Buku Ke Belacan?

Trending

Buku Ke Belacan?

Punya la fun sampai cikgu dia pun tergelak.

Advertisement

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

5 Comments

  1. lydia

    July 8, 2014 at 9:29 am

    Semua bende nak buat lawak ke ?

    rasa cam cikgu tu tak der hak untuk rakam budak skolah tu ? motif ? takder akta ke yang protect rakaman ke atas budak2 yang suka suki di upload untuk tatapan umum . .

    shame on u .. .cikgu taik kucing …

    larang student bawak hp, yang cikgu pakai hp dalam kelas ni apahal?

  2. ThinkTwice

    July 7, 2014 at 12:45 am

    Stop laughing on her.n Nara better u dlete this post..

    Just got informed that this kid comes from a poor family

    What will u feel if ur own being humiliated by by other people? Can u still laugh?

  3. rafrash

    July 4, 2014 at 7:55 pm

    Sesungguhnya adik ini tidak faham apa yang tersirat dalam soalan yang ditanya oleh cikgunya. Dia tidak faham yang cikgunya mengambil kesempatan untuk buat lawak mega keatasnya.
    Adik ini menjawab dengan spontan seolah-lah dia panik atau takut pada guru tersebut tanpa memikirkan apa kaitan buku itu dengan belacan. Dalam keadaan panik atau ketakutan setelah dimarahi atau dipersoalkan oleh cikgunya dia tidak lagi fikir panjang untuk menjawab soalan guru tersebut.
    Dalam situasi ini sememangnya guru tersebut bertanya kepada adik ini lebih dari sekali. Tak mungkin cikgu ini merakam setiap soalan yang ditanya kepada muridnya. Bila rakaman itu dibuat sudah tentu gurunya menyuruh muridnya mengulangi supaya rakaman boleh dibuat untuk lawak mega.
    Persoalannya kenapa cikgu itu ambil kesempatan terhadap murid ini. Sepatutnya guru perbetulkan apa yang salah jika adik ini buat kesalahan. Nasihat dan berilah dia tunjuk ajar. Merakam dan upload di you tube bukan caranya. Ya cikgu hanya bergurau. Malangnya bergurau tak bertempat.
    Sekiranya perkara ini berlaku kepada anak guru tadi, apa perasaan dia? Seronok? Saya percaya ibu bapa kepada murid tadi tak mungkin tergelak melihat rakaman tadi tambah lagi ia menjadi lawak seluruh dunia.
    Rakaman ini mungkin bertahan bertahun-tahun. Bagaimana bila murid ini dewasa dan dipermainkan oleh kawan-kawan dia.
    Saya harap kementerian pelajaran akan mengambil tindakan sewajarnya terhadap guru ini agar di masa hadapan tiada guru yang akan merakam murid-murid kencing dalam tandas dan upload di youtube.
    Saya juga berharap ibu bapa kepada murid ini turut mengambil tindakan saman malu terhadap cikgu yang tak bertanggung jawab ini.

    • cikgu botak

      July 5, 2014 at 11:44 am

      apa punya serious lah kau nie?
      Xpernah dengar istilah gurauan?
      kalau x boleh brgurau, pergi duduk kt hutan lah.
      kau mesti jenis poyo x bertempat kn?
      h

    • I'M A MOTHER

      July 7, 2014 at 9:53 am

      I don’t think it’s funny at all.. banyak kali tengok pun tak gelak..
      sick joke! kalau murid ni dtg dari family susah, apa perasaan ibubapa dia?
      kalau kena kat batang hidung sendir? amacam? boleh gelak?

Loading...