Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Can You ‘Chop’ This Letter?

1. Can you ‘chop’ this letter (Sampai sekarang pun Abang Nara rasa still ada buat kesilapan mudah ini.  Tahu tak apa perkataan yang sepatutnya digunakan instead of ‘chop’?)

Advertisement

2. Repeat again (hahaha. Ini memang sampai sekarang Abang Nara buat lagi. Ah, malunya….. Cuba teka apa perkataan yang sepatutnya digunakan?)

Antara kesilapan lain yang Abang Nara pernah buat ialah menggunakan ayat “Open the Fan”. Sepatutnya “Switch on the Fan”. Kadang-kadang memang nampak remeh kesalahan ini, tapi sebenarnya agak memalukan juga apabila di”kantoi”kan oleh orang lain. Oleh sebab itu, Abang Nara berjanji menggunakan Bahasa Inggeris yang betul di masa hadapan.

ohmyenglish

Dan Abang Nara ingin mengajak anda semua untuk berjanji tidak melakukan lagi kesilapan-kesilapan bahasa Inggeris seperti di atas melalui laman web www.ohmyenglish.com.my. Setakat ini sudah 1721 janji yang telah dibuat dan kebanyakan memang benda-benda yang “simple”. Abang Nara percaya korang pun ada janji yang nak dibuat untuk bercakap bahasa Inggeris dengan lebih baik kan?
ohmyenglish

Sebagai permulaan untuk penggunaan Bahasa Inggeris yang lebih baik, Abang Nara nak mengajak anda semua menonton rancangan Oh My English! pada setiap hari Ahad jam 10 pagi bermula 20 Mei ini menerusi saluran Astro TVIQ. Rancangan Oh My English! ini pasti seronok kerana ianya disampaikan secara santai dan di dalam bentuk komedi. Abang Nara jamin anda semua akan bergelak ketawa sambil belajar menggunakan Bahasa Inggeris dengan cara yang betul.
ohmyenglish

Let’s speak better English. Let’s promise to do it at www.ohmyenglish.com.my.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

101 Comments

  1. Anonymous

    May 20, 2012 at 5:15 am

    Oh my “stamp” ..tu la yang separutnye..

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top
x
Puasa Barakah Bersama