Written by AbangNara | February 27th, 2013

Nampaknya Aidil dan Rita masih saling berbalas-balas kenyataan mengenai masalah yang melanda rumahtangga mereka. Semalam Aidil mempersoalkan rasa sayang isterinya apabila sering diaibkan oleh Rita menerusi media. Sebentar tadi, Rita membalas kenyataan tersebut menerusi portal Murai.

rita rudaini dan aidil

Menurut Rita, dia sudah pun menjaga tingkah lakunya sebagai seorang perempuan, ibu dan isteri. Kata Rita:-

Dulu ketika mula Aidil tidak pulang ke rumah, bukan saya yang pergi bercerita kepada media tentang perkara itu. Tetapi orang yang melihatnya sendiri setelah menyedari hanya saya yang saja yang sentiasa beada bersama anak-anak, sudah tentu ianya menimbulkan persoalan dan akhirnya soalan tersebut pasti akan diajukan kepada saya. Kalau dia kata saya aibkan dia, daripada segi apa? Saya sudah pun menjaga tingkah laku saya sebagai perempuan, ibu dan isteri. Sebelum ini, dia yang banyak dikaitkan dengan beberapa orang wanita lain Kalau tidak benar, kenapa nama dia banyak dipetik dan bukannya saya? Malah orang di luar sana yang sering datang menyampaikan khabar kepada saya tentang kononnya mereka ternampak Aidil keluar dengan perempuan lain. Pada saya pula, apa gosip yang berlaku selepas krisis rumahtangga kami, itu adalah urusan Aidil dengan Allah SWT.

rita dan aidilSeolah-olah tiada kesudahan yang akan dicapai antara mereka berdua ini. Hanya Allah sahaja yang tahu siapa di pihak yang benar dan siapa di pihak yang salah. Selaku pemerhati, janganlah kita melabel mana-mana pihak sesuka hati kita. Biarlah pihak mahkamah yang membuat keputusan terlebih dahulu. Semoga mereka berdua akan berdamai jua satu hari nanti.
bedak arab kokuryuP.S: Harga promosi untuk Bedak Arab Kokuryu. Hanya RM50 termasuk penghantaran. Klik sini untuk membuat tempahan atau hantar email ke [email protected] untuk sebarang pertanyaan.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

263 responses to Buktikan Kalau Benar Saya Aibkan Dia – Rita Rudaini

  1. Anonymous says:

    Kalau dah namanya retis, gitu lah tahap mentalnya. Kdg2 kita sebagai pemerhati pun naik jelak nak dgr. Tapi, media lah beriya cari berita untuk disensasikan.

  2. Anonymous says:

    Rita I minat sgt2 dgn u dr dulu lg…n I faham dgn situasi u as a wife,a mother n daughter in law yg tk disukai oleh keluarga aidil…sy juga seorg isteri,menantu n ibu…pasti sy faham apa yg dilalui oleh Rita…i faham kenapa u mengamuk,marah n geram dgn aidil Dan Fly dia…but Rita u Kena ingat 1 benda…mayb today u sgt2 marah,kecewa or even kutuk apa sahaja pasal aidil n family dia…or mrk pun blh buat benda yg sama…but Ada Rita fikir tak yg masalah hari ini bukan menjadi masalah lg untuk masa Akan dtg…mayb 1 day u kembali kpd aidil…if jodoh both of u kuat..n I knw u pasti berharap bersama aidil lg Demi ank2…then u pasti Kena bertemu keluarga aidil if masa tu tiba how u all nk bersemuka if sebelum tu pernah hambur mcm2 keburukan sesama u all…contoh Ada Rita tgk Abby dulu mcm2 dia kutuk Norman n memey…but memang Abby mangsa mcm Rita…tapi Norman n memey menjadi watak baik walaupun mrk Kita tahu bersalah…mrk Diam n tk balas apapun yg diperkata oleh Abby…at last tgk…Abby yg pergi bersalaman n berpeluk dgn memey…mcm tu juga dgn u Rita mayb 1 day u n keluarga aidil Akan berbaik so berhentila mengeluarkan any statement yg mayb Akan memakan n memalukan diri sendiri…if u masih blh hidup dgn aidil n nk bg peluang dkt dia just jumpa n bincang n if u dh kembali kpd aidil…u Kena Cuba berbaik dgn ibu bapa dia…semut mati krn gula…so kejahatan blh terhapus dgn kebaikan…kebahagian tu di Tangan Kita…Hanya kta yg berhak menentukannya so u hv to choose cerai or bersama…

  3. kodok says:

    rita ni ego melangit… Yg ko kata aidil macam2 tu la sebenarnya ko dah aibkan suami ko… Itu pun nk tanya lg… Nk bukti la pulak… Cuba muhasabah diri… Jgn perasan cantik & popular org akan suka awak… org dah menyampah dah

  4. zufa says:

    salam jumaat…masa awai2 sume sokong menyokong si RR…n now what happen yg menyokong tu….dh terang2 bnyk lm surat kabar si RR aibkan laki dio…ontah lah..mesti keluarga terutama mak & bpk RR takut nk nasihat sb perangai dia yg ketegak…keluarga diaorg ni xde inisiatif ke nk bincang elok mengenai perkara ni…kate sangat rapat ngan keluarga….ermmmm xfhmmmm…

  5. sally says:

    Org yg mengenali Sy,seorg yg simple n lembut tp sy akn jd kasar klau org brkasar n cari psl dgn sy..sekian.. twitter RITA RUDAINI…….

    p/s : masuk bakul angkat sendiri, buwekkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!!!!

  6. Anonymous says:

    saya takkan lepaskan laki.. laki saya tu dah lah hensem, muda, popular, gaji besar skunk, ramai orng nak.. untung saya dpt dia. susah payah saya goda dia sampai sanggup ajak saya kawin lari kat siam. saya cuma nak dia saya taknak kluarga dia sbb kluarga dia tak terima saya dulu. saya benci kembar dia n isteri kembar dia sbb kembar dia ada pengaruh yg bsar pd suami saya. saya benci biras saya si ayu tu sbb mertua terima dia tak mcm saya. saya mesti lawan abis2 san asalkan dia tunduk balik pada saya. biar semua org tau keburukan dia.. tup..tup.. dia ngaku da tak sayang saya.. owhh tak.. saya mesti pujuk dia balik!! saya kena cover balik yg saya tak malukan dia.. saya cuma nak hak saya.. jgn ceraikan saya!!! saya nak laki saya lagi.. saya takkn bagi pompuan lain dapat suami saya! saya kene buat apa saja janji dpt suami saya balik!!! owhh.. nampaknya saya kena jilat ludah saya balik..
    bang.. i acah2 je dulu…

  7. tata no money says:

    saya takkan lepaskan laki.. laki saya tu dah lah hensem, muda, popular, gaji besar skunk, ramai orng nak.. untung saya dpt dia. susah payah saya goda dia sampai sanggup ajak saya kawin lari kat siam. saya cuma nak dia saya taknak kluarga dia sbb kluarga dia tak terima saya dulu. saya benci kembar dia n isteri kembar dia sbb kembar dia ada pengaruh yg bsar pd suami saya. saya benci biras saya si ayu tu sbb mertua terima dia tak mcm saya. saya mesti lawan abis2 san asalkan dia tunduk balik pada saya. biar semua org tau keburukan dia.. tup..tup.. dia ngaku da tak sayang saya.. owhh tak.. saya mesti pujuk dia balik!! saya kena cover balik yg saya tak malukan dia.. saya cuma nak hak saya.. jgn ceraikan saya!!! saya nak laki saya lagi.. saya takkn bagi pompuan lain dapat suami saya! saya kene buat apa saja janji dpt suami saya balik!!! owhh.. nampaknya saya kena jilat ludah saya balik..
    bang.. i acah2 je dulu…

  8. Anonymous says:

    org yg byk buka mulut sbnrnya dia buka pekung dia sendiri….

  9. CikPipiTembam says:

    alahaiii rita….x sudah2 nk mngaibkn aidil tuh…jage laa sikit maruah ko ngn suami ko….ko kene ingat surga di telapak kaki suami tau…

  10. Anonymous says:

    aku percaya je rita ni mmg masih sayang kat aidil..tp sikap aidil yang buat dia terpaksa tolak tepi rasa sayang dia tu n mengambil jalan spr ni. demi anak2 n demi diri dia sdri..dia berhak nk tau alasan aidil nk ceraikan dia..mula2 buat perintah taat..sedangkan dia yg kuar dr umh..jd mmg buakn rita x taat pada dia..
    undang2 syariah ade..jd rita cuma gunakan saluran yg betul saja..untuk menuntut hak dia.n aku rasa aidil ni pun sayang rita lagi..kalo x sayang dia bleh lafaz je cerai tu tanpa persetujuan rita n tanpa persetujuan mahkamah..habis sangat kne denda..brp sen sgt kan..mhal lagii upah lawyer..cuma aku dpt rasakan hal ni jd rumit sbb ade campurtangan org lain..tu pendapat aku..

  11. Anonymous says:

    saya rasa rita ni masih sayangkan aidil lg..tapi dia terpaksa tolak tepi rasa sayang tu sbb sikap aidil yg macam ni..aidil yg kuar umh tinggalkan rita n anak2..rita cuma gunakan saluran yg betul demi menuntuk hak dia sbg seorang isteri..
    aidil pun, saya rasa dia masih sayangkan rita..kalo x, dia leh lafaz je cerai luar mahkamah walaupun tanpa persetujuan rita atau persetujuan mahkamah..habis sangat kne denda je la..bpe sen sangat kan..mahal lg upah lawyer..cume saya rasa keadaan jd tambah buruk sbb campur tangan org lain..dah tau dr awl lg kan kuarga sapa yg x suke sapa..jd pk2 la..mungkin aidil ni dihasut oleh seseorang..ttg rita ni ske jaja citer umhtangga tu, saya rasa bukan dia yg cr wartawan, wartawan yg cari dia..perbicaraan kat mahkamah sume org bleh masuk tgk..pendapat saya la..

  12. makcik Kerik Jamaludin (Makcik KJ) says:

    i think this is why my husband left you rita.

  13. Opah says:

    Sesaje je korang ni cari dosa kering menambahkan dosa di petang selasa ni…. yang dok kuar cite tu pon ntah ye ntah idak…. suratkhabar mmg keje dia tulis benda merapu cenggini… nak plak diorg tau umah tangga si artis sinun ada problem… tp problem dia kecik je… dpt kat para2 wartawan ni taruk kicap skit, cili skit, gula skit, garam skit…. hah… baru sedap…. larisss…. yang dok kuar kat tv ngan suratkhabar pon sbb wartawan gak dok ikut… dok kejar… nak story mory… eee tolong la… dosa besar tu cite seciput jd segadang… jgn salah kan rita dan aidil… sbb ini sume adalah ketentuanNYA… kita cuma usaha… kalu tak caya jgk maknanya korg tak caya qada dan qadar… sume milik ALLAH…

  14. WAHAI RITA AIDIL BAHAGIA KEMBALI says:

    kesian rita, rita stop bagi komen ini memperlihatkan anda bukan sahaja mengaibkan aidil tapi jugadiri sendiri . zip saje molot tu. selagi anda mempertahankan diri merasakan benar selagi itu juga anda akan mengaibkan dan diaibkan. berilah peluang kepada aidil dan diri sendiri. bersemuka dan penuhilah permintaan suami anda INSYAALLAH akan dipermudahkan. duduk berbincang bersama. rita tolong mengalah jika anda benar-benar sayang kan aidil. pekak kan telinga jika ada tohmahan dalam kalangan keluarga anda mahupun aidil dan terima seadanya pasti kasih dan sayang antara anda berdua berbunga dan mekar kembali. kebahagiaan anda sangat membahagiakan siapa saja yang melihat. perkahwinan direstui atau x bukanlah kayu pengukur kebahagian tetapi sikap saling mempercayai, menyayangi dan tolak ansur itu sangat penting dan pastinya membantu mencapai kebahagiaan yang tidak ternilai harganya. hargailah apa yang kita miliki. suka diingatkan kepada diri sendiri juga…………………………………………………………