Written by Bella | February 21st, 2017

Siapa sangka buku yang dikecam,dikritik dan dihimpit kontroversi kerana dikatakan tidak mempunyai sebarang makna oleh netizen iaitu 99 Kata-Kata #QalifModen Fattah Amin kini sudah memasuki carta “best seller”.

Menurut Fattah, sejak bukunya menjadi perbualan hangat di media sosial, jualan secara didalam talian meningkat secara mendadak. Malah, pihak MPH Book Store sudah memohon tempahan kedua buku berkenaan.

Untuk cetakan pertama pihak penerbit mengeluarkan 5,000 salinan dan Alhamdulillah setakat ini jualan sangat memberangsangkan walaupun ia dikritik hebat.

Malah pihak MPH Book Store juga membuat tempahan baru buku itu kerana mendapat permintaan tinggi selain ia diletakkan di carta “best seller”.

Antara kata-kata yang menjadi viral dan ejekkan pengguna media sosial ialah “Aku dulu selalu berangan nak gi KLCC nak bawak kereta aku sendiri dan parking Valet. Ternyata kini telah termakbul hahh…. kelakar kan.”

Namun, segala kata-kata negatif yang dilemparkan sedikit pun tidak mematahkan semangat Fattah. Pada saya… dalam perniagaan biasalah pasti akan ada yang tidak suka dengan produk dihasilkan dan sebaliknya.

Alhamdulillah jumlah yang memberi maklum balas positif lebih banyak daripada yang mengkritik saya.

Mengulas mengenai kekeliruan berhubung harga sebenar buku itu sehingga dikatakan terlalu mahal, Fattah berkata ia dijual pada harga RM50 senaskhah sekiranya dibeli di kedai dan bagi pembelian secara dalam talian pula dikenakan sebanyak RM58 termasuk harga pos.

Walaubagaimanapun, untuk pembeli di Sabah dan Sarawak pula buku itu dijual pada harga RM53 jika dibeli di kedai manakala secara pos pula dikenakan sebanyak RM65. Fattah turut menyertakan cd single terbarunya, Wanita Terakhir dengan setiap pembelian buku tersebut.

Sumber Berita : mStar Online

63 responses to Buku Fattah Amin Yang Dipersenda Oleh Netizen Masuk Carta “Best Seller”

  1. Anonymous says:

    bagus lah..sementara tengah hot buat duit. siapa nk beli terpulang, tiada paksaan. x payah nk berkelahi.

    44

    0
    • kak nam says:

      terima kasih sharnaaz yg telah memberikn promosi percuma….ok bai.
      hehehehe

      42

      1
      • kipidappp says:

        saya pernah bekerja bersama fattah dlm satu sessi photo utk majalah, baik orgnya. bila masuk je waktu solat, cepat2 dia hilangkn diri.. pergi ke surau.
        bagus dia. he deserves it.

        66

        0
        • Anonymous says:

          rambut berdye tu…..kahkahkah….sempat pulak die hitamkan semula…yeke die hlgkan diri g surau???oklaa..bersangak baik laa…hahaha…

          3

          40
        • TuesdayMOTIVATION says:

          PEOPLE CAN BE MEAN. DON’T TAKE IT PERSONALLY.
          IT SAYS NOTHING ABOUT YOU, BUT A LOT ABOUT THEM.
          THEY PROBABLY AREN’T HAPPY ABOUT THEMSELVES EITHER!

          17

          0
        • Fan Kak Melah says:

          aku paham perasaan fans fattah ni. kalu kita minat seseorg artis tu, apa saja dia jual ..kita beli…sokong. mcm aku budak2 dulu, minat sgt pd kak [email protected] ram. semua album dia aku beli. nmpk je muka dia kt suratkabar, aku gunting lekat lekat siap buat photo album lagi. bila dia keluar album dangdut, ‘selamat jalan romeo’ org dok kutuk, aku tetap juga beli. begitulh bila kita minat seseorg artis tu…

          36

          0
        • Anonymous says:

          haah…rambut fatah berdye tk ade pulak fan dia kecoh.wlpn dye dark brown ajeeee….aku sokong fan kak melah.bl kt minat seseoran tu mmg kt akan minat abis2san..wlpn dia buat salah sekalipun ttp kt pertahankan..smpai satu tahap kt rs dia laa insan y tk penah buat salah.tak salah nk minat tp berpada-pada..artis pn manusia biasa jgk,kkdg ada buat silap..jgn terlalu memuja smpai lupa pd yg sepatutNya.tkut nti bl fatah ada buat silap fan2 dia tk blh terima..

          7

          2
        • Anonymous says:

          pasal rambut dye pon kecoh…loser betul. mcm lah fattah artis pertama dye rambut. sakai betul.

          18

          2
        • Sporean Gurl says:

          itu x, boleh ini x boleh…serba x kena. korang pergi duduk dlm gua je.

          4

          1
        • Mann says:

          Rambut tu pakai inai kot. Napa la buruk sangka

          8

          2
        • asrul says:

          yes.and dia mmg budak surau dari zaman blaja lagi..dan pernah pergi cafe dia,dia takde skali jumpa dia tengah solat dekat surau.kurang suka sebab cerita dia dengan neelofa je.huhu.kalau tak,mamat ni ok.

          17

          1
      • fakta keras says:

        Followers Fattah di Instagram- 1.8 juta.
        Followers Sharnaaz di Instagram- 1 juta.

        Patutlah ada org x tu x puas hati. :)

        28

        1
    • Anonymous says:

      wow!wow! wow!! cepat cepat beli sementara stok masih ada!! fatah semakin hot!! jaga2…nanti banyak mak ayam try test..yang dah tekena cam mamu sanaz…kahkah kahh kelakarkan?

      8

      2
    • Cocobuttah says:

      akak setuju. kalau si kingcoco mix serani berslang tu pun ada beratus ribu followers, inikn pulak si fattah ni. muda, tampan, bergaya dan femes.

      6

      2
    • Anonymous says:

      selalu baca cerita org tulis buku best seller, rasa nk juga tulis buku, kelakarkan?

      4

      0
    • m&m says:

      peminat dia ramai babe..huhu..kontrovesi sungguh buku ni..tq cahnaz

      0

      0
  2. Kiah says:

    che ta jual pembersih faraj..okay je.
    buku pun nak kecoh ke?

    12

    0
  3. tweety2805 says:

    semoga Fattah tabah & terus berjaya…
    haters?ignore them…

    15

    0
  4. uyun says:

    Alhamdulillah rezeki fattah..terima kasih shahnaz sbb menjadi asbab buku ni laku.hihi

    kau sanaz,insyaALLAH murah rezeki kau kalau kau sentiasaaaaaaaa besangka baek dgn org dan jg kata2…gud luck bro sanaz

    10

    0
  5. Anonymous says:

    Stu je ak xsuka psal mamat ni..psal ap ko x treat sherry mcm ko treat lofa skrg?

    5

    2
    • Anonymous says:

      kena tanya dua2 belah pihak. x boleh nk judge org jugak. mungkin sherry pun ada kekurangan.

      7

      5
      • Anonymous says:

        eh….dh nme pun manusia bro msti ade kekurangan…ko igt lopak tu nabi ke??maksum??xde kekurangan???ckp cam xde otak je..fatah ni pn manusia jgk..msg2 ade kekurangan…xde manusia y perfect…klu btl2 syg terima kekurangan…so,ko kawen nti klu pasangan ko ade kekurangan ko tgglkan pasangan ko??kekurangan tu bkn alasan tuk tdk melayan org dgn baik…syerry tu cukup sifat,x cacat pn..aku bkn fan shery tp kata2 ko ni cam x btl…fatah tgglkan shery sbb shery ade kekurangan???nonsense…

        7

        1
    • Anonymous says:

      2 tahun …kalau x serasi tu takkan nak paksa diri…jauh beza umur n mmg tak sesuai pun…..si sherry ni pun dah tua tu masih lagi nak berseronok2.
      masa dlm rancangan ye ker …fattah kena provoke …tu yg dia buat perangai macam tu…..boleh pulak nak paksa2 fattah tu kahwin sherry.

      10

      0
  6. Ainie Yusoff says:

    Alhamdulillah…. Semoga dimurahkan rezekimu melimpah ruah dan sentiasa diberkati dunia akhirat. Orang yg baik, ikhlas dan jujur kerana Allah, Insya-Allah akan sentiasa diberkati. All d best to you Fattah. Suka dgn perangai Fattah ni, biarpun dihentam cukup2 dgn netizen n otai Sharnaaz, tetap relaks n cool, tak meroyan…. inilah orang kalau beradab Dan berakhlak mulia…Tak perlu berkata apa-apa.

    22

    0
  7. x suka chanaz says:

    go fattah go….moga sukses.

    5

    0
  8. Anonymous says:

    Ajal maut dan rezeki tu kuasa tuhan.. kita manusia ni x mampu nak menidakkan Nye walau betapa hebat atau logic pun kecaman….Patut bersyukur ada insan dibumi allah ni bahagia dan harap dia pun bersyukur juga

    6

    0
  9. Rj says:

    Silence is golden.dont said anything fatah,biar jantan itu do the talking.

    14

    0
  10. Anonymous says:

    To shanaz sila pergi meninggal.. N to patah, congrats sbb buku masuk carta best seller…

    8

    1
  11. melati says:

    Hahahahahaha……naper tk masok Raja Lawak 2017 boleh jadi Patner Amir..!! yg beli buku tu sedara mara ko & Neelofa jew ko kater ” Best Seller”…nanti saya bagi 5 haa..!!!k. byee

    4

    6
  12. Anonymous says:

    sapo laa y boli buku dio ni…..kihkihkih….

    8

    4
  13. Anonymous says:

    ayda jebat takde suara tu pun org vote sbg penyanyi..so???

    13

    2
  14. jom ber huhuhu says:

    R I P Sharnaaz Ahmad 2017

    huhuhu

    4

    2
  15. Anonymous says:

    itu statement dia sendiri je,bukan statement dari pihak mph, kat tiga kedai aku,ada lebih kurang 300 buku cuma laku sembilan biji je,sampai ler ke hari ni.

    8

    1
    • melati says:

      Btol lew saya ckp yg 9 biji tu sedara mara dia jew yg beli termasuk Sporean Girl yg mcm kasta kt Singapore tu………waakakakakkakaka

      3

      7
      • Anonymous says:

        Dasar pondan mulut pukimak melati pondan kasta terhina pat muka bumi ni. Buku Fattah laku jubo ko tak laku laku yer pondan……tu yg dok meroyan pat BN ni

        4

        1
      • Mat Ronggeng says:

        Hahaha Melati…. Peminat diehard Fattah je sanggup beli buku tu. Yg lain masuk MPH, selak selak… Baca free… Lepas tu letak balik kat rak buku.

        Peminat Fattah yg pompuan dan gay tu semua verangan nak jadi girlfriend Fattah. Tapi tak menepati citarasa “wanita terakhir” Fattah… Jadi lah categori “FAN hauk” kesana kemari pakai t-shirt, bawak banner….
        Bila lah korang nak sedar dari lamunan duniawi ni?

        3

        1
  16. Anonymous says:

    fans sharnaaz pergi duduk dlm gua je lah. bodoh….

    9

    0
  17. Sporean Gurl says:

    pasal buku pon nk maki hamun..pergi duduk dlm gua je.
    melayu..melayu.

    10

    0
  18. fan zul ariffin says:

    rata2 menghentam chanaz. bagus lah. biar ajar sikit. poyo je lah. berlagak gangster tpi mcm pak lawak. nk buat macho tpi …nampak cm bodoh sikit!

    8

    0
  19. melati says:

    hahahaha Sporean Girl…..saya tk kesian kt Melayu Malaysia tapi saya kesian kt Melayu Singapore…dh lew kasta rendah pastu Kuli batak plak kt Singapore….Wakakakaaakakakakaa

    1

    8
    • Anonymous says:

      melati pondan bohsia sakit mental kesian kasi malu Melayu M’sia ajer. Bila ko nak terpadam dari bumi M’sia buat semak jer dlm m’sia ada species terhina kasta paling rendah ni. Hutang bila nak bayar pondan!!!!

      4

      1
  20. Sporean Gurl says:

    padan muka si melatek..tahu pulak nk terasa.
    ko menghajingkn org xper plak sial? hahahaha..siapa makan cili..terasa lah pedaSnya.

    3

    1
  21. Anonymous says:

    Melati ni biul…bakal presiden spore tu melayu pompuan plak tu…dia ntah22 minah bohsia

    5

    0
    • Anonymous says:

      Melati pondan memang biul. maklumlah pondan kan kurang kasih sayang org pandang hina kutuk dier tu pasal dier 24 jam dok meroyan pat Beautifulnara ni malam tonggek pat lorong jual jubo tak laku dier tu. artis kaya dier jeles artis cantik dier jeles org melayu s’pore dier kutuk macam lah dia kelas sangat padahal pondan kasta rendah pat bumi ni.lebih baik ko idup dalam hutan pondan jgn campur manusia ko idup ngan babi perangai ko pun sebiji babi sial pukimak melati pondan.

      0

      0
  22. anonymous says:

    first pic tu hmmmmmmmm memang handsome la mamat ni……..kalau pakai kain pelekat je pun handsome ni……untung jadi bini dia….bangun tido pun selera tengok

    4

    0
  23. Patah Melayang says:

    menipuuu!!! aku cek kat website mph mana ada buku ko dlm bestseller local. dasar retiss murahannnn!!

    2

    1
  24. Anonymous says:

    Okla buku buat tatapan makcik2 mercik.Harapkan laki.. asyik merokok je.

    2

    0
  25. Ohyeah.. says:

    Budak2 skolah ramai peminat Fattah.
    Aku pun pernah melalui zaman indah ni…carefree days. Lebih minat kepada aspek luaran seseorang atau sesuatu benda.

    0

    0
  26. HAHAHAHAHAHAHAAHAA…mampu gelak je…

    1

    0
  27. Anonymous says:

    best seller…. lawak.

    1

    0
  28. Cik Jah says:

    Mcm ini lah anak muda yang berwawasan.Cik Jah suka mcm ni…masa muda and tengah femes fatah…hang buat duit byk2.biaq pi org nak menyalak hulu hilir asalkan duit mashuk.baguih…i like. Pd gengster prasan entah sapa tu; kak jah minta…*sila gigit kuku kaki* .

    1

    0