengan cara yang betul.
ohmyenglish

Let’s speak better English. Let’s promise to do it at www.ohmyenglish.com.my.


101 responses to “Can You ‘Chop’ This Letter?”

  1. Anonymous says:

    Oh my “stamp” ..tu la yang separutnye..

Loading...