Written by Bella | October 17th, 2018

Foto Aliff Aziz mendukung isteri tercinta, Bella Astillah di pantai beberapa hari lalu mendapat kecaman daripada netizen.

Dakwa netizen, seluar itu terlalu nipis sehingga menampakkan seluar dalam. Fuh!  Bayangkan betapa tajamnya mata mereka sehingga boleh nampak sesuatu yang tidak kena.

Menerusi ruangan komen di Instagram, Bella menjelaskan seluar itu adalah ‘swimming suit’ beliau sahaja dan tidak berniat pun untuk nampak seksi ataupun menayang apa-apa.

Bab begini netizen memang pantas je, siap ‘zoom’ lagi foto tersebut. Walaubagaimanapun, harapnya selepas ini Bella kena berhati-berhati bila memuat naik sesuatu foto di media sosial. Maklumlah, banyak ‘cctv’ yang memerhati.

37 responses to Bukan Seluar Dalam, Itu Sebenarnya ‘Swimming Suit’ – Bella Astillah

  1. Anonymous says:

    Tak payah zoom Abam nara. Sekali imbas dah nampak seluar dalam oren.swimming suit ke seluar dlm ke, sama je la. Apa ke benak bella ni.

    23

    0
    • Ustaz Texas Chicken says:

      Melayu kan gila seks, semua berunsur seks je sebab agama mereka pun lebih kepada ajaran seks je i.e poligami, kahwin dengan budak, hamba seks, cara nak tangkap orang khalwat. Tak progressive dan mundur sebab tu seluar dalam pun dah naik nafsu

      10

      28
      • Anonymous says:

        eh BODOH!! Cina,India x gila seks ker?? Abis yg import pelacur dr Cina berlambak giler tu ape??pakai nama pun ustaz texas chicken konon. Ustaz btl x pakai nama BODOH BENGAP mcm nilah.otak kau kt bawah tapak kaki oiii!!

        29

        1
        • wekkkkkkk says:

          Mulanya Pelacur dtg adalah dibawa oleh Yap Ah Loy.
          Yap Ah Loy memodenkan KL, maka pekerja2 kesunyian dn gersang mlm2 , maka pelacur dri China di bawa.

          ..ini wekk dgr dri dokumentari Yap Ah Loy membangunkn KL dn bermulanya pelacuran”..di TV

          jgn mrh.

          9

          0
        • org hantu says:

          pelacur tu di bawak masuk untuk orang melayu. Tengokle sapa yg asyik dok gi tempat pelacur, rumah urut, GRO, confirm melayu. Kalau kat kelantan lagi teruk serambi maksiat, gi main kat siam lepas tu balik bagi aids kat bini. Semua lebai-lebai lekuk hitam kat kepala sembahyang tunggang langgang tapi malam kepala lain pulak kena service.

          9

          4
        • Xsuka orang yg terlalu bodoh says:

          Sibuk hal orang dah serupa bab# memasing

          4

          1
        • wekkkkkkk says:

          *pelacur tu di bawak masuk untuk orang melayu*..(ini salah, ko sje nk nyakitkan hti padahal x mengikuti kesan sjrh)

          ..pelacur tu adalah utk org2 cina/india di bdr2. Melayu dulu mana ada di bdr2, kbyakanya meneroka tanah di Tanah Melayu dn kerja di tnh sendiri2.
          ..di Lembah Pantai pulak ada nama Kpg Kerinchi, yg membangunkan Kerinchi adalah org dri Indonesia, mcm puak2 minang tu…mgkn ada terpalit, tpi hakikatnya org melayu sejati bkn ada di bdr2.
          Hanya skrg di rumpunkan jdi Melayu..dulu mana ada.

          14

          0
      • Anonymous says:

        Oii…nak panggil kau ustaz atau tukang start.. ni kau nk ckp..bangsa lain punya nafsu ke…tk pernah rogol orang ke….tk pernah rogol kanak2..buang dlm parit ke?
        Sapa yg byk jual wanita melacur..siapa yg ramai jadi bapak ayam?
        Buat kajian dulu..sblum bukak mulut..

        8

        0
      • Anonymous says:

        Org yg petik2 bangsa2 nie adalah dr golongan org2 yg pendek akal dan bodoh yg x boleh diajar…Bongok azali.

        9

        0
    • minah jambu say says:

      biar lah seluar dlm ke ape ke biar lah bukan korang yg pakai !! biar dorang laki bini nak enjoy skali skala bukan dia bogel ponnnnnnnnn !! tkan nak bersenda berjubah di tepian pantai bongok !!

      1

      3
  2. Wekkkkkkk says:

    Lainlh klau x pkai suar dlm..swimming suit.
    Masuk dlm air..seluar putih terus hilang di lucutkn air laut…last2..si laki naik bersepender je sbb suar merah di pakaikn kat dlm laut.

    1

    1
  3. vidalaknat says:

    Malaysia ni banyak sungguh orang yang perverted and semua ni orang melayu islam. Oleh sebab tu kot di kalangan melayu ni ramai yang merogol, meliwat, pedophile, sumbang mahram, jenayah seks. Lepas tu ramai pulak ustaz, alim ulamak yang menhalal perbuatan mereka yg perverted ni seperti kahwin dengan budak kecik. Bangsa yang memalukan dan langsung tak meyumbang apa-apa pun tapi menyalak je yang lebih

    15

    5
  4. Anonymous says:

    Post lah foto ni.. saja nk tengok response korg.dh xde lg isu nk upkn..nnti korg lupa lak nama diaorg..motif

    2

    0
  5. Ting tongg says:

    Haha tu nama Spenda Celah Bedah. Cuma selit dicelah bedah je buat syarat.

    1

    0
  6. Anonymous says:

    Gigih btul nak pastikan orang lain tengok sampai buat bulatan merah. Dapat pahala ye buat camtu.

    8

    1
  7. Anonymous says:

    Aku tak faham Mat Saleh. Pakai bra & panties kat pantai inappropriate. Tapi bikini tu sama jer mcm pakai bra & panties.

    1

    1
    • Anonymous says:

      Dlm youtube pun brlmbk ” fesen swimming suit” lgi bontot hitam dn bulat mcm buah semangka.
      Bella punya alahai..tepuk pun x goyang bergegar..

      1

      1
  8. phew says:

    teruk nya pemikiran melayu sekarang. sampai mcm tu sekali amek tahu pasal orang.

    4

    0
  9. bibik says:

    bontot minah ni mesti bacin …

    4

    3
  10. Alip Syuk says:

    Adoi mak org pn jd

    1

    0
    • Anonymous says:

      lisa surihani lagi daring pakai tshirt & spender jer nmpk peha besaau.. spender tau bukan swimming suit tu… yusri pun ok jer lisa posing peluk kwn laki tepi laut… takde pun org kecam.. bella ni kira ok lagi cover jgk pakai seluar panjang walau putih.. bella takpakai seluar pun kaki comel jer bukan gedabak mcm lisa tu

      6

      2
  11. wekkkkkkk says:

    Laporan Penemuan Utama Kajian Penduduk dan Keluarga Malaysia Kelima (KPKM-5) 2014 rangkaan Wanita, Keluarga dan Masyarakat yang dibuat oleh Lembaga Penduduk dan Pembangunan Keluarga Negara (LPPKN) menunjukkan secara keseluruhan, sebanyak 86.8 peratus penduduk bujang di seluruh negara mempunyai hasrat untuk berkahwin namun masih lagi belum mendirikan rumah tangga.

    Yg di anggarkan tahun 2015 sebanyak 29.5% lelaki bujang.

    *maka x hairanlah dlm isu ini “sepender pun jadi sasaran nk circle merah”*

    belum lagi dianggarkan tahun 2017-2018..mesti % up.

    1

    2
  12. Entah apa2 says:

    Kecoh..dia pakai seluar dalam tu normal lah..kalau tak pakai tu baru tak normal..tp kalau tak pakai pun tetap non of ur business kot.menyibuk tak habis2

    4

    1
  13. Anonymous says:

    sibuk pasal seluar dlm org lain.ntah2 seluar dlm sendiri koyak berlobang lobang mcm kena gigit tikus.please get a life..

    4

    1
  14. aih says:

    serious orang melayu kecoh pasal benda ni… grow up la wei… mungkin dia x sengaja pastu terus post dan mata2 melayu tgk terus kecam…

    kalau dah gatal.. gatal jugak pemikiran melayu ni…

    6

    1
  15. Anonymous says:

    Kepada Bella Astillah,
    Spender ke, Lingerie victoria secret ke, mahupum swimming suit chanel,

    semua tu dalam adat dan agama kita untuk suami je la. bapa ke adik ke dan stranger x boleg ok tengok2, cak2, gituuu.

    Kepada abang nara,

    abang..saya suka abang nara sebab abang ni family oriented and disruptor-leader for malaysian blogger.

    tapi boleh dak abang bagitau writer abang suruh korek pasal projek2 terkini retis. kompem bang…akan terus gempak website abang. cuba2 la renungkan. Spender nak buat topik?

    9

    2
  16. Anonymous says:

    Alicia Amin tu lebih hebat tak pula orang melayu sibok ini bukan orang melayu semananjung lah……….. tu zarinah anjulie, fatiha latif tu lebih teruk lagi lisa surihani lagi ramai lagi tu orang semananjung yang telanjang belah baju hingga paha

    1

    3
  17. Hannah says:

    Swimming suit ke underware ke xsama ke shapenya? biar la die nak pkai ape pun…xpkai ape pun xpe..dosa masing2. hubby die kan ada nak tgung dosa…huhu

    3

    0
  18. Anonymous says:

    seriusly mmg ramai yg mental secara x langsung, aku semalam tgk bella up pic tu aku cuma scroll n tgk semakin happy bella ni, x sangka ramai plak netizen sakit mental tengok bende lain pulak yg difokusnye..ape laa nak jadi..

    3

    0
  19. Syarifah Farah says:

    Melayu bodoh kerja cari salah orang!

    1

    0

Leave a Comment

Optional