Written by Bella | February 28th, 2019

Sudah bertahun-tahun kita dengar gosip dan spekulasi hubungan percintaan Erra Fazira dan penyanyi Shahir. Sekitar tahun lalu pula, Shahir pernah memberitahu beliau sudah bersedia untuk bergelar suami dan berhasrat untuk meminang Erra.

Bagaimanapun, sehingga kini tiada perkembangan terbaru tentang perkahwinan pasangan ini dan Shahir juga kembali menyepikan dirinya.

Malah, Erra dalam kenyataan terbaru juga memberitahu beliau tidak pasti kedudukannya serta status hubungan bersama Shahir.

Kami tidak bergaduh pun, cuma memang sudah agak lama kami tidak berjumpa dan sekadar bertanya khabar menerusi telefon. Sukar untuk saya katakan mengenai kedudukan saya sekarang. ‘Menang’ atau ‘gagal’ susah hendak saya cakap.

Pada saya apabila dia bersuara mengenai soal perkahwinan ia sedikit sebanyak memberi impak bukan sahaja kepada diri saya tetapi orang sekeliling seperti keluarga dan teman. Jadi rasanya lebih baik jangan bersuara perkara yang kita sendiri tidak tahu apa pengakhirannya.

Erra terus terang tidak mahu lagi memikirkan soal itu dan mengikut sahaja dengan apa yang telah diaturkan Tuhan untuknya.

Sumber Berita : mStar Online

55 responses to Cakap Nak Meminang Tapi Tiada – Erra Fazira Tidak Pasti Status Hubungan Dengan Shahir

  1. Anonymous says:

    Kenapa erra masih mengharapkan shahir…kalu dia nak dari awal lagi dia dah pinang awak…menyepi tu paham paham je la…

    • Anonymous says:

      Mani yg takde kualiti!!
      Mmmm jantan mcm ni dan Alip skandal Octopus sesuai dipakaikan cawat besi spya x btmbh species2 hawau di muka bumi. Euww!

    • Mat Ronggeng says:

      Krikkkk….krikkk…. Krikkk dari pihak Shahir
      Sat lagi Abg Mat Ronggeng masuk meminang lah…. Tunggu sat na….

    • aku says:

      tak paham aku nape erra berkenan kat si shahir tu. jenis lelaki yg takde masa depan. lelaki nie, nak cari buat suami ni erra, biar rupa tak lawa sgt..biar tak gebu korea, janji guna tulang 4 kerat untuk ibadah & kerja cari rezeki utk family. come on erra…aku tak nampak ciri2 ‘bertanggungjawab’ pon dlm diri shahir tu. dah nampak mcm engkau yg terhegeh2 kat dia. dia buat bodo je.

      • Anonymous says:

        X baik ngata anak org x ada msa depan…

        • embun menanti says:

          betul la tu tkda masa depan…kalo ada masa depan…dia pikir nk bekeluarga..nak berjaya..berusaha….and dh lama dia pinang…beranak pinak ….membiarkan seorg perempuan dengan false hope…nmpak sgt diri tkda perancangan dengan kata lain tkda masa depan la tuh..tkda ayat lain yg sesuai dah

      • Anonymous says:

        nope..jangan ckp mcm tu..umur era ni..dah x fikir sangat pasal duit harta…yg dia nak ..orang boleh bimbing dia..bantu dia untuk kenal Allah..yang dulu dia lalai..skrg dia nak sesuatu kearah kerohanian…shahir tu pegangan agama pun kuat…sbb tu dia nak…jangan salah fhm..dia ni VVIP oun boleh..tula aku ckp..dia dh x fikir sgt ttg status, kekayaan..matlamat dia kearah akhirat..more to nak orang bimbing dia dan anak2nya

    • MAK CIK ERRA CARI TOY BOY says:

      Erra mahukan lelaki handsome.. muda drpd suaminya.. come on lelaki muda sedunia.. Erra perlukan korang.. come on.. lelaki handsome buat salah besar, erra maafkan.. lelaki tak handsome seperti suaminya jika buat salah walaupun sikit, tiada keampunan.. kesian anak perempuannya melihat ibunya begitu..

    • MAK CIK ERRA says:

      Erra yang terhegeh hegeh kat shahir.. lihat gambar di atas.. tersengih sengih kat shahir..

  2. Anonymous says:

    U deserve better man,erra..

    • MAK CIK ERRA CARI TOY BOY says:

      Erra mahukan lelaki handsome.. muda drpd suaminya.. come on lelaki muda sedunia.. Erra perlukan korang.. come on.. lelaki handsome buat salah besar, erra maafkan.. lelaki tak handsome seperti suaminya jika buat salah walaupun sikit, tiada keampunan.. kesian anak perempuannya melihat ibunya begitu..

  3. Anonymous says:

    emran & yusry more better than si shahir tu…. hutang keliling pinggang lagi mau cerita kawin… jenis camni pun erra masih nk tunggu.. xpaham aku !!!

    • Anonymous says:

      kita redhalah “ketentuan Allah”.

    • minah jambu say NO to drugs says:

      sampai tua la lu erra…

    • MAK CIK ERRA CARI TOY BOY says:

      Erra mahukan lelaki handsome.. muda drpd suaminya.. come on lelaki muda sedunia.. Erra perlukan korang.. come on.. lelaki handsome buat salah besar, erra maafkan.. lelaki tak handsome seperti bekas suaminya jika buat salah walaupun sikit, tiada keampunan.. kesian anak perempuannya melihat ibunya begitu..

  4. red onion says:

    dh cam chipsmore dh..kejap ada kejap xde..x pyh tggu dia la erra..blh nilai sndri keseriusan dia tu..

  5. anon says:

    dulu dgn cik ta pun ..family dia larang kottttttt
    jadi paham sendiri lah
    cari lah lelaki yang lebih baik erra..

  6. wekkkkkkk says:

    ini bermakne, dia cintakan ko, rela lepaskan ko demi keadaan. Byk keadaan yg perlu diterjemahkan. Kalau nk bermhtangga, mcm yg ko kata, tanah dah ada utk membina rmh, tapi perlukan bahan2 nya utk mendirikan rmh, tetpi rmh yg dibina takut tak kukuh sbb bahan2 material yg digunakan tidak berkualiti.
    itulah kais-kais yg aku baca di metro..netizen fhmkan.

    kalau takut dilambung ombak jgn berumah ditepi pantai..kalau berani teruskan..hanya perlu berani dgn badai..

  7. huhu says:

    panas nya cuaca..memang real..tak teka teki..memang real panas..pfuffffff…

    • Anonymous says:

      cuba bygkan org yg kja di site..tgh2 padang..pokok x ada…atau swh bendang yg terbentang luas mereka bkerja di bwh matahri cuaca 37° C. Kita ni kerja dlm ekon..dh mengelupur/sentap sikit..

  8. Anonymous says:

    LAU DI KIRA SI ERRA NI DA KAWIN DUA KALI AND DA GAGAL DUA KALI YUSRI TU ORG KAYA,SI EMRAN PON ORG BERADA PON KAYA TAPI CERAI JUGA APA PULA PROBLEM TA CUKUP-KENA BERSYUKUR LAH ERRA JANGAN TELAMPAU MENGIKIS DAN MENCUKUR LEBIH LEBIH NANTI KENA TERBALIKAN SI SHAMIR YG MENGIKIS U SO KALI NI BE A GD GIL ERRA

    • emm says:

      tau je ko erra kikis yusri dan emran..terang-terang erra tak nak nafkah… pokok pangkalnya, hanya mereka yang tahu…dan masih berkawan baik..tak ada masalah walau x husband dua2 dah berkahwin lain. Jodoh bukan kat tangan manusia…adakalanya manusia diuji dengan pelbagai perkara.. ada yang sekali je kahwin, terus bahagia..dan ada yg Allah dah tulis langsung tak berkahwin..dan ada yg berkali-kali berkahwin baru temui keserasian. Hanya Allah yg tahu siapa jodoh terbaik untuk Erra..doakan yg terbaik sahaja sudah.

      • Anonymous says:

        Whatever.. Cerai kahwin cerai kahwin.. Tak lma anak2 dari berlainan suami atau isteri trkahwin sbb taktau yg diarng tu sedarah..

        • ikan says:

          itu anak beranak kau yang bodoh taktau adik beradik sapa.

        • Tu spesis kafir sana nun.. org2 barat.. keja berzina je.. pastu tkr2 psangan.. lahr ank luar nikah.. last2 adk beradk, bp ank sume khwn bab x tau asl usul sume..
          Kat Mlysia ni kr msh ok.. wlu rmai yg khwn cerai khwn cerai, tp nasab tu ttp org tau.. xde la bongok mcm ko..
          Tp yg khwn snyp2 pastu tgglkn istri rahsia tu.. tu yg ssh skit la..
          Apa2 pn dlm kes mcm ni, laki mlyu tu la yg x guna.. x pyh nak nafikn bnda ni mmg wjud sbb kebodohan llki mlyu..

      • hurrmmm.... says:

        kannn…bkn main lagi ayat die…report kang baru tau..bior erra saman mcm misha omar buat..buli siber ni..fitnah!! xtau cite jangan memandai…kehidupan die…baik buruk die bior die yg tanggung….alahaiiii

      • anonymous says:

        exactly…ujian Allah dari pelbagai aspek kehidupan…selagi idup selagi tu di uji..masuk kubur pun kena uji jugak…

    • joe says:

      erra high temper and moody….aku lelaki tak suka perempuan mcm tu…

  9. cakap je says:

    Tabahnya Erra… Moga temui pengganti yg lebih baik… Doakan yg baik untuk Erra… sudah tertulis di loh mahfuz siapa jodoh Erra yg akan bersama ke jannah…gagal rumah tangga 2 kali, tetapi masih baik dengan x husband dan wife baru mereka. Jarang yg boleh redha dan ikhlas macam tu..

  10. tunggu lagi ke says:

    Lama menunggu…cari orang lain je lah Erra…ada jodoh lebih baik kot… di luar sana…

  11. Anonymous says:

    megantok ni

  12. doakan saja says:

    Perlu makan masa nak cari pengganti..cari ibu tiri senang…mencari pengganti ayah kandung yang susah..Terutama jika ada anak perempuan..penerimaan anak dengan ayah baru biasa perlu masa yang panjang…

  13. QRR says:

    Move on Erra. Lelaki mcm ni, i pernah kena. Jenis commitment phobic. Takut untuk settle down. Tapi still melayan kita, ajak keluar bagai, and kita pun tahu cara dia layan memang lain dia layan dari kawan biasa.Tapi bila bab commitment, memang sampai kiamat dia akan fikir-fikir, sementara fikir tu, dia menyepi. Loser la basically. Kekdohnya, kita pun blah dan kahwin dengan orang lain. Mereput ko kat sana. Gituuu tiba2 doctor love.

  14. Anonymous says:

    Erra ni antara artis wanita yang matang dan bijak fikirannya sejak dari zaman mula2 join industri… love u kak erra.

      • MAK CIK ERRA CARI TOY BOY says:

        Erra mahukan lelaki handsome.. muda drpd suaminya.. come on lelaki muda sedunia.. Erra perlukan korang.. come on.. lelaki handsome buat salah besar, erra maafkan.. lelaki tak handsome seperti suaminya jika buat salah walaupun sikit, tiada keampunan.. kesian anak perempuannya melihat ibunya begitu..
        sbb handsome.. mati pun sanggup.. anak ikan.. engku emran baik tak hargai.. sbb kurang handsome.. YANG PENTING HANDSOME.. Baru erra fazira nak.. hokay..
        ERRA SUKA LELAKI HANDSOME.. TP MALU NAK MENGAKU.. SHAHIR BUAT SALAH APA PUN.. ERRA TERIMA.. KALAU LELAKI BURUK.. SALAH SIKIT.. ERRA REJECT.. KONON NK YG BERIMAN.. SEBENARNYA NAK YG HANDSOME JE..

  15. prihatin says:

    aduhai….x yah la harapkan shahir tu… cari la org lain. cukup2 la ngan shahir.

  16. Bobou says:

    Hahaha
    Shahir tu MP (Mamat Pokaj)
    Artia yg krik krik.. 0 point
    Hutang dngn pompuan je gosip paling last..
    Kalo pncapaian dlm industry 0 point
    Bgus Shahir ni cuba2 jelh jadi pelakon pembantu je.. Jnganlh nak perasan trus nak jadi watak utama.. Lainlah kalo muka dan badan tu mmng handaome dan berketul2..mungkinlh M. Ang tu meleleh nak ambil kau sbgai hero dlm drama.. Kalo stakat duduk pun perut berlipat tahlh.. And…
    Ingat pinang erra dngn duit sireh je kah.
    Dah tau erra cita rasa nakkan lebih glamour.. Ok… GLAMOUR… buknnya nak sanding biasa2.
    Tahun demi tahun… Duit hantaran erra tu akan meningkat… So dua je.. Lepaskan erra dan kawin prmpuan biasa atau usahakan diri tu..

  17. Simi says:

    Shahir ni dari dulu aku tengok dia ade type. Dia suka perempuan yg matang tapi dia malu nak ngaku.
    Apelah yg nak dimalukan, jodoh tu ketentuan Allah.

  18. Anonymous says:

    dia x puas berskandal dgn pramuagari tu…hahahaha..loser laa laki ni..kesian laa sape jd bini dia..merana hdp…

  19. Alip syuk says:

    Cian lopak xkwin lg

  20. kesiannn says:

    shahir sayang tapi x mampu nk kahwin..x de kerja tetap..xde bisnea.camne nk tangug era lg..nk buat Majlis lg.era kena faham.xpela x yah kahwin .just enjoy ur moment as single mother .bole jalan Sana sini.,ibadah tenang..x de nak pkir hal rmh tangga

  21. Gepp says:

    If i were her, i dah chow long long ago
    Shahir obviously x serious dgn erra, tp kenapa ko still terhegeh-hegeh mcm ni? Kalau shahir serious but pokai, either he works the shit out of his ass to have you, or to cut you loose awal2 lagi. Baru bercinta tapi dh digantung x bertali, sendiri cari pasal padan muka

  22. Get real says:

    Cari mat salleh lg bagus. Ramai yg datang sini masuk islam dan ikut btul agama and rerus nak nikah. Better la dari jantan melayu yg nak seronok je. Tak caya gi masjid negara, ramai species chris evans nak cari isteri solehah.

  23. Anonymous says:

    Ke sebenarnya 2 2 propa jer. Low class..

  24. cIk piNgu says:

    Allahurabbi Erra oii aku ingat dia x tgu dh Gigi Besi tu. Eh Erra ko x faham2 ke org x nak la tu sb tu diam menyepi. adoi.. kalau x pandang lelaki kaya berharta pun, at least cari la yg btl2 nak jalinkan kasih syg dgn ikatan nikah, ni si Gigi Besi tu kompang je lbh tp ape pun x dak.

    • KEBENARAN says:

      sbb handsome.. mati pun sanggup.. anak ikan.. engku emran baik tak hargai.. sbb kurang handsome.. YANG PENTING HANDSOME.. Baru erra fazira nak.. hokay..

    • KEBENARAN says:

      ERRA SUKA LELAKI HANDSOME.. TP MALU NAK MENGAKU.. SHAHIR BUAT SALAH APA PUN.. ERRA TERIMA.. KALAU LELAKI BURUK.. SALAH SIKIT.. ERRA REJECT.. KONON NK YG BERIMAN.. SEBENARNYA NAK YG HANDSOME JE..

  25. MAK CIK ERRA CARI TOY BOY says:

    Erra mahukan lelaki handsome.. muda drpd suaminya.. come on lelaki muda sedunia.. Erra perlukan korang.. come on.. lelaki handsome buat salah besar, erra maafkan.. lelaki tak handsome seperti suaminya jika buat salah walaupun sikit, tiada keampunan.. kesian anak perempuannya melihat ibunya begitu..
    sbb handsome.. mati pun sanggup.. anak ikan.. engku emran baik tak hargai.. sbb kurang handsome.. YANG PENTING HANDSOME.. Baru erra fazira nak.. hokay..
    ERRA SUKA LELAKI HANDSOME.. TP MALU NAK MENGAKU.. SHAHIR BUAT SALAH APA PUN.. ERRA TERIMA.. KALAU LELAKI BURUK.. SALAH SIKIT.. ERRA REJECT.. KONON NK YG BERIMAN.. SEBENARNYA NAK YG HANDSOME JE..

  26. Anonymous says:

    move on! awak bukan muda lagi makcik erra.. macam tunggu bulan jatuh ke riba.. sian awak.. jangan seksa hati awak sendiri.. lepaskan.. awak akan rasa lega..